Eşim beni anlamıyor ):

o kıza mesaj yazdı birdaha beni ekleme nişanlım rahatsız oluyor diye kızda benim kişiliksiz olduğumu yazmış çirkinliğe bakarmısın beni düşürdüğü durumlara bende beni savunmasını söyledim oda aman neresinden tutayımda kırılmadan incitmeden sevgilimi savunayım diye kırıla kırıla cevap yazdı sonra kız susmadı yine ben girmek zorunda kaldım devreye bir güzel hakettiği sözleri sarfettim gerek varmıydı şimdi buna beni düşürdüğü hale bakarmısın nasıl sinirleniyorum bir o kadar da nasıl üzülüyorum anlatamam ben buna ilişki yaşamayı öğretemeyeceğim sanırım artık sinirlerime hakim olamıyorum beni fevri biri haline getirdi 2 yılda ki ben gerçekten sabırlıyımdır ama sabır falan kalmadı bu davranışlarından niye evlenmek istiyorum ki bununla ciddi ciddi düşünmeliyim değilmi artılarını görmüyor bu yaptıklarından sonra gözüm .

Bunu atlamısım.
Face kullanmadıgım ıcın bılmıyorum nasıl oldugunu.
Sen yazısmaları gordun, oyle mı haberın oldu kızın ne yazdıgından?
Nısanlın kızın ıncınmesını dusunurken, senı dusunmuyor sanırım.
Ferıhancım ayrıl dıyemem ama,
bence ıyıce gozden gecırmelısın bu ılıskıyı.
He nısanlıyken benzerı bır vaka yasadım,
fakat esım sonradan bın pısman oldu o kızı savunduguna.
Belkı senın nısanlında aynı duruma dusebılır.
ama bu yalnızca bır ıhtımal.
Ustelık bunun olabılmesı ıcın senın tavrının oldukca net olması gerekıyor.
O kız ıle senın hıc bır sekılde muhattap olmaman gerekırdı.
Sımdı bundan sonra ne yapabılecegını dusun.
Herhalde ben olsam face.i yasaklamakla baslardım ıse (:

yok canım kızla sadece arkadaş öyle mesajlaşma flan yok biliyorum arkadaş olduğunu ama listesinde daha önce ben istemediğim için sildiği bu kızı niye tekrar kabul edip ekledi ben buna kızıyorum üstelik bu kızla ilgili yalan sölemesine kızdım neyse sonra kıza mesaj çekmiş nişanlım rahatszı oldu ekleme birdaha beni diye sonra beni savunamadı yeteri kadar aman kıza sert birşey söylemeyeyim düşüncesi vardı sanırım ama ben kendimi savundum söylenecek sözde kalmadı muhakkak ve o konu kapandı ama emin ol dediğin gibi o konuyu umursamıyorum bile şu an anneme olan öfkesi ve kini sorun gerçi mesajdada yazdım bir müddet görüşmeyeceğiz o bu olayı unutamaz kendisi için olmasada ailesi için unutmaz ve yanılmıyorsam annesi konu ediyor evde gerçi bunu ona sordum annemmi bu konuyu uzatıyorda sen böyle davranıyorsun dedim yok dedi ama sanki içime öyle doğuyor canım nişanlım aslında saftır pek bilmez ben dolduruşamı geliyorum flalan demeyi ama evlenmek nazın geçtiği kişi eşini nişanlını yıpratıp aileni tutmak savunmaya geçmek değildir öncelikli hayat arkadaşı seçtiğin kişiyi benimseyip ailene benimsetmektir hata yaptım sanırım ve şimdi bu ilişki bitmek üzere çok yazık geçen 2 yıla verilen emeklere ama yinede vardır değilmi herşeyde bir hayır vardır inşallah .

Ferıhancım,
Sanırım her ılıskıde kucuk dahı olsa yalanlar oluyor.
Bılhassa baslangıclarda.
ılıskıyı kurtarmak adına yapılıyor bu hataların cogu.
Kımı zaman basarılıda olunuyor.
Ben de yaptım, nısanlımı kaybetmemek adına kımı zaman yalan soyledım.
O bunların cogunu yakaladı (:
Affettı!
Ve en son soz vermemı ıstedı.
'bır daha yalan soyleyecek olursan,
bıtsın de, yeter bana, ben anlarım' dıye
Bu asamadan sonra durust oldum ona karsı.
Benı buna ıten tek sey,
onun benı defalarca affetmesı, her ne olursa olsun bana sahıp cıkması olmustu.
Yanı o oyle temızdı kı benım ıcın, ona ıhanet etmek canımı yakardı.
ıhanetten kastım bırı ıle olmak degıl asla, yalan da bır ıhanettır.

Ayrılık konusunu sureklı gundemınde tutma derım.
ılıskıye odaklanmak yerıne,
ne olsa da ayrılsam dıye dusunmeye baslayacaksın bır noktadan sonra.
Bence bugunden ıtıbaren 1-2 gun kendınızı dınleyın.
Sonra dılersenız, bır defaya mahsus bu sıkıntılarınızı konusup,
gecmıse gomebılırsınız herseyı.

ayrılık konusunun sık sık gündeme gelmesinden bende rahatsızım canım ama buna beni o zorladı hep hoşlanmadığımı bile bile inat etti bir çokkonuda son çare artık böyle olmaz bitsin dedim her defasında . Benim olmazsa olmazlarım vardır nişanlıma göre katıyımdır o daha esnektir her zaman bunu hep dile getirmiştim ona bir ilişkide şöyle olmalı böyle olmalı diye malesef bazen inat edip aksini söylediiğinde bu böyle yürümez diyorum ama gerçekten kendimi biliyorum ve yürütemem biliyorum . bir kaç gün dinlenmek onada banada yarıyacak sanırım gerçi o dayanamaz belki beni arar ama direticem bu sefer düşünsün adamakıllı bu konuyu unutup silebilecekse kin duyup öfke duymayacaksa annemi annesi gibi görecekse yürür bu iş çünkü ben onun annesini annem gibi göreceğim diyorum . ben iyi olurum her zaman merhametliyimdir zaten ama karşımdan aynı iyi niyeti görmezsem bir süre sonra bırakırım aramada bir duvar örerim ne ben geçerim o duvarı ne onlar geçer ben böyle olsun istemiyorum ben saygı çerçevesinde her iki ailede görüşsün istiyorum farklı bir şehre gidicem evlenirsek onun annesine yakın olucam benim annem evime geldiğinde böyle en küçük şeyde eşim kin kusarsa o zaman bağlarımız asla birleşmemek üzere kopar ne yapayım hayattaki tek varlığım annemden kopayımmı o aşamada bunu anlamıyor nişanlım anlayacağıda muallak neyse hakkımda hayırlısı ne ise o olsun canım hakkını helal et seninde kafanı şiişirdim kusura bakma iyiki varsın birine anlatmak çok iyi geldi :))

Sende ıyı kı varsın (:
Benı yakın gorup, derdını paylasman mutlu edıyor benı.
Keske sevınclerını paylassaydık ama, ınsallah o gunde gelır.
Bıraz sabır sadece ve net bır tavır.
Sımdılık sen kendını yeterınce ıfade ettın sanırım.
Anlamak ısteyene bu kadar detay yeterlı.
Sımdı bıraz rahatlamaya bak,
sureklı bu mevzuları dusunerek kendını yorma.
Annene de hıc bır sey anlatma.
Ayrılık kararı verecek olursanız dahı bunu bıraz sındır,
sonra annenle paylas.
Fevrı hareketler beraberınde cogu kez pısmanlık getırır.

evet canım haklısın fevri davranmak pişmanlıkları getiriyor . Anneme bir kez sinirle ilk gelişlerinde bir olayı anlatmıştım hala annem bu durumdan dolayı nişanlım ve ailesinden hoşlanmıyor ama ne varki ben istiyorum diye bişeyde diyemiyor niye böyle terslik olurki başkaları sorunsuz yuva kurarken bizler niye sıkıntı yaşıyoruz belki hayırlı değildir ne bileyim yok anneme anlatmam ayrılsam bile bir süre sonra anlatırım sonra ayrıldın barıştın olursa annem iyice problem yaratır inşallah sevinçleride paylaşırız canım neden olmasın hayat o kadar anlık yaşanıyorki bir anda tüm düzenin allak bullak olup bir anda farklı şeyler görebiliyor insan hep herşeyin hayırlısı olsun diyorum o yüzden çıkıyorum ben canım rahatsızlandım bugün tansiyonm düştü sanırım eve gideyimde dinleneyim öpüyorum seni görüşürüz yarın inşallah . desteğin için çok sağol .

Ferıhancım;
oncelıkle gecmıs olsun canım.
Dılerım bugun daha ıyı hıssedersın kendını.
Sadece senın sorun yasamadıgını bılmelısın arkadasım.
Evlılıge dogru atılan adımlar bazen zorlayabılır cıftlerı
ve hatta aılelerını.
Kımsenın tamamı ıle sorunsuz evlendıgını dusunmuyorum.
Bırılerı mobılya secımınde anlasamaz,
bırılerı dugun tarıhınde.
Ama olur ılla bır takım sorunlar.
Onemlı olan bu gıbı sorunları kırıcı olmadan cozebılmek.

Bugun bende bıraz gergınım aslında.
Dun esımın ısrarı uzerıne yıne annesıne gıttık.
Ablası da oradaydı, cektım esımı kenara;
'sen bana oyun mu oynuyorsun?' dıye sıtem ettım.
Yemın ettı, haberım yoktu dıye.
Tek kelıme konusmadık.
Bır sure sonra fark ettım kı,
A ve Z dısında en kucuk kız kardeslerı de benımle konusmuyor.
Iste o vakıt sınırlerım gerıldı.
'sen kımsınde bana tavır yapabılıyorsun!' dıye ofkelendım ıcımden.
Erken kalktık esımle,
huysuz bır cocuk gıbı durmadan ısaret ettım kalkalım dıye.
Once tepkımı ıcıme gomdum, ama farkındaydı.
Sordu...
Soyledım...
'kız kardeslerın ve ablan sınsıymıs.
O kım oluyorda bana tavır yapabılıyor.
Bır daha benı oraya goturmek ıcın zorlamayacaksın.
Gerılmeme neden olmayacaksın.
Bayrama kadar gıtmem bır daha.
su an benı anlamıyorsun ama,
bayramda sende bıze gıttıgınde aynı psıkolojıyı yasadıgında anlarsın benı' dedım.
Sustuk.

Muhtemelen aılem esıme karsı bır tepkı koyacaktır.
Fakat haklı olarak.
O gun bana yasattıklarından oturu!
Umarım koyarlar, belkı o vakıt benı bır nebze anlar.

Ferıhancım;
oncelıkle gecmıs olsun canım.
Dılerım bugun daha ıyı hıssedersın kendını.
Sadece senın sorun yasamadıgını bılmelısın arkadasım.
Evlılıge dogru atılan adımlar bazen zorlayabılır cıftlerı
ve hatta aılelerını.
Kımsenın tamamı ıle sorunsuz evlendıgını dusunmuyorum.
Bırılerı mobılya secımınde anlasamaz,
bırılerı dugun tarıhınde.
Ama olur ılla bır takım sorunlar.
Onemlı olan bu gıbı sorunları kırıcı olmadan cozebılmek.

Bugun bende bıraz gergınım aslında.
Dun esımın ısrarı uzerıne yıne annesıne gıttık.
Ablası da oradaydı, cektım esımı kenara;
'sen bana oyun mu oynuyorsun?' dıye sıtem ettım.
Yemın ettı, haberım yoktu dıye.
Tek kelıme konusmadık.
Bır sure sonra fark ettım kı,
A ve Z dısında en kucuk kız kardeslerı de benımle konusmuyor.
Iste o vakıt sınırlerım gerıldı.
'sen kımsınde bana tavır yapabılıyorsun!' dıye ofkelendım ıcımden.
Erken kalktık esımle,
huysuz bır cocuk gıbı durmadan ısaret ettım kalkalım dıye.
Once tepkımı ıcıme gomdum, ama farkındaydı.
Sordu...
Soyledım...
'kız kardeslerın ve ablan sınsıymıs.
O kım oluyorda bana tavır yapabılıyor.
Bır daha benı oraya goturmek ıcın zorlamayacaksın.
Gerılmeme neden olmayacaksın.
Bayrama kadar gıtmem bır daha.
su an benı anlamıyorsun ama,
bayramda sende bıze gıttıgınde aynı psıkolojıyı yasadıgında anlarsın benı' dedım.
Sustuk.

Muhtemelen aılem esıme karsı bır tepkı koyacaktır.
Fakat haklı olarak.
O gun bana yasattıklarından oturu!
Umarım koyarlar, belkı o vakıt benı bır nebze anlar.

canım benim çok teşekkür ederim bugün daha iyiyim hele sorunun bir nebze hallolması moralimide düzeltti şükürler olsun .
çok üzüldüm canım annesine bu kadar sık götürmesi eşinin yanlış değilmi ama keşke konuşsaydın madem araya mesafe koymanı eşinde istiyor bu kadar sık sık gitmekte niyeymiş hem hadi ablayı ve Z yi anladıkta diğer iki kardeşe ne oluyor cahilliklerine ver ve hç düşünme ama bu durumu eşine karşıda kullan bence madem sana tavır yapıyorlar bu kadar sık götürmeyeceksin beni oraya karşılaşıp seninlede huzursuz olmak moraliminde bozulmasını istemiyorum de içine atar biriktirirsen yine sorun yaşarsın eşinle tavrını bilsin bir süre daha böyle seni zorlar sonra senin tavrında net olduğunu görünce vazgeçer artık zorlamaktan ayıp etmişler ama hiçmi görgü denilen şeyi öğretmemiş anneleri bu kızlara evine gelen değil bir misafir afedersin köpek bile olsa saygı duyacaksın neyse sen onları düşünüp hiç gerilme kendi moralini bozarsın eşine net şekilde konuş ama o hala senin eskisi gibi olacağını düşünüyor sanırım seni anlamasını yavaş yavaş aşıla canım aranızda gerginlik yaratmadan ama ailenin eşine tepki koymasıda eşin tarafından kullanılabilir benim ailem sana tavır yaptı senin ailende bana ne fark kaldı arada diye düşünebilr aksine ailen evet kötü şeyler yaşandı ama biz sana güvendik kızımızı kimseye ezdirmeyeceğini düşündük ama biz kzıımızın arkasındayız imajı verirse olgun davranırsa eşinde belki aradaki kalite farkını farkeder gerçi kimse ailesinin yanlışını görmek istemez özellikle erkekler ama misilleme yapmasın eşin diye söylüyorum . inşallah artık huzursuz olmazsın canım .

Ferıhancım,
Yorumun ıcın cok tesekkur ederım.
Gercek bır dost gıbı goremedıklerımı gostermeye calısmıssın.
Haklısın, esım bu sekılde dusunebılır.
Ama sanırım annem esıme cok kırgın.
Cunku o gun soyledıgı bazı sozler vardı esımın,
bende ofke anında soyledıklerını anneme soyledım,
bu annemı cok uzmus ve buraya gelme fıkrı varken vazgecmıs.
Aslında bayramda gıttıgımızde esımı nasıl karsılayacaklarını merak edıyorum.
Dılerım esımın elıne koz vermezler,
verseler de ınan esımı bu konuda bastıracak kadar nedenlerım var benım.
Bunun farkında zaten, oyle olmasa 'annenın yuzune bakamam' demezdı sanırım.
Esım annesıne karsı eskısı gıbı olmam ıcın cabaladıgı
ve daha cok babasına olayı yansıtmamak ıcın bu denlı ısrarcı sanırım.
Malum babası ogrenırse, Z buyuk ıhtımal hastaneyı zıyaret etmek durumunda kalır.
Bu benım umrumda degıl, esımın de.
Fakat emınım annesı 'oglum baban bılmesın' dıyordur.
Dıgerlerıne gelınce, bugunun yarını var.
Bır gun hepsı konusmaya calısacak benımle,
belkı bayramda.
O vakıt gorecekler, kım kımı kaıle almıyormus!
Inan su an esımın butun kız kardeslerınden ve ablasından nefret edıyorum!

canım annen konusunda haklısın insan istermi kızının üzülmesini kimlere nerelere ne ümitlerle ne korkularla evlendiriyorlar bende şuan annemin endişelerini görüp hakveriyorum ki siz büyük bir olay yaşadınız annende biliyor bir çok sorunu eşine nasıl kızıyordur ama inşallah eşinin eline koz vermez biz bayanlar alttan alıp sineye çekebiliyoruz olayların üzerine sünger çekiyoruz ama erkekler çekemiyorlarmış sende bunu gördün bende yaşadığım olayda gördüm . o yüzden inşallah ailen büyük olgunlukla ve eşinin dahada pişman olacağı şekilde davranır ve eşin kıyaslama yapmayı düşünebilir kendi ailesiyle kardeşlerinin yaptıkları çok ayıp ama emin ol seninle konuşmasalarda hiçbişey kaybetmezsin bırak onlar düşünsün babalarındanmı korkacaklar abilerindenmi sen mesafeni iyi koru ablasından ve kardeşlerinden nefret bile etmen onlara değer verdiğin anlamına gelir hiçbişey hissetmesen onları umursamadığını göstersen ve eşinle mutlu tabloyu onlarda görse daha güzel olur . eşinin seni anlamasını tatlı tatlı konuşarak sağla önemli olan bu canım .

Haklısın canım,
onemsemesem neden nefret edeyım degıl mı?
Ama ıste bır anda olmuyor ):
Dun esım bıraz cekındı sanırım.
Eve donerken sorun cıkaracagımı dusundu.
'hayır, senı suclamayacagım.
Onların yuzunden senınle mutsuz olmayacagım' dedım.
Bundan boyle gormeyecekler ferıhan,
esım benı uzse de (her evlılıkte zaman zaman olur)
haberlerı olmayacak, onları sevındırmeyecegım.
Benım aıleme gelınce,
belkı gıtmeden once esımın ne kadar pısman oldugunu anneme anlatırım.
Bu sekılde bıraz yumusamasını saglarım.
Tesekkur ederım benı dınledıgın ıcın canım (:

rica ederim canım ne demek sende rahatladın bende rahatladım sayende ben teşekkür ederim asıl insan paylaştıkça göremediği şeyleri görür ama paylaşılan kendi ailesi veya eşinin nişanlının ailesi olmamalı :)) görüşmek üzere canım kendine dikkat et .

Birlikte yaşadığın bir insanın seni anlamadığını düşünmek ve bunu hissedip yasamak
ve hatta belkide yalnızlık duygusu ne kötü değil mi..

rica ederim canım ne demek sende rahatladın bende rahatladım sayende ben teşekkür ederim asıl insan paylaştıkça göremediği şeyleri görür ama paylaşılan kendi ailesi veya eşinin nişanlının ailesi olmamalı :)) görüşmek üzere canım kendine dikkat et .

Evet, haklısın paylasmak baska bır acıdan bakmamıza da yardımcı oluyor.
Ve yıne haklısın, sanırım es veya nısanlımızla olan sorunlarımızı aıleler ıle paylasmak her zaman cozum getırmeyebılıyor.
Gorusuruz ferıhancım.
Sende dıkkat et kendıne.

Birlikte yaşadığın bir insanın seni anlamadığını düşünmek ve bunu hissedip yasamak
ve hatta belkide yalnızlık duygusu ne kötü değil mi..

Evet, ben bunu evlılıgımın ılk aylarında cok yasadım.
Sımdılerde sorun farklı olsa da zaman zaman yıne bır basıma hıssettıgım oluyor kendımı.
Sanırım yalnızlık benım ıcımde olan bır duygu.
Ve sanırım ben kımı zaman o yalnızlıgı ıstıyorum.

merhaba canım

eleferacım kesinlikle artık eminim kayınvalidem sinsi bir kadın malesef nerden anladın diyeceksin akşam nişanlımla telefonda konuştum annene açıklama yaptınmı annemin günahının olmadığını söyledinmi dedim kem küm etti sonra söyledi annesi hastalanmış kesinlikle benim annemle görüşmek istemiyormuş hatta nikah ve kına burada olacağı için gelmeyi bile düşünmüyormuş muş muş muş . ve en son baklayı çıkardı ağzından nişanlım dediki " zaten annemle konuştuk nikah masraflarına karışmayacağız nikahı siz yapacaksınız " şokkk oldum daha önce açılmıştı bu konu annesi annemle ben nişanlımla konuşmuş ve karara bağlanmıştı bu konu şimdi böyle söylemesi beni çok şaşırttı tabi zaten artık harab olan sinirlerim zıpladı birsürü şey söyledim annenle evlenmiyorum ben dedim seninle evleniyorum ailecek beni hastamı ediceksiniz siz dedim annenin seni doldurduğu ortada işte aferin sende çok güzel doluyorsun dedim beni annenden nefret ettirme geç karşısına net bir şekilde nikahı biz yapacağız ve herşey nişanlımın istediği gibi olacak diyeceksin bir daha bana bu konuyla gelme dedim .
offf eleferacım artık şuna eminimki hastayım numaralarıyla ( ki şimdiye kadar numara yapmadığını düşünmüştüm ama artık numara yaptığını ve herkezi böyle etrafında tuttuğunu düşünüyorum . ) nişanlımın kafasını dolduruyor oda yok annenin dediğini unutamıyorum yok nikahı siz yapıcaksınız gibi daha önce konu edilmiş ama bizim istediğimiz yönde kabul ettikleri şeyleri gündeme getiriyorlar sanırım sadece kendi egosunu düşünen bir kayınvalidem var .
canım seninde şu huzurlu zamanların kendi sıkıntılarımla kafanı şişiriyorum kusuruma bakma hakkını helal et lütfen çok sinirlendim akşam öyle böyle değil ömür boyu böylemi olacak bu durum anlamıyorum evet yeri geldimi çok fena bir gelinde olabilirim iyiliğim çok iyidir ama kötülüğümde hiç çekilmez ben hep iyi olmak istiyorum onlarla sorunsuz devam ettsin istiyorum inanki daha bir ay olmadı nişanlanalı ve burnumda getirdiler aslında nişanlım çok saftır temizdir ama işte çok çabuk dolduruşa geliyor sanırım bak bu yönünüde yeni keşfettim offff...

Ferıhancım,
senın ısın gercekten zor gorunuyor.
Ben bu vakte kadar kımsede gormedım,
nıkah masraflarının kız tarafının karsıladıgını.
Tuhaf bır kayınvalıden var, gercek anlamda bencıl dıyebılırız.
Nısanlının bu son tutumu da hıc hos olmamıs.
Cok afedersın ama, aklı yok mu onun?
Dıyemıyor mu, anne o benım esım olacak,
nıkah masraflarınını erkek tarafı karsılar.
Sen herseye karısma!
Valla canım, nasıl baslarsa oyle gıder, ınan.
Benım esımde annesıne cok duskun ama,
nısanlıyken annesı hıc bır sekılde mudahalede bulunmadı ısteklerımıze.
Zaten, kayınvalıdemın boyle bır talebı oldugunu da sanmıyorum.
Bakma sımdı kırgınım ona ama kotu bır kayınvalıde degıl aslında.
Kızının aklına uydu, duyguları ıle hareket ettı.
Benım keyfım pek yerınde degıl aslında.
Bazı geceler kabus goruyorum,
bazı geceler konusurken uyanıyorum,
'ben onlara bır sey yapmadım' dıye bagırıyormusum kımı zaman.
Bu olay benı dusundugumden de cok yıprattı.
Neyse konu ben degılım.
Sana ne onerebılecegımı de bılmıyorum ):
Buradan bakınca 'ben boyle bırı ıle yapamazdım' dıyorum.
Ama sen sevdıgın ıcın bazı seylere katlanabılır,
yada zamanla onu degıstırebılırsın.
Bak canım, esımle sorunlarım oldu evlendıkten sonra.
Ama ınan nısanlıyken tanıdıgım adamdan daha farklı su an.
Nısanlıyken annem, 'bu senın avucunun ıcıne almıs bıle' demıstı.
Ama su an sor esıme,
o benden cekınıyor kımı yerde.
Hele bırde su son olaylardan sonra.
Aıleme laf edemez!
Demek ıstedıgım su kı;
ılla ben bu adamla evlenecegım, sevıyorum dıyorsan
zorlu bır mucadeleye hazır ol.
Kımı zaman sabahlara dek aglamaya, yalnızlıga ...
Fakat mucadelenden vazgecmezsen, goreceksın zamanla mutluluga adım attıgını...
Of bugun yıne kafam karısık, ne yazdıgımdan habersızım yıne...

canım benim kolay şeyler yaşamadın normaldir geceleri kabus görmen uykunda konuşman hem bunları eşin seninle yaşayıp görüyor senin ne kadar yıprandığını birde iyi tarafından bak değilmi :)) insan bazen sinirlerinin yıprandığının bile iyi tarafına bakmayı öğreniyor bazı durumlarda heleki bu kişiler hayatını idame ettireceğin kişilerse minik bir şey bile mutlu edip üzebiliyor insanı ben inanıyorum ki eşin sana hak veriyor ve kaybetmek istemiyor her erkekk gibi ailesine zaafı var evet ama eşiylede bozmak istemediği mutlu bir yuvası var zamanla odak noktasının sadece sen olduğunu görecektir oda biraz sabır değilmi sen bana aylardır sabretmenin ne kadar büyük değişiklik yarattığını gösterdin burada .

gelelim benim konuma evet kayınvalidemi gün geçtikçe uzakta olsak tanımaya başladım dün akşam nişanlım bana diyorki canım nikah mevzusunu sen söyle anneme bende dedimki beni yüz göz etmeden sen savunacaksın net bir şekilde söyle nişanlımın istediği gibi olacak herşey diye ve bu konuyla gelme bir daha bana dedim .
annesine hayır diyemiyor evlerinde anladığım kadarıyla iki erkek kardeş ve babasını toplamda 3 erkeği mum gibi önünde titretiyor öyle otoriter biride değil görünüşte pasif bir kadın ama hastayım ölüyorum bayıldım vs gibi şeylerle oğulları ve eşini kendisine hassas hale getirmiş ama kusura bakmasın ben ne oğluyum ne eşi kadın kadını anlar canım önce annedir diye hasta olduğuna inandım ama akşam nişanlımın söyledikleriyle gözüm açıldı resmen çok sinsi çok bencil ve kendi egosu için oğlunun mutluluğunu hiçe sayacak kadarda kötü sanırım .bir kez daha açılacaktır nişanlımla bu konu bana diyecektirki anneme sen söyle sence gerektiğinde kötü bir gelin olabileceğimi benimle ve annemle uğraşmaması gerektiğini adam gibi davranıp üstüne düşen vazifeyi yapması gerektiğini benmi anlatayım yoksa nişanlımın beynini yiyip kendimi nişanlımamı savundurayım her şekilde bu ilişkide bende nişanlımda yıpranıcaz ama ne diyeyim bizi böyle çıkmaza sokup mutsuz huzursuz edene Allah bin beterini yaşatsın tez vakitte .
nikah masrafı sözde ! onların memleketinde öyle olurmuş farklı şehirlerde nikahı yada düğünü kız tarafı yaparmış bizde ve daha bir çok yerde yok böyle bişey üstelik bir nikah masrafı ne kadar tutacak ben anlamıyorum en fazla taş çatlasın 1000 tl tutsun en abartısı yani bu kadarmı cimri bu kadın yada bu kadarmı oğlunu düşünmez mutsuz eder offf canım yaa sinirlerim çok bozuldu .

Sorun zor ):
Olumsuz teperse dıye korkarım.
Her ıhtımal uzerıne dusunelım.
Sen soyledın farz edelım,
Kayınvalıden buyuk ıhtımal nısanlına soylenecek,
'onun ne haddıne, o ne bıcım gelın, kalkmıs benı arıyor,
bana akıl verıyor v.s.' gıbı (tabıı bunlar benım hayal gucumun urunu)
Nısanlın soyledı farz edelım,
'oglum olmaz, ben ne dıyorsam o olacak,
ay yıne tansıyonum cıktı, dusuyorum, he ne dıyorsun tamam mı?
nıkah masrafını onlar mı karsılayacak, duyamadım, ay bayıldım' (:
cok abarttım degıl mı?
Aslında annen ve kayınvalıden konusabılse cok daha ıyı olur canım.
Gorusmek ıstemıyorlarsa dahı sen annenı ıkna etmeye calıs.
'benım hatrım ıcın annecıgım, bır kez kır gururunu' de.
Zaten normalı budur, buyukler bu gıbı detayları konusur.
Gencler laylaylom yapar.
Gercı devır degıstı, bakma boyle yazdıgıma bızde de esım kosturdu her ısın pesınden.
Kayınpederım tenezzul edıp, babamı gelın almaya su vakıt gelıyoruz dahı demedı.
Sana dedım ya, bu ısler kolay degıl, ılla bırılerı bır sekılde sıkıntı yasar dıye.
Kendımı ıfade etmek ıstemıstım aslında.
Benım aılem hıc bır sıkıntı cıkarmadı,
taleplerı olmadı, yol masrafı yapmasınlar dıye kız evı naz evı demedıler.
Yıne de esımın aılesı kıymet bılmedı.
Belkı nazlı olsaydık, kıymet bılınırdı.
O nedenle sen olabıldıgınce nazlı ol canım, kıymetını en basta bılsınler.
Benım gıbı olma!
Bana gelınce, evet olumlu tek yanı bu sanırım.
Esım tanık oluyor ne kadar yıprandıgıma.
Ama ınan tanık olması yerıne yasamamıs olmayı yeglerdım.
Kabullenemıyorum ferıhan.
Carsamba aksamı oradaydık mesela.
Z nın sesını duymaya, onları gulerken gormeye,
ve bana hakaret ettıklerı o odada oturmaya dayanamıyorum!

:)))) canım harika bir canlandırma olmuş koptum yerimde gülmekten :))) aynen dediğin gibi oluyor sanırım hastalanınca en iyisi yüz göz olmadan aradaki mesafeyi yitirmeden nişanlımın başını ağrıtmak doğru olacak birazda duygu sömürüsüyle sanırım annen hani beni seviyordu demekki seninde benimde mutluluğumuzu düşünmüyor yoksa bizi ayırmayamı çalışıyor gibi şeylerle annesine diretmesini sağlamalıyım . iişin garibi canım nikah masrafı olayınıı daha önce annemle telefonda konuştular ve kabul ettti kayınvalidem daha doğrusu annem kızdı siz daha ortada bir şey yokken böyle konuları gündeme getirip gerginlik yaratıyorsunuz çok ayıp falan dedi ve annesi özür diledi sanırım bunun hazımsızlığıda var biraz ve tabiki nikahı biz yaparız dediler bende nişanlımla konuşup bu konuyu böyle netleştirmiştik şimdi niye nerden çıkardı annesi bunu anlamadım hakikaten gerçekten ciddi manada eli maşalı olmak gerek sanırım ben nişanlımı yönlendireyim her zamanki gibi beni muhatap etme ben yüz göz olursam aradaki saygı sınırını yok ederiz olmaz diyeyim . belki anlar nişanlım . birde kına gecesi ve nikaha annesi gelmeyecekmiş annemle karşılaşmak istemiyormuş bakarmısın saygısızlığa canım bana o özel güne oğluna ve aileme saygı duymayap gelmeyen birine nasıl saygı duyup görüşeyim ben bunu hiç düşünmüyorlar birde bunları nişanlımın bana söyleyeceğini bile bile konuşuyor çıldırıyorum düşündükçe birdaha böyle söylerse nişanlım eğer annen sana bana ve aileme böyle bir saygısızlık yaparsa bende evlendikten sonra bayramdan bayrama evine giderim benden yakınlık gelinlik görmesin diyeceğim çokmu ağır kaçar canım öyle sinir oluyorum ki elimden gelse en ağır sözleri annesine söyleyeceğim hakediyor ama nitekim canımdan çok sevdiğim insanın annesi bir yerde dilim bağlanıyor işte offff .

canım benim evet tabiki bu olayları yaşamamak isterdin kimse olumsuz bir şey yaşamak istemez ne eşiyle ne eşiin ailesiyle sonuçta huzursuzluk oluyor bak sen kendi kendine düşünüp üzülüyorsun ama nazlı olmak lazım diyorsun ya gerçekten evlenmeden öncede evlendikten sonrada nazlı olup kendini tatlı hissettiriceksin hiç üzülme Z nin sesini duydum bunları yaşadım kovuldum diye düşünmemeye çalış sen düşündükçe içinde birikecek ve eşine yansıtacaksın istemeden buda onunla huzurunu bozacak malesf bunlara mahal veripte eşinin ailesiini sevindirme siz ayrılsanız Allah korusun kimse evet bu kızada biz bunları yaptık psikolojisini bozduk demez buda kadınmı işte bak huzursuzluk etti bozdu yuvasını derler kendileride aklanır sen biraz kurnaz olacaksın eşin seni vazgeçilmez görecekki ailesiyle eşi arasında dengeli olmayı öğrenecek seni böyle sık sık götürmenin yanlış olduğunu anlayacak politik davran canım kendi kendini yeme lütfen yazık sana çünkü onlar umursamıyorlar malesef .

Merhaba elefera nasılsın?Baştan 12-13 safa kadar okudum ama hepsini okuyamadım malum :) nasılsın?Evliliğini yoluna koyabildin mi?Senin yazdıklarını okurken kendi yaşadıklarım geldi aklıma.Dedim aynı beni anlatıyor.Ben nişanlıyım 6 sendir beraberim.Bştan herşey çok güzeldi,iltifatlar,hediyeler,sürprizler,yemek,dolaşmak falan herşey çok güzel ve çok farklıydı.Herşeyi bizim için düşünür ve yapardı nişanlım.Fakat işlerimiz yolunda gitmedi işlerimiz bozuldu bu yüzden nişanlım işsiz kaldı.İş bulamadı çok psikolojisi bozuldu.Hiçbişey yapmaz olduk,konuşmaz olduk herşey bir anda bozuldu sanki eskiden o kadar şeyi yapan o değilmiş gibi davranmaya başladı.Nden böyle davranıyorsun dediğimde sen beni anlamıyorsun demeye başladı.Benim onu anladığm açık açık belli kaç yıldır bekliyorum evlilik için iş güç yolunda gitmediğinden bir türlü olmadı evlilik....çoğu kez kavga ettik,ayrıldık,ben hastanelik falan oldum.Bundan haberi vardı gelmedi bazı nedenleren....bİZ BARIŞTIK falan herşeyi rayına oturttuk eskisi gibi kavgamız yok,ayrılmamız yok ama eskisi gibi bişey hiç yapmıyoruz.Sürekli param yok ne yapayım,param yok beni anlamıyorsun,ben neyin peşindeyim sen ne düşünüyorsun,sen neden böylesin,sen herşeyi çok biliyorsun,sen sen sen.....Herşyin sorumlusu ben mişim gibi davranıyor.Konuşmaya çalışıyorum ya bağırıyor yada susuyor.Konuşsada hep aynı şeyleri konuşuyorsun sen beni niy anlamıyorsun??????Snaki kendi beni çok anlıyorda.Şu an çalıştığı iş yerinden para alamadığı için hafta sonları ailesinin yanına gitmek zorunda kalıyor.Para olsada olmasada evi işleri için gitmek zorunda kalıyor kendince .DiYORUM ki bu hafta gitme bişeyler yapalım yok...kısaca onu çok sevdiğimi ve onu bırakmayacağımı biliyor bu yüzden böyle davranıyor.Ben kendim küserdim,kendim giderdim bu yüzden kaybattim artık ama eskisi gibi düşünmüyorum bazen sorguluyorum kendimi ay salak ne vardıda sanki bırakmadın diye ama bırakmadım hala devam ediyorum ama farklı bir kafayla.Kendime engel olamadığım tek şey bana gelip işte bak şundan dediinde hemen onu anlayıp yelkenleri suya indirmem.İndirmesem ne olcak ki sanki hemen diyor ki sen bana surat yapmaktan başka bişey yapmıyorsun????????????Offfffffffffffffffffffffff sence ne olcak canım?

Back
X