Eşim bana sormadan plan yapıyor

Ben de feracemi giyip çıkıyorum içimde bir şey yok ama. Çok pratik oluyor böyle :KK70:
ben bilmem içine giyiyormusun giymiyor musun
doğrudur belki hemen üstüne feraceni çekip çıkıyorsundur nasılsa iç görünmüyor diye öyle mi yapıyorsun ?

yorumları okudumda alemsiniz hanımlar ya :D
evde her an dışarı çıkabilecek gibiyimdir normalde ama evden çıkışım yine 10-15 dk yı bulur hazır olmama rağmen , çünkü dışarı çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim :D evi kontrol ederim küçük çocuğum var o biraz oyalar haliyle 15 dk da çıkabilirim

saçlarımla uğraşmam uzun saçlarım var en kötü ihtimal düz sıkı bir atkuyruğu yaparım yine güzel olur kısa saçın derdi daha çok diye hep uzun tutarım mesela... makyaj derdim yok en kötü ihtimal rimel sürmem gerekirse sürerim güneş kremimi tazelerim yaz kış mutlaka... kıl tüy sorunum yok ona rağmen :D

kendisini daha iyi hissetmek için uzun hazırlanmak isteyenler olabilir dışarı çıkmayacağını düşünerek salmış insanlar olabilir evde yapmak istediği planlar olduğu için dışarı planı duyduğunda strese giren olabilir

günü uyuyarak bile geçirmek isteyebilir

bir insan hayır dediği için ,kendisine iyi gelen şeyi yaparak zaman harcadığı için suçlanmamalı ve suçlu hissettirilmemeli

Ben de evin ocagini, makinelerini vs. Kontrol etmeden pek cikamiyorum. Dolayisiyla da kisisel hazirligin disinda bunlar da vakit aliyor. Ama esim, babam, erkek kuzenim yani cogunlukla ve genellikle erkekler, bunlari dert etmeden kolaylikla saniyeler icinde hazirlaniyor. Hayatimda hic acaba evde ocak acik mi kaldi diye evhamlanan erkek gormedim. Duymadim da.

bu nasıl bir yorumdur yahu?
kadın orada ani planlar için çantalarını önceden hazır tuttuğunu yazmış, demek ki hayat tarzı bu. ne nerdeydi, bilmem neyimi koydum mu, şu bitmiş bu eksik vs derdi olmadan, çanta işini hazırlanma süresine dahil etmeden kendini ve kendi hayatını bilerek böyle bir hazırlığı olduğundan bahsetmiş. kanka yerine koymakla, başkalarını aramakla, hele hele erkek gibi olmakla ne alakası var? sen gel izmir'e valla bütün kızlar bebek gibi. insan giyimini, makyajını abartmadan da güzel ve şık olabiliyor. her şeyi geç, aynada kendini nasıl güzel buluyorsa öyle ortalıkta gezebilir insan, başkaları için değil kendisi içindir. kişisel bakım, duş bunlar sadece dışarısı için yapılmaz. insan evde otururken de her gece ya da her akşam duş alıp cilt bakımı yapabilir, bu da bir terapidir ayrıca. millet bostanlı sahilinde ya da piknikte plajda galaya gider kılıkta dolaşmıyor ki. bunun erkek gibi olmakla, kocayla kanka gibi olmakla ne alakası var?
İzmirlinin halinden izmirli anlar 😂

Çeşme beachlerinde full makyaj topuklu ayakkabıyla gezen ablalar geldi aklıma 🙄

böyle bişey mümkün mü ya ferace giyiom ama donsuz giyiyom şeklinde düşünenler, öyle sananlar var sanırım :KK70: benim yurtta tesettürlü arkadaşlarım vardı, ferace giyerlerdi. havanın durumuna göre değişirdi içlerine giydikleri ama kimse anadan üryan vücuda ferace giymezdiahahahahaa yazamıyorum gülmekten
donsuz ferace giyiyorsun diyen olmamış ki ?
ama pijamanın üstüne giyinsen görünmez altda pijama var mı onu söylemek istemiş olabilir söyleyen kişi belki

keşke benim eşimde benden habersiz plan yapsa yeter ki yapsın bana uyar hatta başlığı okuyunca biranda eşim mi bu diye girip bakayim dedim :D:DD:

Ben de evin ocagini, makinelerini vs. Kontrol etmeden pek cikamiyorum. Dolayisiyla da kisisel hazirligin disinda bunlar da vakit aliyor. Ama esim, babam, erkek kuzenim yani cogunlukla ve genellikle erkekler, bunlari dert etmeden kolaylikla saniyeler icinde hazirlaniyor. Hayatimda hic acaba evde ocak acik mi kaldi diye evhamlanan erkek gormedim. Duymadim da.
Şimdi kocanın da mükemmelini bulmuş diyeceksiniz ama bunları kontrol eden benim eşim oluyor genelde. Daha doğrusu çok da kontrol etme gereği duymuyoruz, zaten kullandığımız şeyi kapatıyor ya da fişini çekiyoruz işimiz bitince. Ama evden çıkarken camları kontrol etmek, kapıyı kilitlemek eşimin görevi birlikte çıkıyorsak. Hatta gece yatarken de onun görevi. Kendi üstlendi 🤷🏻‍♀️

böyle bişey mümkün mü ya ferace giyiom ama donsuz giyiyom şeklinde düşünenler, öyle sananlar var sanırım :KK70: benim yurtta tesettürlü arkadaşlarım vardı, ferace giyerlerdi. havanın durumuna göre değişirdi içlerine giydikleri ama kimse anadan üryan vücuda ferace giymezdiahahahahaa yazamıyorum gülmekten
Arkadaşın biri öyle demiş. Tesettürlüler feraceyi çekip çıkıyorlarmış :D
ben bilmem içine giyiyormusun giymiyor musun
doğrudur belki hemen üstüne feraceni çekip çıkıyorsundur nasılsa iç görünmüyor diye öyle mi yapıyorsun ?

Yapmıyordum ama yapacağım. Sırf bu yüzden ferace giyeceğim nasıl bit hismiş diye 😁

Şimdi kocanın da mükemmelini bulmuş diyeceksiniz ama bunları kontrol eden benim eşim oluyor genelde. Daha doğrusu çok da kontrol etme gereği duymuyoruz, zaten kullandığımız şeyi kapatıyor ya da fişini çekiyoruz işimiz bitince. Ama evden çıkarken camları kontrol etmek, kapıyı kilitlemek eşimin görevi birlikte çıkıyorsak. Hatta gece yatarken de onun görevi. Kendi üstlendi 🤷🏻‍♀️
Herkesin dusunce yapisi farkli sekilde olabilir. Lakin sahsen ben de soylemeksizin, esimin, camlar uzerine dusunup evhamlanmasini istemezdim. Bu, beni, pek de mutlu etmezdi. Hatta bunlari gorev edinip tekrarlamasi hic hosuma gitmezdi. Kaldi ki zaten epey de pervasizdir, aklina hayatta gelmez. Ama bu kontroller durumu, sizi mutlu ediyorsa mukemmel evliliginiz vardir zaten sizin nezdinizde.

Herkesin dusunce yapisi farkli sekilde olabilir. Lakin sahsen ben de soylemeksizin, esimin, camlar uzerine dusunup evhamlanmasini istemezdim. Bu, beni, pek de mutlu etmezdi. Hatta bunlari gorev edinip tekrarlamasi hic hosuma gitmezdi. Kaldi ki zaten epey de pervasizdir, aklina hayatta gelmez. Ama bu kontroller durumu, sizi mutlu ediyorsa mukemmel evliliginiz vardir zaten sizin nezdinizde.
Niye siz evhamlanınca sorun olmuyor da eşiniz evhamlanınca sorun oluyor? Erkek diye mi? Evhamlanmak değil zaten bunun adı, yapılması gereken şeyler. Yapılması gereken şeyleri yapanın da cinsiyeti önemli değildir. Korkmayın cam kontrol edince erkekliklerinden birşey eksilmiyor.

Turbanli olabilir misiniz acaba? Ferace giyen hanimlar da kisa surede hazirlaniyor.

Başörtülüyüm de ferace giyinmiyorum.
Başörtülülerin de eşarp ütüleme vs gibi işleri oluyor.
Tek renk eşarp örten arkadaşımın evden çıkmasını 1 saat beklediğimi bilirim.
Dışarı çıkarken saç makyaj yapan arkadaşımla 5 dakika da hazırlanıp çıktığımızı da...
Yapı meselesi.
Kadın erkek değil mesele yani.

Son düzenleme:
Bence fazla takiliyorsunuz. Benim gayet hosuma gider bir agri kesici icer hazirlanmaya baslarim ne olacak yani ?. Alti ustu yemek, cay vs gibi planlarda illa kafa kafaya vermeniz gerekmez atla deve degil sonucta akisinda yasayin keyfini cikarmaya calisin biraz.

Sizinle otururken size sormadan biranda arkadasini arayip hadi cikalim konusu baska o beni de rahatsiz ederdi.

Niye siz evhamlanınca sorun olmuyor da eşiniz evhamlanınca sorun oluyor? Erkek diye mi? Evhamlanmak değil zaten bunun adı, yapılması gereken şeyler. Yapılması gereken şeyleri yapanın da cinsiyeti önemli değildir. Korkmayın cam kontrol edince erkekliklerinden birşey eksilmiyor.

Bunların konuşuluyor olmasına gerçekten şaşırıyorum.
Bu insanlar da evlat yetiştirip toplumdaki sorumlulukları çıkmaza sokuyorlar resmen.
Kimin görevi diye bile düşünmedim camı ha eşim kontrol etmişim ha ben. Evin hanımıysam o da beyi 😅

Bunu, esiniz sizi kanka yerine de koysun, baskalarini aramasin diye mi yapiyorsunuz? Yoksa gercekten icinizden boylesi erkek gibi carcabuk hazirlanip 1 ayagi kapida, hemen cikacak modda, diken ustunde yasamaktan keyif aldiginiz icin mi bu sekilde davraniyorsunuz?
Bu yorum ne alaka onu merak ettim, cabucak hazirlanip cikabilmek ne zaman erkek gibi , diken ustunde bir ayagi kapida bir yasam modu oldu 😂😂.

Valla kocam dedigi an hazirlanabilirim uzun uzadiya zamana ihtiyacim yok makyaj yapamadiysam hemen yolda arabada gidene kadar hallederim , saclarim herzaman temiz ve bakimlidir fazlasiyla guzeldir cunku ugrasmama gerek kalmaz saclarim kirli ya da kurumussada hemen orer ya da at kuyrugu yaparim bu kadar basit 🤷🏼‍♀️. Bu kadar kasilacak ne var spontane yasamak gerek bazen sahsen esim tam tersi olda beni cok skardi spontane cikmak hareket etmek beni mutlu eder.

Siz mi görev edindiniz bunları? mükemmel eş portresi çiziyorsunuz

Bunların konuşuluyor olmasına gerçekten şaşırıyorum.
Bu insanlar da evlat yetiştirip toplumdaki sorumlulukları çıkmaza sokuyorlar resmen.
Kimin görevi diye bile düşünmedim camı ha eşim kontrol etmişim ha ben. Evin hanımıysam o da beyi 😅
Doksanlardaki hayat bilgisi kitaplarında listenen kadın erkek rollerinden çıkamıyorlar. Çok üzücü.

Kadın çocuğu hazırlasın, erkeğini hazırlasın kendi donunu çorabını alamaz çünkü, kendini güzelce hazırlasın makyaj yapmazsa erkek gibi olur. Yetmesin evi ocağı, camı kapıyı kontrol etsin. Adam da arabada bekleyip kadın gidince nerde kaldın bıktım senin hazırlanmandan diye bağırsın.

Neden sizi rahatsiz ediyor ? Allah askina siz erkek cocugu yetistirmeyin. Cikin bu kafalardan artik erkektir bilmez, erkektir anlamaz pervasizdir diyorsunuz kendi agzinizla cunku anasi belliki sorunluluk vermemis erkektir anlamaz diyerek buyutulmus sizde devam ettiriyorsunuz.
Bi zahmet yapsinlar yapacaklar ogrenecekler erkeklerin beyin noksanligi mi var ki bu kadar basit seyleri yapamasinlar ?.

Gercekten yil 2022 yeter degisin artik bu kafalari.

Doksanlardaki hayat bilgisi kitaplarında listenen kadın erkek rollerinden çıkamıyorlar. Çok üzücü.

Kadın çocuğu hazırlasın, erkeğini hazırlasın kendi donunu çorabını alamaz çünkü, kendini güzelce hazırlasın makyaj yapmazsa erkek gibi olur. Yetmesin evi ocağı, camı kapıyı kontrol etsin. Adam da arabada bekleyip kadın gidince nerde kaldın bıktım senin hazırlanmandan diye bağırsın.
Sanirim erkekleri idiot saniyorlar cok ciddiyim ben erkek olsam bu muameleyi kabul etmezdim hakaret sayardim 😂

Adetin ikinci gününde lokantaya gidemeyecek kadar mı çok ağrınız var? İse nasıl gidiyorsunuz?
Adam ne güzel jest yapmış. Plan yaparken ben kendi adetimi hatırlayamıyorum, regl günüme deniz tatili planlayabiliyorum da adamin karisinin regli nereden aklına gelsin?
Ayrıca eşinize yakistirdiginiz şeyler de hiç hoş degil, rüşvet musvet.
Böyle düşünüyorsaniz içinize atıp pasif agresif davranıp gerginlik yaratacaginiza rahatsizliginizi dile getirin , o da kendisini anlatsın aranızda çözün problemi.
Böyle küçük şeyler için bile konuşmaya cekiniyorsaniz bu nasıl bir evlilik ki?
Şuan çalışmıyorum ama kendimi kötü hissediyordum hem ağrıdan hem de psikolojik olarak stres vardı üzerimde.
Eğer beni dışarı çıkacağın için mi dışarı çıkardın desem suçlu durumuna düşerim kabul etmez , ama ben onu sezdim. bir de zaten konuşup hallediliyor, özür diliyor vs. ama benim içimde kalıyor bazen, birşeye üzülmüşken hemen özür dileyince normal davranmak zor geliyor

Sanirim erkekleri idiot saniyorlar cok ciddiyim ben erkek olsam bu muameleyi kabul etmezdim hakaret sayardim 😂
Burda çok dalga geçtiğimiz bir mevzu vardı. Çoraplarını kirli sepetine atamayan adam için kirli sepetinin kapağının sökülmesi tavsiye edilmişti. Bunlar da o hesap. Adam kapağı açmayı akıl edip kirlisini atamaz, adam kapıyı camı kontrol etmeyi akıl edemez. Edebilse bile kadının görevidir o erkek yapmamalı. Adam yumurta bile kıramaz, karısı hasta olsa, bir yere gitse açlıktan ölür. Yazık valla ya.

Back
X