- 16 Nisan 2013
- 343
- 21
- 68
- Konu Sahibi kelebeeekk
-
Merhaba Arkadaşım ,
yazını okuyunca çok etkilendim çünkü bende ciddi bir depresyonun içindeyim boşanma aşamasındayım ve bu süreci kendi başıma atlatamıyorum. Daha önce Psikiyatri servisine gitti ilaç kullandım ever işe yaradı ama bir arkadaşım psikoloğa giderek gayet güzel sorunlarını halletti hatta evliliği kurtuldu şimdi bende bir psikolog arayışı içindeyim. Evliliiği için arkadaşım Aylin Türkoğlu diye birini tavsiye etti daha önce ona gitmiş ama sosyete psikoloğu falan da deiniliyor açıkcası biraz da çekiniyorum mali açıdan. Bence sendebir psikologdan destek alabilirsin
görücü usulümü evlendiniz?
evet,görücü usulüyle evlendik.. ama bunun bi etkisi olduğunu düşünmüyorum.
Ahh canımm, çok üzüldüm, ben de başörtülüyüm azcık yerine koyabiliyorum kendimi. Bence eşin seni seviyor, sordun mu hiç bunu açıkça ne cevap verdi?Arkadaşlar bi kadın için nekadar zor bi durum tahmin edersiniz.6 aylık evliyim ve evliliğimin ilk gününden beri aynı konuyla mücadele ediyorum.ben başörtülüyüm. eşim benim açık halimi gördüğünde yadırgadığını,alışamadığını güzel bulmadığını söyledi.konu üzerine çok konuştuk.herkesin açık ve kapalı halinin farklı olabileceğini ama çok da değişiklik olmayacağını anlattım uzun uzun.çok kırıldıldım kendime özgüvenimi kaybettim ama pes etmedim onu hep güleryüzlü ve en güzel kıyafetlerle karşıladım.sonra bunu da yanlış anladığını öğrendim.benim ondan sürekli cinsel beklenti içinde olduğum için giyinip kuşandığımı düşünüyomuş meğer.öyle kötü hissetim ki kendimi.bunun hiç normal olmadığını düşündüm ve araştırmaya başladım.ama ara ara da çok yakın olduğu zamanlar oluyordu.büyü mü dedim hocalara danıştım büyü olmadığını öğrendim.ama aynı konu üzerine hep kırdı beni en son bana bişey hissetmediğini söyledi ve sinir krizi geçirdim.durumu abisine açtım psikolojik bi rahatsızlık olabileceğini düşünerek psikiyatriye başvurduk.DİSTİMİ tanısı kondu.eşimin depresyonun farklı bir boyutunu yaşadığını oyüzden gerçek duygu ve hislerini anlayamadığını falan söyledi doktor.ilaç tedavisine başladı.yaklaşık 1.5aydır ilaç kullanıyor ama zerre eğişiklik yok.bu süre zarfında ben 3 kere boşanmaya karar verdim ama hep bir engel çıktı.öyle garip ki yaşadıklarım buraya sığdıramıyorum.boşanıcam dediğimde zırıl zırıl ağlıyo,vazgeçtim dediğimde seviniyo.senden nefret ediyorum dediğimde ağlıyo.seni seviyorum demiyo ama bazem çok sıcak davranıyo.yemeğin sevdiğim taraflarını bana ayırmak gibi detaylarla beni seviyo mu acaba hissine kapılabiliyorum.ama çoğu zaman da uzak ve açık açık beni kıracak şeyler söylüyor.çok kafam karışık çoookkk.ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım. evet o psikolojik olarak hasta sabırlı olmalıyım diyorum ama ben de çok kırıldım sabrım taşıveriyo bazen.
benzer şeyler yaşayan varmı? tecrübeli arkadaşlardan yarım bekliyorum lütfeeenn!
Ahh canımm, çok üzüldüm, ben de başörtülüyüm azcık yerine koyabiliyorum kendimi. Bence eşin seni seviyor, sordun mu hiç bunu açıkça ne cevap verdi?
Kesinlikle psikolojik bir sorun. Bak benim dayım da evleniyor başörtülü biriyle. (Şimdiye kadar tam tersi kızlarla birlikte olsa bile). İmam nikahından dolayı gelinimizi başı açık görebildi ve anneme demiş ilk gördüğümde bir şaşırdım, çirkin geldi diye. Halbuki kzın saçları güzel. Daha sonra da kıza demiş kapalı halin daha güzel diye. Bence öle eşinin dediği gibi yadırgama fln yine şaşırma olabilir. Nasıl saçların? Cidden soruyorum ki anlayabileyim neden yadırgadığını.
Zaten sorun bu değil bence. Kim saç meselesine bu kadar takılır. Ağlıyorsa damara basıyorsun demektir. O çocuk hasta. Bence de ne hissettiğini bilmiyor dediğin gibi. Sabret canım sabır imandan.
Acaba evliliğin kaldıramadığı sorumluluklardan dolayı mı bunaldı eşin? Kimseye güzel duygular hissetmiyor yani ailesi dahil, doğru mu? Tabi ki dua ederimm..evet Byzanur arkadaşım sordum açık açık, bana bişey hissetmediğini söyledi..hatta uzun zamandır hiçkimseye güzel duygular besleyemediğini farkettiğini de söyledi.yaklaşık 1 haftadır ayrı yaşıyoruz.sinirlerim öyle bozulmuş sabrım öyle tükenmiş ki sinir krizi geçirdim.bunun üzerine en az 1 ay ayrı yaşamaya karar verdik.çok zor bir dönemdeyim..lütfen dualarınızı eksik etmeyin.
evet, ailesi dahil...zaten soyutladı kendini herkesten..kimseyle görüşmüyor..doktor, bu distimi rahatsızlığının yıllar öncesine dayandığı ama hayatındaki önemli bi değişmeyle patlak verdiğini söyldi.o da evlilik işte..Acaba evliliğin kaldıramadığı sorumluluklardan dolayı mı bunaldı eşin? Kimseye güzel duygular hissetmiyor yani ailesi dahil, doğru mu? Tabi ki dua ederimm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?