Eşim barışmak istiyor...(Acıları unutup, yeniden başlamak...)

konuyu bende okudun ve çok üzüldüm ayrılık zor hele çocuk varsa dahada zor ama karşınya yaptıklarından pişman ve seni seven biri olmayınca zor barışmak hele çocugu bahane edip onun için diyor ve ef dile gel diyorsa bunca zaman geçmesine ramen bu iş zaten bitmiş bence kendini hiç üzme eminim büyüyünce evladın seni anlayacaktır .

işte asıl mesele bu karşında gerçekten değer veren
ve
gerçekten pişman birinin olması...
ama yok...

yorum yapan ve okuyan herkese çok teşekkürler...
yatıp kafamı toplamam lazım...
keşke gerçekten pişman olmuş olsaydı, keşke gerçekten seviyor olsaydı ama zuhal32nin dediği gibi kolay olan ben olduğum için geldi galiba...
inşallah yarın keşkesiz bir güne uyanırız...
iyi geceler hepinize...

Eğer Allah seni bana yazmışsa, benden kaçışın yok!
Lakin kader seni benden almışsa, ağlamaya lüzum yok..

*Şems-i Tebrizi

hakkımzda hayırlısı olsun.

karşındakinin kafanı karıştırması için 2 kelimede olsa pişmanlık duydugunu görmen lazım ama yok okudugum kadarıyla yazdıkların bana çok tanıdık geldi görümcem aynen yazdıklarını yaşadı aynı zamanlarda aşşayukarı ayrılıktan sonra aramaları başladı ve aynı pişkinlikle affettim seni dedi gel görümceminde bir kızı var babasına bıraktı ayrılınca çok üzüldü evet ama bekledi birbuçukyıl düzelirmi diye boşanmadı ama taki arayıpta kabahatın hepsi kendindeyken kızımız üzülüyor ben affetmeye hazırım seni gel diyene kadar o gün gitti dava açtı ve tek celsede bozşandı şimdi boşanalı 2 yıl geçti ve çok ama çok iyi biriyle evlendi kzı ise mutlulugu annesinin yanında buldugundan babasına gitmek bile istemiyor görümcemse hakkı olan mutlulugu yaşıyor umarım senin içinde hayırlısı olur ama kanınca barışman çok büyük hata olur senin için ailenlede aran açılır düzelir diye bir şans verirsen nacizane fikrim .

canım benım sana hep soledıgım bır sey vardı hatırlıyormusun? esın cok pısman olucak ben bunu hıssettım hatta dunde solemıstım sana ıcımden bır hıs esının senı arıyacagını soylemıstı dun bana ama senın kafanı karıstırmak ıstemedım bugun konunu gorunce sok oldum cok sasırdım hemde sevındım sankı ben esımle kusmusumde benımle barısmak ıstıyormuscasına sevındım ask sevgı kolay bulunmuyor kolay unutulmuyor tamam belkı bunlar hersey demek degıl evlılık ıcın yeterlı degıl bılıyorum am bence esın pısman fakat erkeklıge afedersın ...surdurmuyor bence sımdılık pek yuzverme gercekten sana pısman oldugunu hıssettırıse 1sans daha ver bece evladın ıcın ama ıkna etmesı ve bazı seylerı netlestırmenız sart yaptıgı yanlısları kabul edecek ve pısman olacak bunları ona anlat.ınan esını senı ardıgını okuyunca cok heyecanlandım cunku senın esını nekadar cok sevdıgını bılıyorum benım kendı fıkrım pısmansa bır sans daha ver sartlarınıda kabul ettır ailesının yakınlarında olma rabbım hakkında hayırlısı neyse onu yasatsın ınsallah esın senın onu cok sevdıgını bılıyor yazdıklarından anladım hersey gonlunce olsun canım eger 1sene bosanamadınızsa ve esın bır sans daha ıstıyorsa bundada vardır bır hayır

Eşinizin çok gururlu bir insan olduğunu düşünüyorum..
Yalnız bir şey kafamı çok karıştırdı.. 27 aylık bir kız evladınız var.. Anladığım kadarıyla çok güzel konuşuyor, Allah bağışlasın inşallah.. Yalnız siz anne olarak daha iyi bilirsiniz, bu kadar küçük bir çocuk, aranızda geçenlere sürekli şahit olup, bir de yargı mekanizması geliştirip, babasına "annemi affet" nasıl diyor merak ettim.. Ayrıca anne kucağında yetişen çocuk, belli bir yaşa kadar sürekli annenin gözünden bakar olaylara.. bunu söyleyebiliyorsa bile.. "Baba artık bize dön" olarak söylüyordur...
Eşinizin... bazı şeyleri farklı gösterdiğine inanıyorum.. sadece bunları yazmak istedim...
Çocuğunuzu silah olarak kullanmasına müsaade etmeyin bence...

kızını düsünüyorsan bir sans daha ver demis üstte biri. En büyük hatayı yaparsınız ! Asıl kızınızı düsünüyorsanız sakın barısmayın. Ama ben kendimi düsünürüm derseniz onu bilemem. Sunu bilin ki barısırsanız hiç birsey değismiycek. Kısa bir süre sonra tartısmalar yeniden baslıyck. Üstelik büyük bi ihtimalle daha da siddetli olarak. Çünkü adam ' bu kadın ben onu dövmeme rağmen bile benimle barıstı ' kafasında olucak. Bu yüzden küçük görücek aciz görücek sizi. Adım gibi eminim değismiyck. Pisman olucaksınız. Zavedime demisti dersiniz. Sadece siz olsanız neyse katlanırsınız belki. Ama bu kadar bencil olmayın. kızınıza bu hayatı yasatmayın. Ben olsam barısmayı aklımın ucundan dahi geçirmezdim. O kız büyüyünce bozulmus olan psikolojisinden sadece sizi sorumlu tutucak. Bir de siz 1 sene onsuz yasamıssınız zaten. Daha bile huzurlu yasamıssınızdır yani kavgasız gürültüsüz. Umarım suanı deil de biraz önünüzü düsünüp kendiniz ve kızınız için doğru kararı verirsiniz..

eşinizi oldukça sevdiğiniz belli. ayrıca duygusal da bir insansınız. şu an eşiniz kendi kendine bir adım atmışken, bunu reddebileceğinizi düşünmüyorum öncelikle.

şiddet sizin için çok ağır bir eylem olsa, eşinizi hala sevdiğinizi söyleyemezdiniz. sevgiyi bitiremediğine göre, sizce unutulabilir bir eylem.

o yüzden bir psikolojik danışman eşliğinde duygularınızı yöneterek, eşinizle yeni bir başlangıç yapın derim naçizane..

şu hayatta değişmeyen gerçeklerin en acısı belki de "Can Çıkar Huy Çıkmaz" dır.

eski eşim bir kez bile bana vurmadı, ama vurmaktan beter etti, bir kadınla aldatmadı belki ama evlenmeden önce tanıdığım adam gitmiş yerine bambaşka biri gelmişti, evlendikten sonra asıl yüzünü gösterdi bu şekilde aldattı beni. Özür dilemeye çalıştığında bile suçlu benmişim gibi davandı, beni affetmekle şereflendirecekti barışırsam.

Canım sana söyleyeceğim tek şey şu: böyle bir adamla(!) benim yollarımı ayırdığı için Rabbime her gün şükrediyorum, ayrılma aşamasında evliliğim boyunca göremediğim diğer çirkin yüzlerini de gördüm çünkü,

kızım gayet mutlu ve huzurlu babasını da çok severek büyüyor Allahın izniyle... çünkü annesini aşağılayan hakaretler yağdıran bir adam olarak tanımıyor babasını, ama ya öğle bir evde büyüseydi...

Ben insanın karekterini herşeyden üstün tutarım seviyor diye dayak atamaz bence bu adam değişmez babasıda annesini zamanında dövmüştür barıştığınızda dövmeyecek ama eziyet çektirecek başka bir yöntem bulacak! Bence dönme ,hayat kısa

siyah beyaz yok gözümde..

kişinin durumuna özel istisnalar vardır..

benim için asla olan sizin için buda mı problem denilebilir...

kafa karışıklığı varken herşey çok zor...

çocuğu düşünmek bir yana..

eşini sevdiğin için kafan karışık..

ama şiddete razı gelmek?...

ve o şiddeti için tedavi olacağım bile demiyor..

senin yüzünden diyor..

bu demektir ki, sen beni kışkırtırsan ben yine yaparım...

bence arkadaşım internetteki abuk sabuk sitelerden öte, buna önem ver..

yorumlarınızı okudum.
çok teşekkür ederim.
orada baba annemi affet diyor derken öyle bir hayal gördüğünden bahsetmiş.
sanırım yanlış anlattım.

dediğiniz gibi kafam çok karışık.
ve hatasını kabul etmezse kesinlikle bu konu hakkında konuşmayı düşünmüyorum.
hatası yoksa biz 1 yıl niye ayrı kaldık?
benim hatalarım yüzünden diye düşünüyor.
onda bu düşünce yapısı varken,
düzeltecek bir şey yok benim gözümde de...
hata olarak görmüyorsa benim değerim de yok onun gözünde...
ve hiç bir şeyi telafi etmeyi düşünmüyor bence...
haklısınız.
gerçekten sevse, değer verse, pişmanım derdi...
ama o hala gururunun peşinde...
benim de yapacak bir şeyim yok.

htczhr,

Çok zor seniçok iyi anlıyorum , şiddete maruz kalmış ve boşanmış biri olarak ,
3 hafta evvel benim eşimde geldi tekrar barışalım dedi , çocuğunu bahane etti ,
ama inan bana daha ilk anda değişmediği belli oluyordu ,seni etkilemek istemiyorum sadece benzer olduğunu düşündüğüm için yaşadıklarımı seninle paylaşmak istiyorum.

Boşanma davası açılmazsa katil olurum diyen adam ( anlaşmalı boşandık ) ilk buluşmada yaptıkları ile ilgili konuşmaya başlayınca , ama sen beni boşadın , sen beni evden kovdun vs diye suçu bana ve aileme atmaya çalıştı .
Bana vurduğu zamanları kendisine söylediğimde ( beklediğim çok pişmanım , özürdilerim demesiydi ) sana kocanla ne konuşulup ne konuşulmayacağı öğretilmemiş benim tarihte dayak vukuatım yoktur şeklinde bir cevap oldu aldığım ( açıklaması sen benimle düzgün konuşsaydın vurmazdım , düzgün konuşma demek konuşmamak demek onun lugatında zira sadece hatalarını vurdum yüzüne , rencide edici bir kelime cıkmadı ağzımdan )

bunların üzerine değişmediğini anladım ve ona oğlumla ilgili konularda herzaman pozitif olacağımı ama bana artık barışma ile ilgili gelme ,mesaj atma vs diye kararımı bildirince aldığım cevap : ailen bizi ayırdı bende onlara günlerini göstereceğim , bundan sonra oğluna baba baba diye ağlama , bulursun ona elbet bir cici baba ........

Söyle bana ben ne yaptım , bunları hak edecek ,evin huzurunu bozan aileme saldıran boşanmak isteyen oydu .
Geri dönmek istedi ben kabut etmek istemeyince gene eski özüne döndü , oğlunu terketti . Ben onla barışırsam oğluna baba olacak , yoksa olmayacakmış .....

Benimde içimde fırtınalar kopuyor , bir erkek evladı babasız büyümesini istemiyorum ama o hayatımızda olurda bu huzurumuz bu özgürlüğümüz olmayacak ...
Bu gun bana kalkan el ya bir gün evladıma kalkarsa ,,,,,,,

Çok zor biliyorum ama illada başlayacaksanız önce terapiste gidin hatalarını görsün , kocan hatalarını anlamadan pişmanlık yaşamadan bu huyundan vazgecmez eskiye dönersiniz ......Kıznla sana yazık olur lütfen çok iyi düşün ve birşeyler düzelmeden sakın dönme :)

Son düzenleme:

canım haklısın şimdi böyle konuşuyorum ama bu bir yıl nasıl geçti anlatamam.
bir şeyler tam oturdu derken oluyor bu olaylar.
dediğin gibi hatasını anlamadan ve bir şeyler düzelmeden tartışmayacağım bile bu konuda ne yapabilirim diye...
Allah'tan her zaman kızımın yanında olacağını söylüyor.
bakalım hayırlısı olsun.
ama benim eski kavgalarımızda olduğu gibi alttan alacak bir çabam olmayacak.
çünkü suçun büyük kısmı onda...
bu seferki problem sünger çekilemeyecek kadar büyük...

gurur yapacak adam sizinle barışmak için ilk adımı atmazdı...

gurur yapmıyor, ama kendisinde çok fazla suç görmüyor...

siz evliliğinizde nasıldınız bilemem, ama şuan okuduğum bir kitap var... kadın, kocam ve kızım için ben neler yapıyorum ama kocam benden ayrılıyor düşüncesinde... koca ise: karımın herşey de her olayda "aa kızımız ne oldu acaba, hadi dönelim burdan yarın gezeriz" gibi düşüncelerinden yakınıp, kadın için 2. planda olduğunu düşünerek ayrılıyor... ben özet geçtim...

karşılıklı yanlış anlaşılmalar olabilir...

eşiniz psikologluk birisi değil bence... herkes herzaman heryerde doğruyu görmez, göremeyebilir... sen "a " dersin o " b" anlayabilir...

şiddet olayına gelince, kötü birşey... yorum yapamayacağım bu açıdan...ben, bana şiddet uygulayan kocaya bende şiddet uygular bırakırdım onu...

siz yeniden denemek istiyorsanız , böyle kısa konuşmalarla, telefonda, msj da olacak iş değil...

karşılıklı oturun, ikinizin başbaşa kalabileceği bir ortamda herşeyi konuşun...

ve ona şart koşun... sen beni ,ben seni yanlış anlıyorum , evlilik ve aile uzmanına gidelim... kararımı ondan sonra verecğim deyin...

not: 1 yıl geçmiş olabilir... zaman zarfı çok önemli bir nokta olmamalı... sizinde hayatınızda hala birisi olmadığını görünce yeniden denemek istemiş olabilir..

tekrardan aynı şeyleri yaşamaya gücün var mı???:44:

arkadaşlar aradı biraz önce...
konuşalım diye...
bende önce bir ön konuşma yapmamız lazım.
senin doğru dediklerin bence yanlış, benim doğru dediklerim sence yanlış dedim.
bunu halletmeden bir araya gelemeyiz dedim.
o da tekrar bir araya gelmenin pazarlığı mı olur dedi.
bende pazarlık yapmıyorum ama problemleri çözmeden aynı eve girmemiz sadece daha kötü olur dedim.
o da sen ne yapacağını bilmiyorsun, konuşamıyoruz bile dedi.
bende burada pastaneler var orada buluşup konuşuruz dedim.
o da ben gelir alırım seni, sen bana güvenmiyor musun dedi.
bende güvenmiyorum tabi dedim. (nasıl güveneyim bunca olaydan sonra)
onun arabasına binip gitmememin nedeni de şu: kavga etsek ya tekrar vurursa ya da beni yolda bırakıp gitti ne yapacağım? hiç düşünmüyor bunları...
sen istediğin zaman ara mahkemede aynen devam etsin dedi.
arkadaşlar doğruyu söylemek gerekirse bunun çıkar bir yolu yok.
mahkeme aynen devam edecek...
biz de 25 ekimde boşanmış oluruz.
çünkü onun barışma şekli kafasında benim çocuğu alıp o eve dönmem...
kaldığımız yerden devam etmenin de bir anlamı yok...
sadece daha fazla acı verecek.
o da aramaz zaten, suçsuz olduğu için...
bitti

Son düzenleme:
arkadaşım birşey söylemek istiyorum acaba diyorum konuşsanız daha iyi olmazmıydı en azından konuştuk derdin..

çünkü birde daha sonra için içini kemirmesin:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…