Eşim başka şehre çalışmaya gitti

Gidemem ki param yok hem gitsem nerde kal Cam
Ayyyyyy kıyamam yaa. Herkes küçük müsün demiş, ben 35 yaşındayım, yazın kocam yurt dışına gitti çalışmaya ,ağlamaktan helak oldum. Yeni evli falan da değilim. Ben özlüyorum ya, o evde yokken yemek bile yapmak gelmiyor içimden. Normal mi, tabi ki değil. Ama diğer yandan parası çok güzel işte =)) Gelirken getireceği paraları düşününce ağlarken gülmeye başlıyorum. Sen de öyle düşün. İşsiz güçsüz evde otursaydı taş mı yiyecektiniz? Senede bir ev taşınmaz biraz mantıklı olun. Arada git yanına.

Kendinizi tam ifade edemediğiniz için yorumlar biraz sert geldi konu sahibi. Eşiniz her yıl 7 ay boyunca şehir dışında mı çalışacak, farklı şehirlerde mi çalışıyor vs bunları uzun uzun yazsanız ve sizi üzen konunun tam olarak ne olduğunu yazsanız daha farklı yorumlar gelir.

Eşim güzeli 1 ay olacak Ben bir güne dahi katlanamıyorum her gün ağlıyorum nasil sabredecem beni de götürmüyor yanina götürmesine nasil ikna edebilirim
Eşinizin işi nedir? Şartları nedir? bilemiyorum. Bu durum geçici süreyle böyle olmak zorundaysa, bir şekilde katlanmalısınız. Kendinizi üzmeyin. Bir faydası olmaz. Vaktinizi kendinizi geliştirmek, karamsar düşüncelerden uzaklaşmak için güzel ve faydalı işler ve faaliyetlerle değerlendirebilirsiniz.
Hayat şartları insanları zorlayabilir. Duruma göre vaziyet almak gerekiyor.
Ben sizi anlayabiliyorum. Eşinizin bu iş durumu hep böyle sürecek bir durumsa, elbette sizi ve aile birliğinizide düşünerek bir çözüm aramalı.
Ağlayıp,üzülerek değil, durum değerlendirmesi yapıp, konuşarak bir hal çaresi bulabilirsiniz.

E otele gidersiniz, hangi şehirde? Güzel bir yerse size de gezme bahanesi olur. Aile, arkadaş falan var mı yaşadığınız yerde?
Ay ben kocamı gönderdim pörtlemiş gözlerle gezdim 2 gün ağlamaktan, 3. gün ehh be dedim bu nedir, hemen evi öğrenci evine çevirdim =)) Her gece arkadaşlarımı eve çağırıp gece bir yarısına kadar partiledik, nasıl iyi geldi ama. Durum ortada, ya 7 ay oturup ağlarsınız, ya da bu ayrılığı bir fırsata çevirip kendi başınalığınızın tadını çıkararırsınız.

Niye bu kadar acımasız yorum yapıyorsunuz?
Insan buraya derdini paylaşmaya korkacak bu gidişle.
Konu sahibini anlıyorum ben de olsam zor katlanırdım.
Ama sana bir tavsiye, derdini buraya anlatacağına suya anlat tatlım, en azından rahatlarsın.
Buraya yazıp gerilmenden çok daha iyi bir seçenek emin ol:KK66:

Tek seferlik 7 8 aylık bir işse yaptığınız çocukça.

7 ay sonra gelip hadi ben 7 ay Ankara'ya gidiyorum sonra gelip hadi ben 7 ay Erzurum'a gidiyorum diyecekse de böyleyse zaten her sene ev taşıma gibi bir ihtimal olmayacağını tahmin edip ona göre evlenmeliydiniz.

Sizin bir işiniz yok mu?

Ama sana bir tavsiye, derdini buraya anlatacağına suya anlat tatlım, en azından rahatlarsın.
Size anlatsın dinleyin?

Cok zoruma gidiyor bana ne demisti ne yaptı koydu gitti beni
Allah aşkına ilkin laf etmiyelim dedim ama cidden saçma ,adam iş için para için yani sizin için gitmiş niye agliyosunuz sanki dağda taşta bırakmış terketmis gitmiş gibi konuşuyorsunuz 😁

Madem konu sahibini anlıyorsunuz milletin yorumları hakkında paragraf döşediğiniz kadar kadının derdine derman olacak iki satır da yazsaydınız.

Konu sahibi abartmışsın canım ağlamak nedir yahu?

Esinizin evlenmeden önce çalıştığım şehirlere beraber gideriz deyip şimdi ne işin var demesi yanlış geldi bana.
Siz bu süreçlerde tek kalacağınızı bilseydiniz evlenmeyecektiniz belki de. Anladığım kadarıyla tek seferlik bir durumda değil. Öyle olsa abartıyorsunuz derdim. Ağlayıp sizlamak durumu fazla geldi tabi orası ayrı.
Böyle bir evliliği istemezdim. Eşimden ayrı duramayacağımdan değil de evlilik anlayışıma ters olduğu için.

Eşiniz şuan gitmenizi istemiyor, alternatif bulmaya çalışmıyorsa zorla birşey yapamazsınız. Çalışmak, kendinizi oyalayacak birşeyler bulmak önceliğiniz olsun belki daha farklı düşünürseniz zamanla.

Son düzenleme:
Bende kocama diyorum birkac ay baska sehirde calista ozleyelim birbirimizin kiymetini anlayalım ne iyi olurdu 😂
Benimki de pandemi döneminde 1ay ,15 gün geledigi oluyordu eve. Evde bir süre kalıyor yine gidiyordu.
Gitme süresi yaklasinca biz yine çok yüz göz olduk ,ben gidiyim bir süre diye takılıyordu bana 😊

Konu sahibi yok on iki ay ya bunun 7 ayı evde olmayacak ve bu senelerce böyle mi olacak. Yoksa bir defaya mi mahsu. Adamın evlenmeden önce seni de götürürüm demesine nasıl kandiniz onu anlamadım ben. Operatörmus adam ,büyük ihtimal şantiyede kalacağı. Belki şehire uzak yerlerde çalışacak ev nasıl kursun oraya.

Back
X