Eşim benden bir şeyler saklıyor sanki

çözümü buldum

bu görümcenin görümcesi size "hediyeniz hazır, gelin" demişti değil mi

gidin hediyeyi alıp kendinize mont alın ya da görümceye verin borcunuzdan düşsün en iyisi

Ben ödemeyeliö demedim ki ben sadece benmle konuşulsun istiyorum hepsi bu

nasıl bir konuşulma istiyorsunuz

20 bin borç var

çalışmayan insanlar var

eşiniz sizinle konuşmuş borcu bir an önce ödesek mi onların da durumu belli

konuşma aşaması geçmiş

haaa ben eşinizin yerinde olsam" Xlere borcumuz var enişte de işsiz kalmış

altınları bozup olduğu kadarını verelim borcun kalanını da aydan aya öderiz artık dişimizi sıkıp " derdim

ama siz hala babasının kızına "sen benim evde oturuyorsun zaten onlara kira ödemen lazım aylık kira 2000 desek yarısını ödesen 1000 eder, kira ödemeye başladıkları tarihten itibaren borcunu düş, sonrasında sen aylık kiranın yarısını öde onlara" demesini bekliyorsunuz

hayatimda annem babam disinda kimseden borc almadim onlarida ödeyene Kadar her seyi kendime lüks gördüm.
uyuyamam ben.
benim hakkimi yiyen cok oldu, cerez parasi gibi geri ödeyenlerde oldu fakat ben yapamam.
o an insanlari düsünüp cikarip verdim ama kullanilmisim onu anliyorum, kimse benim gibi düsünmüyormus meger.
neyse ki allaha havale ediyorum biraz olsun rahatlatiyor beni.

Ben ödemeyeliö demedim ki ben sadece benmle konuşulsun istiyorum hepsi bu
konuşmasına gerek yok öder direkt sonra en fazla ödemeyi yaptım der size.size kalsa ödemiyceksiniz zaten😆😆 gerçekten iyi yüz yani pes.ödediği için sevinmeniz gerekir ama kafa çok başka... Kocanizin kendine ait olan parasiyla idare etmek zorundasınız. Aile bireylerini sömürmek hoş değil sizden alıp vermesinler o zaman yada 5 yıl sonra versinler mont alçakları için kabul eder misiniz?😆😆😆

4yıldr aynı montu giydiğimden artık baya eskidi o yuzden yoksa tabiki evimden eşya getirdim montu o zaman nişanlım alırız dedi diye kalfı normalde düğün yapacaktık pandemi den dolayı ne zaman biteceği konusunda erteleyemedik

montum su an 6 yasinda, bu yil yenileyecektim,
korona sebebi ile muhtemelen bu yil da erteleyecegim.

Kimseye borcum yok :nazar:
eger ki borcum olsaydi borcum olan kisinin durumuna gore karar verirdim.
borc aldigim kisi issiz kalmis ise ama onceki anlasmamiz ne olursa olsun (500 500 oderiz diye iki taraf da anlasmis olsa bile) kredi isine girip borcumu kapatirim. Zira su an cok zor bir donemden geciyoruz, sizin icin de muhakkak zordur ama yeni evlisiniz ve isiniz gucunuz var bir sekilde idare edersiniz.
Gorumcenizin cocuklari falan varsa gercekten borcu ertelemek cok merhametsizce olur su durumda.

Ben evlendiğimde ailemin evinde aldım bavulları evde ne eşyam varsa koydum geldim, evlenince giymeye devam ettim. Uyanık(!) olanlar ise kocaya gardırop yeniletiyor sanırım.

İnsanların borcunu öderken of pof yapıyorsunuz da o para sizin değil, ha eksiklerinizi almak istiyorsanız düğün dernekten vazgeçip nikah yapacaktınız sadece. Sonuçta insanın cebindeki para bellidir gidecek para bellidir. Yani insanlar düğün borcu ödemek için 2-3 sene gece gündüz çalışıp gezmeye çıkmadan yaşıyorlar. Welcome to gerçek hayat:KK14:

Bu arada keşke parayı görümceden almayıp bankadan kredi çekseydiniz, o zaman banka derdi tamam canım sen mont al ben ödemeni beklerim diye :KK14:

.

bence borç önceliğiniz olmalı, eşiniz bir defa dediğinizde bir aksiyon alsaydı sizden bence tekrar tekrar söylemezdi.

Sevgili konu sahibi,
Kendi abiniz, halaniz ve annenizle olan problemi onlarla çözün. Abinizden alın babadan kalma mirası ondan sonra kp malina göz dikin. Halaniz bir daha görümceniz ile konuşursa ağzının payını verin. Siz benim hakkımı gasp edip abime verdiniz diye herkes sizin gibi davranmak zorunda degil,. İnsanlar evlat ayrımı yapmıyo diyin.

Gorumceden önce abinizden hakkınızı alın.

Bence kadına değer vermek bir kültür meselesidir. Bunun eğitimle de alakasi yok. Bence çok şanslısınız ki, kadına değer veren bir ailede gelinsiniz. Kızına değer veren, gelinine de veriri bence. Sizde eşinizi ve ailesini para için üzmeyin. En kısa zamanda borcu ödeyin.

daha oncekı konunuzdan anlamıstım yapınızı sasırmadım su konunuza
kayınpederın ıkı evı var bırınde kızı oturuyor dıgerınde kendılerı gorumcem esıme kira ödemelı seklınde dusunce yapınız vardı
kayınpederınızın tum seceresını tum yevmıye hesabını akrabalarınıza anlattıgınızdan sıze boyle akıllar vermıslerdı
halbukı gorumcenızde tum dugun borcunuzu kendısı ustlenmıstı odemenıze bıle gerek yok dıyerek hedıye etmıstı ama ıyılıkten maraz dogar sozunun tam karsılıgı ıste

gorumcenıze o borcu odemek zorundasınız

bıttı.

Seneye alayım deneyeyim bakalım 🤗
Ah o tuylerin hayvandan nasil canli canli yolundugunu,ne iskenceler cektiklerini bilseniz,eminim uzagindan bile gecmezsiniz=/
Ne yun,ne tuy,Allahin hayvanlarin isinmasi icn yarattigi hic birseyi,ne giymeyi ne de uzerime ortunmeyi hic sevmiyorum.

kayınpederın ıkı evı var bırınde kızı oturuyor dıgerınde kendılerı gorumcem esıme kira ödemelı seklınde dusunce yapınız vardı
kayınpederınızın tum seceresını tum yevmıye hesabını akrabalarınıza anlattıgınızdan sıze boyle akıllar vermıslerdı
halbukı gorumcenızde tum dugun borcunuzu kendısı ustlenmıstı odemenıze bıle gerek yok dıyerek hedıye etmıstı ama ıyılıkten maraz dogar sozunun tam karsılıgı ıste

bıttı.
Konunun linkini paylasabilirmisin rica etsem,biz normal uyelikli faniler goremiyoruz galiba😄

Konunun linkini paylasabilirmisin rica etsem,biz normal uyelikli faniler goremiyoruz galiba😄

Tesekkurler:)

bıttı.
Oooo, utanmasa kira isteyecek demiştim, isteyeyazmış meğer.

Oooo, utanmasa kira isteyecek demiştim, isteyeyazmış meğer.
Nasreddin hoca dukkana girip bir cepken almis,bakmis filan,vazgecmis birakmis bir salvar alip cikmaya davranmis.Dukkan sahibi demis hoop nereye,parasini vermedin?
Demis ki hoca,niye vereyim ki,onu cepkenin yerine aldim.
Ee cepkenin de parasini vermemistin deyince,behey adam cepkeni aldimmi ki parasini vereyim,aha tezgahin uzerinde duruyor demis:)
Konu sahibi her turlu karli😅

Ne bahanesi sunucam hanfendi evet montum yok eskidi yaza alırız dedşk pandemidem dolayı evlendik ertelemek istemedik oldu mu açıklama. Zoruma giden bir şey yok bu fikir ödeme fikrini nişanlıyken eşime söyleyen bendim zaten. 500den fazla ödeyemeyiz çünkü bizimde borçlarımı var

valla diyeceğim tek şey bir de 36 yaşındaymışsınız, aç kalsam da borcumu öderim, bu yaşa kadar bunu öğrenmeniz lazımdı. pandemide evliliği erteleseydiniz bi zahmet ondan bundan borç alacağınıza.
ödemek zorundasınız, mutfaktan da kıssanız ödeyeceksiniz, çunku borç. kardeşiyle plan yapmasına gerek yok, senin teklif etmen lazımdı bunu, hemen kardeşinin borcunu ödeyelim diye.

Ne ayıp yahu bekarliktan hiç mi montu kalmamış
Ben hiç yakistiramadim yeni evli bilmem kaç yaşına gelmiş birde
Aklım yandı benim en iyisimi gideyim:KK54:

Back
X