Eşim barışmak istiyor...(Acıları unutup, yeniden başlamak...)

biraz önce kapıya geldi,ilk defa...
kapının önünde konuştuk...
ama çok sarsıldım...
akşam anlatırım...

Rahmetli anneciğimin bir sözü vardı: "güzel kızım" derdi, "tavuk tötü tövbe tutmaz". Töttün ne olduğu belli. Daha 30'uma birkaç senem var, abartılacak hayat tecrübem yok. Ama gördüğüm kadarıyla gerçekten de tövbe tutmuyor. Sana yaptıklarını iyi düşün, nasıl canını yaktığını, gözyaşlarını; yıkılan hayallerini... Sonra da sor kendine "yeniden bunlara katlanabilir miyim?". Ortada bir günahsız var, bu kadar şiddet onun gözü önünde cereyan ederse psikolojisi nasıl olur?? Düşün sevgili kardeşim; yavrun sinirli ve hüsran dolu bir kişiliğe sahip olursa vakti gelince "keşke zamanında boşansaydım" diyecek misin??

arkadaşlar biraz garip bir konuşma oldu...
benim rahatsız olduğum konuları kabul etmiyor.
sanki ikimiz farklı şeyler yaşamışız gibi...
onun ailesi çocuğumuza bakmam dediği için benim ailem yanımıza geldi.
bu seferde ailen aile olmamıza izin vermedi diyor.
onun yanında yumuşuyorum, bu doğru...
ama ailesi gerçekten çok müdahil oldu.
aslında olay senin ailen, onun ailesi olayı da değil...
ama yaşananlar bu kadar çarpıtılır mı?
giderken sarıldı, koşarak yukarı çıktım.
liseli yeni yetmeler gibi...
telafisi zor biliyorum.
hatta imkansız...
yine de kafamın karışmasını engelleyemiyorum.

arkadaşlar verilecek karar belli niye tereddüt ediyorsun diyorsunuz haklısınız.
hem bu sefer yıkıldığımda toparlanamam.
çok zor toparlanmak hala çabalıyorum.
ama büyük gelişme kaydettim.
hem bunları silmek istemiyorum.
hem de körü körüne evet yada hayır demek...
kendimi iyice dinlemem en kötüsü ne olur,en iyisi ne olur...
ben...
o...
kızımız için...
bunu tartmam lazım...
işin sonu belli gibi ama daha fazla acı da çekmek istemiyorum.
kızım olmasaydı,kesin evet derdim ama...
evladımın küçücük dünyasını nasıl alt üst edeyim, hiç bir şey onun iyiliği için olmayacaksa...
bir kere bencilce davrandım ama tekrar yapamam.

canım ortada bir barışma isteği var ama düzeltme yetisi yok. şimdi özülyor da öyle. erkek flört ve ayrılıkda başka evliyken başka oluyor. sen yaşamısındır bunu.

sana gelse " şunu yaptım ailemin gazına geldim ailemize ettim. dank etti." demek ayrı "ayrı olmamız çocuğumuza kötü şunda yanlıştın" demek çok ayrı. ayrıca utanarak itiraf ediyorum ki ailesi yüzünden çok sinirlendiğim ve eşimin ailesine toz kondurmadığı kavgalarımızda sinirden ben de vurdum eşime. ama o karşılık vermedi. hadi ailesi ile mesafe, ailesi de torunlarının hatrına karışmadı. yarın gene kavganız anlaşmazlığınız olacak. şiddet mi uygulayacak. kavga bitmez ki... sebebi değişir ama bitmez. tamam siz de vurarak hata yapmışsınız ama kadının sinirle vurması ile erkeğin ki bir olamaz. çocuğunuzun size tekme atmasına karşılık vermek gibi bişey bu...

bir tanıdığım var. çocuğu sizinki kadar ki kaynana yüzünden (bildiğim sebep bu detayını bilmiyom) boşandı. aldı çocuğunu gitti. neyse barıştılar. ayrıldılar. barıştılar ayrıldılar.. gene barıştı hamile kaldı 9aylıkken ayrıldı... insan değişmiyor. adam her seferinde söz veriyo kıza, kız dönüyo 2-3 ay sonra hobaa gene başa... olan çocuklara oldu.

insan tek bi şartla değişir kendi kendine bir aydınlanma yaşar kafaya dank eder anında değişir. siz 50 sene konuşsanız değişmez... ayrılmamak için oyalar sözler verir, sonra gene aynı.

1 sene geçmiş. bilmiyorum hakkınızda hayırlısı ama evladınız yarın bir gün karşılıklı saygısızlıklarınıza şahit olur ise kendinize kızarsınız.

bence barışmak kendini onun değiştiğine inandırmak istiyosun... hayatını mahvetme sakın barışacaksanda eşine psikolojik tedavi şartı koy Allah yardım etsin

af buyur arkadaşım ama gerçekten suçlu olan ve affedilmeyi gereken bir insan af diler barış teklif eder.

hayır hem geri dönelim diyor hemde affedeyim diyor.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.senmi gittin kapısına yeniden beraber

olalım diye.affetmesi gereken sensin o değil.bence acele kararlar verme.gururundan bir gıdım taviz vermiyor yarın öbürgün

barışma oldumu kurallarımı kabul ettin demeye getirir.barışırsan sen benden af diledin diye çarpar lafı birgün.

ya zaten anlayamadığım bir konu da bu...
bana sürekli gurur yapma, evliliğimiz bitecek böyle böyle diyor.
bende gurur yapmıyorum ama sen bana söylediklerine gerçekten inanıyorsun.
böyle olmadığına eminim diyorum.
sanki kendi melekmiş gibi konuşuyor.ben bile şüpheye düştüm, çarpıtıyor muyum acaba diye?
o zaman yazdığım günlükler vardı...
açıp okudum,gayet hatırladığım gibi yazmışım...
sonra hepsini yırttım sinirlerim bozuldu iyice...

bence şimdi bana geldi ya gururum kırıldı diye düşünüyor herhalde...
ama gurur kırılacak ne var bunda?
hatta ilk defa saygı duydum o kadar da yanlış tanımamışım,çabalıyor işte diye düşündüm.
derdi ne anlamadım?
gerçekten çaba mı gösteriyor?
ne yapmaya çalışıyor?

arkadaşlar öneriniz veya yorumunuz yok mu?
bugün bir liste yapacağım,kendi kafama göre...
eksiler, artılar...
şartlar gibi...

Canım bütün yorumları okudum.

Kendime liste yapacagım diyorsun artılar, eksiler...

Şartların olacak,Onunda..

Mesela diyeceksin ki; 'sinirlenmeyeceksin bana el kaldırmayacaksın ' ama insanlar robot değil programlarla çalışmıyor malesef.

Eşinizde hiç bir iç açıcı birşey göremedim.

Bugün haberleri izlendiniz mi bilmem.Yeni bir yasa çıkıyor.Eşine şiddet uygulayanlar artık ruh ve sinir hastalıklarında tedavi olmak zorunda eğer olmazsa başka yaptırımlar yapılacak.Bütün kadınlar eylem yapıyordu.Neden boyun eğiyorsun.

Hemde seni suçlu gösteriyor o seni affedecekmiş.Nasıl bir ömür geçireceksin.Daha hatasını bile kabullenemeyen bir insanla.

Hep sen suçlu olacaksın onun gözünde.Seni seviyorum bile demiyor.SEnin cevabına göre bende söyleceğim demek nabza göre şeker vereceğim demek.

Kendi ayaklarının üstünde duruyorsun.Ona muhtaç değilsin.Fakat çocugunu düşünmek zorundasında.Ama asla barışma.

1 yıl boyunca senle barışma nezaketinde bulunmayan biri neden boşanmaya 15 gün kala aklını bulandırmaya çalışıyor.

Asla değişmez.

Diyelim ki barıştın ???

1 ay iyi geçinirsin 2 ay belki 1 yıl ...Sonra hoppp içinden eski adam çıkagelir.Bunun garantisi yok.Bence barışarak büyük bir hata yaparsınız.

canım doğru söylüyorsun ben kendimi avutuyorum herhalde...
onun ne yapması gerektiğini biliyorum aslında yaptığının yıktıkları yanında çok ufak olduğunu da...
ama hep ama diyorum?
benim sakin kafayla düşünmem lazım...
kızım küçücükken bile çok etkilenmişti...
şimdi mahvolur farkındayım.
yine de iyice düşüneceğim.

Bence bir destek almanda fayda var.Objektif bakamıyorsun.

Canım oturup tüm dertlerini anlat o sana yol gösterecektir.Bence faydasını göreceksin.

Ben bile gidiyorum arada.Anlatıyorum rahatlıyorum bana yol gösteriyor.Ne bileyim rahatlıyorum.

Son düzenleme:

en büyük problem o galiba...
objektif bakamıyorum.
etrafımdakilere güvenmiyorum.
psikoloğa gitmeliyim kesinlikle...

benide eski eşim boşandıktan 7 ay sonra tekrar aradı.kimseye söylemeden yeniden evlenelim dedi.pişman olduğunu söyledi ve daha bir çok şey.ben güvenemedim şuan yanlızlık psikolojisiyle her şeye tamam dedi.ya ileride.şuan özlem var 2-3 ay geçince bence her şey gene aynı olacak bir insanın değişebilmesine ihtimal vermiyorum ben.kurduğu bazı cümlelerdende anladım.hem zor günlerimde hep yanımda ailem vardı.ona dedim ki zor günümde yanımda değildin iyi günümde de olma...ben o riski alamadım.ona güvenemedim.tekrar evlenirim iyi günümüzde birde çocuğum olur eski haline dönünce naprım ben diye düşündüm. ben bu cevabı verdikten 2 ay sonra başka birisiyle görüşmeye başlamış.işte aşkı sevgisi bu kadarmış.tabiki karar senin ben onun değişebileceğine inanmadım

aslında ben eski konumda yazmıştım internette bir sürü abuk sabuk siteye üye olmuş.hatta bugün dayanamadım kendisine de söyledim.
oda boşluktu dedi, bende 'bende boşluğa düştüm ama birini aramadım hatta tövbe ettim aşka dedim''
sen beni internetten yerine yenisi bulunacak bir stepne olarak görüyorsun dedim.
o da öyle değil dedi sarıldı...
arkadaşlar bu kadar zaman sonra kokusunu tekrar duymak sersemletti...
ne kadar özlemişim meğer onu...
sonra da koşarak kaçtım, çocuk gibi...
zaten o zamandan beri ne aradı ne mesaj attı...tamam kızımız küçük uyandırmamak için aramayabilir ama mesaj atardı gerçekten istese diye düşünüyorum.
gerçi cevap vermem ama yine de onun şu yaptığı denizde bir damla,farkındayım ama aklımı toparlayamıyorum galiba...
her şey çok sıcağı sıcağına, biraz sakinleşirsem daha iyi olacak gibi...

kesinlikle düşüncesini belli etmiş.bana da eski eşim şöyle dedi:eninde sonunda hayatımızı kuracağız belki 5 yıl sonra ama nasıl biri olcak belki çok iyi belki çok kötü.ama ben seni tanıyorum her huyunu biliyorum.buradan anladım ki işin kolayına kaçıyo.yeniden birisini bulacak eşya alacak düğün yapacak ooo çok uzun iş.en iyisi zuhali ikna edeyim.niyeti buydu bunu anlamakta zor olmadı...sende kurduğu cümlelerden anlayabilirsin hakkında hayırlısı olsun...

çok duygusal düşünüyorum sanırım şu an...
biraz hastayım onun da etkisi var.
neden 1 yıl sonra dedim bugün?
belli bir sebebi yok dedi...
hani insan iyi görmek isterse iyi görürmüş ya...
her şeyin çaresi var çözüm bulabiliriz diye düşünüyorum.
ama diğer yandan olamayacağını biliyorum.
beni gerçekten iyi tanıyor.
gözlerime bak ve sevmiyorum de dedi.
bende bunu söyleyemem dedim.
boşanmak istiyorum de dedi.
boşanmak istiyorum dedim.
sevginin tek başına yetmediğini biliyorum arkadaşlar ona da söyledim.
ikimizde seviyorduk ne oldu?
hayatlarımız cehennem...
of ya...

Çok zor arkadaşım benimde kafam allak bullak olmuştu.karar verene kadar çok kötüydüm.ona hayır dedim ama birde bana sor.çok zor günler yaşıyoruz.kahretsin ki hala onu özlüyorum hep rüyalarıma giriyo.15 ay oldu.ona güvenemedim hayır dedim.şimdi birisiyle görüştüğünü duydum.berbat durumdayım.öyle de zor böyle zor hayat çok zorrrr hakkında hayırlısı canımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…