Eşim beni güzel bulmuyor ve itiraf etmiyor mu?

Chills

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2024
947
509
23
29
Ya ben ne zaman kendim için güzel olduğumu söylesem eşim asla onaylamadı, başkaları güzel olduğumu söylediği zaman aynen bile demedi. Susuyor ve düşünüyor. Bazen acaba ondan daha güzel olduğumu düşünüp beni havalanacagimi ve onu begenmeyecegimi düşünerek mi yapıyor yoksa beğenmiyor mu diye merak ediyorum. Birde ailemdeki çoğu insanı çirkin buluyor. Beni teyzeme benzetirler onu güzel bulduğunu söylemişti (eşi için o çirkin adamla o güzel kadın tarzı bir muhabbet olmuştu)

Adam seni güzel bulmasa neden evlensin.
Diyelim ki güzel değilsin, ki herkes güzel olmak zorunda değil yaradılışımız neyse oyuz, adam iç güzelliğine önem veriyodur.
Ona gidip benim fiziksel görünüşümde beğenmediğin bir yerim var mı diye tatlı bi dille sorabilirsin ?
Herkesin güzellik anlayışı da farklıdır..
Seni teyzene benzetmiş ve onunda güzel olduğunu ifade etmiş zaten..
Erkeklerde vardır ayrıca öyle tipler. Eşinin güzel olduğunu hissettirmeyen, hissettirmekten korkan, iltifat etmeyen.. Bunu eşinle bi konuş bence

Ya ben ne zaman kendim için güzel olduğumu söylesem eşim asla onaylamadı, başkaları güzel olduğumu söylediği zaman aynen bile demedi. Susuyor ve düşünüyor. Bazen acaba ondan daha güzel olduğumu düşünüp beni havalanacagimi ve onu begenmeyecegimi düşünerek mi yapıyor yoksa beğenmiyor mu diye merak ediyorum. Birde ailemdeki çoğu insanı çirkin buluyor. Beni teyzeme benzetirler onu güzel bulduğunu söylemişti (eşi için o çirkin adamla o güzel kadın tarzı bir muhabbet olmuştu)
Bazı erkekler yapı olarak biraz odun olabiliyor iltifat ederken hatta sevdiğini bile söylerken çekinebiliyorlar. Siz sevgisini söylemese de, güzel olduğunuzu ifade etmese de dunyasındaki en güzel kadın olduğunuzu hissedebiliyor musunuz önemli olan bu. Düzgün dille konuşmayı deneyin sizi beğenmese evlenmez ki zaten.

Bazı erkekler yapı olarak biraz odun olabiliyor iltifat ederken hatta sevdiğini bile söylerken çekinebiliyorlar. Siz sevgisini söylemese de, güzel olduğunuzu ifade etmese de dunyasındaki en güzel kadın olduğunuzu hissedebiliyor musunuz önemli olan bu. Düzgün dille konuşmayı deneyin sizi beğenmese evlenmez ki zaten.
Pek öyle hissettirmiyor. İyi biri ve hizmet davranışları ile sevgisini veren biri. Mesela yemek yapar, yardım eder VS.

açık açık soramaz mısın veya şakayla 10 üzerinden kaçım falan diye mesela

Güzellik o kadar önemli değil ki. Aura çok daha önemli. Eğer gerçekten merak ediyorsan be eleştiriye açıksan eşine direk sor beğenmediğin yerleri sor. Ama sonra kalbim kırılabilir.
Evet gercekten bir iş arkadasım için vasat die dusunmustumsonra bi tanıdım oha guzellesyı resmen gozumde, cunku enerjısı dehşet

Ee direkt sorsana güzel miyim diye dürüst ol diye 😂

Evet gercekten bir iş arkadasım için vasat die dusunmustumsonra bi tanıdım oha guzellesyı resmen gozumde, cunku enerjısı dehşet
Ben öyle güzel bir kadın değilim mesela. Öyle bakınca bi içim su olanlar var ya hiç değilim sıradan bi tipim.
Ama bende ki Aura herkesle yarışır öyle deyim 😂 insanları çok kısa sürede etkilerim. Eşim de o yüzden beni çok beğeniyor bence yıllardır. O yüzden bu konulara çok takılma. Sende sevmek için bulduğu bir şey muhakkak vardır

Ben de eşimden güzelim ama söylemez sadece hissettirir ben anlarım yani, üzerime titremesinden, yardım etmesinden, bazen bana bakıp dalar ( güzel birsey giydiysem , saçıma farklı bir toka taksam boyatsam vs) bi de hamileyken bebeğimiz sana benzesin derdi ordan da anlardım ben , yani çirkin bulsa anlardınız ki zaten 😄

Ben öyle güzel bir kadın değilim mesela. Öyle bakınca bi içim su olanlar var ya hiç değilim sıradan bi tipim.
Ama bende ki Aura herkesle yarışır öyle deyim 😂 insanları çok kısa sürede etkilerim. Eşim de o yüzden beni çok beğeniyor bence yıllardır. O yüzden bu konulara çok takılma. Sende sevmek için bulduğu bir şey muhakkak vardır
"Aura meselesi şekerim " nakaratı geldi aklıma 😅

Cinsel hayatınız nasıl? Orada da mı söylemiyor? Güzel bulduğunu, etkilendiğini vs.?
Bir de evlilik diyorsunuz, her erkek "güzel" bulduğu kadınla evlenmiyor.

Bazı erkekler özgüvensizlikten dolayı güzel bulmadıkları kadınlarla evleniyorlar, daha güvenli buluyorlar. Bir de erkekler arasında genelde düşünce, güzel kadının çevresinde çok insan olur, kolay flört eder, pahalı şeyler ister azla yetinmez gibi oluyor. Nedense kafalarında daha sıradan, eli yüzü düzgün, ortalama kadınların daha az şey talep eden, daha fedakar, evine bağlı olacağı -biraz anne prototipi- gibi inanışlar var.

Yukarıda yazdıklarım önyargı zaten, benim desteklediğim, inandığım şeyler değil. Fakat özgüvensiz olarak tanımlayabileceğim çok erkekte bu var.

Bir de teyzeniz güzel, o çirkin adamda ne buldu gibi yüzeysel bir yorum yapmış. Yani dış görünüşe de takılan bir insan bence, çünkü normal şartlarda bir evlilikle ilgili tek yorumu böyle yapmıyoruz insanlara bakınca.
Benim bir arkadaşım var mesela, eski uzun ilişkisinde (kız benim de arkadaşımdı) kıza aşırı iltifat ederdi, herkesin içinde. Beğeniyle bakardı hep. Sonra evlendi, şu an ki eşini de çok severim, fakat kızı bazen çok eleştirir, beğeni cümlesi kurmaz, sevdiğini biliyorum, ama beğenmiyor.

Evlilikte derseniz, çok önemli mi fiziksel olarak erkeğin beğenmesi o size bağlı.

Fakat söylemiyorlarsa, ben beğeniyordur ama dile getiremiyordur diye düşünmüyorum.

Kendi kuruntunuz dışında böyle hissetmenizi sağlayacak sözleri veya hareketleri oldumu?

Güzel olduğunu düşünmese neden evlensin?

güzel bulmasa evlenmezdi
bi erkek çirkin bulduğu bi kadınla öyle kolay kolay evlenmez
sen bilirsin kocan görselliğe önem veriyor mu vermiyor mu, az çok
ama şu an sana güzel olduğunu söylemiyor olması da ayrı bi olay

Back
X