• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bana çok kötü davranıyor

truvalikiz

Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2023
63
37
8
31
Beni hor görüyor herşeyime kızıyor onu asla mutlu edemiyorum, en ufacık bişeyim gözüne batıyor dalga geçiyor o kadar sinirli ki iş yerinden arkadaşları aradığında o kadar iyi konuşuyor ki benimle asla, Bi bebeğimiz oldu daha çok küçük ayrılmayı göze alamam annemin yanında ne yapıcam, eşimle konuşuyorum bu durumu gözümün içine baka baka inkar ediyor asla yok öyle bişey diyor ya da suçlu sensin senin yüzünden ben böyleyim diyor o kadar beni umursamıyor ki birde üstüne saçma sapan bir kıskançlık çekilecek dava değil daha 2 yıllık evliyim nasıl bu hale geldik yaa ağzımı açsam suç dakka başı bir suçlama memnuniyetsizlik bıktım usandım artık çok yoruldum bu durumdan ne yapayım nee yapabilirim kendimi iğrenç hissediyorum tek yalnız kimsesiz ve sevgisiz hissediyorum

Beni hor görüyor herşeyime kızıyor onu asla mutlu edemiyorum, en ufacık bişeyim gözüne batıyor dalga geçiyor o kadar sinirli ki iş yerinden arkadaşları aradığında o kadar iyi konuşuyor ki benimle asla, Bi bebeğimiz oldu daha çok küçük ayrılmayı göze alamam annemin yanında ne yapıcam, eşimle konuşuyorum bu durumu gözümün içine baka baka inkar ediyor asla yok öyle bişey diyor ya da suçlu sensin senin yüzünden ben böyleyim diyor o kadar beni umursamıyor ki birde üstüne saçma sapan bir kıskançlık çekilecek dava değil daha 2 yıllık evliyim nasıl bu hale geldik yaa ağzımı açsam suç dakka başı bir suçlama memnuniyetsizlik bıktım usandım artık çok yoruldum bu durumdan ne yapayım nee yapabilirim kendimi iğrenç hissediyorum tek yalnız kimsesiz ve sevgisiz hissediyorum
Sence ne yapman gerek?:kahve:

O zaman sizde onu mutlu etmeyi bırakın.
Kendinize ve bebeğinize odaklanın.
Kendinize nefes alacak fırsatlar yaratmaya çalışın.
Bebeği arada ona bırakıp çıkın dolaşın bı kahve için.
Ve sizi şikayet etmeye başladığında net sınırlar çizin benimle bu şekilde konuşamazsin diyerek net bir tavır ortaya koyun.
Bir noktadan sonra da bebeği bakacak birini bulursanız çalışmaya başlayın derim.

Aslında ben onun beni görmediği gibi bende onu görmek istemiyorum o nasıl umursamaz ise bende öyle olmak istiyorum, mesela o rahat kafasına göre bende öyle olmak istiyorum onun peşinden koşup salak gibi noldu neyin var neden bana böylesin diyorum neden diyorum onuda bilmiyorum ama bunu nasıl yapabilirim ona onun gibi davranmak nasıl yapabilirim bilmiyorum kendini öyle bir hale getiriyor ki gidip soruyorum hemen neyin var noldu diye ama o bana asla sormaz mesela hasta da olsam ne olursa olsun ben bunu nasıl yapabilirim işte

Neden böyle biri ile birliktesiniz yazık değil mi size? Bebeğe karşı nasıl ?

siz de umursamayın, hangi hakla size kötü davranıyor? siz bir şey yapmıyorsanız psikolojik sorunları olabilir. evde işimi görsün ben de dışarda istediğimle takılayım kafasında biriyse siz de onu kullanın boşanana kadar. bebeğinizle ilgilenin ihtiyaçlarınızı karşılatın bu sürede birikim yapmaya çalışın ne kadar olursa. her istediğini yapmayın kendi fikirleriniz olduğunu vurgulayın ama sözle değil tavırla. hayatınıza bakın açıkçası o elimin altında nasılsa diye saygı duymuyor size. anneniz destek olacaksa kesinlikle o evde kalmanızı önermez burada kimse size, bebeğinize sağlıkla bakabilmeniz için sizin de mentalinizin iyi olması şart. ilgisiz baba genelde boşanınca birden çocukları kıymetli oluyor hayatında göstermediği ilgiyi gösteriyor. uzakta olanın kıymeti oluyor bu tarz insanlar için maalesef :KK43:

Dinsizin hakından imansız gelir derler.

Sizde onu beğenmeyin.

En iyi yaptığı işi bile beğenmeyin.

Hep memnuniyetsiz olun.

Ona karşı suratınız asık olsun.

Bebeğinizi sevin gülün şarkılar söyleyin. O yanınıza gelince onu suçlayın, memnuniyetsiz, suratsız olun.

Eşek den düşmüşe dönsün.

Eşinizin başından beri böyle miydi? El iyisi dediklerinden işte herkese çiçek böcek size höt höt. Ayrılma gibi bir seçenek yoksa ki yok dediniz o zaman evlilik içinde bireyselleşecek umursamayacaksınız, bebeğiniz biraz büyüyünce iş hayatına atılırsınzı sonra bakarsınız duruma. İnsanın hayat arkadaşı kendisine kötü davranınca o hayat nasıl çekilir olsun

Evlenmeden önce herşey çok iyidi ailesi de çok iyidir ki hala öyle evlendikten sonra nasıl değişti anlayamadım o kadar şaşkın ve üzgünüm ki çok sevmiştim ve seviyorum da mutlu oluruz sandım ama asla Bi çıkış yolu yok ben aynı evin içinde böyle horlana horlana devam

İlgi alanınızdan eşinizi çıkarın
Bebeğinizle vakit geçirin
Asla neyin var ne oldu vs demeyin
Asla ilk arayan mesaj atan siz olmayın gün içinde aramayın mesaj atmayın
Kitap okuma
Örgü dantel boyama vs gibi hobiler edinin
Çocuktan kalan boşluklarda onu düşünmek yerine dediklerimden birini yapmayı deneyin
Kendi bakımınız la ilgilenin
Bakım deyince mesela evde yapabileceğiniz türde bakımlar
İlgi üzerinden azalınca ister istemez sorgulayacak kendini

Evlenmeden önce herşey çok iyidi ailesi de çok iyidir ki hala öyle evlendikten sonra nasıl değişti anlayamadım o kadar şaşkın ve üzgünüm ki çok sevmiştim ve seviyorum da mutlu oluruz sandım ama asla Bi çıkış yolu yok ben aynı evin içinde böyle horlana horlana devam
Size laf söylemesine müsade etmeyin işten geldi ya yemeği yer yemez çekilin mutfağa mutfaği toplama bahanesiyle kitap okuma vs yapın
Evladınıza vakit ayırın
Size birşey söylediğinde asla ama asla kırıldığınizi belli etmeyin donuk ve hissiz bir ifade takının
Çünkü sizi demoralize ederek ego tatmini yapıyor buna izin vermeyin

Böyle adamlara laf söz tavır sökmez
İcraat lazım
Çalışacaksın
Ona da sorumluluk yükleyeceksin, bebeği bakacak kişiyi o bulacak mesela, senin de çocuğun yap diyeceksin
Bak o zaman nasıl dikkat ediyor konuşurken, şu anda seçeneksiz, çaresiz elinin altındasınız ondan bu hanzo tavırlar

Eşiniz terbiyesiz ve ruhsal olarak sıkıntılı ama unutmayın dinsizin hakkından anca imansız gelir bu bir gerçek. Bir bebeğiniz varken bu adama nasıl vakit ayırabiliyorsunuz zaten. Geldiği saati kendinize bebekle etkinlik saati olarak ayarlayın. O saatte dışarı çıkın 1 saat yürüyüş yapın. Bir kahve alın, bebek uyursa kitap okuyun oturup. Eve döndüğünüzde sadece kendi yemeğinizi yiyin, hazırlamayın köle gibi bişey zaten bebek bakmak çok yorucu. Onun size hazırlaması lazım yemeği. Surat sallamayın gülerYüzlü fakat mesafeli olun. Adamın suratı limon satıyorsa bununla ilgili sizin hatanız ne olabilir ki? Ruhsal plarak sıkıntılı biri olduğu için size kendinizi suçlu hissettirmeye çalışıyor ama ortada bi sebep yok. Bu adamlar hasta, bebek büyüdükçe başınıza bela olur benden söylemesi ama siz bilirsiniz

Back
X