eşim askere gidince nasıl dayanacağım. nolur bir teselli..bir fikir..

kızlar 3 senelik evliyim. Eşim 27 yaşında ben 25.. Bi oğlumuz var 19 aylık allah bağışlarsa... Evlendiğim günden beri içim içimi yiyor.. Askre gidince napıcam diye.. Eşim biz evlenmeden önce okumuş iki yıllık önlisans.. Nişanlıyken dedi iki yıl daha okuyabilirsem kısa dönem giderim.. Diyeceksiniz keşke gidip geldikten sonra evlenseydiniz..haklısınız ama o zaman öyle cahillik ettik işte..şimdi şu ana bakalım ve ona göre bi yorum bekliyorum sizden.. Eşim şuan dikey geçiş sınavlarına hazırlanıyor ve ne olacağı belirsiz kazanamazsa uzun dönem gidecek..inşallah kazanması için dualar ediyorum.. Ama uzun dönem gitme fikri aklıma geldikçe yıkılıyorum..kendimden çok oğlum çok etkilenecek biliyorum..kendim de yıpranacağım çok iyi biliyorum.. Bi kaynanamlarda bi annemlerde gidip gelmek arada kalmak yıpratacak beni...şimdiden gözümün önüne geliyor biliyorum olabilecekleri.. Evet pişmanım hemde çok keşke nişanlıyken gidip gelseydi diyorum hep diyorum bunu ama iş işten geçti yaptım bi düşüncesizlik..insan yaşamadan algılayamıyor nolcak canım sabrederiz diyor ama öyle değil hele de çocuk olunca işler çok değişiyor..ama napıyım kaderimde beklemek varmış diyorum.. Gözden ırak olan gönülden ırak olurmu sizce..bu cümle doğru mu.. Soğurmuyuz birbirimizden.. çok şey değişirmi hayatımızda... Veya abartıyormuyum..sayılı gün misali çabucak geçermi... Inanın her aklıma geldikçe ağlıyorum...evlendiğimden beri aklımdan çıkmıyor..ufacık bi mutlu anımda bile bu durum suratımın asılmasına sebep oluyor..eşimle hiç ayrı kalmadık ve çok yaralanacağımı hissediyorum çocuğumla beraber..allahım sağ salim kısa dönem hayırlı bi yerde askerliğini yapıp dönmesini nasip eyle... Amin.. Sizden ricam bi teselli cümlesi..bi fikir..inanın çok ihtiyacım var..belki okuyup geçenlere çok basit önemsiz gelebilir ama yaşamayan bilemez ve benim ufacık bi fikre ihtiyacım var..nasıl yapsam ne yapsam.. Bu askerlik döneminde nasıl geçirsem günlerimi... Nolur kızlar bi fikir:14:
[ı]mrhba canım
seni o kadar iyi anlıyorum kii
bende 5 senelik evliyim eşim kızım 1,5 yaşındayken gitti askere
o dönem neler yaşadğımı bir ben bilirim
kızımla bi başımıza kalmış gibi olduk resmen
bi dönem kv ile bi dönem annemle kaldım
çalışmıyordum bir lirayı bile annemden alırdım
evimin kirasınıda kvdeler karşıladı
özelden konuşalım istersen
bi fikir bi öneri istersen:)
[/ı]

İnan günler nasıl geçiyor anlamayacaksınız.
Ama evladınızın oluşu eşinizi için çok büyük zorluk olacak.
Sizin hasretinize dayanabilir ama yavrusunun hasretinden daha da zor geçer günler.
Allahım şimdiden kolaylık versin.
Bende 2 senelik evliyken eşimi askere gönderdim hemde uzun dönem ve iznin olmadığı 9 ay görmedim bir yere...
Allah öncelikle hayırlı teskereler nasip etsin, ayağı taşa takılmadan gidip gelsin.
Lütfen kurallara aykırı olan içeri telefon sokmak gibi durumlara girişmesin, sizde bunu talep etmeyin.
Ciddi bir disiplin suçudur ve askerliği uzatacak kadar bile ceza alabilir.
Özellikle bu konuda akıl verenlere çok kızıyorum kimse kusura bakmasın.
Bir yasak koyulmuşsa mutlaka sebebi vardır.

Kesinlikle arada soğukluk olmaz bilakis özlem olur,birbirinize daha çok kenetlenirsiniz.
o konuda sıkıntı olmaz.yanlız genelde diyeyim de aynı şeyleri yaşadığım için biliyorum,
eşim askerdeyken telefonda çok kavga ederdik.herşeyden kavga çıkarırdı.
bu konuya dikkat edin sonra gittiği yer uygun olursa ve durumunuzda müsaitse evci olarak çıkarabilirsiniz
birde inşallah kısa dönem gider diyelim.
sizde eşiniz askere gidince annenizde kalın mümkünse,arada
bir kayınvalidenize de gidersiniz.
Benim eşim çocuk olmadan gitmişti ama çok zor gelmişti.
çocuklu daha zor olur,Allah yardımcınız olsun ama bir bakımdanda geldi geçti işte.
sayılı gün çabuk geçer.ha gitti,ha gidecek derken gitti,bitti aradan seneler geçti.
inşallah biran önce gider kurtulursunuz.

Back
X