- 4 Ekim 2012
- 16.983
- 33.513
- 798
- Konu Sahibi Liona Esposito
Zaten yabancı bir evde çocuk bakmak zor, bir de böyle iş bekleyeceklerse ohooo. Eşinin yanında yaşanması iyi olmuş
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Havalar ne kadar serin şu an. Çocuklar saniyeler içinde hasta olabilir. Balkon nasıl esiyor. Sizin çocuğunuz hasta olmayacak belkş ama başkasının çocuğu hasta olabilir. Banyo Da ne kadar şahane fikir!!!! çok temiz. Marifet gibi yazmışsınız. Elalemin banyosunda neden alt değiştirsin? Nerden bileyim ben yeterince temiz mi? Çocuk her Yeri elliyor . Milletin bebeğinin konusunu 3 dakika çekemiyorsanız davet etmeyin. Alt açma sermeselerse evet bende rahat edemem ama gidin banyoda değiştirin demem. Banyolar da serin oluyor.
Konunun çözülmesine sevindim. Maalesef zihniyet bu . Artık gelin geldin buraya aitsin. Ben yıllarca doğuda çalıştım bekarken tek de yaşadım evlendim eşim görevdeyken sürekli tek kaldım. Sonra onun ailesinin yakınına geldik. Eşim şehir dışına gidecekti bir iki günlüğüne ve babası arayıp gel bizde kal yalnız kalma filan dedi. Gitmedim tabi ki ama çok şaşırdım düşünce tarzınaBabasi diyor ki ben gitsem millet ne dermis. Kocası askere gitti kendisi burda kalmiyor derlermis. Küçük cocuk bile soruyormuş x yengem burda mi kalacak diye. Ya zihniyete bakar misiniz. X yengenizin hayatı yok mu arkadaşım, x yengenizin evi yok mu ailesi yok mu, kendi hayatı yok mu.. Kocası gitti diye düzenini bozmak zorunda mi, kocası yokken evinde oturma hakkı yok mu... ayrica x yengenizin nerde kalacagi size niye dert oldu? bunlar nasil zihniyetler aklim hayalim almiyor.
vallla benım eşim olsa annem haklı kalk yıka derKizlar esim askerde diye ailesinin köyüne geldim 10 gün kalacaktım. Dün sabah uyandık saat daha 8. Görümcem uyandı o sırada asagi annesinin yanina iniyordu. Benim odanin cami önünden gecerken "uyanmislar ama faaliyet yok" diye laf soktu. Ya gözümüzü laf sokmayla açıyoruz laf sokmayla kapatıyoruz içim şişti artık doldum.
Sonra aradan 10 dk geçmedi annesi yukarı çıktı. Neye uğradığımı şaşırdım birdenbire laf saymaya başladı. Yok daha bulaşıklar tezgahta duruyormuşta. Yok daha geceki yıkanan şeyi makineden alıp asmamışız da. Normalde insanlar bu saatte kalkip tuvaleti falan yıkarmışta.
Sabah erkenden kalkıp tuvaleti banyoyu yıkayacakmışız da. Biz dururken kendi yıkasa utanmazmışız da. O an ki sinirle kulaklarım uğuldadı çoğu cümlelerini hatırlamıyorum.
O böyle konusarak iceri girince esim de ben de şok olduk göz göze geldik eşim de bozuldu baya. Annesi hala konusuyordu esim de "kapatın çenenizi saat daha 8 buçuk ne diyosunuz siz" dedi. Annesi biseyler dedi hatırlamıyorum. Esim tekrar bana seslendi "x, hazırla çantanı seni de götürücem ben seni burda mı bırakırım" dedi. Gitti tek başına oturdu bahcede. Bi yandan üzüldüm onun üzülmesine ama bi yandan da benim burda kaldigimdaki sıkıntılarımı anlamasi adına sevindim.
Sonra kendisi o gün askere giderken şehre gidip binmedi bi kaç sebepten dolayı köyün yakınındaki bi yerden bindi otobüsü karşılayıp. Beni götüremedi. Bana giderken dedi "ne zaman istersen git istersen babani ara alsin vs"
Babam da malesef araba ayarlayamadı. Burasi da öyle bi yerki arac yok otobüs yok bisey yok. Illa birisi aracla götürmeli. Dünden beri vasıta bulmaya çalışıyorum. Esimin teyzesi sehre gidecekmiş yarın şansıma. Beni de alacaklar eve birakacaklar.
Ama bunlari yaşamamızın en büyük suclusu esim. Biz bu kadar yüz göz olduysak eşim suçlu. Beni zorla burda bırakmaya kalkışmasaydi, geldiğimiz zaman günlerce kalıp haddinden fazla zaman geçirmeseydik böyle yüzgöz olmazdık. Normal insanlar gibi dozunda görüşsek bunlar yaşanmazdı.
Koyde hava sogudu baya. Balkonda alt degistiremem hassasiyetlerini bildiğim icin yaz döneminde zaten oyle yaptim ama o rüzgarda cikip çocuğumun altini açamam odalari kokmasın diye. Sonucta oglumun iyiliginden önemli degil. Havanin kendisi de farkında sirf oda kokmasin diye yegenini hice sayiyor.Ama uyarmak zorunda olduğu şeyler yapıyorsunuz.
Karışmasa daha iyi ama karakteri buysa sizinde yanlislarinizla patliyordur.
Gerçekten odalarda alt degistirenlere bende çok kızıyorum.
Balkon gibi bir imkan varken üstelik.
Salca kuflenmesin diye temiz kaşıkla alınır.
Su konusunda ise bilinclenmeyen kalmasın, bir damlası bile altın.
Kim sabahın sekizinde lavabo küvet ovalar?
Ya Rabbi ne hayatlar var.
Evet neden olmasın ortam varsa. Oturduğun odayı kaka kokutmaktan iyidir. Anne olunca her şey doğal geliyor kadınlara.
Ben evimde banyoda değiştirirdim mesela , ona göre mini bir masa koymuştum köşeye.
Gelenleri de oraya yonlendiriyordum.
Alt değiştirme yi örtüsüz değiştirenlere , de selam olsun.
Çocuğum yok. Altını değiştirecek olsam da balkona çıkarayım demem. İzmir Antalya da falan oturmuyorum. Ankara gayet serin şu an. Balkona çıkaralım da üşüsünler. Ay odam kaka kokmasın ama evladım üşüsün diyemem. Bu fikir de bi sizden çıkar zaten. Neyse polemiğe girmeyeceğim. Siz banyoya devam. Olmazsa da gittiğiniz evlerde kar yağarken camın önüne yerleşir efiiiil efiiil değiştirirsiniz. Tutmayalım sizi.Hayır, banyoda kurduğum yer çok güzel. Banyonun ortasına bırakmayacak bebeğini.
Masası minderi her şeyi var. Üstüne örtüsünü örtüp değiştirecek.
Havalar epey sıcak gidiyor , hiç serin değil.
Hiçbir şey yapamıyorsa cama yakın değiştirip hemen camı açacak.
Ben de sizler gibi gidip oturduğu odanın ortasında alt degistirenlere şaşkınım.
Bunun icin cok savastim hala da savaşıyorum. Esim en azindan birine zorla biseyler yaptıramayacagini anlamistir insallah. Bi insan biseyi istemiyorsa zorlayamazsin ki senin zorunla nereye kadar yani? Hadi seni dinledi kabul etti diyelim bi kere iki kere, üç ay beş ay, ama nereye kadar? Bi gün bi yerde yine patlak verecek.
Ay yok artık..
Ben başkasının evinde yere yatırır değiştirirdim ama yerler de çok temiz olmadığı için alt açma örtüsünü bile çapraz sererdim bebeğim yerle direk temas etmesin diye. Alt açması bile daha temiz gelirdi o an..
Kaldı ki kalkıp bir de balkona mı banyoya mı diye dört döneceğim çocukla..
Zaten konu sahibine alınan tavır üzüm yemek değil bağcıyı dövmek..
Koyde hava sogudu baya. Balkonda alt degistiremem hassasiyetlerini bildiğim icin yaz döneminde zaten oyle yaptim ama o rüzgarda cikip çocuğumun altini açamam odalari kokmasın diye. Sonucta oglumun iyiliginden önemli degil. Havanin kendisi de farkında sirf oda kokmasin diye yegenini hice sayiyor.
Sulari zaten iplik gibi akıyor daha bi de onu kıstırmaya çalışıyor. Ve onu tanıyorum suyu düşündüğünden falan degil her durumda yorum yapıp karisma amacinda.
Tamam da bi derdiniz yok ki burda paylasmissiniz. Cozdugunuz bir problem var. Su an burda bunu anlatmaktaki amaci anlamadim. Esiniz gelince eger bu israrina devam ederse canim gecen sefer yaptin gordun ayni seyi yasamak istemiyorum dersin olur biter. Sanki ne yapmis adam. Ben bile darlandim sirf soylenmek icin yazmissinizAma çok ısrarcıydı tahmin edemezsiniz. Ben resmen savas verdim. Gerek yoktu bu kadar ısrara. Bi insana zorla bisey yaptırmanın ne kadar yanlis oldugunu keske önceden bilseydi.