Eşim Altınlarımı istedi

Verirseniz bir bardak su için üstüne . Ve iyi saklayın bir sabah uyanırsınız yerinde olmaz.
Kadının malına göz diken adamlara güvenmiyorum çalabilirler. İstemeye yüzleri var almaya da vardır

Aile dinamiklerini siz daha iyi bilirsiniz
Kim öder kim ödemez

Misal benim eşimin ailesi öder çok eminim
Babamlar istese onlar da öder

Ama annem dese baban altınlarımı istedi amcanlara vereceğim asla verme derim
Ya da dayına vereceğim dese

Haciz işlemi ne için olmuş
Atıyorum düzenli öderken işten mi çıkarıldı
Yoksa kumar şu bu borcu yüzünden mi
Bunlar da çok önemli

Normalde ben de böyle düşünürdüm.
Ama evlilik 2 aylık, haciz haberi vs düğün öncesinden borç yani.
Belli ki altınlarla hallederiz planı yapılmış önceden.

Vermeyin tabiki. Vermeyince kötü gelin oluruanuz muhtemelen ama verseniz de yaranamazdınız kimseye zaten. Verip köti olana kadar vermeyip kötü olun derim ben

madem geri alacak neden takti? hic takmasaydi borçlarını ödeseydi madem. hem elaleme "masallah" dedirtmek icin gücü olmamasina rağmen takiyor, hem verdiginden de fazlasini istiyor.
ne kadar asagilik bir davranis.
benim es asayimin kültüründe bu yok, ben de bir gram bile altin almayacağım onlardan. buna okeyim. kulturlerinde olsaydi ama ailesinin durumu kendine yetecek halde olsaydi da eminim ki derdim "esek kadar oglunu evlendirdi diye kendini borca sokmak zorunda degil, takmasin" diye..yani cidden hic umrum olan seyler degil bunlar.
ama bu ikiyuzluluge gelemiyorum. Hic takmasin yeter ki kalabalıkta gururla takip tenhada elimden almasin, salak bir çocuk gibi beni kandirmaya calismasin - vereceğim diyip de pesinden kosturmasin.
o yuzden benim oyum da vermemenden yana. sonucta insanlar kendilerini zora sokuyorlar birilerinin düğününe taki takmak icin. neden insanlarin seni desteklemek icin verdigi altinlar hic tanimadiklari kpne gitsin ki?

VERMEYİN. O para asla yerine gelmez. Borcu varsa baştan düşünseymiş. Sizin 3 kuruşunuza mı güvenip yapmış borcu. Haciz de öyle kolay kolay gelmiyor, verin diye boş boş konuşuyorlar belli ki

Kesinlikle verme. Altın, kadının hakkıdır ve istediği gibi tasarruf etme hakkı vardır. Sen , kayınpederinin borcunu ödemek zorunda değilsin. Kocanın yüzsüzce senden altınları istemesi de cabası. Kocan koca olsa sana böyle bir şeyi teklif dahi etmez.
Çapsız erkeklerin en ufak şeyde karısının altınlarına koşmasına uyuz oluyorum.

Normalde ben de böyle düşünürdüm.
Ama evlilik 2 aylık, haciz haberi vs düğün öncesinden borç yani.
Belli ki altınlarla hallederiz planı yapılmış önceden.
Aynen şimdiki olay değildir Bencede
İki aylık daha yaa belliki bişey var valla altın işi zor kimse kusura bakmasın ne alınıyor ne de veriliyor yani çok zor sürekli üstüne koymasını demiyoruz bile yani

Aynen öyle kötü olayım kimseye iyilik yapamam ben yemedim sonucta bana yapılmadı o borç eşim de zorlamıyor illa verceksin demiyor ama yinede güvenmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…