• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Bana Anne Diyor

Sadece çocuğumuzun yanında söylese takılmam ama yalnızken de söylüyor akraba eş dost da duyuyor.
İğrenç diye niteleme ters düşüyor hatta ensest yakıştırması yapılmış çok yanlış bunu belirttim yine söylüyorum
Böyle bir sapkınlıktan söz edilemez iması bile rahatsız ediyor beni eşime saygısızlık olarak algılıyorum.
Böyle bir şüphem olsa konuyu buraya açmam boşanma davasına eklerim.
Eşim gayet ahlaklı biri ailesi de düzgündür.

Konu eşimin beni anne mertebesinde tutması
Detay verecek olursam biraz çekici bir kıyafet giyecek olursam
"Sen annesin böyle dolaşamazsın" der
Evde bile açık kıyafet giymeden rahatsız olur bana uygun bulmaz yakıştırmaz ters bulur. Kadınlıktan öte anneyim ona göre
Aslında cümle arasında siz çok güzel anlatmışsınız "Sen annesin böyle dolaşamazsın" cümlesi ..Belki bizim kültürümüzden kaynaklı olarak erkekler böyle görüyor bu işin sonu aldatmaya kadar gidebiliyor. Hem eşinizin hem de sizin bence birbirinize karşı bakış açısını değiştirmeniz gerek.

Bence ortada ensest bir durum yok ama rollerini karıştırmış bir çift var uzaktan. Eşinize sürekli şevkatli yaklaşmanızın bir sonucu sanırım. Bir psikolog demişti ki eşlerinize acımayacaksınız duyduğumda şok olmuştum. Şevkat duygusunun yoğunluğu sanırım işleri karıştırıyor.

birkaç defa sert şekilde uyarırsanız düzelir. Siz kibar şekilde deme öyle derseniz kendini düzeltmez rahatsız olduğunuzu net bir şekilde söyleyin, insan olan anlar.

Çocuktan evvel böyle Bir rol karmaşası yaşamıyordu ama çocuğumuz anne dedikten sonra eşim de bana anne demeye başladı. Bu yalnızca çocuğumuzun yanında olmuyor. Telefonla arayınca ''Nasılsın anne'' der zaman zaman.
''Anne marketteyim bir ihtiyaç var mı?"
Çocuğumla konuşurken
"Annemizin sözünü dinleyelim"
"Annemiz ne güzel yemekler yapmış hepsinden yiyelim" gibi
Az evvel yalnızken "anne kumandayı uzatır mısın" dedi.
Başkalarının yanında da diyor.
Çoğunlukla ismimle hitap eder ama bu gerçekten rahatsız edici günde 3-5 defa kullanıyor.
Annen değilim diye uyardım ama devam ediyor çok üstüne gitmedim davranışını değiştirmek yerine sorguluyorum
Bunu yaşayan var mı peki?
Olsa da normal karşılamayacağım ama merak ettim doğrusu
Sende baba de ne diyecek 😁

Benim anladığım eşiniz size anneliği çok yakıştırmış ve bu amaçla bu şekilde hitap ediyor.
Ama bu gerçekten çocuk içinde psikolojik açıdan zararlı bir durum.
Kimlik karmaşası oluşturabilir ki genelde psikologlar falan çocuğunuz için "biz" ifadesini bile tavsiye etmiyorlar.
Hani "bu gün karnımız ağrıdı vs." deriz ya çocuğumuz için bu gibi ifadeleri tavsiye etmiyorlar.
Ayrıca (bu konuya yaklaşımınızı bilmiyorum ama sadece bilgi vermek amacıyla söylüyorum kesinlikle yargılama vs. anlamayın) dini açıdan eşe bu şekilde hitap şaka yolu ile bile olsa nikaha zarar verebilir.

O yüzden bu durumdan rahatsızlık duyduğunuzu ciddi şekilde ifade edin.

Evet ben bir anneyim ama sadece çocuğumun annesiyim senin ise eşinim ve herkes kendine düşen şekilde davransın ve öyle hitap etsin deyin..

Son düzenleme:
Yalnız cidden anormal bir durum bu. Hani annemiz yemek yapmış yiyelim falan bir nebze anlaşılır da , anne kumandayı uzatır mısın falan çok absürt.

Ay çok ilginç,ağız alışkanlığı mı oldu diycem de yine saçma
Ciddi ciddi diyor yani :KK4:yol saçını başını

Bu şeye benziyor. Hani bazı kadınlar çocuğu olana kadar.kocacım aşkitom bitanem filan derler eşlerine.çocuk doğduktan sonra kocası sorulduğunda "babamız"derler.onun erkek versiyonu gibi bu kişi.

Back
X