- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
- Konu Sahibi Birmelegin_annesi
-
Merhabalar kizlar,
8 yillik flort doneminden sonra 1.5 yil once esimle evlendik. 8 yillik surecte once okul sonra is dolayisiyla ailemden ayri baska bir sehirde yalniz yasadim. Esimle evlendigimde de farkli bir sehre yine ailemden uzak bir yere tasindim. Esim kaptan ve 6 ay sureyle yurt disinda oluyor. Sorun su ki esim kendisi olmadan ailemin yanina gitmemi kesinlikle istemiyor. 2 ay once 33 haftalik bebegimi kaybettim. Olu dogum yaptim. Simdi esimle annemlere geldik. Bana gezebildigin kadar gez ben gittikten sonra bi daha buraya gelmeyeceksin diyor. Evlendigimden beri anneme bi kac defa gelebildim onda da ya kayinvalidemler yanimdaydi ya da esim. Bayramlarda bile gelemedim ailemin elini opmeye. Esim gittiginde evde yalniz kaliyorum. Ona ragmen anneme gelmeme izin vermemesini aklim almiyor. Sanirim kayinvalidem ve akrabalari laf edicek diye izin vermiyor. Bana bi fikir verin kizlar ben esimi masil bu dusunceden vazgecirebilirim?
Esimin korkusu benim ailem yanima geldiginde esimin parasini yemeye geldiler diye dedikodu cikmasiymis. Cok paragoz bi akraba cevresi var. Ama cok sukur benim ailemin maddi durumu gayet iyi. Bu dedikodu konusunda hakli. Eminim.dedikodular cikacak ama ben elalem laf edecek diye ailemden uzaklasacak halim yok bunu anlatamiyorum.
Ne biçim akrabaymış onlar,eşinizde ne kadar kötü düşünebilen bir insan pes yani. Kendi adıma evinde sorunsuz misafir ağırlayan insan bonkördür,saygılıdır,biz Türk'üz misafirperver milletiz,işin ucu para yemeye,yedirmeye nasıl varabiliyor çok ayıp. Kişi kendinden bilir işi durumu var bence,kimse birşey demese dahi eşinizin düşüncesi misafir ağırlamış olmak değil,para yedirmiş olmak.
O kadar anlayisli ve dusunceli bi esim var ki anlatamam. Ben ogretmenim. Gece 12 olur olmaz sarildi ogretmenler gunumu kutladi. Surprizler yapar. Beni herkesten cok dusunur. Tek sorunumuz bu aslinda. Ama biliyorum ki bu butun sorunlara bedel.
Başka ne sorun olacaktı konu sahibi. Ailenize gidemiyorsunuz dahada kötüsü aileniz sizin şehrinize dahi taşınamiyor,neden çünkü çok düşünceli eşiniz ambargo koymuş (ne hakkı varsa)
Siz 6 ay yanlız kalıyorsunuz,iyi niyetli,düşünceli bir eş olsa derki"Canım annenler gelsin,yanlız kalma yada sen git" ama eşiniz bahanesini bulmuş,millet para yedirdi der diye görüştürmüyor. Bence kendide aklinca para yedirmiş oluyor,bunun başka açıklaması yok
Öğretmenler günü kutlu olsun:)Esimin korkusu benim ailem yanima geldiginde esimin parasini yemeye geldiler diye dedikodu cikmasiymis. Cok paragoz bi akraba cevresi var. Ama cok sukur benim ailemin maddi durumu gayet iyi. Bu dedikodu konusunda hakli. Eminim.dedikodular cikacak ama ben elalem laf edecek diye ailemden uzaklasacak halim yok bunu anlatamiyorum.
Ne biçim akrabaymış onlar,eşinizde ne kadar kötü düşünebilen bir insan pes yani. Kendi adıma evinde sorunsuz misafir ağırlayan insan bonkördür,saygılıdır,biz Türk'üz misafirperver milletiz,işin ucu para yemeye,yedirmeye nasıl varabiliyor çok ayıp. Kişi kendinden bilir işi durumu var bence,kimse birşey demese dahi eşinizin düşüncesi misafir ağırlamış olmak değil,para yedirmiş olmak.
O kadar anlayisli ve dusunceli bi esim var ki anlatamam. Ben ogretmenim. Gece 12 olur olmaz sarildi ogretmenler gunumu kutladi. Surprizler yapar. Beni herkesten cok dusunur. Tek sorunumuz bu aslinda. Ama biliyorum ki bu butun sorunlara bedel.
Başka ne sorun olacaktı konu sahibi. Ailenize gidemiyorsunuz dahada kötüsü aileniz sizin şehrinize dahi taşınamiyor,neden çünkü çok düşünceli eşiniz ambargo koymuş (ne hakkı varsa)
Siz 6 ay yanlız kalıyorsunuz,iyi niyetli,düşünceli bir eş olsa derki"Canım annenler gelsin,yanlız kalma yada sen git" ama eşiniz bahanesini bulmuş,millet para yedirdi der diye görüştürmüyor. Bence kendide aklinca para yedirmiş oluyor,bunun başka açıklaması yok
Öyle miBizi uzaktan gorseniz tam ideal cift dersiniz. Cok dusunceli ince fikirli bi esim var. Yoksa 8 yil farkli sehirlerde bi iliski yurutmek emin olun cok zor. Ama ne yazik ki kv isi tamamen bozuyor. 2 ay once bebegimi kaybettim onda bile Allahim benim ne gunahim vardi diye feryat etti. Esim de annesinin agzina fazla baktigi icin bu duruma geliyoruz. Ama psikolojik rahatsizligi olan bi kadin oldugu ucun kimse kv tek laf edemiyor.
Esimin korkusu benim ailem yanima geldiginde esimin parasini yemeye geldiler diye dedikodu cikmasiymis. Cok paragoz bi akraba cevresi var. Ama cok sukur benim ailemin maddi durumu gayet iyi. Bu dedikodu konusunda hakli. Eminim.dedikodular cikacak ama ben elalem laf edecek diye ailemden uzaklasacak halim yok bunu anlatamiyorum.
Annemler sehir disinda yasiyorlar. Bu yuzden esimin onayini almadan sehir degistirmeyi dogru bulmuyorum. Ama bu is boyle bencilce gitmeye devam ederse korkarim ki isin boyutu degisecek.
O gittiginde ailem geliyor tabii ama herkesin bi ev duzeni var. Annem gelse de 6 ay uzun bi sure bunun ne yazik ki kisa suresi yanimda kalabiliyor. Esime gore yasadigimiz sehirde cok guzel bi duzen kurmusuz ben ve onun ailesi. Benim ailem geldiginde bu duzen bozulacakmis. Bu yuzden bize gelip istedikleri kadar kalabilirlermis. Ama ben anneme gelemezmisim. Onlar da oraya tasinamazmis.
Kv benim cevremden kimi gorse oraya ailesi gelcek ama yapamayacaklar. Bence hic gelmesinler. Oraya alisamazlar diyip duruyor. Annem de bunu duydukca kizimi kimlere emanet ettim siye agliyor kadincagiz.
Gecmiste ailemle sorunlar yasadim. Beni bazi konularda cok uzduler ve bu zor gunlerde sadece esim yanimdaydi. Ama esimin atladigi konu su ki onlar benim ailem. Beni ne kadar uzmus olsalar da ben onlari silemem ve desigin gibi ozluyorum. Onun annesi ve babasi benim ailemin yerini kesinlikle tutmayacaklar. Kv kendi kv siyle resmen kus ölmüs. Her kv sine gidisinde hastalanirmis. Annesinin dibinden ayrilmaz hala. Esim de simdi bunu goruyor. Sanirim kendi annesinin yaptigini yaparsam diye korkuyor. Bu da beni en cok kiran ve kizdiran sey.
Bunu ben de dusunuyorum ama vardigim sonuc sorun guven ya da guvensizlik degil. Bana guvenmese 6 ay tek basina evde kalmami onaylamaz. Aileme guvenmese kendisiyle birlikte gelmemizi de istemez. Tek basina buraya gelmemdeki sorunun ne oldugunu henuz cozebilmis degiliz.
Merhabalar kizlar,
8 yillik flort doneminden sonra 1.5 yil once esimle evlendik. 8 yillik surecte once okul sonra is dolayisiyla ailemden ayri baska bir sehirde yalniz yasadim. Esimle evlendigimde de farkli bir sehre yine ailemden uzak bir yere tasindim. Esim kaptan ve 6 ay sureyle yurt disinda oluyor. Sorun su ki esim kendisi olmadan ailemin yanina gitmemi kesinlikle istemiyor. 2 ay once 33 haftalik bebegimi kaybettim. Olu dogum yaptim. Simdi esimle annemlere geldik. Bana gezebildigin kadar gez ben gittikten sonra bi daha buraya gelmeyeceksin diyor. Evlendigimden beri anneme bi kac defa gelebildim onda da ya kayinvalidemler yanimdaydi ya da esim. Bayramlarda bile gelemedim ailemin elini opmeye. Esim gittiginde evde yalniz kaliyorum. Ona ragmen anneme gelmeme izin vermemesini aklim almiyor. Sanirim kayinvalidem ve akrabalari laf edicek diye izin vermiyor. Bana bi fikir verin kizlar ben esimi masil bu dusunceden vazgecirebilirim?
yazik bide anneni aglatiyorsun ya ben sana bir sey demecenKv benim cevremden kimi gorse oraya ailesi gelcek ama yapamayacaklar. Bence hic gelmesinler. Oraya alisamazlar diyip duruyor. Annem de bunu duydukca kizimi kimlere emanet ettim siye agliyor kadincagiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?