- 24 Mayıs 2010
- 7.753
- 9.874
- 448
- Konu Sahibi Birmelegin_annesi
-
Esimin korkusu benim ailem yanima geldiginde esimin parasini yemeye geldiler diye dedikodu cikmasiymis. Cok paragoz bi akraba cevresi var. Ama cok sukur benim ailemin maddi durumu gayet iyi. Bu dedikodu konusunda hakli. Eminim.dedikodular cikacak ama ben elalem laf edecek diye ailemden uzaklasacak halim yok bunu anlatamiyorum.
Kv benim cevremden kimi gorse oraya ailesi gelcek ama yapamayacaklar. Bence hic gelmesinler. Oraya alisamazlar diyip duruyor. Annem de bunu duydukca kizimi kimlere emanet ettim siye agliyor kadincagiz.Ben ailenin yerinde olsam tam karsi dairenize tasinirim.Sehrin tapusunu mu almışlar ona mi soracaklarmis?
Bu konuda esime hak vermiyorum aslinda. Durumun farkindayim ama bu ciddiye alinmamali dusuncesindeyim. Elalemin agzina bakip ailemden gecemem noktasindayim. O da bu durumu anlamadigim bir sekilde ciddiye almis durumda.Başkaları böyle düşünse ne olur? Esinizin kendi aklı yok mu ?iki tabak yemek fazla konununca para mı yemiş oluyorlar ? Ve eşinizde onların aklına uyup hayat arkadaşının ailesini bir kenara mı atıyor ? Ben öyle esin bir tarafina tekme basarım. Sizinde bu konuda eşinize hak vermeniz ilginç. Elaleme ne ya ?
Ayni soku esimle bu konu her acilip biz kavga ettigimizde yasiyorum ben de. Mantikli bi aciklama gelmedikce yanlis zaman yanlis insan duygusuna kapiliyorum.Anne diyince akan sular durur. 6 ay yanımda yok zaten ona sormicam heralde yani. Eğer bu tavrına devam eden benim eşim olsa gerçekten önceproblemi çözmeye çalışırdım konuşarak.İlerleyen zamanlarda baktım olmuyor boşanırdım. Aile len bu.Dağdan gelmiş bağdakine dırdır yapıyo.Ben şok.
Eşimden hiçbir şey için izin almam, sadece haber veririm.( o da izin almaz)Merhabalar kizlar,
8 yillik flort doneminden sonra 1.5 yil once esimle evlendik. 8 yillik surecte once okul sonra is dolayisiyla ailemden ayri baska bir sehirde yalniz yasadim. Esimle evlendigimde de farkli bir sehre yine ailemden uzak bir yere tasindim. Esim kaptan ve 6 ay sureyle yurt disinda oluyor. Sorun su ki esim kendisi olmadan ailemin yanina gitmemi kesinlikle istemiyor. 2 ay once 33 haftalik bebegimi kaybettim. Olu dogum yaptim. Simdi esimle annemlere geldik. Bana gezebildigin kadar gez ben gittikten sonra bi daha buraya gelmeyeceksin diyor. Evlendigimden beri anneme bi kac defa gelebildim onda da ya kayinvalidemler yanimdaydi ya da esim. Bayramlarda bile gelemedim ailemin elini opmeye. Esim gittiginde evde yalniz kaliyorum. Ona ragmen anneme gelmeme izin vermemesini aklim almiyor. Sanirim kayinvalidem ve akrabalari laf edicek diye izin vermiyor. Bana bi fikir verin kizlar ben esimi masil bu dusunceden vazgecirebilirim?
Ailenle gorusmen icin illa onlarla ilgili bir isin olmasi gerekmez. Aile bu. Ozluyor insan..Sordum tabii ki. O yokken annemlerde isim yokmus. Ama buraya geldiginde 2 gunde cani sıkılıyor. Annemler bebegim olucak diye benim yasadigim sehre tasinma karari aldilar. En buyuk kavgayi da o zaman yaptik annenlerin bizim yasadigimiz sehre tasinmasini istemiyorum diye. Ailem hicbir seyimize karismaz. Ama esimin problemli bi ailesi var. Her yaptigim laf olur. Bi de yalniz yasadigim icin hep annesiyle diye laf edecekler korkusu var diye tahmin ediyorum.
Gecmiste ailemle sorunlar yasadim. Beni bazi konularda cok uzduler ve bu zor gunlerde sadece esim yanimdaydi. Ama esimin atladigi konu su ki onlar benim ailem. Beni ne kadar uzmus olsalar da ben onlari silemem ve desigin gibi ozluyorum. Onun annesi ve babasi benim ailemin yerini kesinlikle tutmayacaklar. Kv kendi kv siyle resmen kus ölmüs. Her kv sine gidisinde hastalanirmis. Annesinin dibinden ayrilmaz hala. Esim de simdi bunu goruyor. Sanirim kendi annesinin yaptigini yaparsam diye korkuyor. Bu da beni en cok kiran ve kizdiran sey.Ailenle gorusmen icin illa onlarla ilgili bir isin olmasi gerekmez. Aile bu. Ozluyor insan..
Esinin ailesi problemli insanlar olabilir ama problem senin esinede sicramis. Ailesi laf edecekmis oldu..
Kendi annesi , annesinin annesi evlendiklerinde annelerinin yanina gitmek istediklerinde kocalari gitme mi demisler ?
Yada ilerde bir kiz cocugunuz olsa evlense , sayin damat adayi kizinizin size gelip gelmesini kisitlasa ne dusunur bir baba olarak ?
Bide ailesininde kendi şehirlerine taşınmasına izin vermiyormuş hey maşallah 8 yıl bu herifi tanıyamamış demektam boşanılacak adam
afedersınız ama eşin b.k yesin
böyle adamlarla olmayın kızlar! ne demek ailemi istemıyor?
şaka gibi zaten her şeyBide ailesininde kendi şehirlerine taşınmasına izin vermiyormuş hey maşallah 8 yıl bu herifi tanıyamamış demek
İnsanlar 70 yasina geliyor ve durumlara verdikleri tepkileri degerlendirip ben neymisim diyebiliyor. Yani insan yeri geliyor kendisini taniyamiyor. 8 yil birini taniyamamis olmak normal ama evet cok uzucu. Durumun bu noktaya gelecegini ongorseydim eminim bugun burda olmazdim.Bide ailesininde kendi şehirlerine taşınmasına izin vermiyormuş hey maşallah 8 yıl bu herifi tanıyamamış demek
Ben nasıl sinirlendim konunu okuyunca bilemezsin sen nasıl dayanıyorsunİnsanlar 70 yasina geliyor ve durumlara verdikleri tepkileri degerlendirip ben neymisim diyebiliyor. Yani insan yeri geliyor kendisini taniyamiyor. 8 yil birini taniyamamis olmak normal ama evet cok uzucu. Durumun bu noktaya gelecegini ongorseydim eminim bugun burda olmazdim.
Demekki neymis?Kocaya her sey yansitilmazmis,ailevi problemler aktarilmazmis...Gecmiste ailemle sorunlar yasadim. Beni bazi konularda cok uzduler ve bu zor gunlerde sadece esim yanimdaydi. Ama esimin atladigi konu su ki onlar benim ailem. Beni ne kadar uzmus olsalar da ben onlari silemem ve desigin gibi ozluyorum. Onun annesi ve babasi benim ailemin yerini kesinlikle tutmayacaklar. Kv kendi kv siyle resmen kus ölmüs. Her kv sine gidisinde hastalanirmis. Annesinin dibinden ayrilmaz hala. Esim de simdi bunu goruyor. Sanirim kendi annesinin yaptigini yaparsam diye korkuyor. Bu da beni en cok kiran ve kizdiran sey.
Bu aksam annemler oturma odasinda biz esimle mutfaydik. Esimin ilk baslarda saka yaptigini falan dusunmustum. Bu aksam yine dedi iyi gez cunku bi daha bensiz buraya gelmiceksin diye. Ben sen gidince gelicem ve bu konunun konusulma yeri burasi degil diyip ailemin yanina gottim. Soktayim gercekten. Bu konuyu da bu yuzden eve gitmeden actim.Ben nasıl sinirlendim konunu okuyunca bilemezsin sen nasıl dayanıyorsunki ben ailemle öyle aşk yaşayan bi kadın değilimdir ama düşünsene Allah korusun annene babana bişey olsa pişman olmıyacakmısın vallaha şoktayım hadi başka şehirdesin diye yanlız gidemiyorsun da sizin yaşadığınız şehre gelmesinden kime ne bu nasıl bir ego
öyle adama şöyle okkalı bir tokat atardım. ne demek ya beni bu yaşa kadar getiren benim için uykusuz kalan annenin evine gitme ne demekMerhabalar kizlar,
8 yillik flort doneminden sonra 1.5 yil once esimle evlendik. 8 yillik surecte once okul sonra is dolayisiyla ailemden ayri baska bir sehirde yalniz yasadim. Esimle evlendigimde de farkli bir sehre yine ailemden uzak bir yere tasindim. Esim kaptan ve 6 ay sureyle yurt disinda oluyor. Sorun su ki esim kendisi olmadan ailemin yanina gitmemi kesinlikle istemiyor. 2 ay once 33 haftalik bebegimi kaybettim. Olu dogum yaptim. Simdi esimle annemlere geldik. Bana gezebildigin kadar gez ben gittikten sonra bi daha buraya gelmeyeceksin diyor. Evlendigimden beri anneme bi kac defa gelebildim onda da ya kayinvalidemler yanimdaydi ya da esim. Bayramlarda bile gelemedim ailemin elini opmeye. Esim gittiginde evde yalniz kaliyorum. Ona ragmen anneme gelmeme izin vermemesini aklim almiyor. Sanirim kayinvalidem ve akrabalari laf edicek diye izin vermiyor. Bana bi fikir verin kizlar ben esimi masil bu dusunceden vazgecirebilirim?
İste bu cok dogru bi nokta. Esimle 18 yasinda tanistik. O yil universiteyi kazandim ve ailem gercekten beni cok yalniz birakti ve uzdu o donemde. Cok cahilligime geldi esimle hep dertlestik. Bugun bunlari yuzume vurmasa da ben hissediyorum davranislarindan.Demekki neymis?Kocaya her sey yansitilmazmis,ailevi problemler aktarilmazmis...
Ben nasıl sinirlendim konunu okuyunca bilemezsin sen nasıl dayanıyorsunki ben ailemle öyle aşk yaşayan bi kadın değilimdir ama düşünsene Allah korusun annene babana bişey olsa pişman olmıyacakmısın vallaha şoktayım hadi başka şehirdesin diye yanlız gidemiyorsun da sizin yaşadığınız şehre gelmesinden kime ne bu nasıl bir ego
Bence iyi yaptın bu işi çözemezseniz dönme kendisiyle burnu sürtsünBu aksam annemler oturma odasinda biz esimle mutfaydik. Esimin ilk baslarda saka yaptigini falan dusunmustum. Bu aksam yine dedi iyi gez cunku bi daha bensiz buraya gelmiceksin diye. Ben sen gidince gelicem ve bu konunun konusulma yeri burasi degil diyip ailemin yanina gottim. Soktayim gercekten. Bu konuyu da bu yuzden eve gitmeden actim.
O kadar anlayisli ve dusunceli bi esim var ki anlatamam. Ben ogretmenim. Gece 12 olur olmaz sarildi ogretmenler gunumu kutladi. Surprizler yapar. Beni herkesten cok dusunur. Tek sorunumuz bu aslinda. Ama biliyorum ki bu butun sorunlara bedel.Bence iyi yaptın bu işi çözemezseniz dönme kendisiyle burnu sürtsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?