Eşim arkadaşlarıyla ortak arsa almış

• Konu Sahibi Konu Sahibi sarra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
akşam geldiğinde konuştum benden gizlediğin birşeyler varmı dedim.güldü yook dedi .iyi düşün herşeyi öğrendim bana söyletme sen itiraf et dedim.kivrenin hanımındanmı öğrendin dedi.kim olduğu önemli değil önemli olan benden gizlemiş olman dedim.kötü bişeymi yaptım sanki arsa aldım dedi.ben kötü değilse neden benden gizledin dedim.biraz geveledi kem küm etti sonrada yanlış bir yatırım yaptık 18 uygulaması yüzünden 13 kişinin hakkı var dedi.biz o arsadan ümidi kesmiştik falan filan birşeyler söyledi.sonrada gönlümü almaya çalıştı .belki bu kış ev alırız tapusunu senin üstüne yaparız ne dersin dedi.bilmiyorum şu anda küsüm dedim arkamı dönüp yattım .sarıldı kendini affettirmeye çalıştı sesimi çıkarmadım ama acısını çıkaracam ondan .şu anda bana karşı mahçup ne yapsamda sesini çıkaramaz bende bunu iyi kullanmalıyım .evet hanımlar fikirlere açığım öldürme süründür operasyonu başlıyor:kkk:

insan yaptığı yatırımı eşinden neden gizlesin ki
hele gizlediği şey ortaya çıkınca da sus payı olarak ev alırım senin üstüne yaparım ne yani bu
konuyu kapatmazdım ben olsam sakin olduğum bi zaman konuşurdum
yaptığı şey madem kötü birşey değil bütün eşler bildiği halde senden neden gizleniyor

bence git evinin eşyalarını yenile sana süpriz yapmak istedim aşkım de.
böyle bir şeyin karşılığı maddi açıdan canını yakmalı ki bir daha yapamasın.

arkadaşlar hukukçu değilim ama bu konuları bilirim.ortaklık yasası 2002 de çıktı ondan önceki evliliklerde de 2002 öncesi mallar tapu kimdeyse onun,2002 sonrası mallar ortak.bu kış alınması olası ev ortak yani boşanma durumunda.(Allah korusun,dağlara taşlara)

İlk cümle benim de kısmen bildiğim birşey. ( Ben 2000 olarak biliyordum)

Diyelim 2002 öncesi bir evlilik ama edinilen mal 2012 burada , evlilik 2002 öncesi diye tapu kiminse onun mu olacak yoksa edinilen mal 2012 diye ortak mı olacak ?

Siz yukarıda 2002 sonrası ortak dediğinize göre mal edinme senesi dikkate alınıyor ?

O zaman evliliğin senesinin önemi yok.

Doğru mu anlamışım ?

Yazdıklarım sanki boşanacakta o yüzden didik didik öğrenmek ister gibi durmuş ama sonuçta genel kültür fazla bilginin kimseye zararı olmaz ama vallahi boşanma gibi bir durumum yok :))))))

Son düzenleme:
İlk cümle benim de kısmen bildiğim birşey. ( Ben 2000 olarak biliyordum)

Diyelim 2002 öncesi bir evlilik ama edinilen mal 2012 burada , evlilik 2002 öncesi diye tapu kiminse onun mu olacak yoksa edinilen mal 2012 diye ortak mı olacak ?

Siz yukarıda 2002 sonrası ortak dediğinize göre mal edinme senesi dikkate alınıyor ?

O zaman evliliğin senesinin önemi yok.

Doğru mu anlamışım ?

Yazdıklarım sanki boşanacakta o yüzden didik didik öğrenmek ister gibi durmuş ama sonuçta genel kültür fazla bilginin kimseye zararı olmaz ama vallahi boşanma gibi bir durumum yok :))))))

canım diyelim ki çiftimiz 1990 senesinde evlendi.1 ev 1 de araba aldılar 1996 da diyelim (varsayalım)bu ev ve araba erkeğin üzerineydi.sonra sene oldu 2011, bu çift 1 ev daha adlı ve tapu yine erkeğin üzerine.2012 de boşandılar diyelim mal paylaşımı nasıl olur?

-1996 yılında alınan ev ve araba erkeğin olur (çünkü tapu onun üzerine)
-2011 de alınan evin ise (tapu erkekte olmasına rağmen yasa değiştiği için) yarısı kadının yarısı erkeğin olur.(çünkü 2002 de ortak mal yasası çıktı ve çift buna itiraz etmedi o halde kabul etmiş sayılıyor)

-ama çift biz malların ortak olmasını istemiyoruz bu yasayı kabul etmiyoruz,tapu kimdeyse mal onun olsun derse.noter huzurunda sözleşme imzalamaları gerekiyor.

Back
X