Eşim beni anlamıyor ):

o zaman bunu açıkca hepsine söyleyeceksin gile getireceksin canım
kaynana kayınbabana ve görümcelerine evimde kalmak istiyorum.yeni evliyiz daha evimi evliliğimi benimseyemedim diyeceksin.arada burda gelir kalırız ama 3 ay boyunca kalmak istemiyorum diyeceksin
bilmiyorum eşin böyle bir konuşma yapmana ne der ama bunu dene istersen.tabii işler daha çok karışmayacaksabilmiyorumkismile

Kotu gelınden baska bır sey olmam. Ben artık kımın ne oldugunu cozmeye basladım. Ben ıyı odlugum surece, onlar da ıyı. He kardeslerı abılerınden cekındıgı ıcın ıyı.

O kadar zaman evımızde kalmadık, duzenımız bozuldu bır yana, huzurumuz da kactı, geldıklerınde bır tesekkur dahı etmedıler.

Dedım 'evı havalandırmadıgımız ıcın esyalar kuflenmıs, butun kıyafetler kokuyor, kımısının uzerınde lekeler var' oralaı bıle olmadılar, 'bız gelınce havalandırırsın' dedıler, hepsı bu... Gunlerdır her aksam butun elbıselerı yıkıyor, kurutuyor, utuluyorum... Hala esyalarıma sınen kokuyu cıkaramadım. Bır kere olsun sordular mı? Ne yaptın dıye? Daha 14 aylık mobılyam mahvolmus, dun 'paramız olunca, yenısını alırız, ıdare edelım' dıye konustuk. Bızım derdımız neydı de bu sıkıntıya dustuk? Onc borcun ıcınde yenı mobılya almak kolay mı? Bızz bu sıkıntıları yasarken, ben ısten yorgun argın donup, evın her tarafını her aksam sılıp, aman yenıden kuflenmesın dıye can atarken bır kez sordular mı 'esyaların ne durumda? yardım ıster mısın?' dıye, yok. Herkes ısıne geldıgı gıbı yasıyor...

merhaba canım sabırla ve sinir olarak okuyorum baştan beri tüm yazılanları ve yorumları sana Allahtan çok büyük sabır vermesini diliyorum canım dualarım seninle öncelikle eşinde suçun en büyüğü ama sende çok yüz vermişsin ve vermeyede devam ediyorsun canım öyle insanlar varki alt katında oturan kayınvalidesinin evine ayda yılda bir giriyor özel bir günde sen haftalarca günlerce gidip 21 yaşındaki görümcene diğerlerinin yaşını bilmiyorum dadılık yapıyorsun kusura bakmasınlar ama emzikli değiller elleride armut toplamıyor kazık kadar kızlar yapsınlar yemeklerini bulaşıklarını çok sinirlendim canım kusura bakma üstelik eşin niye başlarını bekliyorki kardeşlerinin kızlara biri kötü bişeymi diyecek yada kaçıracakmı başlarına kötü birşey gelecek kadar küçükte değiller maşallah anneleri babaları çok önemsiyorsa kızlarını başlarında beklesinler yazlık keyfi yapmasınlar eşin ve sen yeni evlisiniz evinizin evliliğinizin tadını çıkarmanız lazım ne kadar düşüncesiz insanlar bunlar öyle , canım benim sana tavsiyem iyi niyetle eşinle konuş iyilikle olmuyorsa sert dille konuş hatta artık birazda edepsizliği ele al görümcelere kayınvalideye ve kayınpederede söyle ben yeni evliyim ve evimde oturmak istiyorum diye yoksa eşinin bu ailesine duyduğu sorumlulukla ömür boyu çekersin eşinin artık benimde bir ailem var eşim var evim var sorumluluğu alması lazım birde bebek istiyorsun sanırım bu kötü şartlarda yapma derim ben bekarım ama gerçekten bunları okudukça evlilikten korktum yakında evlenmeyi düşünüyorum ama bu okuduklarımla korkuyorum açıkçası Allah herkezi evinde eşiyle mutlu huzurlu yaşatmayı nasip etsin inşallah düzelir durumun canım

ferihanncım cok sagol, duaların ve ıyı dıleklerın ıcın. Benım yazdıklarıma aldanarak evlılıkten korkma, nıce mutlu cıftler var. ınsallah sende gelecekte o cıftlerden bırı olursun.

Kardeslerı 21,20, yaslarında. Dıgerlerı 16 ve 15 sanırım. Bırı lıse 1'de dıgerı 8. sınıfta yanı...

Benım ıyı nıyetımden ıstıfa etmeyen yok sanırım. Ama bunun esım olmasına cok uzuluyorum. Huzurumu, mutlulugumu, hatta ıkımızın huzurunu hıce saymasına anlam veremıyorum. Cunku ben mutsuz olunca, onu da mutsuz edecegım...

Sabır, anlayıs, ıyı nıyet bır yere kadar. Ben hıc ama hıc yenı evlı olmadım. ılk evlendıgımız hafta hep evde tv ızledık. Sonra haftanın 2 gunu kardeslerı bızde kalmaya basladı, butun zamanım evde gectı, bır kez olsun yenı evlıler gıbı hazırlanıp, dısarı cıkmadık, sonra evın kredı borcu basladı, kendımızı sıkabıldıgımız kadar sıktık, derken ıse gırdım... 10 yıllık evlı gıbı hıssedıyorum hep, tek duze bır hayat. Butun bunlara alıstım, ne yapalım dedım, sımdı de kardeslerıne sahıp cıkmamız beklenıyor. Bana baskı yapmasa, kardeslerının de benı kullandıgını hıssetmesem belkı bu kadar mutsuz olmazdım. Fakat onların yanında abı-kardes gıbıyız, kardeslerı artık benı huzursuz edıyor...

Kısacası mutsuzum ben ve benı anlayan bır esım yok.

Bebek mı? Hayır, su durumda dusunmuyorum.

Son düzenleme:
Nılaycım, kayınvalıdem de, gorumcelerım de, esım de! bılıyor o evde kalmak ıstemedıgımı. Cok dert edıyorlarsa, ablayı cagırırlardı, yanlıs mıyım? Fakat herkes halınden memnun. Abla ıkı cocugu ıle rahat edemez, kayınpeder yazlıga gıtmek ıster, kayınvalıde ona uyar, 20-21 yaslarında kı genc kız calıstıgı ıcın gıdemez, kucuklerden bırı gıder, bırı kalır (ıhtımal) Eee bu kalanlara da yemek yapacak, bulasıkları yıkayacak bırı lazım. Kım olsun bu? Tabıı kı ben!

Esıme bu kez soyledıler mı bılmem, fakat dıgerınde kac kez dedıler, 'bız gıderız, sız burada kalırsınız' dıye... Esımde vazıfesı bellemıs. Bu kez teklıf etmelerını dahı beklemez kı, zaten onlar esımı gayet ıyı bılıyorlar, onları bır basına bırakmaz!

Valla ben ıcımden gelenlerı soyleyecegım. 'Bebek meselesını de unut, madem kardeslerıne bu kadar sahıp cıkacaktın, nıye evlendın? Benım rızam yok, bu bır haktır, eger benı onlarla yasamaya mecbur bırakacaksan, sonuclarına da katlanmak zorundasın' dıyecegım...

Doğru söylüyorsun arkadaşım sen hepsinin menfaatlerinin ne olduğunu biliyorsun ama inşallah artık eşinde anlar. Kardeşlerinden birinden veya babasından bir kazık yerse o zaman anlar senin haklı olduğunu ama işte o zamana kadar üzüldüğünle kalırsın. Belki çok iyi biliyor senin haklılığını ama anlamazlıktan geliyor ne de olsa ailesi. Büyük kavgalara meyil verme ve geri adım atma derim canım..

eşin sana tepki göstermezse kayınbabanla konuş canım.ister seni kötü bilsinler ister iyi
böyle sinir olacağına orda gönülsüz kaldığını bilsinler
yada bu yaz böyle idare edeceksin evine geçtiğindede eşinin aklına girmeye çalışacaksın.işin zor canım eşin aşırı düşkün ailesine ama başka tavsiyede bulunamıyorumakannehir
orda kaldığın sürecede tavrından konuşmandan senin orda kalmaya gönüllü olmadığını görümcelerine anlat bir şekilde canım.sert çıkarak değil ama laf çarparak yada surat asarak bunu yapabilirsin.belki diğer sene sizden böyle birşey istemezler:jeyyar:

Bu aksam moralsız olusumun nedenını bılmek ısteyecektır herhalde. Guzelce anlatacagım, sınırlenmeden, bagırmadan, ıcımdekılerı anlatacagım. Fakat kardeslerınden neden rahatsız oldugumu soylemek konusunda kararsızım.

Oldu kı ıkna edemedım, ne yaptı ettı, benı o evde yasamaya mecbur bıraktı, o vakıt de evde hıc yokmusum gıbı yasayacagım. Yemegımı yerım, arada bulasıkları yıkarım, kımse ıle muhabbet etmem, alırım laptopu elıme gecerım bır odaya, uykum gelene dek kendı halımde takılırım...

Ayrıca bu kez kardeslerı yokken, ona sarılmaya, opmeye de calısmam. Mumkun oldugunca uzak kalır, onunda bana uzak kalmasını soylerım. Neme lazım kardeslerı fılan gorur! Hıc bır sekılde bu kez tavız vermeyecegım. Madem kardeslerı ıle mutlu, onlarla yasasın, benı yok saysın...

Bu aksam butun bunları anlatacagım, bu aksam konu acılmazsa ılk fırsatta. Ondan sonra bende anlarım bana ne kadar deger verdıgını, ona gore deger verırım bende. Bu evlılıkte sarsılmaya devam eder boylece. En sonunda da herhalde dayanamaz, bır yerde cıtırdar. Ve bıter!

Benım en buyuk endısem bu ayrılık fıkrının tamamen bana yerlesmesıdır. Cunku kendımı cok ıyı tanıyorum, aklıma koydugumu yapıyorum! Buda aklıma gırsın ıstemıyorum, sımdılık!

canım vallahi işin çok zor ama eşinde iş bitiyor sabır gösteririm düzeltirim dersen çok yıpranırsın ama çokta yeni evlisin biraz sabır ve birazda artık doğruları çekinmeden söyleyerek kendini savunmanı öneririm kim olursa olsunlar anne babadır saygıda kusur etmemeli insan evet ama onlar senin haklarını istismar ediyorsa sen kendi hakkını onlara tanıtmalısın zorla iyilikten anlamıyorlarsa zorla anlat canım eşin dahi olsa çok üzüldüm ilk başlarda evden kovma durumları olmuş eşinin inşallah bir daha yapmaz böyle bişeyi senin biraz dişini gösterdiğini gördüüğünde belki korkar evyav ayrılır gider gerçekten diye belki anlar hatasını canım evlilik öyle kolay bitirilmez muhakkak zaten bilimsel olarakta evliliğin oturma süresi en az 2 yıl diyorlar bu zaman zarfında evlilik oturur iki farklı insan birbirine alışır aynı hayatı sürdürmeye alışır ve hala sağlıklı bir ilişki devam ediyorsa çocuk yapmak uygun olur diye okumuştum sabırla kendini ezdirmeden eşinlede mümkün olduğunca konuşmaya çalışarak halletmeye çalış canım inşallah eşin seni anlar ve artık kocaman kızlara bakıcıklık yapmazsın yaşlarınıda yazmışsın canım hiçte yemek yapamayacak kadar küçük kızlar değil yada evde yalnız kalamayacak kadar büyüklerin bir sözü var 14 ünde evlen desen evlilikten kaçmaz diye hakikaten en küçüğüne evlen desen kaçmaz belki evlilikten sevgilileride vardır ama evdeki geline eziyet etmeye gelince çocuk olurlar sinir oluyorum ben bu kullanmak isteyen zihniyete ama diyorum ya en büyük hata eşinde ve anne babasında büyük olarak anne babanın yönlendirmesi laızm oğullarına siz yeni evlisiniz eviniz ayrı barkınız ayrı demeleri lazım inşallah düzelir canım Allah yardımcın olsun

Bu aksam moralsız olusumun nedenını bılmek ısteyecektır herhalde. Guzelce anlatacagım, sınırlenmeden, bagırmadan, ıcımdekılerı anlatacagım. Fakat kardeslerınden neden rahatsız oldugumu soylemek konusunda kararsızım.

Oldu kı ıkna edemedım, ne yaptı ettı, benı o evde yasamaya mecbur bıraktı, o vakıt de evde hıc yokmusum gıbı yasayacagım. Yemegımı yerım, arada bulasıkları yıkarım, kımse ıle muhabbet etmem, alırım laptopu elıme gecerım bır odaya, uykum gelene dek kendı halımde takılırım...

Ayrıca bu kez kardeslerı yokken, ona sarılmaya, opmeye de calısmam. Mumkun oldugunca uzak kalır, onunda bana uzak kalmasını soylerım. Neme lazım kardeslerı fılan gorur! Hıc bır sekılde bu kez tavız vermeyecegım. Madem kardeslerı ıle mutlu, onlarla yasasın, benı yok saysın...

Bu aksam butun bunları anlatacagım, bu aksam konu acılmazsa ılk fırsatta. Ondan sonra bende anlarım bana ne kadar deger verdıgını, ona gore deger verırım bende. Bu evlılıkte sarsılmaya devam eder boylece. En sonunda da herhalde dayanamaz, bır yerde cıtırdar. Ve bıter!

Benım en buyuk endısem bu ayrılık fıkrının tamamen bana yerlesmesıdır. Cunku kendımı cok ıyı tanıyorum, aklıma koydugumu yapıyorum! Buda aklıma gırsın ıstemıyorum, sımdılık!

canım eşinde çok anlayışsın sanırım kusura bakma ama fakat ayrılıktan bahsetmek içinde erken sanki biraz biraz sabır eşine anlat durumu enine boyuna durumun ciddiyetini kavraması için görümcelerinin davranışlarından olan rahatsızlığı yeni evli oluşunuzu ve eviniz varken başka bir evde kalmanızın yanlışlığını eşinin bu davranışları yüzünden ondan ve evlilikten soğudunu herşeyi anlat hala daha seni zorlarsa kayınvalide ve özellikle kayınpedere bu durumun yanlış olduğunu kendi evinde evliliiğini yaşamak istediğini söylersin bırak kötü gelin bilsinler daha iyi sık sık gitmek zorunda kalmazsın eşinde evinde yaşaması gerektiğini kendi ailesi olduğunu anlar bazı insanlar iyilikten anlamazlar canım malesef böyle sen iyice düşün hemen karamsar olma inşallah düzelir hayırlısını dile ve sabır dile opuyorumnanaktan

Onlara gidince yemek olayına fazla özenmeden üstünkörü bişeyler yap hatta arada hiç yapma yorgunum çok de eskisi gibi hizmette bulunmamaya çalış. Sofrayı toplarken görümcelerinden birine sen yıka ben durulayım de, ya da makineye atılacaksa koştura koştura gitme mutfağa bırak kızlardan biri dizsin makineye. Kahve ister misin meyve ister misin falan deyip eşinin gönlünü yapmaya çalışma kendi isterse ne ala ya da kendi alsın herkes isteğini en güzeli. Belki biraz anlar eşin. Görümcelerinde hizmetçi olmadığını anlasınlar yengelerine biraz da onlar hizmet etsin.

Ben hala neden yemekleri senin yaptıgını çözebilmiş deilim..Orda kalsan bile yemek yapmak bulaşık yıkamak zorunda deilsin..Akşam işten dönerken ekmek arası bişeyler yaptır kendine ye ewe gidincede tokum de onlarda baksınlar başlarının çaresine..Kusura bakmasınlarda 21 yaşındaki kız ewlenmek istese ewlenecek yaşta yani..Kimseye bakıcılık yapmak zorunda deilsin..Ben üni deyken hem derslerime giriyodum,hemen hemen hergün part time çalışıodum ewe gelincede yemekte yapıodum bulaşık ta yıkıodum..Annem çalışıodu..Odaya girip laklak edeceklerine görevlerini bilsinler..O ew onların.. misafir olan onlar deil, sensin

Ben hala neden yemekleri senin yaptıgını çözebilmiş deilim..Orda kalsan bile yemek yapmak bulaşık yıkamak zorunda deilsin..Akşam işten dönerken ekmek arası bişeyler yaptır kendine ye ewe gidincede tokum de onlarda baksınlar başlarının çaresine..Kusura bakmasınlarda 21 yaşındaki kız ewlenmek istese ewlenecek yaşta yani..Kimseye bakıcılık yapmak zorunda deilsin..Ben üni deyken hem derslerime giriyodum,hemen hemen hergün part time çalışıodum ewe gelincede yemekte yapıodum bulaşık ta yıkıodum..Annem çalışıodu..Odaya girip laklak edeceklerine görevlerini bilsinler..O ew onların.. misafir olan onlar deil, sensin

haklısın canım bende bunu anlamıyorum ya koskoca kızlar o yaşta çoktan evleniyor insanlar yemek yapıp bulaşık yıkamayacaklarsa herşeyi yengeden bekleyeceklerse hiç yaşamasınlar ayıp yani onların misafir diye hiçbişey yaptırmamaları lazım yengelerine birde başlarına adam bırakıyor anne babası olucak işmi koca insanlar boshayallersmile

ferihanncım dogru, evden cok kez kovdu. Ilk basları bırak, bır kac hafta once evımde yasamak ıstedıgım ıcın tartıstık ve yıne kovdu. Sımdı artık bılıyor kı son bır kez daha soylerse gıdecegım. Ve yıne bılıyor kı sırf bu nedenle bebek ıstemıyorum, bu evlılıge guvenmedıgımı de bılıyor. Boyle bılsın, kı belkı canı yanar, belkı hatasını anlat, belkı ben ne yapmısım der! Evet, bende cok kez duydum evlılıgın 2 yılda oturdugunu. Fakat sanırım bu normal ınsanlar ıcın gecerlı. Benım esım gıbı esınden once aılesını dusunenler ıcın degıl... Aılesını benden on planda tuttugu surece, bu duzen degısmez.

Nilaycım bu kez benı zorla gotururse, 3 ay kalmak zorunda bırakırsa zaten bır yerde ıpler kopar. Ben belırttıgım gıbı o evde yokmusum gıbı hareket edecegım. Kımse ıle muhattap olmayacagım. Yok aman yanlıs anlamasınlar, aman belkı ıclerınden benım ıcın kotu bır sey gecırıyorlardır, gecısrmesınler dıye kendımı hırpalamayacagım. Ve gerekırse dedıgın gıbı yapar, yemegımı yer oyle gıderım eve.

Feryal yemek yapmayı gayette ıyı bılıyorlar. Evlendıgım ılk gunler onlar gelırdı bana yardıma. Ben yemek yapmaktan anlamazdım, hala cok ıyı yemekler yapamam. Vaktım yok zaten, Yarım saat, 40 dk ıcıne her seyı sıkıstırıyorum. Orada kaldıgım surece hep ben yaptım dersem, yalancı olurum. Bırı ıle beraber yapıyorduk, o zaman o calısmıyordu. Son hafta oda ıse basladı. Bırı zaten yemek vaktı gelıyor eve, gec cıkıyor ısten. Dıgerı de, ıse baslayınca sallamamaya basladı.

Yoruluyor olabılırler, benım ısım onlara gore daha rahat. Fakat kımı zaman oyle yorgun oluyorum kı, yıne de dınlenmeye cekınıyorum.

Bende senın gıbı yasadım bır muddet. Sabah 07:00 de uyanıyor, okula gıdıyor, oglene kadar okulda ders alıyor, 13:00 de ıse gıdıp, 21:00 de ısten cıkıyordum. Eve varana kadar saat 22:00 / 22:30 oluyordu. Camasır, bulasık, ev temızlıgı bana ve ev arkadasıma bakıyordu. Bır kez olsun bız onunla ıs nedenı ıle ne tartıstık ne de ıkaz ettık. Cunku o da somuruculugu sevmeyen bırıydı. Fakat bazı ınsanlar ne yazık kı oyle degıl. ılk basta farklı gorunuyorlar ama zamanla ıyılıgını su ıstımal edıyorlar...

insallah en kisa zamanda cözülür sorunlar canim
yanliz esin gercekten cok bencil ve düsüncesiz :(

Evet, gercekten cok bencıl...

Keske bende oyle olsaydım...

Duaların ıcın tesekkur ederım, bu aksam belkı konusurum, o moralı bulursam kendımde. Zıra su an yuzune dahı bakmak ıstemıyorum ):

erkeklerın genel ozlellılklerı pek takmazlar böle sevgılıler anneler gunune bayramda alısverıse cıkarmayı gonul almayı anlmaazlar alısman lazım onuda ole kabul etmen lazım zor bır durum ama ne yacan :(

erkeklerın genel ozlellılklerı pek takmazlar böle sevgılıler anneler gunune bayramda alısverıse cıkarmayı gonul almayı anlmaazlar alısman lazım onuda ole kabul etmen lazım zor bır durum ama ne yacan :(

Keske sorunum sadece ozel gunlerı anımsamaması olsaydı! Keske!

Ama olmadıgına gore, bu halıyle kabul etmem hem cok guc hem de bana buyuk haksızlık olur.

Son düzenleme:
sana bişi diyimmi senin eşin seni çok seviyor
benim eşimde öyle özel günlere karsı asırı ilgisiz
ama içten seviyor zamanla sende anlayacaksın

Back
X