eşim beni güzel bulmuyor! tecrübelerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var!!!

eşinizin cinsellikle ilgili sorunları olabilir,kendinde olduğunu düşündüğü bir eksikliği sizi başka bir konuda suçlayarak ört pas etmeye çalışıyor gibi geldi bana,yoksa kapalıyken beğendi de açıkken beğenmedi hiç mantıklı gelmiyor.

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım Allah sabır versin.unutma dünyada ki en büyük imtihan eş ile olanmış.
acaba eşin ilaçlarını kullanmıyor olabilir mi.
tedaviye başlayalı baya olmuş ve hiç iyileşme olmamış,aklıma bu geldi bence evine dön ve takip et onu
gerekirse ilaçlarını kendin ver içtiğinden emin ol.

5 sayfayı da okudum.
İlk yazını okuyunca ne dikkatimi çekti biliyor musun?Eşinin abisine konuyu aktarıyorsun ve nevsehir gibi bir yerde bile ilk etapta PSİKOLOJİK BİR SORUN olabilecegine hemen hükmedilip
Psikiyatriste gidiliyor.

Hiç şüphelendiginiz olmadı mı konu sahibi?Bence EŞİNİZİN AİLESİ EŞİNİZİN PSİKOLOJİK PROBLEMLERİNİ en başından biliyormuş.Belki evlenince nüksetti yada sebep siz bilinerek hastaık kendini gösterdi.

Görücü usulu evlendirilme sebebi bu hastalık olabilir.

Bir arkadasımız Ömür boyu sürebilecek,tedavisi olsa dahi uzun sürecek bir rahatsızlıktır demiş.

Bence eşinin ailesiyle yüzleşmelisin.EŞİNİN HASTALIĞI KONUSUNDA BİLGİLERİ VARSA SANA DÜRÜSTÇE HASTALIK GEÇMİŞİNİ ANLATMALILAR.

Eşini seviyor olabilirsin ama hiç düzelmeyecek bir durumda ise kendini yıpratmadan ne yol izleyecegine karar vermen gerekir.
Bir ömür böyle geçmez.Hiçbir derdin yokken yaşadıklarınla PROZAC kullanmaya başlamıssın.Kendine de acı.

Ve en önemlisi lütfen bu süreç bitmeden ÇOCUK SAHİBİ olmak konusunda dikkatli ol.

Hastalıgın kalıtımsal olma ihtimali de varmı acaba bunu da ögrenmelisin...

Allah saglık,huzur,şifa nasip etsin...Hastalıkta saglıkta söz verdik diyen arkadaslarımız var,bu rahatsızlık biline biline evlendirildiyse bunun vebali büyük olur.Arkadasımıza da yazık.
Ben lise 1 deyken ablamın arkadası görücü usulu evlendirildi.Bir kaç kez bir araya geldiler sadece.O durumda da çocugun yengesi hep yanlarında durmuş.Çok utangaçtır felan demiş az da olsa konusmaya çekinir demiş.

Arkadasımız evlendigi ilk hafta hayatının şokunu yaşadı.Evlendigi kişi dilsiz gibi anlaşılamayacak tarzda konuşma bozuklugu çekiyordu.ve biline istenile kızla konuşturulmamıştı..Bazen aileler kendi çocuklarına üzülüp onların istikbali, için yalnışlar yapabiliyor.Tabii bu sadece bir ihtimal...

merhaba canım

yazılanlarıokudum. öncelikle eşinin seni beğenmiyor olması vs tamamen psikolojik durumu sebebiyle. bende kapalıyım, etrafımdaki arkadaşlarımın çoğu da kapalı ve ben çok pespaye çok bakımsız olmadığı sürece kapalı bayanların açık hallerinin kapalı hallerinden güzel olduğunu gördüm. hiç bir şey olmasa bile açıkken daha genç gösteriyor insan. o yüzden özgüvenini kaybedeceğin hiçbir durum yok ortada.

bunun yanında üstteki arkadaşın dediklerine de katılıyorum. aile nasıl bu kadar çabuk psikoloğa göndermeye karar vermiş. benim gözlemlediğim kadarıyla ailelerin oğullarının psikolojik sorunları olduğunu kabul etmesi bile bir mesele ülkemizde. yani diyeceğim bu sorun önceden biliniyodu ve sana, ailene söylenmediyse çok büyük vebal altına girmiş birileri.

Bence seni güzel bulmamasıyla alakası yok.
Bana öyle geliyor ki,eşinin açık kadınlarla ilgili kötü düşünceleri var.
Seni açık görünce,o düşünceleri depreşiyor olabilir.

Büyük ihtimalle ailede namus=başörtüsü olarak yetişmiş.
Annesi evde tülbent veya yemeni takıyor olabilir.
Eğer kızkardeşi yoksa ve diğer tüm akrabaları kapalı ise,başka türlü düşünemiyor belki.

Eğer üstte yazdıklarım doğruysa,bunun üzerinde durmak lazım.
Psikiyatristle sen de görüşüyorsan,başı açık kadınlarla ilgili düşüncelerini irdeleyin.

Son düzenleme:
desteğiniz için teşekkür ederim arkadaşım... haklısın gerçekten yapılan yorumların önemi büyük,düşünelerimi olumsuz etkileyen herşeyi kulak arkası etmeye karar verdim..yuvamı kurarken gözettiğim Allah rızasını yuvamın devamı için gözetmeye gayret göstereceğim, tabii ki gücümün yettiği ölçüde..
hiçbir anne baba evladının kötü olmasını acı çekmesini istemez ki hele de bu kız evlat ise...tabiiki benim annem babam da bu düşünceler,ama onlar da herşeyi gördüler eşimin bakışlarını, konuşmalarını...babam açık açık söyledi bunu bizzat sizin ağzınızdan duymasam vallahi yalan derdim ama herşey ortada,hasta olduğu herhalinden belli olan bir insana ne kızılır ne yargılanır dedi...bu süreci birlikte gözlemlerip birlikte atlatmaya çalışalım dedi.ve bana da sabrı öğütledi.acı çekmemi istediği için mi ASLA...demek ki baba yüreğiyle hissettiği bişeyler baba tecrübesiyle bildiği bişeyler var diye düşünüyorum...
gelişmeleri yazmaya devam edeceğim..destek olan herkesten Allah ebeden razı olsun..

arkadaşlar eşimin ve ailesinin bu hastalığı bildiğini ve bi kasıt gözettiğini düşünmüyorum...her yolu deneyip en son çare olarak ailesiyle paylaştım ve denediğim yolları da açık açık anlattım ailesine.psikolojik bir durum olabileceği aklıma gelmişti,sağlıkçıyım zaten ama eşimi ikna edememiştim.ailesi devreye girince bunu kabul etmesi kolay oldu...
namus=başörtüsü mantığında biri de değil eşim.çünkü zaten ailesinde sadece annesi kapalı.ablası vs başı açık...
durum gerçekten çok farklı hatta anlaşılmaz...acımasız yorumlar gelmesini olağan karşılıyorum buyüzden...Rabbim kimseye yaşatmasın...

sevmek ve beğenmek apayrıdır, ikisi hiç bir şekilde birleştirilemez....

insan sevdiğinin güzel olmasıyla( başkaları tarafından güzel bulunması) (erkekler adına konuşuyorum) gurur duyar, onurlanır, sadece budur! ama kendisine zaten güzel gelir sevdiği kadın, seviyorsa kusursuz gelir, onu dolgunluğuyla zayıflığıyla kusurlarıyla sever... kadının kendine bakması erkeğin gözünde özgüven ifadesidir ki her erkek özgüveni yerinde kadınları takdir eder! ama hem sevip hem kusur buluyorsa, farklı sorunların bulduğu kusurlarla bahanesini yapıyordur ki bunun bi kadını nasıl inciteceğini düşünemeden....

eşinizin sizi sevmediğini düşünmüyorum, çünkü yemeğin en güzel yanını sizin için ayırmayı sevmeyen adam düşünmez!
ayrılmak istediğinizde ağlamaz... affettiğinizde mutlu olmaz...

belki siz tesettürlü olduğunuz için gizemli geliyordu (niğdede yaşayan bir erkeğe göre) kapalı bir kutu gibi elipyor merak uyandırıyor bu merak heyecan yaratıyordu onda, bilemeyiz, sizi açık gördüğünde bu heyecanın bitişiyle adlandıramadığı duygulara beğenmemek adı vermiş olabilir.... ki hastalığıda zaten duygularının farkında olmamak ne hissettiğini bilmemekmiş....

ama eşiniz hastada olsa her erkeğin asla tahammül edemediği (kötü) ve karşı koyamadığı(güzel) şey kadının kokusudur...
ve asla kendinizi çirkin hissetmeyin, klasik olcak ama çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır, kendinize hafif gizli makyaj yapın, saçrenginizi değiştirin, evin içinde kıyafetlerinizi seksi değil ama şık seçin, ve güzel bir parfüm hergün bir damla kendinizi iyi hissetmenizi sağlayıp, tüm bu yazdıklarım eşinizden ziyade sizin kaybttiğiniz güzellik duygularınızı geri kazanmanıza yardımdı olucaktır, kimbilir eşinizinde bakışları değişebilir bu sayede...

ki yazdıklarınızı okuduğumda özellikle dikkat ettim, durumunuza yaklaşımınızda ki mantıklı kadındı, siz akıllı, kendini güzel afede edebilen, sabırlı güçlü bir kadınsınız, kırılmış olmaklada haklısınız, ama inanın o kırıkları birleştirecek kabiliyet yine sizde... yapıştırmak için malzemenizde sizde, ve sizde çirkin diyen eşinize inat güzelliğinizi vurgulamak, sizi kırdığı yerden başlamak en isabetli yoldur...

her kadın güzeldir... yeterki o güzelliği kendiside farketsin...
çünkü senin görmediğini başkasına gösteremezsin...

allah yardımcın olsun bi kere cidden cok zor bi durum bence ayrı durmakla hata yapmışsın ya daha kötü olursa bence yanında dur ona destek olduğunu seni nasıl görmek istediğini falan sor belki yardımı dokunur cevaplarının

kendi adıma acımasız bir yorum yaptıgımı sanmıyorum.size bunu yazdıgım örnekle de izah ettim.belki böyle olabilir.ben bunu düşündüm dedim.

Birileri sizin kandırıldıgınızı düşündüyse --ben de dahil-- bu sizin olayları anlatış şeklinizden kaynaklanıyor.

Siz en başında ben sağlıkçıyım.kendim psikolojik oldugunu anladım ama eşime kabul ettiremedim.ailesiyle paylaşıp ikna yoluna gittik diye anlatsaydınız kim size aksini yazardı ?

üzüntü,sıkıntı ile kendinizi eksik ifade etmenizden kaynaklandıgına inandıgım yalnış anlaşılma yüzünden bir de hatalı taraf olmak?

Kendi adıma bilemedim?

acımasız yorum diye kastettiğim siz değildiniz ki bunu üstteki yorumumda da vurgulamıştım... ama olabilir tabii ki yazarak insan kendini nekadar ifade edebilir ya da nekadar doğru ifade edebilir...yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilerim...

Arkadaşlar gelişmeleri yazmaya devam edeceğim demiştim...
c.tesi günü dr randevumuzun günü gelmişti.ve 1aydan beridir ilk kez karşılaştık eşimle... mümkün olduğunca yakın davranmaya çalıştım çünkü arada zaten bir soğukluk var eğer o anda ortam oluşmazsa hiç konuşamayız diye düşündüm.görünce öptüm yanaklarından,o gayet soğuktu.hiç istifimi bozmadım halini hatrını sordum aynı soğuklukta cvp verdi ve sonra bu kısır döngüden sıkıldığını,ayrılmanın daha doğru olacağını ama benim fikrimin de önemli olduğunu falan söyledi.ben yine sakinliğimi bozmadan,sen kararını varmişsin zaten bunun üzerine ben ne fikir yürütebilrim ki dedim..sonra bir baktım ağlıyor.net olması gerektiğini söyledim,hem gözyaşı hem ayrılık kararı çelişiyorsun beni de şaşırtıyorsun dedim sadece üzülüyorum diyebildi...
yaklaşık 15dk kadar sessizlik oldu hiç konuşmadık,o sadece ağladı... sonra ayrı kaldığımız süre zarfında neler yaptığını anlatmaya başladı,benim neler yaptığımı sordu ama sessiz sessiz ağlıyordu farkettim..konuştukça açıldık konuştukça açıldık ve pür neşe oldu birden eşim..en son biz dr a danışalım bu ayrı yaşama mevzusunu,kendimi şuan çok iyi hissediyorum,sana karşı da öyle,çok garip demeye başladı...durumu dr a da aynen anlattık. dr da tedaviye başladığımızdan beri en iyi gördüğüm gün dedi..madem öyle ramazan a kadar ayrı yaşayın,birlikte bişeyler yapmayı iyice özleyin,ramazan da bol bol misafir alın ve misafirliğe gidin hem ramazanın bereketi hem özlem tetikleyici olabilir dedi.
dr dan çıktığımızda beraber yemek yedik evimiz için alışveriş yaptık...hatta biraz yakınlaşmamız bile oldu..akşam beni babamlara bıraktı,ertesi gün erkenden aradı eve ve arabaya değişik bişeyler yapmak istediğini söyledi fikrimi sordu,onayladım sonra onları göstermek için yine buluştuk ve ozaman da çok sıcaktı..(Allah daha iyi etsin inş)
lütfen dua edin arkadaşlar gerçekten aile saadeti huzur mutluluk dünyanın en önemli şeyi... umarım en kısa zamanda herşey yoluna girer..

Çok sevindim, acaba konuşmanız sonunda, ağlayan adam ne oldu da birden neşe doldu anlamadım. Bu mutluluk verici bir değişim inşallah eşin çok daha iyi olurr :))

işte böyle anlık dalgalanmalar oluyor duygularında,ilginç bir durum..
bunu yaşadıktan sonra elimden gelen herşeyi yapmadan karar vermemem gerektiğini daha iyi anladım..
tşkr ederim iyi dilek ve dualarınız için...

konuyu okuyunca ınanamadım ya... ne demek senı beğenmıyorum kapalıyken farklı açıkken farklısın demek
arkadaşım sen hala yuvanı kurtarmak için direnıyorsun anladığım kadarıyla... ben olsam bana bunları dıyen adamın yanında 5 dakka kalmazdım. bır kadın için nekadar gurur kırıcı. bır kadın adrıana limada olsa karşındakınden ıltıfat bekler ruhunun okşanmasını ister helekı bu adam kocasıysa....senınkıne ne desem bılemedım....neden evlendın madem be adam....
bence baktın duzelme olmazsa uğraşma. evet yuvalar kolay kurulmuyo bılıyorum ya...olan kendıne olur bı sure sonra ozguvenını kaybetmış bir birey olursun...buna izin verme....bırak kımı beğenıyorsa onunla olsun.sende senı hakeden bırıyle olursun elbet

ben bu durumun kesinlikle görücü usulü evlilikten kaynaklandığını düşünmüyorum,bende o şekilde evlendim 10 yıllık evliyim ve bir an bile pişman olmadım:13::13:benim eşimde nişanlıyken saçı açık ilk gördüğünde şaşırdı bakıp durdu ama kırıcı bir yorum kesinlikle yapmadışimdi saçım dökülmeden dolayı çok kısa ben üzülüyorum ama o çok çok beğendiğini söylüyorbence sorun kesinlikle psikolojik ve tedavi olacak bi durum..ben pes etme derim inş.eviliğin kurtulur

inşaallah arkadaşım... hislerim buzamana kadar yanıltmadı beni inşaallah bu kez de yanıltmaz, çünkü ben de düzeleceğini ve muhabbete-saadete erişeceğimizi hissediyorum...

kızlar, cuma günü eşim aradı,evimize çağırdı beni.. gidip gitmemek arasında çok cebeleştim ama düşündüm,gitmesem aradaki soğukluk katlanacak.gitsem tedavi sürecini nasıl etkiler? kararsız kaldım ve o an içimden gitmek geldi gittim... çok güzel vakit geçirdik.. yine bir ara sıkıntılı hali geldi ama çabuk atlattı... biraz konuştuk, durumun seninle alakalı olmadığını yeni anlıyorum ama evlilik ve evliliğin getirdiği sorumluluklar tetiklemiş beni belliki dedi.takıntı haline getirmişim bazı şeyleri,ama daha çabuk atlatıyorum olumsuzlukları dedi. ben çok yorum yapmamaya çalıştım zaten.. sabah uyandığımızda da herşey yolundaydı.. beraber kahvaltı hazırladık,beraber yedik, çarşıda turladık sonra beni ablama bıraktı... %100 normaldi diyemem ama normale yakındı..
sonradan da acaba gitmemelimiydim diye kendimi yiyip bitirdim
annemle paylaştım çok tepki gösterdi
ama hala düşünüyorum gitmesem yeni bi sorunla karşılaşırdım gibi geliyo.zaten ilk karşılaştığımızda ve tekrar ayrılırken soğukluk oluyor, bunu katlamak istemedim.

siz ne düşünüyorsunuz?

buarada evimi çok çok çok özlemişim.önümüzdeki cumartesi yer değişikliği olacak.o annesinde kalacak ben evimizde... inşaallah annesinde kaldığı süre içinde o da aynı şeyleri hisseder..

Kalıp kalmama durumunu doktorunla paylaş istersen..

insallah sonunuz ıyı olur arkadsım dılıyorum bu evlılık kurtulur cunku sen bunu hakedıyorsun esını sevıyorsun ve onu kaybetmemek ıcın ugrasıyorsun ben cok ugrastım ama esımın takıntıları bıtmedı bıtmıyor bızımkı cok farklı ama, kendınce benı sevıyor bazı seylerı gormememı ıstıyor ama benım gururum kırıla kırıla artık gurur kalmadı son olarak bır evlılık terapıstıne gıtmemız gerektıgını dusunuyorum gercı ben artık şuna ınanıyorum can cıkmadan huy cıkmaz ama umut ıste ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…