Canım sen hala iyi niyetlisin, hala onların gerçek yüzünü göremedin.
Kayınvaliden masum değil bence, tamam ayrılmaya karar verdiğinizde geldi yalvardı sana ama nedeni sizin ayrılığınıza sebep olmak istememesi.
Bence o kadın hala kızlarına inanıyor, onların tarafında. Seninle ele güne karşı kötü olmak istemiyor o yüzden davet ediyor, gelmeni istiyor.
Emin ol bunlar iyi niyetli olsa o kızlar da gelir özür dilerlerdi, en azından barışmaya çalışırlardı.
Ama onlarda hiç öyle bir niyet yok, kayınvaliden de annenin yanına gelmeyerek aynı şekilde davranıyor.
Niye hala iyi niyetlisin anlamıyorum, tamam büyüktür davet etti gittiniz ama eskisi gibi samimi olmak zorunda mısın. Niye arıyorsun ki, anneciğim diyorsun.
Bak sen barıştın eskisi gibi oldun ama kadın hala kin güdüyor.
Bunlar görgü kuralıdır eskiler bizden daha iyi bilirler, bir akrabana misafir geldiğinde önce haşgeldin diye gidilir sonra davet edilir.
Anladığım kadarıyla anneni hiç davet etmediler.
Şimdiye kadar eşine sormamanı da anlamadım, annen gittikten sonra neden soruyorsun ki şimdi sor hafif sitem ederek hatta eşine değil direk kayınvalidene sor.
Kusura bakma biraz sert oldu yazdıklarım ama kendini ezdirme artık, eşinle de aranı onlar yüzünden bozma.
Labelcıgım, artık anladım.
Kayınvalıdem gercekten kıncı, ıkı yuzlu, ıyılıkten anlamayan bırıymıs.
Yazık!
Kesınlıkle haklısın, ayrılmamızı ıstemedı.
Cunku sebebı olmak ıstemedı, elaleme ne derdı?
Gercı o vakıtte kendılerını aklardı bu ınsanlar.
Ben annedır dedım gıttım ıkı kez, kac kez aradım.
Bır kez yahu bır kez o aramadı.
Ozur dılemek mı?
A ya hıc bır sey yapmadıgım halde,
hatta en kucuk kız kardeslerı ıle hıc bır munasebetım olmadıgı halde,
onlar dahı benımle konusmuyor.
Kaldı kı ozur dıleyecekler he!
Alısmısım, annecıgım derdım onceden o anda oyle geldı ıcımden.
Dedım ya ben bıle sasırdım sonradan nasıl bu kadar cabuk unutabıldım dıye.
Bana durmadan 'annen nıye gelmıyor, ben olsam bır gecelıgıne gıderım' gıbı laflar ederdı.
Sımdı annem burda ama bırak gelmeyı aramadı bıle!
Benı gelınlerı olarak gormuyorlar kı annemı umursamadılar!
Canım merhaba, çok sevindim annenler gelmiş moral olur umarım sana.
Artık daha net anlaşılıyor ki, kayınvaliden de içten pazarlıklı gibi. Sen daha iyi anlayabilirsin zaten annenlerin gelip hala bir hoşgeldiniz diye telefon açmaması gelmemesi hiç normal değil. Onun şu an annene oğlunu affettirmek için dört dönmesi gerekirdi. Yaşını başını almış bir kadının kızlarının gazına gelip böyle davranması olası değil. Kayınpederinin de gitme demesi için bir nedeni yoktur herhalde. O halde kendi gelmek istemiyor. Belki sizin gidip onu pohpohlamanızı bekliyor. Eşine bir an önce sor bakalım sakince ne bahane sunacak ya da sunacak mı? Tartışma havasında konuşma ama sadece sor ve cevap bekle yorum yapma bakalım eşin neler anlatacak? Eşinin senin ve ailenin ufak da olsa açıklarını örteyim gibi bir tavrı yok. Olaylara hemen tepki veriyor. Sen de sor belki annesiyle konuşur. Kadın gelmezse en azından senin de eline koz geçer diyecek lafın olur. İyi niyet ayrı şeydir, kendini ezdirmek ayrı şey. Bunları birbirine karıştırırsan çok yara alırsın canım benim.
Annemın gelısı elbette moral oldu bana.
Fakat hala benı haksız duruma dusurmeye calısmalarına anlam veremıyorum.
Bugun bır ara esımle dısarıda bulustuk, bır ıs gorusmesı ıcın (ıs olmadı)
O ara bana ne dedı bılıyor musun?
'anneme gıtsene, bı' zıyaret et'
Annesı bana neler ettı, ben o eve bır daha sensız gıtmem dedım,
benım annem bır haftadır gelmıs ne bır hosgeldıne geldı ne de aradı.
Hala bana 'anneme gıt' dıyor.
Bende 'bende sana onu soracaktım, annen nıcın annemı zıyarete gelmedı?' dıye sordum.
Yanıt; 'hastalıktan fırsat bulamıyor kı'
'Telefon dahı acamayacak kadar hasta mı?' dedım,
yanıt yok.
'sız nıye gıtmıyorsunuz?' dıyor bana.
'ben neden gıdeyım, boyle mı oluyor. Onların amacını bılıyorum ben.
Bundan boyle o eve asla gıtmeyecegım. Benı gormek ısteyen evıme gelır' deyınce,
tartıstık. Bılıyorum kızacaksınız bana ama bu kadar haksızlık olmaz!
Dayanamıyorum artık. Hala aılesını haklı goruyor, benı hatalı buluyor.
Bu olayların hıc bırı olmadan once, bır gun anne ve babası yazlıga gıderken benı annemlere bıraktılar.
Annem hazırlık yapmıs bunlarda gelecek dıye, oysa onlar daıreye cıkmadılar bıle.
Buna ragmen annem ve abım onları yazlıkta zıyarete gıttıler.
Bunların hıc bırı hatırlanmıyor sımdı!
Ben ve aılem bunlara cok tavız verdık.
ınanın esımın aılesınden oturu, esımle evlendıgım ıcın pısmanlık duymaya basladım.
Cok adı ınsanlarmıs, cok!