eşim askere gidince nasıl dayanacağım. nolur bir teselli..bir fikir..

Bence evde oturup 15 ay kocam yok diye düşüneceğine gir bir işe çalış hem vakit geçer hem çevre arkadaş edinirsin. Çocuğa da annen veya kayınvaliden baksın.Maddi olarak ta güçlenmiş olursun sonuçta eşin askerdeyken. Kimsenin eline bakmamış olursun. Eşin dönünce de devam et hatta ekonomik özgürlüğün olsun.

benimde eşim 2 yıllık evliyken askere gitmişti.gerçekten zor bir durum Allah yardımcın olsun..
kendine mutlaka bir meşguliyet bul, yoksa zaman geçmiyor..
keşke o zaman değilde şimdi askere gitse (20 yıllık evliyizde):34:

kızlar 3 senelik evliyim. eşim 27 yaşında ben 25.. bi oğlumuz var 19 aylık allah bağışlarsa... evlendiğim günden beri içim içimi yiyor.. askre gidince napıcam diye.. eşim biz evlenmeden önce okumuş iki yıllık önlisans.. nişanlıyken dedi iki yıl daha okuyabilirsem kısa dönem giderim.. diyeceksiniz keşke gidip geldikten sonra evlenseydiniz..haklısınız ama o zaman öyle cahillik ettik işte..şimdi şu ana bakalım ve ona göre bi yorum bekliyorum sizden.. eşim şuan dikey geçiş sınavlarına hazırlanıyor ve ne olacağı belirsiz kazanamazsa uzun dönem gidecek..inşallah kazanması için dualar ediyorum.. ama uzun dönem gitme fikri aklıma geldikçe yıkılıyorum..kendimden çok oğlum çok etkilenecek biliyorum..kendim de yıpranacağım çok iyi biliyorum.. bi kaynanamlarda bi annemlerde gidip gelmek arada kalmak yıpratacak beni...şimdiden gözümün önüne geliyor biliyorum olabilecekleri.. evet pişmanım hemde çok keşke nişanlıyken gidip gelseydi diyorum hep diyorum bunu ama iş işten geçti yaptım bi düşüncesizlik..insan yaşamadan algılayamıyor nolcak canım sabrederiz diyor ama öyle değil hele de çocuk olunca işler çok değişiyor..ama napıyım kaderimde beklemek varmış diyorum.. gözden ırak olan gönülden ırak olurmu sizce..bu cümle doğru mu.. soğurmuyuz birbirimizden.. çok şey değişirmi hayatımızda... veya abartıyormuyum..sayılı gün misali çabucak geçermi... inanın her aklıma geldikçe ağlıyorum...evlendiğimden beri aklımdan çıkmıyor..ufacık bi mutlu anımda bile bu durum suratımın asılmasına sebep oluyor..eşimle hiç ayrı kalmadık ve çok yaralanacağımı hissediyorum çocuğumla beraber..allahım sağ salim kısa dönem hayırlı bi yerde askerliğini yapıp dönmesini nasip eyle... AMİN.. sizden ricam bi teselli cümlesi..bi fikir..inanın çok ihtiyacım var..belki okuyup geçenlere çok basit önemsiz gelebilir ama yaşamayan bilemez ve benim ufacık bi fikre ihtiyacım var..nasıl yapsam ne yapsam.. bu askerlik döneminde nasıl geçirsem günlerimi... nolur kızlar bi fikir:14:

dumumun zor gerçekten asla seni yargılamak niyetınde degılım ama birazda kendi kendini itmişsin böyle bir şeye ...bence 2 sene okuyacagına zaten yapacagı askerlık 15 ay daha cabuk biter gelir...ben nişanlıyken bkledım hiçte olumsuz duygular yasamadık aksine bir çok sey değişti hayatımızda olumlu yönde sadece gereğinden fazla hassas oluyorlar fazla ilgi göstermek durumunda kalıyorsun arayınca benım kı kısa dönem gitti gercekten zor gectı ama arkadaslarım ailem cok destek oldugu için cabuk atlattım...sende bence annenlerde kal kayınvalıdeyle bıraz zor olabılr dıye düşünüyorum allah kavustursun canım

tek tesellın cocugun olacak için rahat olsun herşey gelip geçiyor

Son düzenleme:
eşiniz açıköğretimden de 4 yıla tamamlayabilir.
öss di eski adı şimdi lys sanırım başvurular geçmediyse bir bakın derim.
ona girip 4 yıla tamamlayabilir.
barajı geçse yeter.

Evleneli aşağı yukarı 3-4 yıl oldu galiba, eşiniz bu süre de bitirmedi mi 4 yılı? DGS falan yazmışmısınız.

eşim biz evlenmeden önce okudu önlisansı..biz nişanlıydık bitirdiğinde..bu süre zarfında sürekli dgs ye girdi ama olmadı kazanamadı..3 yıllık evliliğimiz süresincede sırf tecil devam etsin diye açıköğretimin farklı bölümlerine kayıt yaptırdı.. haliyle bi yandan işe gidiyordu ders çalışamıyordu geç saatlere kadar mesaiye kalıyordu..ve derslerden kaldı... şuan zaten dgs ye hazırlanıyor..bu sefer baya gayret ediyor ama geçen senelerde kazanamadığı için ümidim yok açıkçası..ümit etmek istiyorum ama hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum..çok fazla ümitlenmek istemiyorum bu yüzden... eğer dgs yi kazanamazsa açık öğretimin yine bi başka bölümünü seçecek sadece tecil ettirmek için oğlumuz ufak diye...ama haliyle sınıfları geçemeyecek çünkü kendi okuduğu önlisans sadece 2 yıllık açıktan yoksa okurdu dört yıl kendi bölümü olunca...farklı bölümlere kayıt yaptırıyor ama hiç alakası olmayan bölümler olunca sınavlar malum sonuçta geliyor...dgs olmazsa 15 ay gidecek korkusu ile yaşıyorum rabbim hayırlısın versin..nolur dualarınızın tek bir cümlesine beni de ekleyin kızlar..rabbim de size gönlünüzün dilediğini versin amin...

kızlar 3 senelik evliyim. eşim 27 yaşında ben 25.. bi oğlumuz var 19 aylık allah bağışlarsa... evlendiğim günden beri içim içimi yiyor.. askre gidince napıcam diye.. eşim biz evlenmeden önce okumuş iki yıllık önlisans.. nişanlıyken dedi iki yıl daha okuyabilirsem kısa dönem giderim.. diyeceksiniz keşke gidip geldikten sonra evlenseydiniz..haklısınız ama o zaman öyle cahillik ettik işte..şimdi şu ana bakalım ve ona göre bi yorum bekliyorum sizden.. eşim şuan dikey geçiş sınavlarına hazırlanıyor ve ne olacağı belirsiz kazanamazsa uzun dönem gidecek..inşallah kazanması için dualar ediyorum.. ama uzun dönem gitme fikri aklıma geldikçe yıkılıyorum..kendimden çok oğlum çok etkilenecek biliyorum..kendim de yıpranacağım çok iyi biliyorum.. bi kaynanamlarda bi annemlerde gidip gelmek arada kalmak yıpratacak beni...şimdiden gözümün önüne geliyor biliyorum olabilecekleri.. evet pişmanım hemde çok keşke nişanlıyken gidip gelseydi diyorum hep diyorum bunu ama iş işten geçti yaptım bi düşüncesizlik..insan yaşamadan algılayamıyor nolcak canım sabrederiz diyor ama öyle değil hele de çocuk olunca işler çok değişiyor..ama napıyım kaderimde beklemek varmış diyorum.. gözden ırak olan gönülden ırak olurmu sizce..bu cümle doğru mu.. soğurmuyuz birbirimizden.. çok şey değişirmi hayatımızda... veya abartıyormuyum..sayılı gün misali çabucak geçermi... inanın her aklıma geldikçe ağlıyorum...evlendiğimden beri aklımdan çıkmıyor..ufacık bi mutlu anımda bile bu durum suratımın asılmasına sebep oluyor..eşimle hiç ayrı kalmadık ve çok yaralanacağımı hissediyorum çocuğumla beraber..allahım sağ salim kısa dönem hayırlı bi yerde askerliğini yapıp dönmesini nasip eyle... AMİN.. sizden ricam bi teselli cümlesi..bi fikir..inanın çok ihtiyacım var..belki okuyup geçenlere çok basit önemsiz gelebilir ama yaşamayan bilemez ve benim ufacık bi fikre ihtiyacım var..nasıl yapsam ne yapsam.. bu askerlik döneminde nasıl geçirsem günlerimi... nolur kızlar bi fikir:14:

yaşamayan bilemez evet allah yardımcın olsun şimdiden..:26: ben sevgilimi beklerken bile çok kötü yanlızlık oluyor evliyken onun iki katı düşünemiyorum bile..

her gece iki kişi yatmaya alışıyorsun..sonra gidşi acayip yıkar insanı..bende evliyim şimdi eşim 5 günlüğüne memlekete gitti..sen gel bana sor çıldırdım hasretiyle..:26:

sana fikrim :eşin nerde askerlik yapıcaksa o şehirde bir süre kirada otur..her hafta sonu görürsün.aynı şehirde yakınında olmak seni rahatlatır:40:

Bu arada eşin önlisans mezunuysa açıköğretimden sınava girmeden 3. sınıftan devam etme hakkı var
İlla dgs ye girmesi gerekmiyor..

ya benim eşim evliyken askere gitti kısa dönem çocuğum 6 yaşında ana sınıfındaydı.itiraz ettim yalnız evimde kaldım.gayet güzel geçti.

açıköğretimden uzun dönem okusa askerliği kısa olur mu?Dikey geçiş zor derler kazanamayabilir.Çocuğun çok küçük o seni meşgul eder küçümseme insana nefes oluyorlar.Ben yalnız kalamazdım ama kızımla kaldım.İlişkinize bi şey olmaz.Araşırsınız msn görüntülü konuşursunuz.eşinin senin moraline daha çok ihtiyacı olacak.askerlik zor bir süreç.Nerde kalırsanız kalın uyum sağlayın yapacak bi şey yok.Eskiler neler çekmiş.isterseniz işe girin şartlar uygun olursa.çok kitap okuyun bu süreç iyi değerlendirilebilir sizin için .en önemlisi sağ salim gelmesi.Allah yardımcınız olsun...

Bu arada eşin önlisans mezunuysa açıköğretimden sınava girmeden 3. sınıftan devam etme hakkı var
İlla dgs ye girmesi gerekmiyor..

Doğru şimdi hatırladım dikkate alın bence hanımefendi.Kısa dönemler iyi yerlere çıkıyor askerliği.Askerde verilen görevlerde ona göre oluyor.

Nedemek gozden irak olan gonuldende olur mu. Uzaklasacak es senin yanindaykende uzaklasir. Abartiyorsunbence. Bol dua etmen gerekirken sen vesveselere kapilmis gidiyorsun. Hayirli dusun hayirli olsun.

Benim eşim de askerde şuan iki ayı kaldı ama inan ben çok mutluyum...gideceği yer belli olana kadar yüzümde kollarımda yaralar çıktı...sonra rahat bir yere gitti...ve askerlik stresi öyle birşeyki aklından sadece "hayatta olsun yeter" geçiyor...sağsağlim gelsin de başka birşey istemiyor insan...

benim eşim askere gittikten 1 hafta kadar sonra hamile olduğumu öğrendim.zaten askerde olması zordu bide hamileliğimi yalnız yaşadım.ve eşim uzun dönem yaptı.ben çocuğuma çok daha fazla sarıldım.onu herşeyim yaptım.kızım şimdi 15 yaşında hey gidi günler hey.ama öyle gözden uzak olan gönülden uzaklaşmıyor.daaha bağlıyor bence ayrılıklar.

sayılı gün geçer diycem çok klişe olsada.canım belli bir süre bu kısada olsa uzunda olsa.
döndüğü günüde konuşuruz burdan inşallah.ailenle vakit geçirirsin zaten çocuğun seni yeterince oyalayacak bir yaşta gece nasıl olmuş ,gün nasıl geçmiş anlamazsın inşallah allah yardımcın olsun.allah hayırlı teskereler versin inşallah.:48:

kızlar 3 senelik evliyim. Eşim 27 yaşında ben 25.. Bi oğlumuz var 19 aylık allah bağışlarsa... Evlendiğim günden beri içim içimi yiyor.. Askre gidince napıcam diye.. Eşim biz evlenmeden önce okumuş iki yıllık önlisans.. Nişanlıyken dedi iki yıl daha okuyabilirsem kısa dönem giderim.. Diyeceksiniz keşke gidip geldikten sonra evlenseydiniz..haklısınız ama o zaman öyle cahillik ettik işte..şimdi şu ana bakalım ve ona göre bi yorum bekliyorum sizden.. Eşim şuan dikey geçiş sınavlarına hazırlanıyor ve ne olacağı belirsiz kazanamazsa uzun dönem gidecek..inşallah kazanması için dualar ediyorum.. Ama uzun dönem gitme fikri aklıma geldikçe yıkılıyorum..kendimden çok oğlum çok etkilenecek biliyorum..kendim de yıpranacağım çok iyi biliyorum.. Bi kaynanamlarda bi annemlerde gidip gelmek arada kalmak yıpratacak beni...şimdiden gözümün önüne geliyor biliyorum olabilecekleri.. Evet pişmanım hemde çok keşke nişanlıyken gidip gelseydi diyorum hep diyorum bunu ama iş işten geçti yaptım bi düşüncesizlik..insan yaşamadan algılayamıyor nolcak canım sabrederiz diyor ama öyle değil hele de çocuk olunca işler çok değişiyor..ama napıyım kaderimde beklemek varmış diyorum.. Gözden ırak olan gönülden ırak olurmu sizce..bu cümle doğru mu.. Soğurmuyuz birbirimizden.. çok şey değişirmi hayatımızda... Veya abartıyormuyum..sayılı gün misali çabucak geçermi... Inanın her aklıma geldikçe ağlıyorum...evlendiğimden beri aklımdan çıkmıyor..ufacık bi mutlu anımda bile bu durum suratımın asılmasına sebep oluyor..eşimle hiç ayrı kalmadık ve çok yaralanacağımı hissediyorum çocuğumla beraber..allahım sağ salim kısa dönem hayırlı bi yerde askerliğini yapıp dönmesini nasip eyle... Amin.. Sizden ricam bi teselli cümlesi..bi fikir..inanın çok ihtiyacım var..belki okuyup geçenlere çok basit önemsiz gelebilir ama yaşamayan bilemez ve benim ufacık bi fikre ihtiyacım var..nasıl yapsam ne yapsam.. Bu askerlik döneminde nasıl geçirsem günlerimi... Nolur kızlar bi fikir:14:

sanırım aynı durumu yasıyoruz hatta yasayacagız bende 18 aylık evliyim eşim mayıs ta gidecek askere nasip olursa inş. Eile evlenmeden önce askere gidince nerde kalacagım diye sormustum huzurun nerde olursa orda kal demişti bana insan ailesinin yanında huzurlu olur elbet ailesine de gidecegim ama şuda şu kadar gibi söz konusu yapmayacagım hamile iken dogumu memlekette yaptım yok ananlarda fazla kaldın gibilerinden mevzu konu oldu. Ben kv de kalıyordum annmlere gectim mi anası fitilliyor nezaman gelecek die eşimde ne zman gidcen die bana sorup onlara cevap veriodu gidip kaynanaya sordugumda kızım ben demedim bişi deyip işin içinden cıktıgı günleri biliyorum ama bu sefer ciddi bi konu eşim askerde olacak benm psikolojim zaten alt üst olacak taviz vermeyecegim mutlu hissettiğim yerde olacagımbende kazasız gitsin gelsinler sıkma canını benm eşimde uzun dönem gidecek :14::14::14:

konu 2012 de acilmis naptiniz merak ettim esiniz gitti mi askere :)

evet konuyu açalı uzun zaman oldu canım, hala gitmedi, ama gidecek..tecil hakkı bitti artık...bu yıl içinde gidecek ama hala ne zaman gitse karar veremiyoruz...hayurlısıyla gidip gelse de şu sıkıntılı hallerim son bulsa inşallah :5:
rabbim tüm asker yolu bekleyen ve bekleyecek olanlara sabır versin, askerdekilere güç kuvvet selamet versin..zaman su gibi geçsin inşallah...:14: gittiğini beklemek bi ayrı, gideceğini bilerek beklemek daha mı zor bilemedim ben :14:sağ salim gider gelir inşallah..

evet konuyu açalı uzun zaman oldu canım, hala gitmedi, ama gidecek..tecil hakkı bitti artık...bu yıl içinde gidecek ama hala ne zaman gitse karar veremiyoruz...hayurlısıyla gidip gelse de şu sıkıntılı hallerim son bulsa inşallah :5:
rabbim tüm asker yolu bekleyen ve bekleyecek olanlara sabır versin, askerdekilere güç kuvvet selamet versin..zaman su gibi geçsin inşallah...:14: gittiğini beklemek bi ayrı, gideceğini bilerek beklemek daha mı zor bilemedim ben :14:sağ salim gider gelir inşallah..

siz konuyu acalı iki yıl olmus, Allah yardımcınız olsun
peki dgs ile 4 yıla tamamlayabildi mi eşiniz?
oglunuz da büyümüstür :16:

Back
X