eşim alyans takmıyor :(

ben de alyans takmıyorum eşim de takmıyor..

ben takmak istemediğimi söyledim, eşim de iyi o zaman ben de takmayayım dedi.

açıkçası çok da önemli olmadığını düşünüyorum...

istediğiniz sadece bir yüzük takıp bağlılık simgesi ise gümüş 30 40 liralık birşey alın taksın siz alın hiçmi paranız yok.bu mesele niye buyutulurki.neticede elinizde alma şansınız var adam ben takmam demior.

Benim esimde sadece disari cikarken, gezmeye falan gittigimizde aklina geldikce takiyor. Esim otomobil fabrikasinda calisiyor, takmasi zaten yasak orda. Acaba kolye gibimi taksam, bazilari öyle takiyor dedi.
Ama ben onuda tehlikeli buldum, allah korusun egilir falan takilirsa makinaya diye. Bende zaten pek takmayi sevmiyorum, yani bu bizim alyansimizdan kaynaklaniyor ama. Cok agir geliyor parmagima, rahatsiz ediyor.
Bu yil izine geldigimizde degistirmek istiyoruz, daha hafif birsey istiyorum.

altın erkeğe haram mı ? bunca insan altın alyans takıyor yapma be canım...ne alakası var...

yanlış biliyosunuz ERKEĞİN ALTINI EŞİDİR bu yüzden altın haramdır gümüş taksın çok mu zor yani? :26: Önemli olan yüzün takması değil mi zaten? Bunca insan zinada yapıyor ona bakıcak olursanız ama sonuç itibariyle dinimizde erkeğe altın haram. Her koyun kendi bacağından asılır. Onca insandan bize ne ki dinen neyse odur yani.. yüzük ilişkide önemlidir kelepçe gibi insanları birbirine bağlar

Eşiniz ailenizin almasını beklemiyordur heralde, bu çok saçma olur.
Artık evlenmişsiniz, kaybediyorsa da beraber gider alırsınız, ailenize düşen bir durum yok ki ortada.
Anlayamadığım bu durumu neden içinizde bu kadar büyütüp eşinizle ciddi ciddi konuşmadığınız.
Kendi içinizde bir sürü yorum yapmışsınız, işte ailenizden bekliyor galiba filan gibi.
Konu bayağı basit aslında, belki takmak istemiyordur, bunu da size açık açık söylemeli, siz de ona göre bir tavır almalısınız.
Yanlış anlamayın ama umarım iletişiminiz hep böyle değildir, çünkü konu cidden basit.
Böyle bir konuyu eşinizle rahatlıkla konuşabiliyor olmanız lazım.

canım benim yorumum biraz ılımlı olmayacak çünkü ben evli bir erkeğin alyansı olmadan gezmesine karşıyım..evliliğin simgesidir o yüzük..amacı ve manası vardır.. öenmesememesi ve ciddiye almaması daha bi garip bence...eğer alma imkanı varda almıyorsa bence bu kötü..belki sıkışıktır paraya diyecem ama 10 ay geçmiş..çoktan alabilrdi bu zamana kadar.. bence ısrarla aldırın..öyle boş gezmesi bekar gibi bi görüntü sergilemiyormu..o artık evli ve gereğini yapmalı..benim eşim takmasa çok kızardım.. hiç çıkardığını görmedim..hatta ben bazen ev işlerini yaparken çıkarıyorum ve bi kaç saat bile olsa unutuyorum takmayı..eşim farkedince hemen uyarıyor..hatta bi keresinde dışarı çıkmıştık yüzüğüm evde kaldı temizlik yapmak için çıkarmıştım unutmuşum...eşim farketti ve baya kızmıştı..onun bi amacı var..hiçkimse süs için takmıyor dedi..ve bende sürekli takıyorum..

içimde büyütmedim konuştum kendisiyle dedim ya...

o da alıcam diyo ne zamandır ama hala almadı diyorum işte...

ben de bu şekilde düşünüyorum...

yoksa eşime güveniyorum tabiki...evden işe işten eve giden birisi...yapı olarakta yapacak biri değil asla...

ailemden bekleme meselesinide açıkladım canım...şu an öyle bi düşüncesi yok zaten baştan öyle imada bulundu ama şu an yok

sen al hedıye et ozaman

canım kesinlikle haklısın ama bence tepkini az koyuyorsun. şöyle sert çıkış ki eşinde anlasın ne kadar dert ettiğini. evli adam takmak zorunda. kusura bakma ama yani takmaması çok yanlış.
düşünüyorumda hayatımda nişanlım yokken birini beğensem hemen parmağına bakardım yüzük varsa hemen kafamı çevirir birdaha göz göze gelmezdim ama yüzük yoksa direk evli değil diye düşünürdüm. korkularında haklısın bence. Eşin bişey yapıyo demiyorum ama çevreye karşı mutlaka takması gerekir tepkini koy derim

adam takmak istemiyorsa zorlamayın. benim çevremde gördüğüm pek çok kişi özellikle birkaç yıllık evlilikten sonra yüzük takmıyorlar. insan bir süre sonra kullanmak istemiyor.

---bir de sizi asıl endişelendiren yüzük değil...aldatma ihtimali sanırım. bu yüzden bu konuya böyle takmış gibisiniz. eğer derdiniz buysa eşinize bunu söyleyin bunu konuşun. yok yere farklı konuların hıncını çıkarmayın. bu şekilde çözüme de kavuşturamazsınız. adam yarın yüzük taksa bile sizdeki bu güvensizlikle yine aynı sorunlar patlak verir...

eşinizin kaynettiği yüzüğü aileniz falan alcak diye bişey yok bence oda onu beklemiyordur...çalışıyormusunuz bilmiyorum ama paranızı biriktirip alın bi alyans ucuzundanda olsa alın takın parmağına ewlilik yıl dönümü hediyenizde o olsun konu kapansın....buarada paranoya yaparak daha çok aklına sokarsınız adamın ona yansıtmasanız bile sıkarsınız ister istemez bende bazen rüyamda eşimin beni aldattığını görüyorum hatta bikeresinde beni yaşca ufak bi kızla kendi ewimizde aldatıyor ve kıza karımı sewmiyorum boşayıp seninle ewlenicem diyodu uyanınca eşime rüyamda sübyancılık yapıyosun kız karımı boşıycam diyodun daha güzelini bulamadınmı onu düşündüm uyanınca direk dedim dalga geçtim hattaiçinize kurt düşürmeyin bilinç altıyla bununla yattığınız için böle rüyalar görüyorsunuz haaa sen neden gördün peki derseniz kk da aldatılan bi kadının hikayesinden etkilenip ona kafa yormuştum o gece ve böle bi rüya gördüm...

aileniz almak zorunda değil zaten
siz alın altın alamıyosanız ikinize çok şık çelik ya da gümüş yüzük alabilirsiniz
takmak istedikten sonra kendisi de çare bulurdu
siz de hediye edin belki takar böylece
tek sorun yüzük olmamasıysa

konuyu açtığıma pişman oldum

çünkü yazdıklarımı okumuyorsunuz

eşime güveniyorum diyorum hala sizdeki bu güvensizlikle fln diye mesajlar geliyor...

çalışmıyorum,nası alayım dedim...onu da okumamışsınız...

benim derdim aldatması değil dedim....aldatmayacağını biliyorum ona güveniyorum...sadece parmağının boş olması rahatsız ediyor beni dedim

yüzük benim için önemli,değer veriyorum böyle konulara...

ailemin alması konusunuda defalarca açıkladım....o öyle bişey düşünmüyor şu an..o zaman böyle bi imada bulunmuştu

Benim esimde kaybetmisti evlendikten iki ay sonra...zaten takamiyorum ...rahatsiz ediyor falan demisti...yuzugun ne onemi var demisti ..bende ok haklisin bir inemi yok benumkinide satip bogazda iyi bir yemek yiyelim canim dedim...ikimizde cikaracaksak benim icin sorun degil dedim...sonucta gidip yuzuk aldi ve bir daha cikarmadi...sartlar esit olsun sorun yok benim icin...aldatmaya gelince elinde yuzuklede yapiyorlar ...

insanın evli olduğunu gösteren en önemli unsurdur yüzük. bu kadar önemsiz birşey olsaydı kimse evlenirken yüzük takmazdı.
eşin bu konuda duyarlı olmalıydı tabi ki ama olmuyorsa en iyisi arkadaşların söylediği gibi maddi durumuna uygun bir yüzüğü senin ona hediye etmen.

Nasıl bir çözüm istiyorsun ki.
Bunun tek çözümü eşinle gerekirse tartışmak ve bir noktaya varmak.
Madem senin için önemli (ki benim içinde önemli olurdu) gerekirse kavga edip,
gerçek düşüncelerini öğrenmen lazım, takmak mı istemiyor, başka bir nedeni mi var.
Yok cidden almayı düşünüyor ama almaya vakit bulamıyorsa ki( bu da biraz saçma),
o zaman el ele verir gidip beraber alırsınız, bu da çok zor birşey değil.
Yani iş sen de ve eşinde bitiyor, sen kendi içimde büyütmedim diyorsun ama
eşinle ciddi ciddi de konuşmamışsın heralde bu konuyu, eşinde geçiştirmiş.
Konu çok basit derken, derdini basite indirgemedim, yani oturup bir akşamda konuşulup
bir yere varılacak bir konu, yüzük almak istemiyorsa istemiyordur, alacaksa da beraber alınır.
Bu kadar basit bir cevabı olmalı.

Canım benımmmm

Bir kaç arkadaşıma katılıyorum aldatan ınsan herturrrrlüüü aldatır orası geç . Aama okur okumaz şu geldı aklıma yıldönümünüzde iki yeni alyans alıp Süpriz takada bilirr?? yanii olamazmı gene sen tanırsın bilirsin eşini ama benim aklıma bu geldı.. olmadı sen yıl dönümünde iki yenı alyans al hedi :)) hem bahanee

Son düzenleyen: Moderatör:
teşekkürler arkadaşlar fikirleriniz için...biraz daha beklemeye karar verdim...tekrar açmak istemiyorum konuyu şu ara..çünkü kaç kere söyledim,hep alıcam bi ara dedi...

bekliyim biraz daha bakalım ama almazsa gerçekten ben de takmıycam artık o takana kadar...ben evliyim , o değil gibi oluyor böyle...hem üzülüyorum hem sinirim bozuluyor....

belki gerçekten de evlilik yıldönümünü bekliyordur olabilir...

sen al diyen arkadaşlar,ben çalışmıyorum dedim ,çalışsam 1 dakka durmam alırdım zaten şimdiye kadar...

tekrar söylüyorum ki yüzük konusu benim için önemli...anlamı olmasa bunca insan takmazdı bi arkadaşın dediği gibi...hem ben onun için önemli ve anlamlı olan şeyleri
yapıyorum o da yapmalı o zaman...evlenirken eski soyadımı kullanmamı istemedi mesela ben çok istediğim halde sırf o istemiyor diye almadım eski soyadımı....aile gibi hissetmem o zaman dedi...bunun gibi yüzükte benim için önemli....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…