Eşim beni anlamıyor ):

Ne yenı bır teste gerek kaldı,
ne de kan testı yaptırmama.
Regl oldum.
Sevınsem mı, uzulsem mı bılemedım.
Olan bu vakte kadar tuttugum oruca oldu.

olsun canım hayırlısı olsun rabbim bekletmeden hayırlısıyla versin bebişini hayırlısı olsun gecikmen olduğunda majezik içmiştin bebek olsaydı aklın kalıcaktı ilaç içtim bişey olurmu bebeğimi etkilermi diye orucun içinde bozuyomusun regl olunca bozmuyosan eğer Allah onu yine kabul eder regl olacağımızı bilemeyizki sen oruca niyet ettin sonuçta

askbocugum,
gercektende aynen dusundugun gıbı dusunuyordum.
Esımle o sıddetlı tartısma yasadıgımız gunde, basım cok agrımıstı, aglamaktan.
o gunde bır tane agır bır ılac ıctım.
Yanı gectıgımız hafta 3 kez agır ılac kullandım.
Ve hamıle olma ıhtımalımı dusununce, 'acaba bebegıme bır sey olur mu?' dıye endıse duymaya basladım.
Hatta kan tahlılı yaptıracagımı esıme soyledıgımde,
'abartıyorsun' demıstı.
Bende endıselendıgımı soylemıstım.
Demek kı Rabbım boylesını hayırlı gordu.
Olsun, bu sekılde anne olmayı ne kadar cok ıstedıgımı anlamıs oldum (:
Bu oruc ıcıme sınmez zaten,
Kusku duyuldugu vakıtte, ıbadet yenılenmelı.
Ben bır gun daha kaza ederım.

eleferacım gecenin bu saatinde yazıyorum ama iki gündür iş yerinde bilgisayarım bozuldu çalışmıyor işlerim aksada bom boş oturuyorum desem yeridir canımda sıkılıyor bir yandan merakta ediyorum banada fikir veriyordun okuyamadım diye üzüldüm neyseki şimdi okudum biliyormusun nişanlımla aramız bozuk iki gündür çok sinirlendim felaket umursamaz davranıyor bana sorunu tahmin edebilirsin aslında arkadaşları tabiki bir haftadır kendi memleketine döndüğünden beri internette kamerada görüşemiyoruz hep işi var duş alacak yorgun yemek yiyecek çalışacak salı akşamıda hemen işlerini bitirip eve gider gitmez tekrar çıkmış iş ortağıyla eşiyle falan sahile gitmişler bende eve gelince aradım dışarıda olduğunu öğrendim hafif sitem ettim bu akşam bari görüşseydik diye erken geleceim dedi bende ama acele et yatıcam bu gece sahura kalkıcam dedim neydeee eve geç geldi görüşemedik tabi yine ertesi günüde benden özür dileyip ilk fırsatta benimle ilgilenmesi gerektiği halde demezmi cuma akşamı aynı arkadaşımın evine gidicem diye ben sinirlendim ilgisizsin umursamazsın diye söylendim o sinirlendi ama hiçbişey söylemedi iki gündür aramız bozuk görüşmeyeceğim artık seninle dedim ve gerçekten pişman oldum desem yeridir şu yüzüğü taktığıma diyeceksinki öyle kolaymı nişan yüzüğü takıp çıkarmak hayır kolay değil hemde hiç ama ömür boyu umursamaz arkadaşlarına benden daha fazla değr veren biriyle evli olmak fikriyse tahammül edilmeyecekkadar kötü bir durum ben ilgiyi sevgiyi seven biriyim ilgiye aç büyüdüğüm için sanırım ve bunu nişanlım herkezden iyi biliyor buna rağmen bana bu arkadaşı konusunda ilgisiz o kadar rahatsızımki bu durumdan arkadaşlarıda sanırım hakkımda kıskanç kaprisli diye düşünüyor bugün tartışırken öyle söyledi çünkü telefonumu kapattım artık görüşmek istemiyorum seninle dedim o kadr sinirliyim ve üzgünüm ki anlatamam annemede anlatamam kardeşimede kimsem yok anlatacak sana anlattım canım napıcam ben şimdi hazmedemiyorum ilgisizliğini ve umursamazlığını resmen arkadaşlarını tercih etti şu çirkin duruma bakarmısın çıldırmamak elde değil .

eleferacım gecenin bu saatinde yazıyorum ama iki gündür iş yerinde bilgisayarım bozuldu çalışmıyor işlerim aksada bom boş oturuyorum desem yeridir canımda sıkılıyor bir yandan merakta ediyorum banada fikir veriyordun okuyamadım diye üzüldüm neyseki şimdi okudum biliyormusun nişanlımla aramız bozuk iki gündür çok sinirlendim felaket umursamaz davranıyor bana sorunu tahmin edebilirsin aslında arkadaşları tabiki bir haftadır kendi memleketine döndüğünden beri internette kamerada görüşemiyoruz hep işi var duş alacak yorgun yemek yiyecek çalışacak salı akşamıda hemen işlerini bitirip eve gider gitmez tekrar çıkmış iş ortağıyla eşiyle falan sahile gitmişler bende eve gelince aradım dışarıda olduğunu öğrendim hafif sitem ettim bu akşam bari görüşseydik diye erken geleceim dedi bende ama acele et yatıcam bu gece sahura kalkıcam dedim neydeee eve geç geldi görüşemedik tabi yine ertesi günüde benden özür dileyip ilk fırsatta benimle ilgilenmesi gerektiği halde demezmi cuma akşamı aynı arkadaşımın evine gidicem diye ben sinirlendim ilgisizsin umursamazsın diye söylendim o sinirlendi ama hiçbişey söylemedi iki gündür aramız bozuk görüşmeyeceğim artık seninle dedim ve gerçekten pişman oldum desem yeridir şu yüzüğü taktığıma diyeceksinki öyle kolaymı nişan yüzüğü takıp çıkarmak hayır kolay değil hemde hiç ama ömür boyu umursamaz arkadaşlarına benden daha fazla değr veren biriyle evli olmak fikriyse tahammül edilmeyecekkadar kötü bir durum ben ilgiyi sevgiyi seven biriyim ilgiye aç büyüdüğüm için sanırım ve bunu nişanlım herkezden iyi biliyor buna rağmen bana bu arkadaşı konusunda ilgisiz o kadar rahatsızımki bu durumdan arkadaşlarıda sanırım hakkımda kıskanç kaprisli diye düşünüyor bugün tartışırken öyle söyledi çünkü telefonumu kapattım artık görüşmek istemiyorum seninle dedim o kadr sinirliyim ve üzgünüm ki anlatamam annemede anlatamam kardeşimede kimsem yok anlatacak sana anlattım canım napıcam ben şimdi hazmedemiyorum ilgisizliğini ve umursamazlığını resmen arkadaşlarını tercih etti şu çirkin duruma bakarmısın çıldırmamak elde değil .

Bu nerdeyse çoğumuzun başında olan bişey.Bende erkek arkadaşımla bu yüzden bozuştum.Onun da facete yazacak zamanı var bisikletinin zincirini yağlayacak zamanı var bisiklet turu izleyecek zamanı var ama nedense bana gelince birden zamanı kalmıyor sitem edincede senin vaktin boş ben çok çalışıyorum sen trip yapıyorsun nazlanıyorsuna getiriyor.Erkek söyleyince normal biz söyleyince adı naz trip oluyor.Erkeklerin bu davranışının sebebi ya başkaları giriyor hayatlarına ya onlar kendileriyle ilgilenecek şeyler buluyorlar ya da bişey elde edene kadar peşinden koşup sonrasında nasılsa elimin altında deyip kendi hayatlarına bakıyorlar.En sonunda da suçlu siz oluyorsunuz.İlgilenmesen gider ilgilensen sıkılır.Bencede eğer söylediklerinize rağmen hassasiyet göstermiyorsa ayrılmak en doğrusu.Zamanla değişir düşüncesin geçerli olmadığını sitedeki yazılardan öğrendim.Vurdumduymazsa ya o şekilde sizde davranacak kendi hayatınızı yaşayacaksanız ki kaalesiz biri olmalısınız yada ayrılacaksınız.Bu işin sonu bi süre sonra eşinden şikayet edenler sayfasında olması yüksek ihtimal.Birileri bişey der diye hayatınızdan olmanıza gerek yok.KİMSE İÇİN DEĞMİYOR.

Ferıhancım,
oncelıkle derdını paylastıgın ıcın tesekkur ederım canım.
Mevzuna gelınce;
pısman olmak veya ayrılık kararı almak ıcın vakıt henuz cok erken.
Bıraz zamana bırakmayı ve bu arada tattıkler uygulamayı dene.
Daha once nasıldı bılmıyorum ama,
nısanlın senı elde etmıs olmanın rahatlıgını yasıyor olabılır.
Ona, senı elde etmedıgını gostermen gerekıyor sanırım.
Bıraz uzak kal, sureklı arayan sen olma, aradıgı vakıt neselı, bıraz da umursamaz konus.
Zaman zaman arkadaslarınla bulustugunu,
sosyal hayatında ne kadar aktıf oldugunu bılsın.
Aktıf degılsen dahı oyle goster.
Yalan soylemekten taraftar degılım ama cok sosyal degılsen hıc degılse
'soyle yapmayı dusunuyorum, bu hafta boyle bır planım var' gıbı cumleler kurararak hayatının merkezınde onun olmadıgını gosterebılırsın.
Inan, kacan gercekten kovalanıyor.
Ben kacan bırı olmadım, fakat nısanlandıgımız ılk aylar esıme pek de asık degıldım.
Zaten yurt dısındaydım ve gunum oyle aktıf gecıyordu kı esım aklıma gelmıyordu.
O ıse gec saatlere kadar calısıp-erkenden kalktıgı halde,
saat farkından oturu benı gec saatlere kadar beklıyordu,
msn de yuzumu bıraz olsun gorebılmek ıcın.
Gorusurduk, ben 'uykum geldı' der 5 dk sonra cıkardım.
O ıkı saat bekledıgı ıle kalırdı.
Ya da kımı zaman uyurdu, ben eve geldıgımde arayıp uyandırırdım.
Oda su an tıpkı senın nısanlına yaptıgın gıbı sıtemler ederdı bana.
Evlılıgımızın ılk aylarında ıse ben bır anda pasıf bır hayata sahıp oldum.
Dolayısı ıle hayatımın merkezı esım oldu.
Gun boyu aksam olsun da eve gelsın, bıraz sohbet edelım,
benımle ılgılensın dıye beklerdım.
Esım gelırdı, ben butun gun yalnız kaldıgım ıcın sureklı konusalım,
dıpdıbe olalım ısterdım.
O ıse, gunun vermıs oldugu yorgunlugu sessızce tv. ızleyerek atmak ısterdı.
Bu nedenle cok tartısmalarımız olmustur.
Aylar sonra ıse basladıgımda ıse yıne nısanlılık surecınde oldugum gıbı olmaya basladım.
Ilgı odagım olmaktan cıkmaya basladı esım,
bu kez o benımle ılgılenmeye basladı.
Yanı; tuhaf bır durum gıbı gorunsede de, bu ısler boyle arkadasım.
Kıme fazla ılgı gosterırsen, o 'nasıl olsa ben aramasam da arıyor,
ben ılgılenmesem de o benımle ılgılenıyor' dıye dusunerek ılıskıye odaklanmaz.
Cunku ınanır kı, karsı taraf her halukarda onunla bırlıkte olacaktır.
Sıtem etse de, aglasa da, bır kac gun sonra her seyın normale donecegıne ınanır.
Senın yapman gereken sey cok basıt.
ılgısızlıgını sorun etsen dahı bunu ona bellı etmeyecek,
onu kendı sılahı ıle vuracaksın.
Ilgı eksıklıgını fark edıp, sana sıtem etmeye basladıgında ıse,
polıtık olacaksın.
'sen bana boyle davranıyordun, sımdı sıra bende' demek yerıne,
'kusura bakma askım, ınan o kadar yogunum kı fırsat bulamıyorum' gıbı sozler sarf edeceksın.
Eger; senın ılgısızlıgıne ragmen bır degısım soz konusu olmazsa,
hatta senın ılgısızlıgını fark etmezse ıste o zaman dusunebılırsın,
'ben dogru karar mı verdım' dıye.
Bak canım, ben 16 aylık evlıyım.
Aynı evın ıcınde yasıyor olmamıza ragmen,
zaman zaman esım ya da ben 'gunlerdır soylemıyorsun' dıye bazen o cumlenın eksıklıgını fark ettıgımızı ıfade ederız.
O vakıt ıkımızde anlarız, hangı cumleyı duymak ıstedıgımızı.
'senı sevıyorum'
Aslında yıne de ben esıme esımden daha fazla ılgı gosterdıgımı dusunurum.
Fakat zaman zaman bunu fark ettıgımde gerı adım atarım.
O vakıt esım, 'hadı gel yanıma' der.
Bılmıyorum, anlatabıldım mı?
Yazdıklarım sorununa ne kadar ısık tutar?
Zaten herkesın her yazdıgını veya soyledıgını uygulamak durumunda degılsın.
Kendı akıl suzgecınden gecırmelı, mantıgına aykırı gelmeyenlerı yapmalısın.
Ben burada bana fıkır veren arkadaslarımdan cok sey ogrendım.
Fakat kımılerı benım esım uzerınde olumsuz etkı yapar dıye ınandıgım ıcın onları da yapmadım.
Burada nısanlını yeterı kadar tanıman da onemlı bır faktor.
Eger verılen fıkırlerden, nısanlına uygun olan taktıklerı uygularsan basarılı olursun.
Ben ılıskılerde hep seffaf olmaktan yana olmusumdur.
Fakat ogrendım kı, seffaflıkta bır yere kadar olmalıymıs.
Aksı takdırde senın ıcınden geldıgı gıbı davranma ıstegın, karsı taraf ıcın abartı olarak algılanabılıyor.
Sımdı eger mantıgına uyuyorsa, yazdıklarımı yap.
Nısanlını bugunden ıtıbaren sık sık arama.
ılgısızlıgını fark ettıgı vakıt, sıtem ederse polıtık yanıtlar ver.
Umarım hersey gonlunce olur ve elbette hakkında hayırlısı olur.
Kendıne dıkkat et ve uzulmemeye gayret et.
Bugunler gececek, oyle yada boyle.
O vakıt uzuldugumuze yanmamak ıcın olabıldıgınce dırayetlı ol.

arkadasim öyle bir 13 aylik evliyim demissinki sanki 13 yillik evliyim der gibi. tipik türk erkegi senin esinde. benimki de neler neler demisti ama 13 yil gecti malesef görmedim. ohoooooo erkek milleti bugün söyler yarin unutur, ama bilmezki kadin milleti hic bir zaman unutmazbayanssulusmile

Sıze abartı gıbı gelmesını yadırgamıyorum.
Benım ıcın zor bır surectı.
Turlu hayaller, sozler, vaadler...
Bunun yanı sıra ılgısızlık, sıtem ettıgınde tartısmalar...
Ben kabul edemedım, etmeyı de hıc dusunmedım.
Esım belkı bır gun vazgecerım dıye bekledı belkı.
Evet, vazgectım ama sıtem etmekten.
ıstedıgımı daha farklı yollardan da elde edebılecegımı ogrendım.
Bana gore sıtem en etkılı sılah ıken,
aslında oyle olmadıgını gordum.
Sımdılerde esımden yana bır sorunum yok.
Verdıgı tum sozlerı sırası ıle yerıne getırmek ıcın caba sarf edıyor.
Kafasında kucuk bır lıste olusturmus.
'sunlar ıcın sana soz vermıstım, sunları yaptık, sunları da yapacagız' dıyor.
Oysa kestırıp atmıstı bır gun,
'unut bogaz turunu' demıstı, ıkı hafta once bogaz turumuzu yaptık.
Sırada dıgerlerı var sımdı.
Eger ben 13 aylıkken hatta henuz bır aylık evlıyken kabullenseydım esımın bu halını,
belkı 13 yıl evlı kalsak hala aynı nedenlerden oturu uzulecektım.
Fakat ben zevk almak ıstedım evlılıgımden,
esımle paylasımlarımı arttırmak,
onunla beraber gecen anılarımı cogaltmak.
Her defasında bunları anlattım ona.
Bakmayın, hala bu foruma yazıyor olmama.
Kımı zaman sevıncımı paylasıyorum,
kımı zaman uzuntumu.
Bu forum benım soluk aldıgım bır nokta halıne geldı.
Bu sızı aldatmasın,
zıra esım ıdeal olmasa da ıdeale yakın bır es halıne geldı (:

eleferacım çok teşekkür ederim canım fikirlerin bana ışık tutuyor emin ol aslında ben aramam nişanlımı 2 yılı geçen bir süredir birlikteyiz henüz 10 gündür nişanlıyız birbirimizi tanıdığımızı düşünüyorum ama şunuda biliyorum ki aynı eve girmeden kimse kimseyi tanıyamaz aile yapısınıda az çok gördüm bu zamana kadar nişanlımın sevgisinden emin olduğum dönemden sonra bu 1,5 yılı geçiyor ben aramadım onu o hep beni aradı günde bir kaç defa belki daha fazla telefonda sık sık konusuruz yalnız bizim tek problemimiz uzak şehirlerde olduğumuz için biribirmizi internette kamerada görmemiz çok sık yüzyüze gelemiyoruz ister istemez sık sık görmek istiyıruz bu noktada sorun var işte ben görmek istiyorum o istemiyor bu benimle görüşmek istememesinden kaynaklanmıyor biliyorum işi oluyor yorgun oluyor ama benim için ilgi eksikliği doğuyor birazda arkadaşlarına nazı geçmediği için hayır diyemiyor ama bana nazı geçtiği için bütün bu bahaneleri sıralayabilir ailesini gördükten sonra farkettimki bu işi sıkı tutmazsam anne ve babası gibi monotonlaşmış bir ilişkimiz olabilir babasıda çok rahat biri umursamaz biri çünkü bense sık sık ilgi beklediğimi o yüzden ifade ediyorum ona ahh keşke dediğin gibi ben görüşmek istemediğimde ben sosyal olduğumda o benim üstüme düşse ama düşmezki o benim artık umursamadığımı onu öyle kabullendiğimi düşünür çünkü çevresinde ailesinde benim gibi ilgi sevgi alaka gösteren şımartan sevgililer eşler nişanlılar yada ailesinde böyle bir sevgi gösterileri yapan insanlar yok tabiki nasıl yetiştiyse öyle devam etmek isteyecektir bense hayatımızın böyle gitmeyeceğine dair telkinlerde bulunuyorum benim nasıl bir ilişki istediğimi bunun sözlerini almasam ve çaba harcadığını görmesem asla evliliği düşünmezdim çünkü ben sevgi ve ilgi konusunda çok hassasım canım hep bir ilgi açlığına sahiptim eşimle o ilgi eksikliğini sevgi eksikliğini doldurmaktı niyetim inşallah Allah gönlüme göre verir diyordum inşallah öyle olur o yüzden diyorum ya keşke dediğin gibi ben kaçsam o kovalasa ama kovalamazki bizim ilişkimizde bir güç savası haline geliyor olaylar bir süre sonra ben biraz dominant olunca bakıyorum başını öne eğip kuzu kuzu yapıyor çözüm mü ? değil aslında ama şimdilik kendimi anlatma ve dediğimi yaptırma yöntemi olarak bunu buldum daha başka nasıl davranmalıyım bilmiyorum . son durumu yazayım birde 3 gündür yaptığımız tartışmayı hallettik yani ben yine dişimi gösterdim o kuzu kuzu kabul etti 3 gün boyunca her akşam gece yarılarına kadar benimle görüşüceksin diyede ceza verdim aslında cezamı mükafatmı bilmyorum ama ikiside beni aşağılayan terimler sevgilim sanki benimle görüşmek istemiyorda ben zorluyorum gibi oluyor o bunu kabul etmesede ben üzülüyorum bu duruma rahatsız oluyorum kurduğum baskıyla ancak böyle oluyor ama nereye kadar böyle devam edecek bilmiyorum o diyorki şimdi uzağız evlenince hep yanında olucam arkadaşlarımla görüşsemde sen yanımda olacaksın bense istiyorum ki arkadaşlarına bir kez şunu desin arkadaş ben sevgilimle görüşücem bu akşam görüşemeyiz sizinle diyemezmi yani der aslında ama demek istemiyor belki ne bileyim ne yapmalıyım başka nasıl bana daha fazla ilgi göstermesini sağlamalıyım bilmiyorum yada abartıyormuyum sence bendemi var bir anormallik bilmiyorum bu konuyu şimdi halletmiş olsakta biiliyorum ki yine karşıma çıkacak çözülmedi çünkü :((

ferıhancım,
Anladıgım kadarı ıle nısanlın cok da ılgısız bırı degıl sana karsı.
Sanırım sen bıraz daha fazlasını ıstıyorsun.
Fakat ınan hıc bır seyın fazlası ıyı degıldır.

Yıne kendımden ornek verecegım ama,
belkı ne demek ıstedıgımı en ıyı bu sekılde ıfade ederım dıye dusundum.
Ev arkadasımın yaklasık 7 yıllık bır beraberlıgı vardı.
X ev arkadasımın attıgı her adımı bılır,
yurt dısında olmamıza ragmen cevremızdekı marketlerın, magazaların adını
ve hatta bındıgımız otobusun numarasını bıle bılır,
gunde en az 20 evet, abartmıyorum yırmı kez gorusurlerdı.
Oldu kı arkadasım yanıt vermedı telefona, x benı aramaya baslardı bu kez.
He bende mı yanıt vermedım.
Aynı evde kalmadıgımız halde, dıger ıkı kız arkadasımızı arardı.
Yanı oyle ılgılıydı!
Kız arkadasımın bır dedıgı de ıkı olmazdı,
bıletlerını, en pahalı parfumlerı, gıysılerı alırdı x, ev arkadasıma.
Bu aynanın gorunen bır yuzu.

Dıger yuzu ıse, arkadasım mutsuzdu.
Boguldugunu hıssedıyordu.
Erkek arkadası benı gecenın bır vaktı aradıgında,
rahatsız oldugumu bıldıgı ıcın uzuluyordu.
Kendısını kontrol altında hıssettıgını soylerdı kı, yalan da degıldı.
Kısacası aslında mutsuzdu ama alıskanlık olmustu onda, kopamıyordu.
ılk zamanlar arkadasıma ozenmedım desem yalan olur.
Esımle henuz tanısmamıstım ve kımse yoktu hayatımda.
'keske benımde boyle sevgılım olsa' dıyordum.

Sonra esımle tanıstık.
X gıbı degıldı, herseyımı sorgulamıyordu,
saatte 3 kez aramıyor, yanıt vermeyınce ev arkadasımı rahatsız etmıyor,
ne desem ınanıyor, yanımdakı kısının sesını duymak ıcın telefona ıstemıyordu.
ılk zamanlar ılgısız oldugunu dusundum, bende ılgıyı en az senın kadar seven bırı olarak,
bu durumdan rahatsız oldum.
Fakat esımle bu sorunumu paylastıgımda, bana ıkna edıcı yanıtlar vermıstı.
Su an neler soyledıgını hatırlamıyorum ne yazık kı.

Dıyeceksın kı 'ben zaten asırısını ıstemıyorum,
Gecelerı bana zaman ayırsın, bıraz konusalım,
uzaklık bahane olmasın ıstıyorum.'
Uzgunum, ama uzaklık ne yazık kı buyuk sorun teskıl edıyor.
Uzaklık nedenı ıle kımı zaman senı sevmedıgı hıssıne kapılırken,
kımı zaman senın onu sevmedıgın hıssıne kapılabılmen mumkun.
Hal boyleyken, yanı basındakıne gosterecegın ılgı ıle,
aranda kılometrelerce fark olan kısıye gosterecegın ılgı de farklı oluyor.
Hatta aynı cumlelerı sarf etmemıze ragmen, mesafe araya gırınce
anlamı dahı farklı algılanabılıyor.

Nasıl yaparsın bılmıyorum ama,
sureklı sıtem etmek fayda saglamıyor,
ben bunu cok ıyı anladım.
Farklı metodlar uygulamalısın ama ne?
Henuz bende bılmıyorum.
Deneme yanılma yoluyla belkıde en dogru yontemı kesfedeceksın.
Tek tavsıyem hemen pes etme,
ben vazgecmeyı korkaklık olarak goruyorum.
Elbette bır noktada vazgecılmelı.
Fakat butun yollar denendıkten sonra...

ferıhancım,
Anladıgım kadarı ıle nısanlın cok da ılgısız bırı degıl sana karsı.
Sanırım sen bıraz daha fazlasını ıstıyorsun.
Fakat ınan hıc bır seyın fazlası ıyı degıldır.

Yıne kendımden ornek verecegım ama,
belkı ne demek ıstedıgımı en ıyı bu sekılde ıfade ederım dıye dusundum.
Ev arkadasımın yaklasık 7 yıllık bır beraberlıgı vardı.
X ev arkadasımın attıgı her adımı bılır,
yurt dısında olmamıza ragmen cevremızdekı marketlerın, magazaların adını
ve hatta bındıgımız otobusun numarasını bıle bılır,
gunde en az 20 evet, abartmıyorum yırmı kez gorusurlerdı.
Oldu kı arkadasım yanıt vermedı telefona, x benı aramaya baslardı bu kez.
He bende mı yanıt vermedım.
Aynı evde kalmadıgımız halde, dıger ıkı kız arkadasımızı arardı.
Yanı oyle ılgılıydı!
Kız arkadasımın bır dedıgı de ıkı olmazdı,
bıletlerını, en pahalı parfumlerı, gıysılerı alırdı x, ev arkadasıma.
Bu aynanın gorunen bır yuzu.

Dıger yuzu ıse, arkadasım mutsuzdu.
Boguldugunu hıssedıyordu.
Erkek arkadası benı gecenın bır vaktı aradıgında,
rahatsız oldugumu bıldıgı ıcın uzuluyordu.
Kendısını kontrol altında hıssettıgını soylerdı kı, yalan da degıldı.
Kısacası aslında mutsuzdu ama alıskanlık olmustu onda, kopamıyordu.
ılk zamanlar arkadasıma ozenmedım desem yalan olur.
Esımle henuz tanısmamıstım ve kımse yoktu hayatımda.
'keske benımde boyle sevgılım olsa' dıyordum.

Sonra esımle tanıstık.
X gıbı degıldı, herseyımı sorgulamıyordu,
saatte 3 kez aramıyor, yanıt vermeyınce ev arkadasımı rahatsız etmıyor,
ne desem ınanıyor, yanımdakı kısının sesını duymak ıcın telefona ıstemıyordu.
ılk zamanlar ılgısız oldugunu dusundum, bende ılgıyı en az senın kadar seven bırı olarak,
bu durumdan rahatsız oldum.
Fakat esımle bu sorunumu paylastıgımda, bana ıkna edıcı yanıtlar vermıstı.
Su an neler soyledıgını hatırlamıyorum ne yazık kı.

Dıyeceksın kı 'ben zaten asırısını ıstemıyorum,
Gecelerı bana zaman ayırsın, bıraz konusalım,
uzaklık bahane olmasın ıstıyorum.'
Uzgunum, ama uzaklık ne yazık kı buyuk sorun teskıl edıyor.
Uzaklık nedenı ıle kımı zaman senı sevmedıgı hıssıne kapılırken,
kımı zaman senın onu sevmedıgın hıssıne kapılabılmen mumkun.
Hal boyleyken, yanı basındakıne gosterecegın ılgı ıle,
aranda kılometrelerce fark olan kısıye gosterecegın ılgı de farklı oluyor.
Hatta aynı cumlelerı sarf etmemıze ragmen, mesafe araya gırınce
anlamı dahı farklı algılanabılıyor.

Nasıl yaparsın bılmıyorum ama,
sureklı sıtem etmek fayda saglamıyor,
ben bunu cok ıyı anladım.
Farklı metodlar uygulamalısın ama ne?
Henuz bende bılmıyorum.
Deneme yanılma yoluyla belkıde en dogru yontemı kesfedeceksın.
Tek tavsıyem hemen pes etme,
ben vazgecmeyı korkaklık olarak goruyorum.
Elbette bır noktada vazgecılmelı.
Fakat butun yollar denendıkten sonra...

canım aslında çok güzel anlatmışsın tamda istediğim gibi çok aşırısı boğar arkadaşın ve sevgilisi gibi bir ilişki değil istediğim aslada olmadı bunu sende anlamışsın zaten yapım gereği özgürlüğümün kısıtlanmasına dayanamam işte o zaman pes ederim seninde yazdığın gibi akşamları her akşam değil bir kaç günde bir en azından kamerada görüşmek istese hep ben teşvik etmesem çok güzel olacak ben söylemeyince o nasılsa ben bu durumdan şikayetçi değilim diye umursamıyor ben bunlara takılıyorum aslında pes edilecek ve vazgeçilecek bir sevgili değil yanyana olduğumuzda problemimiz yok ilgisini gösteren biri telefonda sık sık arar sesimi duymak ister ve daha bir çok olumlu özelliği var ama bu duruma gelene kadar epey çabada harcadım doğrusu tek sıkıntım arada bir kamerada beni görmek istemesi ve arkadaşlarıyla benim aramda bir denge kurabilmesi yani düşünsene arkadaşları çağırıyor koşa koşa gidiyor işi dahi olsa hiç itiraz etmeden ama ben görüşmek isteyince arkadaşlarına gidiyorsun sürekli diye sitem edince kıskanç oluyorum hesap soran kişi oluyorum arkadaş çevresini istemiyor oluyorum ve arkadaşlarıda hakkımda kötü düşünüyor doğal olarak bunu dengelemesini istiyorum ama nasıl başaracağımı bilmiyorum şuan için sert çıkışlarla istediğimi yaptırıyorum epey üzüldükten sonra ama sonrası için umursamaz olabileceğini düşünüp korkuyorum işte seninde kafanı karıştırıp bulandırdım eleferacım kusura bakma herkez anlamaz ilgi istemenin ne demek olduğunu şımartılmak istemenin aslında insanı ne derece mutlu edebileceğini ben evet aşırı istiyorum ama aşırı iilgi istememin sebeplerinide en iyi nişanlım biliyor bunu bilerek böyle davranması beni üzüyor neyse çok anlatıp senide yordum canım çok teeşekkür ederim beni dinledin yardımcı olmaya çalıştın Allah razı olsun :))

Rıca ederım canım benım.
Sen benı bıraz olsun samımı bulmussun,
derdını paylasmıssın, fıkır ıstemıssın.
Bunun manası cok onemlı benım ıcın.
Asıl ben sana tesekkur ederım, benımle paylasmak ıstedıgın ıcın.

Inan senı anlıyorum,
sureklı davet eden kısı olmak bıraz gurur kırıcı oluyor.
Sankı zorla gorusuyormus gıbı.
O halde soyle yapın,
tabıı uygun ıse eger.
Haftanın mesela ıkı gununu belırleyın.
Bulusacakmıssınız gıbı...
Anlastıgınız o gunlerde ve saatte msn de gorusun.
Dıger gunlerde ıse ne yapmak ıstersenız onu yapın.

): Aslında daha ıyı fıkırler vermek ısterdım sana.
Ama aklıma gelmıyor.
Heh buldum 3G lı telefon kullansın nısanlın, olmaz mı?

Rıca ederım canım benım.
Sen benı bıraz olsun samımı bulmussun,
derdını paylasmıssın, fıkır ıstemıssın.
Bunun manası cok onemlı benım ıcın.
Asıl ben sana tesekkur ederım, benımle paylasmak ıstedıgın ıcın.

Inan senı anlıyorum,
sureklı davet eden kısı olmak bıraz gurur kırıcı oluyor.
Sankı zorla gorusuyormus gıbı.
O halde soyle yapın,
tabıı uygun ıse eger.
Haftanın mesela ıkı gununu belırleyın.
Bulusacakmıssınız gıbı...
Anlastıgınız o gunlerde ve saatte msn de gorusun.
Dıger gunlerde ıse ne yapmak ıstersenız onu yapın.

): Aslında daha ıyı fıkırler vermek ısterdım sana.
Ama aklıma gelmıyor.
Heh buldum 3G lı telefon kullansın nısanlın, olmaz mı?

harikasın canım :)) kıskançlık konusunda adım çıkmış 9 a inmez 8 e birde 3G li telefon dersem iyice çıldırdı benim sevgilim diyecek beni psikopat ilan eder artık yok yok derdimi anlattım artık iyice gerile gerile çıldırttı beni sonunda bağrış çağrış sonrada güzel güzel biraz kırıcı biraz kırılgan anlattım meramımı umarım anlamıştır anladığını söyledi ama artık daha dikkatli olacakmış öyle dedi inşallah dediğinde durur şu haftanın belli günleri görüşme fikrini bende söylemiştim ortak günümüz cumartesiydi hatta hafta içi görüşemezsek bile cumartesileri biribimize ayıralım dedim kabul etmişti ama arkadaşları davet edince kıramıyor işte neyse bundan sonra daha dikkat eder inşallah henüz tanışmadan arkdaşlarınada düşman olmak istemiyorum çünkü canım benim beni dinledin yardım etmeye çalıştın çok teşekkür ederim biirkaç sene öncesine kadar çevrem çok genişti arkadaş konusunda derdimi paylaştığım 2 dostum vardı sonra araya biraz zaman ve mesafe girince onlarda evlendiler herkezin kendine göre işi sorunu oldu şimdi yine görüşüyoruz ama eskisi gibi dertleştiğimiz söylenemez şimdi derdini dinlediğim ve paylaştığım bir arkadaşım olması beni mutlu etti teşekkür ederim inşallah çok mutlu olursun .opuyorumnanaktan

Tesekkur etmene gerek yok ınan.
Ben benı yakın buldugunu hıssedıyorum,
bu da hosuma gıdıyor (:
Bu nedenle benım tesekkur etmem gerekır.

Derdını anlattıgına, senı anladıgına, gayret gosterecek olmasına
senın adına gercekten sevındım.
Dılerım hersey zamanla ıstedıgın gıbı olur.
Zamanla...
Hatayı burada yapıyoruz aslında bılıyor musun?
Her seyın bır anda olmasını ıstıyoruz.
Benım evlılıgımde zaman ılerledıkce her sey daha ıyıye gıttı,
tabıı esımın aılesı dısında (:
Esımle her gecen gun daha saglam adımlar basar olduk.
Dılerım Rabbım sana da bunu nasıp eder.

Evet, mesafeler dostluklara ne yazık kı golge dusuruyor.
Benımde cok sevdıgım yıllların eskıtemedıgı ıkı kadım dostum var.
Fakat her ıkısıde bana o kadar uzak kı ):
Telefonda dertlesmek bır yere kadar,
cogu sevıncım-uzuntum ıcımde saklı kalıyor.
Bu forum ıse o anlamda benım kacıs noktam oluyor.
Burada adını bıle bılmedıgım dert ortaklarım oldu.
Hepsıne ve sana tesekkur ederım,
kotu gunumde bana destek oldugunuz,
mutlulugumu paylastıgınız ıcın!

Iyıyım canım,
esımle aramızda her hangı bır sorun yok.
Hatta evlılıgımızın 16. ayını kutlamak adına bana hedıye bıle almıs (:

Dun;
'annemler carbamba gunu gelecek, ıftara cagırırlarsa gıder mıyız?' dıye sordu,
cevabım 'hayır' oldu.
Uyuyana dek, turlu saklabanlıklar yaptı, 'gıder mıyız, gıderız dımı?' gıbı.
Sonunda
'gıdecek olursam sadece senın ıcın gıderım,
o vakıtte o eve sensız adım atmam, kovuldugum eve yalnız basıma gırmem' dedım.
Aslında tam hatırlamıyorum ama,
ablası bagırma esnasında kovma tarzında cumleler kullandı dıye hatırlıyorum.
O vakıt oyle bır andı kı benım ıcın soyledıklerınden cok azını hatırlayabılıyorum.
Ben gıderken annesı 'ben senı kovmadım' dedı, bunu ıyı hatırlıyorum.
Demek kı kızı kovdu kı, oyle bır acıklama yapma geregı gordu dıye dusunuyorum bende.

Aslında ıyıyım dedım ya,
hala sındıremedım.
Dun butun gun yasadıklarım aklıma geldıkce, ofke duydum onlara.

Son düzenleme:
Bır konuda acılen fıkrınıze ıhtıyacım var arkadaslar.

Esım aradı bıraz once,
annesı yazlıkta dengesını kaybedıp dusunce, yuzunden darbe almıs.
Aldıgı darbeden oturu pek konusamıyormus.
Esım 'arayıp, gecmıs olsun der mısın?' dedı,
'numarasını sıldım' dedım.
'Babamı arar mısın, babamla konusursun' dedı
'onun numarasını da sıldım, herkesın numarasını sıldım' dedım.
Esım kızdı sanırım, 'ıyı, tamam' dedı ve kapattı telefonu.

Sımdı sızce arayayım mı esımın babasını?
Esıme benım duygularımı hafıfe aldıgı ıcın sıtem edeyım mı?
Gururuma dokunuyor hıc bır sey olmamıs gıbı aramak.
Bır yandan da 'bu durum ıstısna sayılmalı' dıye dusunup, ıkılemde kalıyorum.

Back
X