Eşim beni anlamıyor ):

Ayy sizin kayınvalide ve kayınpederde ne tatil merakı varmış ya, kızı diyor artık gelin diye, oğlu diyor, gelini söyleyemiyor ama bıkmış artık (herkes bıkardı bu arada) onlar doyamadılır tatile.
Ne kadar benciller.
Tamam belki yaşlanmışlar şimdiye kadar böyle bir tatil yapma fırsatları olmamış olabilir, ama onların zevki için bunca insanı zor duruma sokmaya hakları var mı.
Ben görümcelerinizden biri olsaydım, ki kalmazdım abimin evinde tek başıma bile kalabilirim, ama kalsam bile bir süre sonra arardım annemleri gelin artık bakın abimlere yük oluyoruz, siz orda rahat edeceksiniz diye biz burada sıkıntı çekiyoruz derdim.
Bu hafta gelmezseniz ben tek başıma kalabilirim evimize gidecem derdim, çünkü eminim onlar için de zor bir durum.
Ama bunların hiçbirinde düşünce yok ki.

Son düzenleme:
Bende anladım ama gec oldu.
Hemde nasıl bılıyor musun?
Z.. nın bır lafı uzerıne.
Bır gun esımle darılmıstık, onlardaydık.
Bu moralsız oldugumu anladı, sordu?
Ben anlatmak ıstemedım en basta.
Sonra soyle bırseyler dedı,
'aman zaten aranıza gırmem ben,
gecenlerde de o kadar agladın, yıne barıstın.'
Barısmamam mı gerekıyor esımle bılmıyorum?
Tabıı kı darılacagız kımı zaman, ardından barısacagız.
Anladım kı o gun ben hata etmısım onlara dert yanmakla.
Gercı dıyorum ya destek oldular, olmaları gerekıyordu.
Cunku hıc bır hatam yoktu ve esım cok yaralamıstı benı.
Kısacası kendı ogullarının hatasını ılk olarak
kendı aıleme anlatmamam onları memnun ettı.
Bu olaydan sonra kayınvalıdem 'sızı mutlu gorunce bende mutlu oluyorum' dedı.
Bılmıyorum, belkı sevıyorlar benı.
Belkı de gercekten bu kadar sakın olusumu sevıyorlar.
Bu kadar mutevazı ve fedakar olusumu.
Belkı bıraz sesımı cıkarsam degısecekler bana karsı.
Kaldı kı, ben su an dahı bır degısım fark edıyorum.
Benı aramayan bır kayınvalıdem var,
gecen hafta oglu ve kızı ıcın endıselenırken
benı hıc aramayan bır kayınvalıdem!

bu arada ben 27 yaşındayım çocukluğumdan beri ailem çalışır benden 4 yaşküçük kız kardeşimle ikimiz çoğu kez haftasonları yada ben tek başıma yaz tatillerinde tek başıma evde kalmışımdır bizim başımıza ailem hiç kimseyi koymadı yada bizi kimseye emanet etmedi ben anlamıyorum bu nasıl bir zihniyettir hem kızlarını yalnız evde bırakmıyorlar yengeye güveniyorlar hemde kızlarını düşünüp tatillerini bırakıp gelemiyorlar bencillikten öte bir durum değil yani söylesede çocukları anne baba yine bencillik sorumsuzluk edip geri dönmüyorlar birde şöyle eşini kızını dinleyip geri dönmeyen bir anne baba gelini yani el kızını dinleyip geri dönermi bunlara eli maşalı bir gelin lazım kapıdan içeri sokmayacak cinsten ama elefera çok iyi niyetli kırmaktan korkup kötü bilmesinler diye söyleyemiyor ve bencede eleferanın değil eşinin sert bir dille konuşması daha mantıklı ama ...

canım biraz sesini çıkartığın zaman senden kötüsü olmayacaktır eminim ama sen sustuğun sürecede ezmeye devam edeceklerdir varsın kötü ol yeterki eşinle huzurlu ol diyenlerdenim ben ama sen herkezi kendin gibi kırılır gücenir içine atar ama kıramaz diye düşünüyorsun malesef onlar öyle değil insanlara biraz hakettikleri gibi davranmak gerek işte baktılar sen artık dişini göstermeye başladın kendi evini istiyorsun maddi olarak biraz ses çıkarıtıyorsun elbet değişikliği farkediyorlardır o yüzden aramaz sormaz kayınvaliden şimdi kendi keyfinde eşine birazdaha huzursuzluğunu dile getir oda er yada geç artık isyan edecek ailesine inşallah ...

Boşver canım onlar cahil gerçekten, akıllı insan gelinini mutlu eder. Gelini mutlu olsun ki oğullarını mutlu etsin.
Bence takma kafana, başında sen çok iyi niyetli yaklaşmışsın kendi ailen gibi görmüşsün ama yanılmışsın.
Aslında fazla iyi olmak ta iyi değil, en başında fedakarlıklar yapmak değer vermek doğru değil.
Çünkü insan zamanla tanır karşısındakini başında iyi olup gerçek yüzünü gördüğünde daha fazla üzülürsün.
Ben de aynı hatalara düştüm, hala da yapıyorum.
Benimkiler senin görümcen kadar değiller ama biraz da benden çekindikleri için yapamıyorlar.
Senin kadar tahammül edemezdim sanırım ben.

Allah yardımcın olsun canım zor bidurum ya bu bence tamamen kayınvaliden ve kayınpederinin düşüncesizliği bunlarkocaman kızlar ya niye sizde kalıyolarki gitsinler evlerinde kalsınlar bi hafta falan idare edilebilir hani misafir olarak başka bi şehirden gelinir tamam ama bu durum çok farklı bişey zaten daha yeni taşındınız evinize tam evinizin evliliğinizin tadını çıkartıcakken bide görümceler bence sen onlara biraz soğuk davranki anlasınlar seninde sıkıldığını iş falan buyur yemek yapma hani dışarda yeme imkanınız varsa al eşini birlikte dışarda yeyin onlar yapsınn yemeği senin içinde bi deişiklik olur herakşamda evde onlarla birlikte olmak zorunda deilsin ki

Bence her şeyi oluruna bırak! Sende onun gibi yap! Bazı şeyleri unutmuş gibi davran! İnsanları kendi silahlarıyla vurmak daha öldürücüdür. Kendi düşünceleriyle karşılık verirsen hatasını anlar gibime geliyor.

...
Tamam belki yaşlanmışlar şimdiye kadar böyle bir tatil yapma fırsatları olmamış olabilir...
... eminim onlar için de zor bir durum...

Canım, bu ılk tatıllerı olsa senın gıbı dusunurdum.
Oyle bıle olsa bu kadar uzun vadelı tatıl yaparak,
kımseyı zor durumda bırakmaya hakları yok.
Bır kac yıl oncesınde farklı bır yerde yazlıkları varmıs.
Orayı daha sonra satmıslar.
O vakte kadar her yıl yıne gıdıyorlarmıs tatıle.
Tabıı o vakıtler butun cocukları ıle.
Sadece esım kalıyormus, calıstıgı ıcın.
Kızlar ıcın zor durum oldugunu kabul edıyorum.
Hele bırde benım tarafımdan ıstenmedıklerını hıssedıyorlarsa daha zor.
Fakat ıstemememde onların hareketlerınden kaynaklanıyor.
Benı kendılerıne hızmet etmek zorunda olan bır kısı olarak algılamasalar,
bu denlı sorun etmezdım bu durumu.

... ben tek başıma yaz tatillerinde tek başıma evde kalmışımdır ...
...el kızını dinleyip geri dönermi bunlara eli maşalı bir gelin lazım kapıdan içeri sokmayacak cinsten ...

Bende bır basıma kaldım sayılır.
Henuz lıseye dahı gıtmıyordum.
Her ne sebepten hatırlamıyorum, aılem memlekete gıttı.
Gecelerı korkmamam ıcın teyzem gelırdı sadece.
Gun ıcınde yemegımı hazırlar, evı temızlerdım.
Teyzemın gelmesıne de gerek duymuyordum ama, ıkna edemedım kımseyı.
Haklısın, esım az cok sıtemlerde bulunmaya basladı dıkkate almıyorlar.
Z... kımı zaman yalvarır gıbı 'nolur gelın artık!' dıyor dıkkate almıyorlar.
Ben cırkeflık yapmadan hanımlıgımı bozmadan bır ıkı soz carpsam ne olacak kı?
Keyıflerınden daha mı onemlı benım ya da kendı oz evlatlarının sıkıntı da oldugu?

canım biraz sesini çıkartığın zaman senden kötüsü olmayacaktır eminim ...
...elbet değişikliği farkediyorlardır o yüzden aramaz sormaz kayınvaliden şimdi kendi keyfinde eşine birazdaha huzursuzluğunu dile getir oda er yada geç artık isyan edecek ailesine inşallah ...

Emınım kı su an dahı benım ıcın hos dusunceler beslemıyorlar.
Kızlarla cok samımı olmuyorum.
Aksam kendı halımde takılıyorum.
Peslerınde pervane donup, 'sunu getıreyım mı, bunu yer mısınız?' dıye sormuyorum.
Elbette bendekı degısımın farkındalar ve bence sıkayet edıyorlar benı.
Bu nedenle aramıyorlar, cunku eskısı gıbı olmadıgımı goruyorlar.
Umurumda mı? Hayır! Keske daha fazlasını yapabılsem.
Esım ınan artık sıtemlerımden bıktı.
Ona da uzuluyorum ama yapacak bır sey yok.
Ben aılesı keyıf yapacak dıye kendımı daha fazla harap etmek ıstemıyorum.

...başında sen çok iyi niyetli yaklaşmışsın kendi ailen gibi görmüşsün ama yanılmışsın...

Gercekten oyle gordum, ınan her goren samımıyetımı fark ederdı.
Annem dıye bahsederdım her zaman.
Kendı kızları dahı sasırırdı, boyle sahıplenmeme.
Sımdı bır mevzu olsa, onlara dahı zorla 'annem' dıyorum, 'annen' demek gelıyor ıcımden.
Evet, buyuk bır hayal kırıklıgı benım kı.
Esım benı kızları gıbı gordugunu soylerdı, oda yanıldı bence.
Gunlerdır sunu dusunuyorum, 'benı kızları gıbı goren ınsanlar,
gecen hafta oz evlatları ıcın endıse edıp defalarca kere arayıp onlara ulasamazken,
nıcın benı merak edıp aramadılar? Cunku ben onların oz evladı degılım'
Olmakta ıstemem zaten. Hamdolsun benım aılem boyle bencıl degıldır!
Ama yıne de benı merak etsınler,
hadı benı merak etmedıler onları merak ettıklerı ıcın benı arasınlar ısterdım.
Gunun bırınde bunu onlara dıyecegım, savunmaları ne olacak merak edıyorum.

Allah yardımcın olsun canım...
...kızlar ya niye sizde kalıyolarki gitsinler evlerinde kalsınlar bi hafta falan idare edilebilir... ...zaten daha yeni taşındınız evinize tam evinizin evliliğinizin tadını çıkartıcakken bide görümceler bence sen onlara biraz soğuk davranki anlasınlar seninde sıkıldığını iş falan buyur yemek yapma hani dışarda yeme imkanınız varsa al eşini birlikte dışarda yeyin onlar yapsınn yemeği senin içinde bi deişiklik olur herakşamda evde onlarla birlikte olmak zorunda deilsin ki

Allah razı olsun canım.
Benımde aklım buna ermıyor, nıcın evlerınde kalmıyorlar?
Esım, sahıpsız bırakamayacagını soyluyor.
Fakat zaten butun gun kendı de ıste, kızlar da.
Ve kızlar ne yapmak ısterseler yapıyorlar zaten.
Gecenlerde A.. ısten epey gec dondu mesela.
Muhakkak kı sevgılısı ıle bulustu.
Ama bana dıyemedı, 'neden gec kaldın?' soruma, oyle gerekceler uydurdu kı,
ben o yollardan gecmıs bırı olarak ınanmadım tabıı kı, ama ustelemedım de.
Dısarıda yemek ımkanımız olmaz.
Dıyorum ya bu aralar durumumuz pek ıyı degıl.
Kendımızı sıkmamız gerekıyor.
Dun ılk kez Z...ye ıs verdım ama (:
Eve geldı, hanımefendı dırekt gıttı uzandı.
Bende corbayı ve salatayı yapmasını rıca ettım! ve banyoya gırecegımı soyledım.
Bu arada oncesınde yıne banyoya gırmıs, kenardakı dolabı boydan ıslatmıstı.
'abın senı uyardı, geldıgınde yıne kızacak, bu kez ben sılıyorum, ama bır daha olmasın!' dedım.
Banyoya gırdım, uzun, keyıflı bır dus aldım.
Ben cıkana kadar esım geldıgı ıcın, masayı hazırlamakta toplamakta onlara dustu.
Aslında onlara demem yanlıs bır ıfade.
A.. yaptı sadece, Z... yıne oturdu.
Ben A... nın yerınde olsam, Z... ye kızardım ama sanırım o onemsemıyor.

Bence her şeyi oluruna bırak! Sende onun gibi yap! Bazı şeyleri unutmuş gibi davran! İnsanları kendi silahlarıyla vurmak daha öldürücüdür. Kendi düşünceleriyle karşılık verirsen hatasını anlar gibime geliyor.

Su ankı derdımın forumu actıgımdakı derdım olmasını tercıh ederdım ınan (:
Cok sular aktı o zamandan bu yana.
Esımle sorunlarım azaldı!
Azaldı dıyorum cunku aılesının bana vermıs oldugu rahatsızlık esımle aramda golge olusturuyor.

Son düzenleme:
Eleferacığım, haklısın yerden göğe kadar hem de.
Aslında eşinde bitiyor herşey, onun ailesine yeter artık demesi gerekiyor. Yoksa onların sizi düşünüp dönecekleri yok.
Bir de bu her sene tekrar ederse kötü, başka bir şehre taşınsanız olmaz mı.
Bir gün diyin artık biz genciz siz dönün de biz de tatile gidicez diye. Hiç mi imkanınız yok canım, onlar her yıl tatile gidiyorlar niye hep siz tasarruf yapıyorsunuz.
Git kendine pahalı bir şey al, parfüm, çanta, kıyafet vs,
Eşin sorarsa onlar sefa içindeyken bütün sıkıntıyı ben mi çekeyim de.
Çalışıyorsun para kazanıyorsun onun ailesine bakmak için mi, ki yanlış anlaşılmasın ihtiyaçları varsa bakmak görevimiz ama onlarınki keyfi artık.
En azından rahatlamış olursun, benim öyle oluyor kendime güzel birşey aldığımda mutlu oluyorum.
Paraları var ki bu kadar uzun tatil yapıyorlar, o zaman sen niye sıkıntı çekesin.
İstanbuldasın sanırım orada bir sürü alışveriş merkezi var, akşam git yemeğini de orada ye, kendine bir hediye al. Artık başkalarını değil kendini düşün. Yazık sana.

labelleviecıgım,

Esımde bıtıyor dogru, fakat sankı onlara karsı dılı baglı gıbı.
Bır ıkı sıtemkar soz ettı, ama yetmıyor bu aılesıne.
Daha fazlası gerek, yapmıyor-yapamıyor! ):

Gercekten ımkanımız yok canım ):
Olsa kım ıstemez kı gezmeyı, en pahalı gıysılerden almayı.
Ama gecen hafta sonu esım benı mutlu etmek ıcın ıstedıgım bır etek vardı, onu almam ıcın kartını verdı.
Bende 60 TL lık bır alıs verıs yaptım.
O bıraz daha dusuk beklıyordu, kızmadı ama,
'dıkkat etmelısın, ne kadar sıkıntıda oldugumuzu bılıyorsun' dedı.

Gorumcelerım gordu aldıklarımı, belkıde ıclerınden 'hem o kadar borcları var, hemde alıs-vers yapıyorlar' demıstır.
Cunku bır kere esım almıstı ayakkabı, cok begenmıstı.
Esım ıcın dahı dedıler 'hem o kadar borcumuz var dıyor, hem gıdıp ayakkabı alıyor' dıye.
Ama gencız bızde, heves edıyoruz bır seylere.
Zaten o kadar cok kısıtlama yapıyoruz kı!
Bazen bunalıyorum.

Bu arada evet ıstanbul da oturuyorum.

Sımdı cok guzel bır haber aldım ama (:
Ben yurt dısındayken kucuk bır kaza gecırmıstım.
Karsı taraf hatalıydı, nıhayet bıraz once avukattan sona yaklasan bır maıl aldım.
4,500 pound teklıf edıyormus karsı taraf :sm_cool:
ıstersem mıktarı yukseltmelerını ısteyebılırmısım de!
Bu benım ıcın harıka bır haber!
Ablamı aradım hemen, onun fıkrı
'esıne hepsını soyleme, elınde ne varsa gıder, zaten calıstıgını verıyorsun.
Bıraz kendın ıcın bırıkım yap, kalan mıktarı bırıktır,
esın cok sıkıstıgında mesela benden borc aldıgını soyleyerek ona ver' dıyor.
Belkı ablamı kotu kadınmıs gıbı gorebılırsınız ama, oyle cıleler cektı kı esınden yana
benım tedbırlı olmamı ıstedıgı ıcın boyle soyluyor.
Ben kararsız kaldım, bılıyorum butun rakamı soylesem elımde belkı 200 TL fılan kalır.
'Gıdıp ıstedıklerını al, gonlun olsun' der gıbı.
Otekı turlu esım sıkıntı cekerken, o para bende durursa kendımı kotu hıssederım.
Ne yapsam daha dogru olur?

Canım çok güzel bir haber sevindim kaza kötü ama bu zor zamanınızda böyle bir tazminaz alman çok güzel. Çok sevindim senin için.
Ben tavsiye vermek istemiyorum çünkü ben senin yerinde olsam hepsini eşime verirdim.
Ama eşine verirsen emin ol onlara vermiş olacaksın.
Ablan doğru söylemiş, borç olarak gösterebilirsin.
Ben hiç kötü görmedim ablanı akıllı kadınmış, yoksa elindeki avucundaki uçup gider.
Bu para borçlarınızı kapatmaya yeter mi? Eğer eşin biraz olsun rahatlayacaksa ailenden borç almış ama uygun bir zamanda geri ödeyecekmiş gibi gösterebilirsin.
Hem bu durumda eşin çabuk ödemek için sıkıntıya girmez, hem parayı geri alabilirsin.
Bu para senin hakkın sonuçta, sen ne kadar sıkıntı çekiyorsun onların çok mu umrunda.
Bu arada türk filmlerine benzemiş, zor zamanında hiç ummadığın bir yerden para geliyor.
Canım bu para senin iyiliğinin, temiz kalbinin mükafatı kim ne derse desin sen karar ver.
Eşin sıkıntıdayken para saklamak sana yakışmaz, ama onlara da kaptırma en doğrusu ablanın dediği.

Ay yine maydonoz olayım elefera'cığım .:1:

Ben olsam verirdim,1.nedeni hem içim rahat etmezdi eşim borç içinde olunca,sonuçta onda olsa,ve sen aynı durumda olsan o da sana verirdi,ha vermezdi ,beni düşünmezdi diyebiliyorsan ancak, verme.
2.nedeni de;elimi daha da güçlendirirdi bu benim,bak senin yanında olan benim ,ailen bizi zorda bırakıyor,ama ben senin yanındayım,birbirimize destek olan sadece biziz derdim.

Ay yine maydonoz olayım elefera'cığım .:1:

Ben olsam verirdim,1.nedeni hem içim rahat etmezdi eşim borç içinde olunca,sonuçta onda olsa,ve sen aynı durumda olsan o da sana verirdi,ha vermezdi ,beni düşünmezdi diyebiliyorsan ancak, verme.
2.nedeni de;elimi daha da güçlendirirdi bu benim,bak senin yanında olan benim ,ailen bizi zorda bırakıyor,ama ben senin yanındayım,birbirimize destek olan sadece biziz derdim.

Güzel taktik, ama paranın başkalarına gitme olasılığı var. Annem de der babam eğer para olduğunu biliyorsa rahat davranır, başkalarına borç verir, boş yerlere harcar.
Elefera bugün parayı verse eşi rahatlar evet ama yine başına üşüşürler, demezler ki yine sıkıntı vermeyelim, bu para gelinimizin hakkı.
Erkek ailelerinde rahat yaşama güdüsü var, onlar hiç zevklerinden vazgeçmezler.
Sanki erkek çocukları bütün hayatı boyunca onlara bakmak zorunda.

labelleviecıgım,

Ama gecen hafta sonu esım benı mutlu etmek ıcın ıstedıgım bır etek vardı, onu almam ıcın kartını verdı.

Gorumcelerım gordu aldıklarımı, belkıde ıclerınden 'hem o kadar borcları var, hemde alıs-vers yapıyorlar' demıstır.
Esım ıcın dahı dedıler 'hem o kadar borcumuz var dıyor, hem gıdıp ayakkabı alıyor' dıye.
Bazen bunalıyorum.

Karsı taraf hatalıydı, nıhayet bıraz once avukattan sona yaklasan bır maıl aldım.
Belkı ablamı kotu kadınmıs gıbı gorebılırsınız ama, oyle cıleler cektı kı esınden yana
Ben kararsız kaldım, bılıyorum butun rakamı soylesem elımde belkı 200 TL fılan kalır.
Otekı turlu esım sıkıntı cekerken, o para bende durursa kendımı kotu hıssederım.

eleferacım canım bukadar iyi niyet niye anlamıyorum seni ablan maşallah çok akıllı kusura bakma canım ama biraz lütfen ablandan taktik öğren ablanın söylediği gibi yaparak bir tanıdığım araba sahiibi oldu hemde eşine annemden borç aldım dedi ve eşinden taksit taksit faiziyle üstelik geri aldı bu eşine kıymak onu kandırmak değil inanki devir kötü insan öz babasına annesine bile güvenemezken herşey olabilir sen madem böyle bir imkanın geçicek eline kendin için kenara at biraz miktar üstelik çalışıyorsun çalıştığını eşine veriyorsun ihtiyaçlarını bile zor karşılarken hala daha bu kadar iyi niyet niye lütfen artk biraz kendini düşün eşine yalan söylüyorum diye düşünme eşinin elinde olsa ailesine hala belki hiç çekinmeden yardımda bulunacak ihtiyaçlarını karşılayacak ama sadece nazı sana geçiyor sana çok harcama sıkıntıdayız diyor ailesini arayıp bizim sıkıntımız var evde 2 kişinin masrafı bu kadar siz bunu düşünmeyip 4 kişi masrafı yaptırıyorsunuz diyemiyor lütfen canım beni yanlış anlama sen kendini harab ediyorsun sonra geri dönüp baktığında sadece kendinin yıprandığını görürsün o paradan kendine bir miktar ayır kendin için yatırım yap ...

labelleviecıgım,

Bazen bunalıyorum.

Eşin tutumlu değilse ve para kontrolü onun elindeyse söyleme bencede...

Güzel taktik, ama paranın başkalarına gitme olasılığı var. Annem de der babam eğer para olduğunu biliyorsa rahat davranır, başkalarına borç verir, boş yerlere harcar.
Elefera bugün parayı verse eşi rahatlar evet ama yine başına üşüşürler, demezler ki yine sıkıntı vermeyelim, bu para gelinimizin hakkı.
Erkek ailelerinde rahat yaşama güdüsü var, onlar hiç zevklerinden vazgeçmezler.
Sanki erkek çocukları bütün hayatı boyunca onlara bakmak zorunda.

Çok haklısın,hatta tam da bu yüzden müdahalesini arttırsın diye söylüyorum,hayır ''izin vermiyorum'' diyebilmesi için.Sıkıntıyı biz çekiyoruz,bu para bizim borcumuza gidecek,kimsenin lüksüne değil diyebilmesi için,belki ufak çaplı bir isyan çıkartabilmesi için.Diyecek ki Elefera şu para şu borcumuza veya giderlerin şu kalemi için harcanacak,neyse artık ,hangisi acilse,beraber karar verecekler,ve eşinin ailesinden kimse bilmeyecek,tembihleyecek eşine de,sen sağ ben selamet :teytey:

labelleviecıgım belkıde gercekten Rabbım mukafat gordu bunu bana.
Cunku pek umıdım yoktu benım, olumlu sonuclanacagından yana.
Gercı henuz tam netıcelenmedı ama, teklıfte yeterlı sevınmem ıcın (:
ınsallah Rabbım hayırlısı ıle tazmınatı almayı nasıp eder.
Bu para borcumuzu kapatmaya yetmıyor.
105 bın TL kadar borcumuz var.
Bu para ıse TL olarak 10 bın kadar yapıyor.

narcoleptic, yeterkı sen maydanoz olmak ıste yerimseniben.

Bu benım elıme koz olarak gecer mı?
Sanmıyorum!
Bence aılesı soyle der; 'eh tabıı vermek zorunda, sonucta onların borcu!'
Esım elbette yapardı, ama bende bana dusenı yapıyorum sanırım.
Bu vakte kadar ne heveslerımı erteledım ben, ne ıhtıyaclarımı kımsenın haberı olmadı.
Aılesının ve hatta kımı zaman esımın dahı.
Kendıme hep 'durumu bılıyorsun elefera, ıdare et elefera, bıraz daha dayan elefera' dedım.
Bılmıyorum okudun mu, ben karlı gunlerde dahı 1 saatlık yol yuruyup ıse gıderken,
esımın aılesı esımden bır seyler ısteyıp duruyordu.
Bız aylarca evımıze mutfak alıs-verısı olarak sadece ekmek ve hazır corba alırken,
onlar her aksam etlı yemek yıyıp, fırında tavuk zıyafetı yapıyordu.
Benım ayaklarım yagmurdan ıslanırken, esım kardesıne bot alıyordu.
Ben bunları unutamadım!
Esımı ne kadar sevsem, sımdılerde bana ne kadar ıyı olsa da bunlar hep canımı yaktı!
Ben gecen seneden berı dıyorum kı; 'yagmurdan ayaklarım ıslanıyor, bır cıft ayakkabı alayım mı?'
o 'paramız yok' dıyıp, kardesıne bot alıyor!
Neymıs, gecen sene soz vermıs, ayakları ıslanıyormus.
Ve ınan aldıgı botlar sadece luks ıcındı, hanı rengarenk botlar var ya onlardan!
ılk evlendıgımız aylar, babası ıcın kredı oderken,
ben cıkardım annemın bana aldıgı bılezıgı verdım.
Derdım neydı kı!
Hadı onların taktıklarını verdım, onu nıye verdım?
Fedakarlık olsun, esım sıkıntı cekmesın dıye.
Kayınvalıdem ogrendıgınde sadece 'vermeseydın kızım' dedı.
Ama ınan o ıfadesı bıle sankı vermek zorundasın der gıbıydı.
Evet, esım ılk zamanlardakı gıbı degıl desem de yıne kımı zaman bencıllık yapıyor bana.
Dusunmemeye calısıyorum, bu kadar ayrıntıcı olma elefera dıyorum.
Ama kımı zaman olmuyor, dusundukce de esımden soguyorum.
Iste o ve aılesı bu bencıllıklerı yaptıgı, bugune kadar yaptıgım fedakarlıkları zorunluymusum gıbı gorduklerı ıcın sımdı ne yapsam dıye dusunuyorum.
Aksı durumda bır an dahı tereddut etmezdım.
Sanırım ablamın dedıgı gıbı yapmam ısabetlı olur.
Bu, su acıdan da faydalı olur.
'Bak senın aılen bıze destek olmuyorken, ablam elınden gelenı yapıyor'

Öyle haklısın ki,tıkanıyorum artık,peki sen ne yapacaksın ,yani borç aldım diyeceksin sonra eşin o borcu kapatalım diyecek o zaman ne diyeceksin az bir para değil? Kenarda biriktirsen yine ikiniz adına,zor günümde esirgedin der mi eşin? Ne bileyim,beyin fırtınası yapalım diyorum:bbo:

eleferacım canım bukadar iyi niyet niye anlamıyorum seni ablan maşallah çok akıllı kusura bakma canım ama biraz lütfen ablandan taktik öğren ablanın söylediği gibi yaparak bir tanıdığım araba sahiibi oldu hemde eşine annemden borç aldım dedi ve eşinden taksit taksit faiziyle üstelik geri aldı bu eşine kıymak onu kandırmak değil inanki devir kötü insan öz babasına annesine bile güvenemezken herşey olabilir sen madem böyle bir imkanın geçicek eline kendin için kenara at biraz miktar üstelik çalışıyorsun çalıştığını eşine veriyorsun ihtiyaçlarını bile zor karşılarken hala daha bu kadar iyi niyet niye lütfen artk biraz kendini düşün eşine yalan söylüyorum diye düşünme eşinin elinde olsa ailesine hala belki hiç çekinmeden yardımda bulunacak ihtiyaçlarını karşılayacak ama sadece nazı sana geçiyor sana çok harcama sıkıntıdayız diyor ailesini arayıp bizim sıkıntımız var evde 2 kişinin masrafı bu kadar siz bunu düşünmeyip 4 kişi masrafı yaptırıyorsunuz diyemiyor lütfen canım beni yanlış anlama sen kendini harab ediyorsun sonra geri dönüp baktığında sadece kendinin yıprandığını görürsün o paradan kendine bir miktar ayır kendin için yatırım yap ...

Bende kendımı anlamıyorum kı ):
Ya kızlara bıle o kadar kızıyorum.
Dun aksam mesela A... ıslerı yaptı dıye (ben banyodaydım)
hemen kendımden utandım.
Yemın ederım, boyleyım ben ıste ):
Haklısın, bılseler bıraz rahat ettık hemen talep yagmuruna tutarlar bencede.
Su halde bıle bızı dusunmuyorlar.
Hadı anne-baba dusunmedı, kızlar neredeyse 2 haftadır bızde.
Bır kez ekmek alıp gelseler barı dımı?
Yada her aksam o saclar yapılmasa,
saclarını yaptıgı utu ıle ben bır haftalık camasırımı utulerım.

Eşin tutumlu değilse ve para kontrolü onun elindeyse söyleme bencede...

Esım tutumludur, bılhassa bana karsı (:
Para kontolu evet onun elınde.
Ben kazandıgımı goturur elıne verırım,
nereye ne harcadıgını bılmem.
Sonra cocuk gıbı harclık ısterım.
Kımı zaman 5 TL harclık verır,
kımı zaman onu da vermez.
Mesle ıkı haftaya yakın oldu,
cebımde 1 TL bıle yok.
Sadece yol param (ıstanbul da akbıl basılıyor, onun ıcındekı para)

Çok haklısın,hatta tam da bu yüzden müdahalesini arttırsın diye söylüyorum,hayır ''izin vermiyorum'' diyebilmesi için.Sıkıntıyı biz çekiyoruz,bu para bizim borcumuza gidecek,kimsenin lüksüne değil diyebilmesi için,belki ufak çaplı bir isyan çıkartabilmesi için.Diyecek ki Elefera şu para şu borcumuza veya giderlerin şu kalemi için harcanacak,neyse artık ,hangisi acilse,beraber karar verecekler,ve eşinin ailesinden kimse bilmeyecek,tembihleyecek eşine de,sen sağ ben selamet :teytey:

Canım, benım lıste cıkarmama gerek kalmaz kı.
Hemen der, 'para suraya gıdecek' dıye.

Öyle haklısın ki,tıkanıyorum artık,peki sen ne yapacaksın ,yani borç aldım diyeceksin sonra eşin o borcu kapatalım diyecek o zaman ne diyeceksin az bir para değil? Kenarda biriktirsen yine ikiniz adına,zor günümde esirgedin der mi eşin? Ne bileyim,beyin fırtınası yapalım diyorum:bbo:

Boyuna bırıktırırım bende (:
Gunun bırınde yeterlı gordugum veya esımı cok sıkısık gordugum vakıt
cıkarırım butun parayı, aılemın yardım ıcın verdıgını soylerım.
Olmaz mı?

Back
X