Cinsel hayatınız nasıl? Orada da mı söylemiyor? Güzel bulduğunu, etkilendiğini vs.?
Bir de evlilik diyorsunuz, her erkek "güzel" bulduğu kadınla evlenmiyor.
Bazı erkekler özgüvensizlikten dolayı güzel bulmadıkları kadınlarla evleniyorlar, daha güvenli buluyorlar. Bir de erkekler arasında genelde düşünce, güzel kadının çevresinde çok insan olur, kolay flört eder, pahalı şeyler ister azla yetinmez gibi oluyor. Nedense kafalarında daha sıradan, eli yüzü düzgün, ortalama kadınların daha az şey talep eden, daha fedakar, evine bağlı olacağı -biraz anne prototipi- gibi inanışlar var.
Yukarıda yazdıklarım önyargı zaten, benim desteklediğim, inandığım şeyler değil. Fakat özgüvensiz olarak tanımlayabileceğim çok erkekte bu var.
Bir de teyzeniz güzel, o çirkin adamda ne buldu gibi yüzeysel bir yorum yapmış. Yani dış görünüşe de takılan bir insan bence, çünkü normal şartlarda bir evlilikle ilgili tek yorumu böyle yapmıyoruz insanlara bakınca.
Benim bir arkadaşım var mesela, eski uzun ilişkisinde (kız benim de arkadaşımdı) kıza aşırı iltifat ederdi, herkesin içinde. Beğeniyle bakardı hep. Sonra evlendi, şu an ki eşini de çok severim, fakat kızı bazen çok eleştirir, beğeni cümlesi kurmaz, sevdiğini biliyorum, ama beğenmiyor.
Evlilikte derseniz, çok önemli mi fiziksel olarak erkeğin beğenmesi o size bağlı.
Fakat söylemiyorlarsa, ben beğeniyordur ama dile getiremiyordur diye düşünmüyorum.