Eşim bana asosyalsin diyor

neyapsam1990

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
6
Merhaba arkadaşlar.. Yardımınıza ihtiyacım var.. 7 yıllık evliyim ve evlenmeden önce güzel bir işim, arkadaşlarım vardı. Gerek iş de gerekse iş dışında görüşürüz güzel vakit geçirirdik. Ne zaman ki evlendim, hamile kaldım pandemi başladı, işten çıkmak zorunda kaldım bir şekilde. Zaten ailemden uzakta bir yere taşındık. Aynı şehirdeyiz ama aramızda 45-50 dakikalık bir mesafe var. Eşimin bu zamana kadar her türlü yanında oldum, destek oldum. Çok iyi kazanan biri değildi ama ben hep idare ettim maddi manevi zorluklara. Çok uzun hikaye ama özetle şöyle söyleyeyim. Eşimin şu an işleri iyiye gidiyor ama beni beğenmemeye başladı. Bana her seferinde senin psikolojin bozuk, psikolağa git, sen asosyalsin, hani hiç arkadaşın yok eve hiç arkadaşın gelmiyor, dışarıda da hiç arkadaşlarınla falan görüştüğünü görmedim falan diyor. Halbuki hiç asosyal bir insan değilim. Yaşadığımız çevrede kızımın oğlumun okulundan velilerle ayak üstü konuşuruz, sohbet ederiz yani onlar benim arkadaşım. Arkadaş illa eve gelen telefonda sürekli konuştuğun kişi değildir ki. Benimde kendime göre iletişim kurduğum sohbet ettiğim insanlar var. Samimi olduğum sadece ablam ve kuzenlerim var. 5 kız kuzenimle her beraber ayda 1 bir araya geliriz güzel vakit geçiririz. Ablamla da zaten arkadaş gibiyiz. Ama ben anlamadım neden böyle yapıyor. İnsan hiç karısına sen asosyalsin der mi. İnanın çok şey var artık soğudum eşimden gerçekten.

Eşinizin cebi para görünce amiyane tabirle biti kanlanmış. Olay bundan ibaret. Gözü dışarı kayıp, yeni bir hayat planı yapmış olabilir mi ? Boşanmak için kavga sebebi mi arıyor. Bir bakın bakalım asıl derdi ne.

Klasik cebi biraz para görünce gözü başı ayrı oynayan erkek.
Haklısın hayatım evlilik, çoluk çocuk derken kendime ve çevreme vakit ayirmadigimi fark ettim de spora yazıl, masaja git bir kaç sosyal aktivite bul kendine. Arkadaşlarla güne falan katıl.Onu dedigine pişman et

sende çatır çatır harca parasını cidden böylesine böyle yapmak müstehak

Tam olarak neyi kastettiğini bu yazıdan çözemedim ancak beğenmediğini hissettiyseniz yüksek ihtimalle doğrudur kadınlar hisseder diyorum. Sosyal olmamak kişinin kendi tercihidir sonuçta kimsenin zoruyla arkadaş edinecek haliniz yok . Beraber ne kadar zaman geçiriyorsunuz yani sinemaya konsere vs gidiyor musunuz eşinizle . Şimdi sizler bir yere gelmeyip size asosyal sin demesi de tuhaf

Eşinizin kaba yeri kalkmış malesef, erkekler böyle şeylere karışmaz. Asosyal, içe kapakı bir insan olabilirim ama eşim gelipte niye senin arkadaşın yok, niye bize kimse gelmiyor demez asla. Ben işinize geri dönmenizi öneririm, çalışmamak kadınları daha takıntılı ve yıpranmış hale getiriyor.

Asosyalsin diye elestiren adam al karicim kartimi diledigince harca der mi bilemedim
Cikin gezin kimlerle gezdiginizi soylemeyin gerekirse tek basiniza gezin eve gec gidin nerdesin dediginde trafik var yoldayim diyin laf ettiginde de sosyallesiyorum iste cene yapma dersiniz

Eşinizi umursayip pesinde pervane olmayin. diger arkadaslara katiliyorum calisma imkanin varsa calis, calismak istemiyorsan spor salonuna yazil, bir hobi kursuna git. Catttir cattiir harca paralari. Ev cocuk ekseninden biraz cik. Kendinle ilgilen, ama bunlari yaparken esinden etkilendigini o oyle soyledigi icin yapma. Kendinle ilgilen gercekten.

Tercüme edeyim:
Daha da çok kendini doldur, öyle fazla doldur ki bana hiç ihtiyacın kalmasın, aklına nadiren geleyim, senle mesafelenmek istiyorum ama bunu yapmak için seni suçlamayı seçecek kadar manipülatörüm. Beni bi sal, kısacası.

———

Bu cümleleri kuran erkeklerin neredeyse hiçbirinin ilk amacı eşinin sosyal bir kelebeğe dönüşmesi değildir. Amaç eşine meşgale bulup kendi üstünden atmaktır. Çünkü genelde bu kadınlar eşini merkeze koyar ve erkek de bu şekilde odağı başkalarına çevirtip hedef şaşırtmak ister.

Sen busun diyen birine kendinizi anlatma zahmetine girmeyin
O sizi sizin yerimize zihninde bir kategoriye koyma hadsizliğinde giriyorsa
Evvet buyum beğenmiyorsan kapı orda
Ver malın yarısını
Ver çocukların nafakasını
Benim asosyalliğim sosyaliğim seni ilgilendirmesin artık
Bak bakim son duruma
Ne kendini anlatıyorsun bacım

Eşiniz sizi ya aldatıyor ya da aldatmaya niyetlenmis. Kılıf yapıyor. Hanımlar çocuğunuz ve eşiniz için asla kendinizden vazgecmeyin. Ayaküstü velilerle görüşmek sosyallik için yeterli değil. Gidin bir spora, yürüyüş grubuna kitap kulübüne. Kuaföre de gidin kıyafet alışverişi de yapın. Tek başınıza da süslenip bu kahve içmeye gidin.

Kafiye olmamış, uyak eh işte.

Ablacım yesene kocanın parasını. Adam resmen parasını yemiyorsun diye rahatsız olmuş. Turlara katıl, bir kursa git, spora başla, neye ilgin varsa yani. Kocansız yap bunları da afallasın.

Geçen bir üye yazmıştı böyle bir konuya körün gözü açılınca ilk bastonunu kırarmış diye çok doğru bir söz. Siz onun parasını güzelce yiyin spora gidin, sağlıklı beslenin, cilt bakımınızı yaptırın, şık kıyafetler alın elindeki parayı mis gibi yiyin başka türlü daha da kötü olaylar yaşatmasın size o potansiyel var çünkü. Ne istiyormuş acaba eşiniz ona ne sizin arkadaşlarınızdan zaten size yetecek çevreniz var.

`