eşim beni güzel bulmuyor! tecrübelerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var!!!

kelebeeekk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013
343
21
68
Arkadaşlar bi kadın için nekadar zor bi durum tahmin edersiniz.6 aylık evliyim ve evliliğimin ilk gününden beri aynı konuyla mücadele ediyorum.ben başörtülüyüm. eşim benim açık halimi gördüğünde yadırgadığını,alışamadığını güzel bulmadığını söyledi.konu üzerine çok konuştuk.herkesin açık ve kapalı halinin farklı olabileceğini ama çok da değişiklik olmayacağını anlattım uzun uzun.çok kırıldıldım kendime özgüvenimi kaybettim ama pes etmedim onu hep güleryüzlü ve en güzel kıyafetlerle karşıladım.sonra bunu da yanlış anladığını öğrendim.benim ondan sürekli cinsel beklenti içinde olduğum için giyinip kuşandığımı düşünüyomuş meğer.öyle kötü hissetim ki kendimi.bunun hiç normal olmadığını düşündüm ve araştırmaya başladım.ama ara ara da çok yakın olduğu zamanlar oluyordu.büyü mü dedim hocalara danıştım büyü olmadığını öğrendim.ama aynı konu üzerine hep kırdı beni en son bana bişey hissetmediğini söyledi ve sinir krizi geçirdim.durumu abisine açtım psikolojik bi rahatsızlık olabileceğini düşünerek psikiyatriye başvurduk.DİSTİMİ tanısı kondu.eşimin depresyonun farklı bir boyutunu yaşadığını oyüzden gerçek duygu ve hislerini anlayamadığını falan söyledi doktor.ilaç tedavisine başladı.yaklaşık 1.5aydır ilaç kullanıyor ama zerre eğişiklik yok.bu süre zarfında ben 3 kere boşanmaya karar verdim ama hep bir engel çıktı.öyle garip ki yaşadıklarım buraya sığdıramıyorum.boşanıcam dediğimde zırıl zırıl ağlıyo,vazgeçtim dediğimde seviniyo.senden nefret ediyorum dediğimde ağlıyo.seni seviyorum demiyo ama bazem çok sıcak davranıyo.yemeğin sevdiğim taraflarını bana ayırmak gibi detaylarla beni seviyo mu acaba hissine kapılabiliyorum.ama çoğu zaman da uzak ve açık açık beni kıracak şeyler söylüyor.çok kafam karışık çoookkk.ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım. evet o psikolojik olarak hasta sabırlı olmalıyım diyorum ama ben de çok kırıldım sabrım taşıveriyo bazen.
benzer şeyler yaşayan varmı? tecrübeli arkadaşlardan yarım bekliyorum lütfeeenn!

Merhaba Arkadaşım ,
yazını okuyunca çok etkilendim çünkü bende ciddi bir depresyonun içindeyim boşanma aşamasındayım ve bu süreci kendi başıma atlatamıyorum. Daha önce Psikiyatri servisine gitti ilaç kullandım ever işe yaradı ama bir arkadaşım psikoloğa giderek gayet güzel sorunlarını halletti hatta evliliği kurtuldu şimdi bende bir psikolog arayışı içindeyim. Evliliiği için arkadaşım Aylin Türkoğlu diye birini tavsiye etti daha önce ona gitmiş ama sosyete psikoloğu falan da deiniliyor açıkcası biraz da çekiniyorum mali açıdan. Bence sendebir psikologdan destek alabilirsin

ben niğde gibi küçük ve imkanları kısıtlı bi şehirde ikamet ediyorum burda doğru düzgün gidilebilecek dr da yok.psikiyatri için de kayseriye gidiyoruz.eğer evliliğin kurulacaksa maliyeti hiç düşünme arkadaşım her yolu dene sebeplere yapış.hayatta huzurdan,sevgiden,birlikten,aileden daha önemli ne var ki...aç kal ama psikoloğu ihmal etme derim..sanırım istanbuldasın.Nevzat Tarhan ı da düşünebilirsin. işinde uzman.. ya da Mustafa Ulusoy. ben istanbulda olsam dr bırakmam nerdeyse..
şuan eşimin gittiği dr bana da talkinlerde bulunuyor ama kısa bir süre işe yarıyor..Allah'tan hayırlısı diyorum dua ediyorum...bakalım neler olacak...

Ya canım kusura bakma ama çok tuhaf. Bu adam evlenmeden önce görmedi mi seni? Neyi begenmiyo başını acınca içinden ne cıkmasını bekliyodu, Allah kolaylık versin sorunlu adamlarla ugraşmak zor bendede var bitane ama seninki daha zor. Ama çok sıkma kendini bence herşey olucagına varır

evet,görücü usulüyle evlendik.. ama bunun bi etkisi olduğunu düşünmüyorum.

bir kadın olarak en zor şeylerden birini yaşıyorsunuz.
ama görücü usulünden kaynaklanmadığını düşünüyorum diye kestirip atmayın.
suç ne sizde ne de eşinizde olmayabilir.
adamın aklında belki başka biri vardır.
ben niyeyse o ihtimal üzerinde yoğunlaştım :26:

eşimle çok konuştuk bu konuyu..açık açık sordum,çaktırmadan ağzını aradım öyle bir durum değil..ki zaten nişanlılık döneminde falan herşey çok yolundaydı sevdiğini iliklerime kadar hissediyodum..sorunun ciddi bir psikolojik rahatsızlık olduğu ortada ama ben çok yıprandım sabır gücüm azaldı.en ufak olumsuzlukta yıkılıyorum.. bir de aklıma hep ''ya tedavi bitince de böyle devam ederse'' sorusu kurcalıyo..
ümitle ümitsizlik arasındayım açıkçası..bazen diyorum ki bu düzelmeyecek bişey değil sadece zaman ve sabır..çünkü ondan o elektriği alıyorum bazen hakketen çok sıcak ve yakın..bazen de ya şöyle olursa ya böyle olursa korkularıyla çıkmaza giriyorum..
yaşaması kadar anlatması da zor bir durum yani

Ahh canımm, çok üzüldüm, ben de başörtülüyüm azcık yerine koyabiliyorum kendimi. Bence eşin seni seviyor, sordun mu hiç bunu açıkça ne cevap verdi?
Kesinlikle psikolojik bir sorun. Bak benim dayım da evleniyor başörtülü biriyle. (Şimdiye kadar tam tersi kızlarla birlikte olsa bile). İmam nikahından dolayı gelinimizi başı açık görebildi ve anneme demiş ilk gördüğümde bir şaşırdım, çirkin geldi diye. Halbuki kzın saçları güzel. Daha sonra da kıza demiş kapalı halin daha güzel diye. Bence öle eşinin dediği gibi yadırgama fln yine şaşırma olabilir. Nasıl saçların? Cidden soruyorum ki anlayabileyim neden yadırgadığını.
Zaten sorun bu değil bence. Kim saç meselesine bu kadar takılır. Ağlıyorsa damara basıyorsun demektir. O çocuk hasta. Bence de ne hissettiğini bilmiyor dediğin gibi. Sabret canım sabır imandan.

evet Byzanur arkadaşım sordum açık açık, bana bişey hissetmediğini söyledi..hatta uzun zamandır hiçkimseye güzel duygular besleyemediğini farkettiğini de söyledi.yaklaşık 1 haftadır ayrı yaşıyoruz.sinirlerim öyle bozulmuş sabrım öyle tükenmiş ki sinir krizi geçirdim.bunun üzerine en az 1 ay ayrı yaşamaya karar verdik.çok zor bir dönemdeyim..lütfen dualarınızı eksik etmeyin.

saçlarım da bakımlıdır ki o eve gelmeden yıkar tokalar,düzleştirir,şekil veririm..ama işte..

Acaba evliliğin kaldıramadığı sorumluluklardan dolayı mı bunaldı eşin? Kimseye güzel duygular hissetmiyor yani ailesi dahil, doğru mu? Tabi ki dua ederimm..

Acaba evliliğin kaldıramadığı sorumluluklardan dolayı mı bunaldı eşin? Kimseye güzel duygular hissetmiyor yani ailesi dahil, doğru mu? Tabi ki dua ederimm..
evet, ailesi dahil...zaten soyutladı kendini herkesten..kimseyle görüşmüyor..doktor, bu distimi rahatsızlığının yıllar öncesine dayandığı ama hayatındaki önemli bi değişmeyle patlak verdiğini söyldi.o da evlilik işte..
bakalım görüşmediğimiz süre zarfında ne olacak toparlanabilecekmiyiz yoksa tamamen kopacak mıyız? öyle zor ki,Rabbim kimseye yaşatmasın..

Allah yardımcınız olsun inşallah düzelir eşarp takınca ve çıkarınca arada okadarda fark olmuyorki bence şuan rahatsız olduğu için öyle diyor tedaviden sonra düşüncesinin değişeceğini düşünüyorum

bence eşinin gözünün içine baka baka sen beni ister beğen ister beğenme ben kendimle gurur duyuyorum.pijamalı halimle bile oldukça güzelim.gibi kendini beğenmiş bir kaç söz edebilirsiniz. ama bunu söylerken içten olun ve gerçekten hissederek söyleyin eğer eşinizin bu sözlerini dikkate alır ve bu konuda çabalamaya çalışırsanız eşinizin gözünde değeriniz yerlere düşer.kendinizi lütfen beğenin ve bunu yüksek sesle dile getirin

ümit ve ümitsizlik arasında sürekli gel-git yaşamak... artık kendim düşünemiyorum, insanların yorumlarına göre bazen düzelecek gibi hissediyorum bazen de koparıp atmak geliyo içimden... ayrı yaşayalı 2 hafta olmak üzere hiç bir özleme belirtisi yok. ara-sıra arayıp hal-hatır soruyo ama sesinde hep bi asabiyet... dün doğumgünümdü pasta ve hediye alıp gelmiş ama evde bulamayınca komşuya bırakmış..sonra da beni arayıp hediyeni ordan alırsın diyo.. öyle üzüldüm ki, içinden geldiğinden falan değil yani, bir görevi yerine getirir gibi... bilemiyorum,Allah sonumuzu hayır etsin demekten başka dua bile edemiyorum...

Ona bir sok yasatmalisin bence. Cirkin kadin yoktur bakimsiz kadin vardir. Imaj degisikligiyle karsisina ciksan ve seni taniyamasa? Örnegin cok iyi bir kuaföre git ve sacinin rengini ve seklini degistirt. Saclarin düz ise kivircik yada tam tersi yaptirabilirsin mesela.Bir de profesyonelce bir makyaj (öyle bir gondoten, bir rimel degil yani). Giyin minini topukularini, sik parfümünü, cagir mum esliginde aksam yemegine. Bakalim kücük dilini yutuyor mu...

Eşimin arkadaşının karısı da kapalı biz hep onu öyle gördük taa ki düğüne kadar kız düğünde saçını açmaya karar vermiş yani hep öyle hayal etmiş kendisini ...........düğüne gittik hepimiz şaşırdık eşim ilk etapta tanıyamadı o derece yani.... hepimiz kapalı hali daha güzel dedik kendi kendimize,,hatta eşim arkadaşına eşini tanıyamadım açık olunca dedi ki kötü anlamda birşey söylemek anlamında değil sadece şaşkınlığını söylemişti ona rağmen arkadaşı evet açık olduğundan daha olgun gösteriyor bence de dedi düğünün ortasında.........ama şimdi çok mutlulular çocuk gözünün içine bakıyor karısının........zaten görücü usulü değildi evlilikleri..... bu genelde yaşanabilir bi durum yani özellikle görücü usulü evliliklerde ama sizin ki uzamış 6 ay olduğundan ve değişim olmadığından söz etmişsinz psikolog vs işe yarar mı bilmiyorum............ üzüldüm durumunuza cidden ama bana eşinizin bu tavırlarına karşı çok daha fazla sabredemeyecekmişsiniz gibi geldi... inşallah herşey yoluna girerr....

canım benm rabbim yar ve yardımcın olsun bende kapalıyım ewt kapalı bayanlar açık göründüklerinde ikinci bi insan varmış gibi görünebiliyor yadırganabiliyor yada tam tersi daha çok beğenilebiliyorlar..sana tavsiyem asla pes etme salavatı tefriciye var 4444 dua istersen bugün başla okumaya dilersende yardımcı oluruz yani kendi adıma konuşuyorum okumanda yardım ederim unutmaki yer gök dua üzerine ben içinde olduğun durmu yaşamasamda yakınçevremde buna benzer olaylara şahit oldum inş eşin aydınlığa kavuşurda yuvasına sahip çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…