• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Bana Anne Diyor

Benim eşimde bazen telefonu kapatırken tamam abim der bana ortağına da tamam askım demişligi var biz çok gülüyoruz ben iş yoğunluğuna veriyorum sizinki ne yoğunluğu bilemedim

Annesi dese bir yerde ki o da kimlik karmaşasından sebebiyet veren bir durum.

Dini inançlar gereği de ayrı olarak sıkıntılı. (eğer inançlı ise)

Psikolojik olarak hepten sıkıntılı. (açık açık konuşup profesyonel destek almanızı öneririm)

Çocuktan evvel böyle Bir rol karmaşası yaşamıyordu ama çocuğumuz anne dedikten sonra eşim de bana anne demeye başladı. Bu yalnızca çocuğumuzun yanında olmuyor. Telefonla arayınca ''Nasılsın anne'' der zaman zaman.
''Anne marketteyim bir ihtiyaç var mı?"
Çocuğumla konuşurken
"Annemizin sözünü dinleyelim"
"Annemiz ne güzel yemekler yapmış hepsinden yiyelim" gibi
Az evvel yalnızken "anne kumandayı uzatır mısın" dedi.
Başkalarının yanında da diyor.
Çoğunlukla ismimle hitap eder ama bu gerçekten rahatsız edici günde 3-5 defa kullanıyor.
Annen değilim diye uyardım ama devam ediyor çok üstüne gitmedim davranışını değiştirmek yerine sorguluyorum
Bunu yaşayan var mı peki?
Olsa da normal karşılamayacağım ama merak ettim doğrusu
Cocuk yaninizdayken annesi dese anlicam da anne demek te normal degil

Hiç normal değil çok saçma.
İnançlı biri mi, nikahınıza zarar vermeye kadar gider bu durum.
İnanç dışında da zaten saçma. Hem saçmalıyor hem de ısrarla istemediğiniz birşeyi yapıyor.
Çok net kızardım.Devam ediyorsa tedavi olsun, çünkü normal karşılamam bu durumu, ısrarla devam etmesi normal değil.

Size anne olunca kimlik yüklemiş, annesiniz, adınız anne gibi. Böyle düşünmüş bence ama abartmış, çok abartmış.

Çocuktan evvel böyle Bir rol karmaşası yaşamıyordu ama çocuğumuz anne dedikten sonra eşim de bana anne demeye başladı. Bu yalnızca çocuğumuzun yanında olmuyor. Telefonla arayınca ''Nasılsın anne'' der zaman zaman.
Çocuğumla konuşurken
Çoğunlukla ismimle hitap eder ama bu gerçekten rahatsız edici günde 3-5 defa kullanıyor.
Annen değilim diye uyardım ama devam ediyor çok üstüne gitmedim davranışını değiştirmek yerine sorguluyorum
Şaka yapıyordur. Öyle lafın gelişi diyordur. Bunu çevremdeki insanlarda gördüm. Yani çocukla empati yapmak için söylüyorlar. Kadınlar da öyle. Babamız mı gelmiş, babamız mı almış, babamız seviyor bizi… tarzında. Bence abartılacak bir şey değil. Sorun da değil bence. Olabilir. Tatlı geliyor bana. Çok detay bilmediğimden belki.

Sizi rahatsız etmişse dememeli o ayrı mesele. O zaman eşiniz dikkat etmeli.

Çocuğumla konuşurken
Ben söylerken ki tavrını merak ettim alaycı bir şekilde mi vurguluyor?

Yani eğer ben merkezci davranıyorsanız çocuğunuza karşı (sadece kendi çocuğunuz gibi davranıyorsaniz) belki sizi sinirlendirmek için yıldırmak için yapıyordur diye geldi aklıma

Şaka yapıyordur. Öyle lafın gelişi diyordur. Bunu çevremdeki insanlarda gördüm. Yani çocukla empati yapmak için söylüyorlar. Kadınlar da öyle. Babamız mı gelmiş, babamız mı almış, bamız seviyor bizi… tarzında. Bence abartılacak bir şey değil. Sorun da değil bence. Olabilir. Tatlı geliyor bana. Çok detay bilmediğimden belki.

Sizi rahatsız etmişse dememeli o ayrı mesele. O zaman eliniz dikkat etmeli.
Sadece çocuğumuzun yanında söylese takılmam ama yalnızken de söylüyor akraba eş dost da duyuyor.
İğrenç diye niteleme ters düşüyor hatta ensest yakıştırması yapılmış çok yanlış bunu belirttim yine söylüyorum
Böyle bir sapkınlıktan söz edilemez iması bile rahatsız ediyor beni eşime saygısızlık olarak algılıyorum.
Böyle bir şüphem olsa konuyu buraya açmam boşanma davasına eklerim.
Eşim gayet ahlaklı biri ailesi de düzgündür.

Konu eşimin beni anne mertebesinde tutması
Detay verecek olursam biraz çekici bir kıyafet giyecek olursam
"Sen annesin böyle dolaşamazsın" der
Evde bile açık kıyafet giymeden rahatsız olur bana uygun bulmaz yakıştırmaz ters bulur. Kadınlıktan öte anneyim ona göre

Ben söylerken ki tavrını merak ettim alaycı bir şekilde mi vurguluyor?

Yani eğer ben merkezci davranıyorsanız çocuğunuza karşı (sadece kendi çocuğunuz gibi davranıyorsaniz) belki sizi sinirlendirmek için yıldırmak için yapıyordur diye geldi aklıma
Alaycı değil sevecen

Sadece çocuğumuzun yanında söylese takılmam ama yalnızken de söylüyor akraba eş dost da duyuyor.
İğrenç diye niteleme ters düşüyor hatta ensest yakıştırması yapılmış çok yanlış bunu belirttim yine söylüyorum
Böyle bir sapkınlıktan söz edilemez iması bile rahatsız ediyor beni eşime saygısızlık olarak algılıyorum.

Evde bile açık kıyafet giymeden rahatsız olur bana uygun bulmaz yakıştırmaz ters bulur. Kadınlıktan öte anneyim ona göre
O zaman olay çok farklı ve eşinizin ciddi anlamda karakter karmaşası var. Bence oturup açık açık konuşmalısınız. Olmuyorsa mutlaka terapi alması lazım.
Böyle düşünmesi ortada be evlilik, ne eş, ne de cinsellik bırakır. Allah yardımcınız olsun. Gerçekten çok üzüldüm adınıza.

Anlatmak istediğiniz şeyi anladım ben ensest vs zaten düşünmemiştim okuduğumda da. Eşini doğumdan sorna anne mertebesine koyup birlikte olamayan adamların bir tık üstünde eşinizin durumu. Bence yardım alması gerekiyor normal bir bakış açısı değil bu. Siz evladınızın annesi, onun eşisiniz aradaki çizgiyi kaçırmış ve bu evliliginize ciddi zararlar verir. Bir uzmandan yardım almasıni söyleyin

Bence çok yanlış...Bunu gerekirse çok sert bir şekilde uyarmalısınız...
" Düşüncelerimiz sözlerimize,sözlerimiz davranışlarımıza,davranışlarımızda farkında bile olmadan alışkanlıklarımıza dönüşür..."

Çok el bebek gül bebek büyütülen erkeklerde de belki bu tarz birşey olabilir.Hatta sizde ona annesi gibi çok fazla arkasını toplayan ya da sorumluluk vermeyen ya da annesini andıracak sekılde de davranmayın...

Sorumluluklarını bilsin...Sizin karınız olduğunu da bilinç olarak ona yansıtın...Şaka maksatlı dahi olsa izin vermeyin bu çok kötü bir üslup...Ve dinende beni korkutur böyle bir söz her ne kadar eşim laf olsun diye dahi söylemiş olsada 😳 ( Şahsım adıma konuşuyorum)

İlgi bekleyen biri
Kendi karnını doyuramaz
Yemek seçer sevmediği yemek pişince bozulur yemez
Uyuyakalınca neden üstümü örtmedin diye trip atar
Onun çamaşırlarının yıpranıp yenisinin alınmasını çoraplarının eskimesini takip etmem gerektiğine inanır. Yırtık çorap bulursa benim ayıbım olduğunu ifade eder.
Iyi bari anne diyor...buna da şükür.
Dadı, hizmetli, katya vb de diyebilirdi.

Çocuğunuz olduğu için hevesi yeni olduğundan diyor bence, bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Etrafta çocuğun derdini anlatmak için; annesiiii seni istiyor, anne geldi bak, diyen kişiler gibi mesela. Sadece biraz abartmış.

Back
X