• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Bana Anne Diyor

Çocuktan evvel böyle Bir rol karmaşası yaşamıyordu ama çocuğumuz anne dedikten sonra eşim de bana anne demeye başladı. Bu yalnızca çocuğumuzun yanında olmuyor. Telefonla arayınca ''Nasılsın anne'' der zaman zaman.
''Anne marketteyim bir ihtiyaç var mı?"
Çocuğumla konuşurken
"Annemizin sözünü dinleyelim"
"Annemiz ne güzel yemekler yapmış hepsinden yiyelim" gibi
Az evvel yalnızken "anne kumandayı uzatır mısın" dedi.
Başkalarının yanında da diyor.
Çoğunlukla ismimle hitap eder ama bu gerçekten rahatsız edici günde 3-5 defa kullanıyor.
Annen değilim diye uyardım ama devam ediyor çok üstüne gitmedim davranışını değiştirmek yerine sorguluyorum
Bunu yaşayan var mı peki?
Olsa da normal karşılamayacağım ama merak ettim doğrusu
Aklıma ilk gelen. Dini nikah düşer diye korkut🙄

Sadece çocuğumuzun yanında söylese takılmam ama yalnızken de söylüyor akraba eş dost da duyuyor.
İğrenç diye niteleme ters düşüyor hatta ensest yakıştırması yapılmış çok yanlış bunu belirttim yine söylüyorum
Böyle bir sapkınlıktan söz edilemez iması bile rahatsız ediyor beni eşime saygısızlık olarak algılıyorum.
Böyle bir şüphem olsa konuyu buraya açmam boşanma davasına eklerim.
Eşim gayet ahlaklı biri ailesi de düzgündür.

Konu eşimin beni anne mertebesinde tutması
Detay verecek olursam biraz çekici bir kıyafet giyecek olursam
"Sen annesin böyle dolaşamazsın" der
Evde bile açık kıyafet giymeden rahatsız olur bana uygun bulmaz yakıştırmaz ters bulur. Kadınlıktan öte anneyim ona göre
Anlaşılan evimizin annesi anlamında kullanıyor
Yine de rahatsız edici
Ben de küçüğüme babamız geldi babamız aldı diye bazen konuşurum ama kendine baba demem
Anneliği yakıştırıp kadından öte anne olarak görmesi de rahatsız edici siz çocuğunuzun annesisiniz. Insan anne olunca herkesin annesi olmaz ki.

Çocuktan evvel böyle Bir rol karmaşası yaşamıyordu ama çocuğumuz anne dedikten sonra eşim de bana anne demeye başladı. Bu yalnızca çocuğumuzun yanında olmuyor. Telefonla arayınca ''Nasılsın anne'' der zaman zaman.
Çocuğumla konuşurken
Çoğunlukla ismimle hitap eder ama bu gerçekten rahatsız edici günde 3-5 defa kullanıyor.
Annen değilim diye uyardım ama devam ediyor çok üstüne gitmedim davranışını değiştirmek yerine sorguluyorum
Artık şaşırmıyorum 😂😂 he annem söyle diyeceksin olmayacak 😒 Anne deyip sizle aynı yatağa giriyor ,idrak edemiyor galiba bazı şeyleri .

Biz de oğlanın yaninda annesi babası diyoruz ama direk hitap şekli olarak kullanmak çok başka. Sizin de fark ettiğiniz gibi annelik rolunuz ağırlık kazanmış. Eş, sevgili gibi asil sıfatlarınz önemini yitirmiş. Ciddi olarak konuşun. davranışlarına, ağzından çıkanlara dikkat etmesi gerektiğini bilsin

Çocuğumla konuşurken
Hadi bir iki defa şakayla der ama bu alışkanlık olmuş hoşlanmadığınizi sürekli olarak söyleyin

Ben anne demesinin size bir tepki olduğunu hissettim yorumlarınızdan.Bilerek yada bilmeyerek.Esiniz beceriksiz olduğu için onu azarlıyor ve kucumsuyor olabilir misiniz?Kendini yetişkin bir erkek gibi değil de çocuk gibi hissediyor belki sizin yanınızda

Ben alıştırmadım o zaten premsti
Hep öyle oldu
Bugüne dek hiç yemek yapmamış
Hep hazır yemiş
Geçen heyecanla kahve yapmayı öğrendim diyip tarif veriyor
30 küsur yaşındasın ve yeni mi öğrendin ne acı dedim. Düşünüyorum bu yaşına gelmişsin kendine bir keyif kahvesi yapıp içememişsin çok üzücü diye ifade ettim. Bozuldu kahve yapmaya kalktı beceremedi kahve su gibi pişmemiş olarak fincanda kaldı. Yok olmuyor.
Benim 8 yaşındaki yegenim (erkek) bana türk kahvesi yapıyor. Eşinize maşallah diyeyim. Devamı gelsin inşallah. 🧿

Çocuğumla konuşurken
ilk defa duydum. Çocuklara Annemiz derken alışkanlık yapmış sanırım

Sacma otesi.
Gerekirse sert bir dille uyarin.
Başkalarının yaninda da diyor demissiniz. Insanlae afedersiniz baska bi yeriyle guler yani.

İlgi bekleyen biri
Kendi karnını doyuramaz
Yemek seçer sevmediği yemek pişince bozulur yemez
Uyuyakalınca neden üstümü örtmedin diye trip atar
Onun çamaşırlarının yıpranıp yenisinin alınmasını çoraplarının eskimesini takip etmem gerektiğine inanır. Yırtık çorap bulursa benim ayıbım olduğunu ifade eder.
Sorunuzun cevabı burda.. Siz onun annesi olmuşsunuz bebeğinizden bir farkı yok. Eşi olsaydınız sorumlulukları paylaşırdı. Bence maddi durumunuz yoksa sosyal medyalardan aile danışmanlarını izleyin. Anne rolüne bürünmüşsünüz tamamen sizin değiştirmeniz gereken hususlar var bence.

Back
X