- Konu Sahibi kelebeeekk
-
Arkadaşlar bi kadın için nekadar zor bi durum tahmin edersiniz.6 aylık evliyim ve evliliğimin ilk gününden beri aynı konuyla mücadele ediyorum.ben başörtülüyüm. eşim benim açık halimi gördüğünde yadırgadığını,alışamadığını güzel bulmadığını söyledi.konu üzerine çok konuştuk.herkesin açık ve kapalı halinin farklı olabileceğini ama çok da değişiklik olmayacağını anlattım uzun uzun.çok kırıldıldım kendime özgüvenimi kaybettim ama pes etmedim onu hep güleryüzlü ve en güzel kıyafetlerle karşıladım.sonra bunu da yanlış anladığını öğrendim.benim ondan sürekli cinsel beklenti içinde olduğum için giyinip kuşandığımı düşünüyomuş meğer.öyle kötü hissetim ki kendimi.bunun hiç normal olmadığını düşündüm ve araştırmaya başladım.ama ara ara da çok yakın olduğu zamanlar oluyordu.büyü mü dedim hocalara danıştım büyü olmadığını öğrendim.ama aynı konu üzerine hep kırdı beni en son bana bişey hissetmediğini söyledi ve sinir krizi geçirdim.durumu abisine açtım psikolojik bi rahatsızlık olabileceğini düşünerek psikiyatriye başvurduk.DİSTİMİ tanısı kondu.eşimin depresyonun farklı bir boyutunu yaşadığını oyüzden gerçek duygu ve hislerini anlayamadığını falan söyledi doktor.ilaç tedavisine başladı.yaklaşık 1.5aydır ilaç kullanıyor ama zerre eğişiklik yok.bu süre zarfında ben 3 kere boşanmaya karar verdim ama hep bir engel çıktı.öyle garip ki yaşadıklarım buraya sığdıramıyorum.boşanıcam dediğimde zırıl zırıl ağlıyo,vazgeçtim dediğimde seviniyo.senden nefret ediyorum dediğimde ağlıyo.seni seviyorum demiyo ama bazem çok sıcak davranıyo.yemeğin sevdiğim taraflarını bana ayırmak gibi detaylarla beni seviyo mu acaba hissine kapılabiliyorum.ama çoğu zaman da uzak ve açık açık beni kıracak şeyler söylüyor.çok kafam karışık çoookkk.ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım. evet o psikolojik olarak hasta sabırlı olmalıyım diyorum ama ben de çok kırıldım sabrım taşıveriyo bazen.
benzer şeyler yaşayan varmı? tecrübeli arkadaşlardan yarım bekliyorum lütfeeenn!
desteğiniz için teşekkür ederim arkadaşım... haklısın gerçekten yapılan yorumların önemi büyük,düşünelerimi olumsuz etkileyen herşeyi kulak arkası etmeye karar verdim..yuvamı kurarken gözettiğim Allah rızasını yuvamın devamı için gözetmeye gayret göstereceğim, tabii ki gücümün yettiği ölçüde..Arkadaşlar burda sorun açıklık kapalılık değil, ne kadar farklı olabilir insan açık halinden Allah aşkına.. Sorun eşinin psikolojisinde.
Canım lütfen sabret, dua et ve yapabildiğinin en iyisini yap. Birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler için ayet var, o kadar önemli. Bu konuda deneyimli, bilgili ve de dini anlamda kendini çokça geliştirmiş insanlar varsa etrafında onlara danış, burda böyle herkese değil. Yapılan ciddiyetsiz bazı yorumlardan sonra bunu önerebilirim sana. Hem yorumlara bakarak bazen umutsuz bazen umutlu olduğunu söylüyorsun yani senin düşüncelerini etkiliyor bu yorumlar. Öyleyse bu konuyu çok güvenilir kimselerle paylaş, danış. Burdaki her yorumu da takma, insanlar birbirlerinin yüzlerine söyleyemedikleri şeyleri burda acımasızca yazabiliyorlar çünkü pek de umurlarında değil.
Sen dediğim gibi sabret canım ve olayın güzellikle çirkinlikle alakası olmadığını kabul et. Eşin hasta ve yardıma ihtiyacı var. Ona yardımcı ol yüzüstü bırakma hem sen dememiş miydin ayrılalım dediğimde hüngür hüngür ağlıyor diye. İyileşip iyileşmeyeceğini de Allah bilir. Biz geleceği bilemeyiz ki gelecek için iyi kötü yorum yapalım onu bilen Allah ama umutlu olmakta fayda var nitekim nasıl düşünürsen öyle olur demişler.
Evliliğinin baharında zor bir imtihandan geçiyorsun ama şunu bil ki eşin iyileşse de iyileşmese de sen doğru olanı yap ki pişman olmayasın ve Allahtan umut kesilmez cnmm.
5 sayfayı da okudum.
İlk yazını okuyunca ne dikkatimi çekti biliyor musun?Eşinin abisine konuyu aktarıyorsun ve nevsehir gibi bir yerde bile ilk etapta PSİKOLOJİK BİR SORUN olabilecegine hemen hükmedilip
Psikiyatriste gidiliyor.
Hiç şüphelendiginiz olmadı mı konu sahibi?Bence EŞİNİZİN AİLESİ EŞİNİZİN PSİKOLOJİK PROBLEMLERİNİ en başından biliyormuş.Belki evlenince nüksetti yada sebep siz bilinerek hastaık kendini gösterdi.
Görücü usulu evlendirilme sebebi bu hastalık olabilir.
Bir arkadasımız Ömür boyu sürebilecek,tedavisi olsa dahi uzun sürecek bir rahatsızlıktır demiş.
Bence eşinin ailesiyle yüzleşmelisin.EŞİNİN HASTALIĞI KONUSUNDA BİLGİLERİ VARSA SANA DÜRÜSTÇE HASTALIK GEÇMİŞİNİ ANLATMALILAR.
Eşini seviyor olabilirsin ama hiç düzelmeyecek bir durumda ise kendini yıpratmadan ne yol izleyecegine karar vermen gerekir.
Bir ömür böyle geçmez.Hiçbir derdin yokken yaşadıklarınla PROZAC kullanmaya başlamıssın.Kendine de acı.
Ve en önemlisi lütfen bu süreç bitmeden ÇOCUK SAHİBİ olmak konusunda dikkatli ol.
Hastalıgın kalıtımsal olma ihtimali de varmı acaba bunu da ögrenmelisin...
Allah saglık,huzur,şifa nasip etsin...Hastalıkta saglıkta söz verdik diyen arkadaslarımız var,bu rahatsızlık biline biline evlendirildiyse bunun vebali büyük olur.Arkadasımıza da yazık.
Ben lise 1 deyken ablamın arkadası görücü usulu evlendirildi.Bir kaç kez bir araya geldiler sadece.O durumda da çocugun yengesi hep yanlarında durmuş.Çok utangaçtır felan demiş az da olsa konusmaya çekinir demiş.
Arkadasımız evlendigi ilk hafta hayatının şokunu yaşadı.Evlendigi kişi dilsiz gibi anlaşılamayacak tarzda konuşma bozuklugu çekiyordu.ve biline istenile kızla konuşturulmamıştı..Bazen aileler kendi çocuklarına üzülüp onların istikbali, için yalnışlar yapabiliyor.Tabii bu sadece bir ihtimal...
merhaba canım
yazılanlarıokudum. öncelikle eşinin seni beğenmiyor olması vs tamamen psikolojik durumu sebebiyle. bende kapalıyım, etrafımdaki arkadaşlarımın çoğu da kapalı ve ben çok pespaye çok bakımsız olmadığı sürece kapalı bayanların açık hallerinin kapalı hallerinden güzel olduğunu gördüm. hiç bir şey olmasa bile açıkken daha genç gösteriyor insan. o yüzden özgüvenini kaybedeceğin hiçbir durum yok ortada.
bunun yanında üstteki arkadaşın dediklerine de katılıyorum. aile nasıl bu kadar çabuk psikoloğa göndermeye karar vermiş. benim gözlemlediğim kadarıyla ailelerin oğullarının psikolojik sorunları olduğunu kabul etmesi bile bir mesele ülkemizde. yani diyeceğim bu sorun önceden biliniyodu ve sana, ailene söylenmediyse çok büyük vebal altına girmiş birileri.
arkadaşlar eşimin ve ailesinin bu hastalığı bildiğini ve bi kasıt gözettiğini düşünmüyorum...her yolu deneyip en son çare olarak ailesiyle paylaştım ve denediğim yolları da açık açık anlattım ailesine.psikolojik bir durum olabileceği aklıma gelmişti,sağlıkçıyım zaten ama eşimi ikna edememiştim.ailesi devreye girince bunu kabul etmesi kolay oldu...Bence seni güzel bulmamasıyla alakası yok.
Bana öyle geliyor ki,eşinin açık kadınlarla ilgili kötü düşünceleri var.
Seni açık görünce,o düşünceleri depreşiyor olabilir.
Büyük ihtimalle ailede namus=başörtüsü olarak yetişmiş.
Annesi evde tülbent veya yemeni takıyor olabilir.
Eğer kızkardeşi yoksa ve diğer tüm akrabaları kapalı ise,başka türlü düşünemiyor belki.
Eğer üstte yazdıklarım doğruysa,bunun üzerinde durmak lazım.
Psikiyatristle sen de görüşüyorsan,başı açık kadınlarla ilgili düşüncelerini irdeleyin.
arkadaşlar eşimin ve ailesinin bu hastalığı bildiğini ve bi kasıt gözettiğini düşünmüyorum...her yolu deneyip en son çare olarak ailesiyle paylaştım ve denediğim yolları da açık açık anlattım ailesine.psikolojik bir durum olabileceği aklıma gelmişti,sağlıkçıyım zaten ama eşimi ikna edememiştim.ailesi devreye girince bunu kabul etmesi kolay oldu...
Namus=başörtüsü mantığında biri de değil eşim.çünkü zaten ailesinde sadece annesi kapalı.ablası vs başı açık...
Durum gerçekten çok farklı hatta anlaşılmaz...acımasız yorumlar gelmesini olağan karşılıyorum buyüzden...rabbim kimseye yaşatmasın...
acımasız yorum diye kastettiğim siz değildiniz ki bunu üstteki yorumumda da vurgulamıştım... ama olabilir tabii ki yazarak insan kendini nekadar ifade edebilir ya da nekadar doğru ifade edebilir...yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilerim...kendi adıma acımasız bir yorum yaptıgımı sanmıyorum.size bunu yazdıgım örnekle de izah ettim.belki böyle olabilir.ben bunu düşündüm dedim.
Birileri sizin kandırıldıgınızı düşündüyse --ben de dahil-- bu sizin olayları anlatış şeklinizden kaynaklanıyor.
Siz en başında ben sağlıkçıyım.kendim psikolojik oldugunu anladım ama eşime kabul ettiremedim.ailesiyle paylaşıp ikna yoluna gittik diye anlatsaydınız kim size aksini yazardı ?
üzüntü,sıkıntı ile kendinizi eksik ifade etmenizden kaynaklandıgına inandıgım yalnış anlaşılma yüzünden bir de hatalı taraf olmak?
Kendi adıma bilemedim?
Arkadaşlar gelişmeleri yazmaya devam edeceğim demiştim...
c.tesi günü dr randevumuzun günü gelmişti.ve 1aydan beridir ilk kez karşılaştık eşimle... mümkün olduğunca yakın davranmaya çalıştım çünkü arada zaten bir soğukluk var eğer o anda ortam oluşmazsa hiç konuşamayız diye düşündüm.görünce öptüm yanaklarından,o gayet soğuktu.hiç istifimi bozmadım halini hatrını sordum aynı soğuklukta cvp verdi ve sonra bu kısır döngüden sıkıldığını,ayrılmanın daha doğru olacağını ama benim fikrimin de önemli olduğunu falan söyledi.ben yine sakinliğimi bozmadan,sen kararını varmişsin zaten bunun üzerine ben ne fikir yürütebilrim ki dedim..sonra bir baktım ağlıyor.net olması gerektiğini söyledim,hem gözyaşı hem ayrılık kararı çelişiyorsun beni de şaşırtıyorsun dedim sadece üzülüyorum diyebildi...
yaklaşık 15dk kadar sessizlik oldu hiç konuşmadık,o sadece ağladı... sonra ayrı kaldığımız süre zarfında neler yaptığını anlatmaya başladı,benim neler yaptığımı sordu ama sessiz sessiz ağlıyordu farkettim..konuştukça açıldık konuştukça açıldık ve pür neşe oldu birden eşim..en son biz dr a danışalım bu ayrı yaşama mevzusunu,kendimi şuan çok iyi hissediyorum,sana karşı da öyle,çok garip demeye başladı...durumu dr a da aynen anlattık. dr da tedaviye başladığımızdan beri en iyi gördüğüm gün dedi..madem öyle ramazan a kadar ayrı yaşayın,birlikte bişeyler yapmayı iyice özleyin,ramazan da bol bol misafir alın ve misafirliğe gidin hem ramazanın bereketi hem özlem tetikleyici olabilir dedi.
dr dan çıktığımızda beraber yemek yedik evimiz için alışveriş yaptık...hatta biraz yakınlaşmamız bile oldu..akşam beni babamlara bıraktı,ertesi gün erkenden aradı eve ve arabaya değişik bişeyler yapmak istediğini söyledi fikrimi sordu,onayladım sonra onları göstermek için yine buluştuk ve ozaman da çok sıcaktı..(Allah daha iyi etsin inş)
lütfen dua edin arkadaşlar gerçekten aile saadeti huzur mutluluk dünyanın en önemli şeyi... umarım en kısa zamanda herşey yoluna girer..
inşaallah arkadaşım... hislerim buzamana kadar yanıltmadı beni inşaallah bu kez de yanıltmaz, çünkü ben de düzeleceğini ve muhabbete-saadete erişeceğimizi hissediyorum...ben bu durumun kesinlikle görücü usulü evlilikten kaynaklandığını düşünmüyorum,bende o şekilde evlendim 10 yıllık evliyim ve bir an bile pişman olmadım:13::13:benim eşimde nişanlıyken saçı açık ilk gördüğünde şaşırdı bakıp durdu ama kırıcı bir yorum kesinlikle yapmadışimdi saçım dökülmeden dolayı çok kısa ben üzülüyorum ama o çok çok beğendiğini söylüyor bence sorun kesinlikle psikolojik ve tedavi olacak bi durum..ben pes etme derim inş.eviliğin kurtulur
Kalıp kalmama durumunu doktorunla paylaş istersen..kızlar, cuma günü eşim aradı,evimize çağırdı beni.. gidip gitmemek arasında çok cebeleştim ama düşündüm,gitmesem aradaki soğukluk katlanacak.gitsem tedavi sürecini nasıl etkiler? kararsız kaldım ve o an içimden gitmek geldi gittim... çok güzel vakit geçirdik.. yine bir ara sıkıntılı hali geldi ama çabuk atlattı... biraz konuştuk, durumun seninle alakalı olmadığını yeni anlıyorum ama evlilik ve evliliğin getirdiği sorumluluklar tetiklemiş beni belliki dedi.takıntı haline getirmişim bazı şeyleri,ama daha çabuk atlatıyorum olumsuzlukları dedi. ben çok yorum yapmamaya çalıştım zaten.. sabah uyandığımızda da herşey yolundaydı.. beraber kahvaltı hazırladık,beraber yedik, çarşıda turladık sonra beni ablama bıraktı... %100 normaldi diyemem ama normale yakındı..
sonradan da acaba gitmemelimiydim diye kendimi yiyip bitirdim
annemle paylaştım çok tepki gösterdi
ama hala düşünüyorum gitmesem yeni bi sorunla karşılaşırdım gibi geliyo.zaten ilk karşılaştığımızda ve tekrar ayrılırken soğukluk oluyor, bunu katlamak istemedim.
siz ne düşünüyorsunuz?
buarada evimi çok çok çok özlemişim.önümüzdeki cumartesi yer değişikliği olacak.o annesinde kalacak ben evimizde... inşaallah annesinde kaldığı süre içinde o da aynı şeyleri hisseder..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?