Etrafımda kürt olup hem de koyluk yerde bile boşanan birçok tanıdığım var. Ezdirme kendini. Kürt kadınları artık değişti gözünü açtı. Sen de aç
benim de erkek arkadaşım Kürt
kız kardeşi de urfanın bi köyüne gelin gitmiş, kendi ailesi başka yerde, kendisi daha başka yerde ve uzaklar (gurbet demiş ya)
böyle bir şey olacak da boşan demeyecek..o kızı alıp getirmeyecek. hey yavrum hey.
yapma konu sahibi. illa ki ailede de sana destek olacak birileri olur. ama hadi diyelim olmadı sen bir şekilde ayakta durabilmelisin. annem üzülür diye bir şey yok:
bak benim de teyzemin kızı it herifin tekiyle evli.
teyzemin eşi -yani kızın babası- da esasen pek iyi bir koca/baba değildi.
kız senelerce bu it herifi çekti (gerçi hala çekiyor da). babasına -nasılsa bir işe yaramaz diye- bir şey demedi.
hepimiz biliyorduk
herkes biliyordu itin yediği naneleri
ben parçaladım kendimi ayrıl diye ayrılmadı
sonra ne oldu etraf herkes duydukça bir yerde eniştem de öğrendi artık olanı biteni
asıl o zaman adamın kalbine indi.
(şaka etmiyorum öğrenince kısa bir sürede küt diye kalp krizi, adam öldü)
"tamam ben kötüydüm ama bu kadar mı kötüydüm bilsem böyle mi ederdim, ben böyle bir şey gizlenecek kadar mı kötü babaydım" dedi adam. çok ciddi söylüyorum yaşandı bu olay.
bu kız 25 yaşında ancaydı olaylar başladığında
ayrılmadı
babası duyup ölene kadar kız 35 oldu
sonra kız yıkıldı bir yandan, hasta oldu (bir kanser türü) bir yandan, şimdi 40'ı da geçti ve kendi başına hayatta durma gücü bulamıyor kendinde. ayrılamıyor. kocası ortada olmamasına rağmen.
inan her geçen yıl daha zor olacak.
"sen bir şekilde ayakta durabilmelisin" diyorum ama bunun çok zor olduğnu da biliyorum. madem herşeyi bilip o evde kalabiliyorsun hala bari nasıl ayakta durursun ölç tart hazırlan.