Eşim beni sevip sevmediğini bilmiyormuş… boşanma süreci

eşiniz pandemi zamanında evde kafayı filan mı yemiş acaba? ya da ailesi işkence mi etmiş?
hani ne olursa olsun evleneyim mi demiş?

eşinizin durumu baba evinden kurtulmak için koşa koşa evlenen kadınlara benziyor. pandemi biter bitmez birini bulmuş evlenmiş sanki.

Sizin yazdıklarınızdan ise işin açıkçası hiç öyle 2 ayda görücü usulü 2 ayda evlenecek kadın nitibası almadım. çok olgun aklı başında izlenimi veriyorsunuz.

çok çok çok aşık gibi miydi ki neden 2 ayda paldır küldür evlenelim dediniz?

ben de olsam 2 ayda evlensem afallarım işin açıkçası ama 2 ayda evlenmem zaten yani...

Riske girmek istiyorsanız eğer şöyle yapabilirsiniz… Sana güvenemem artık oturup çözüm bile bulmaya çalışmadın, sevip sevmedğimi bilmiyorum dedin. boşanalım demek bu kadar kolaysa bitti artık. Bu süreçte üzgün olduğunuzu düşünmesin, yıpranmış ve ne yapacağını bilmeyen kadın profili çizmeyn derim o ayarı iyi yapmalısınız.. Dönerse hemen ulaşamasın size. Denesin çok defa denesin sonunda ulaşabilsin hatta mahkemeden bir gün öncesine kadar eğer sık sık arıyorsa son gün ulaşsın size… “Ben öyle yapmıştım ama affetmemiştim o ayrı. Mahkemeye cıkmıştık ve mahkeme ertelenince o süreçte affetmiştim. “Ulaştığında da görüğmek konuşmak isterse yüz yüze konuşun, sadece onu dinleyin üreteceği çözümler var mı olmalı çünkü yapıcı olursa sevdğiniz için barışın derim. Barışmadan bu ilk ve sondu bir daha boşanalım denildiği an biter biz cocuk değiliz bunu iyice anla bu ilk ve sondu diyin. Çok ciddi olduğunuzu anlamalı ! Burnu sürtmedği pişmanlık yaşamadığı , sizi kaybedeceğinden emin olmadığı sürece bunlar tekrarlanır.

Bu ılımlı bir tavır değil yalnız.
Karşınızda size sevip sevmediğimi bilmiyorum diye konuşan bı adam var.
Yapılması gereken onu kendi celiskileriyle baş başa birakmak arayıp sormamak.
Size bunları yaşatmaya ne hakkı var ?
Neden kendinize bunların yapılmasına izin veriyorsunuz?

eşiniz pandemi zamanında evde kafayı filan mı yemiş acaba? ya da ailesi işkence mi etmiş?
hani ne olursa olsun evleneyim mi demiş?

eşinizin durumu baba evinden kurtulmak için koşa koşa evlenen kadınlara benziyor. pandemi biter bitmez birini bulmuş evlenmiş sanki.

Sizin yazdıklarınızdan ise işin açıkçası hiç öyle 2 ayda görücü usulü 2 ayda evlenecek kadın nitibası almadım. çok olgun aklı başında izlenimi veriyorsunuz.

çok çok çok aşık gibi miydi ki neden 2 ayda paldır küldür evlenelim dediniz?

ben de olsam 2 ayda evlensem afallarım işin açıkçası ama 2 ayda evlenmem zaten yani...
Daha önce sevgilisi olmamış, hep evlenip yuva kurmak istemiş, görüştüğü kişilerle hep bu şekilde görüşmüş. Benim uzun ilişkilerim oldu mesela bunu o da biliyordu. Bu tam evlilik adamı diye düşünmüştüm. Hem özgür yanlı hem geleneklere bağlı bir tarafı vardı. Mantıklı bir insan gibi gelmişti

Bu ılımlı bir tavır değil yalnız.
Karşınızda size sevip sevmediğimi bilmiyorum diye konuşan bı adam var.
Yapılması gereken onu kendi celiskileriyle baş başa birakmak arayıp sormamak.
Size bunları yaşatmaya ne hakkı var ?
Neden kendinize bunların yapılmasına izin veriyorsunuz?
Psikolojik bir bunalım halinde olduğunu düşündüğüm için aslında.

Hanımlar merhaba. Eşimle 2 aylık görücü usulü görüşmeden sonra evlendik. 1.5 yıldır evliyiz İkimiz de devlet memuruyuz. Ailelerden uzak yaşıyoruz. Fazla uzatmayacağım ara ara kavga ederdik ama 15 dakika sonra sarılırdık. Bu kavgalar zamanla azalmıştı. Eşim annesiyle benim yüzümden 5 ay küs kaldı. (hatam yoktu, hep arkamdaydı bu konuda) ben ara anneni diyordum o aramıyordu vs.
Cinsel sorunlar(aştık)
Para meseleleri(senin istediği gibi olsun dedim)
Aile meseleleri (hiçbir saygısız lafım sözüm olmadı)

Bunlar eşimin içinde birikmiş birikmiş. Bana birden parladı. 10 gün küs ve kavga şeklinde geçti. Ben hep alttan aldım, o çok öfkeliydi hep. 10 günün sonunda boşanma kararı ile geldi. Eşim bekar hayatı hiç yaşamadığı için (anne evinden direkt eş evine) içinde hep bir ukte kalmıştı farkındaydım. Neyse ben de artık durumu kabullendim ve tamam dedim bu kadar istiyorsan boşanalım. Dilekçeyi verdik evi terketti ama eşim çok gelgit yaşadı. Her gün farklı konuştu. Ben artık tamam ben de seni istemiyorum dediğimde niye böyle yapıyorsun ben seni seviyorum vs dedi. İyi davranıp evliliğimizi kurtarmak için çabaladığımda napacağımı bilmiyorum dedi. Aile etkisi çok çok var. Annesi eminim boşanması için baskı yapıyor. Bu konuyu gerilmesin diye açmamaya çalışıyorum. Ben yine gider gelirm kendimi sevdiririm diyorum vs.

Aile terapistine gittik ve eşim tüm kararı terapiste bağladı. Bakalım bize ne diyecek tarzında. Psikolog da duygular varsa bunlar gelip geçici sorunlar duygular yoksa evet bir boşanma sebebi dedi. Tekrar eve dönün dedi. Çıktığımızda napıcam ben bilmiyorum ki ya sevip sevmediğimi falan dedi. Sustum sadece.

Şimdi eşim mahkeme gününe kadar eve dönecek tekrar. Ailesi hakkında en ufak bir şey söylesem ben suçlu olacağım. Kimsenin lafına bakma desem bile olay çıkacak. Ben onu çok seviyorum ama onun beni sevmediği gerçeği ile yüzleşip sonsuza kadar gitmesinden korkuyorum. Aslında sevdiğini ve aile ile ilgili olan travmalarını atlatamadığını düşünüyorum. (Abisi yengesinden boşanamamış 20 yıldır görüşmüyorlar) bunların olmasından korkuyormuş falan. Ama ben çok ılımlı bir insanım bunu o da biliyor. Gerçekten bu olayların birden bu noktaya gelmesi beni çok etkiledi ve çok ümitsizliğe kapıldım. Çok üzgünüm ne hayallerle evlenmiştim…
......Eşim bekar hayatı hiç yaşamadığı için (anne evinden direkt eş evine) içinde hep bir ukte kalmıştı farkındaydım. ....
Genç arkadaş böyle bir yorumu ilk defa duyuyorum çok ilginç geldi.Bir komşumun oğlu geçmişte ailesi ile aynı şehirde üniv.okuyordu.Ben hiç bekar evi öğrenci evi tadamıyacak mıyım diyor aile hemen ona öğrenci evi ayarlıyor.Hadi o öğrenci de.Sizin ki eş. B
Evlilik aslında büyük sorumluluk iki taraf içinde .Biz aslında evliliğe çok meraklıyız (kendimi de dışarda tutmuyorum) okul sonrası hemen evleniyoruz.Aynısını ben de yaptım.Meslek hazır diploma tamam.İyi de biraz gez toz olgunlaş değil mi.Bizi çevremizde bu yönde zorluyor.Evlenince bir gün o kadar bunaldığımı hissettim ki.Eve gitmek istemiyordum.Çok ilginç geldi.Neden diye sorguladım.Evde sorun yok ama duygum bu.Anladım ki her gün görev gibi işten çıkıp eve gitmek beni sıkmış.Bana zor gelen bu olmuş.Bu teşhisi kendim koydum ve düzelttim.Bu yaşıma geldim hiç unutmam o günleri.
Eşiniz de benzer şeyler yaşamış olabilir.Yönünü bulamamış daha.Bu tür durumlarda üstüne gitmeyin.Boşanacaksa da boşansın.Siz dik durun onun karşısında.

Daha önce sevgilisi olmamış, hep evlenip yuva kurmak istemiş, görüştüğü kişilerle hep bu şekilde görüşmüş. Benim uzun ilişkilerim oldu mesela bunu o da biliyordu. Bu tam evlilik adamı diye düşünmüştüm. Hem özgür yanlı hem geleneklere bağlı bir tarafı vardı. Mantıklı bir insan gibi gelmişti
valla o zaman kusura bakmayacak
hem pastam dursun hem karnın doysun. hem dereye girsin hem ıslanmasın. oluyor mu öyle?

hem sevgli bile olma herkesle evlenmek için görüş (çok mu muhafazakar bu adam?)
hem de bekarlık hayatı yaşayamadım diye ukde kalsın. yaşasaydın paşam.

dengesiz misin derler insana...

Hanımlar merhaba. Eşimle 2 aylık görücü usulü görüşmeden sonra evlendik. 1.5 yıldır evliyiz İkimiz de devlet memuruyuz. Ailelerden uzak yaşıyoruz. Fazla uzatmayacağım ara ara kavga ederdik ama 15 dakika sonra sarılırdık. Bu kavgalar zamanla azalmıştı. Eşim annesiyle benim yüzümden 5 ay küs kaldı. (hatam yoktu, hep arkamdaydı bu konuda) ben ara anneni diyordum o aramıyordu vs.
Cinsel sorunlar(aştık)

Bunlar eşimin içinde birikmiş birikmiş. Bana birden parladı. 10 gün küs ve kavga şeklinde geçti. Ben hep alttan aldım, o çok öfkeliydi hep. 10 günün sonunda boşanma kararı ile geldi. Eşim bekar hayatı hiç yaşamadığı için (anne evinden direkt eş evine) içinde hep bir ukte kalmıştı farkındaydım. Neyse ben de artık durumu kabullendim ve tamam dedim bu kadar istiyorsan boşanalım. Dilekçeyi verdik evi terketti ama eşim çok gelgit yaşadı. Her gün farklı konuştu. Ben artık tamam ben de seni istemiyorum dediğimde niye böyle yapıyorsun ben seni seviyorum vs dedi. İyi davranıp evliliğimizi kurtarmak için çabaladığımda napacağımı bilmiyorum dedi. Aile etkisi çok çok var. Annesi eminim boşanması için baskı yapıyor. Bu konuyu gerilmesin diye açmamaya çalışıyorum. Ben yine gider gelirm kendimi sevdiririm diyorum vs.

Aile terapistine gittik ve eşim tüm kararı terapiste bağladı. Bakalım bize ne diyecek tarzında. Psikolog da duygular varsa bunlar gelip geçici sorunlar duygular yoksa evet bir boşanma sebebi dedi. Tekrar eve dönün dedi. Çıktığımızda napıcam ben bilmiyorum ki ya sevip sevmediğimi falan dedi. Sustum sadece.

Şimdi eşim mahkeme gününe kadar eve dönecek tekrar. Ailesi hakkında en ufak bir şey söylesem ben suçlu olacağım. Kimsenin lafına bakma desem bile olay çıkacak. Ben onu çok seviyorum ama onun beni sevmediği gerçeği ile yüzleşip sonsuza kadar gitmesinden korkuyorum. Aslında sevdiğini ve aile ile ilgili olan travmalarını atlatamadığını düşünüyorum. (Abisi yengesinden boşanamamış 20 yıldır görüşmüyorlar) bunların olmasından korkuyormuş falan. Ama ben çok ılımlı bir insanım bunu o da biliyor. Gerçekten bu olayların birden bu noktaya gelmesi beni çok etkiledi ve çok ümitsizliğe kapıldım. Çok üzgünüm ne hayallerle evlenmiştim…
Benden sana demesi sakın pofpoflayıp üzerine düşme beni sevmiyorsan kapı orada de köpek gibi yalvarır sana , eğer susup yalvarırsan seninle kedinin fare ile oynadığı gibi oynar

Bu adam sizi sevmiyor. Zamanım geldi diye paldır küldür hiçbir şey anlamadan evlenmiş, siz de öyle. Sizin sevgi sandığınız şey yuva kurma, aile olma isteği. Alışmışsınız da eşinize zamanla, o da var. Her şeyden çok aile olmak istiyorsunuz, anaç bir yapınız var, ama karşınızda hevesleri içinde kalmış, evliliğin ağır sorumluluğu altında ezilmiş bir adam var. Adam size bakınca sorumluluklarını hatırlıyor, sevgi olmadığı için her şeyiniz batıyor. Ve biliyor musunuz ezilmiş adam tehlikelidir. Aldatılmadan boşanın.
Bu yoruma %100000 katılıyorum. Zaten sürekli sorunlar yaşanmış ve siz aştık ya da onun dediği gibi olsun dedim demişsiniz. Adam hiç ev adamı olmamışki.. Ayrıca insan biraz utanır ben sevip sevmediğimi bilmiyorum ki yaaa ne demek. Hayır yani sen sevip sevmemene göre bir karar vereceksin e ben? Ben taş mıyım diye sorun kendinize. Üstelik 1,5 yıl boyunca neredeymiş aklı. Ben size diyeyim kalbini az pır pır eden birini bulsa ve karşılık alsa pıt diye bırakır bu adam. Daha yolun yokuşları var bu adam başta böyleyse en zor zamanlarda acaba ne yapar.. Çok üzüldüm hakkınızda hayırlısı olsun ama neşteri siz vurun o vurursa canınız daha çok yanabilir.

Benden sana demesi sakın pofpoflayıp üzerine düşme beni sevmiyorsan kapı orada de köpek gibi yalvarır sana , eğer susup yalvarırsan seninle kedinin fare ile oynadığı gibi oynar
Yalvarmak değil ama kararını iyi ver geri dönüşü olmayan bir şey bu, ben şu an burdayım sana desteğim bundan sonra rahatsız olduğun şeylerde üzerine gelmem diyorum. Ama bitirirse komple biteceğini ve geri dönüşü olmayacağını biliyor. İçimde pişmanlık kalmasın istiyorum, vah tüh alttan alsaydım demek istemiyorum. Şurda 14 gün var iyi düşün gidiyorsan sen bilirsin gibi konuşuyorum.

Yalvarmak değil ama kararını iyi ver geri dönüşü olmayan bir şey bu, ben şu an burdayım sana desteğim bundan sonra rahatsız olduğun şeylerde üzerine gelmem diyorum. Ama bitirirse komple biteceğini ve geri dönüşü olmayacağını biliyor. İçimde pişmanlık kalmasın istiyorum, vah tüh alttan alsaydım demek istemiyorum. Şurda 14 gün var iyi düşün gidiyorsan sen bilirsin gibi konuşuyorum.
Kendi haline bırakın sakın üstelemeyin , emin ol egosunu tatmin etme peşinde, boşanmak isteyen boşar zaten..

Cinsel sorunlar(aştık)

Evliligi kurtarmak icin nasil cabalacagini bilmiyorum demek topu sana atmaktır. Gizliden gizliye sorumlulugu sana yüklemektir. İlerde yine bi sorun oldugunda bilmiyorum,yapamiyorum,beceremiyorum diyip isin icinden siuyrilacak gibi geldi..hakkinizda hayirlisi

Boyle bir karar vermesi icin asgari duzeyde duygusal zeka lazim " ben simdi seviyor muyum sevmiyor muyum"cumlesini sesli dusunrn biriyle karsi karsiyasiniz ,kendinizi onun kararina baglamamaliydiniz.Pisman olacaksin, unutma ki bana hic bir sey olmaz modunda ,seviyesine inmeden rahat davranmalisiniz onsuz da yapabileceginizi bilsin

Sen kendini hatalı görüyor musun?
Eğer hatalıysan özür dilersin hareketlerine dikkat edersin olur biter.
Ha görmüyorsan anlattıklarından ben de pek hata göremedim neden bu herifin poposunu kaldırdın ki! Ne demek dava açık duracak o eve lütfedip gelecek seni deneyecek. Tuhaf değil mi ya? Bana saçma geldi açıkçası

Boşanmamak için sürekli alttan alıp taviz verirseniz asla kıymetiniz olmaz.Sizi sevip sevmediğine emin olmadığını söyleyen biriyle evli kalmak sizi değersiz kılar ve asla değer vermez size.15 yıldan sonra boşanan bir kadın olarak size tavsiyem boşanip yolunuza bakın.Malesef bu evlilikten size hayır yok.Bosanmazsaniz da sakın hemen çocuk yapmayın.Kendinize yazık etmeyin.Hayatinizi bu tipe harcamayin

Sen kendini hatalı görüyor musun?
Eğer hatalıysan özür dilersin hareketlerine dikkat edersin olur biter.
Ha görmüyorsan anlattıklarından ben de pek hata göremedim neden bu herifin poposunu kaldırdın ki! Ne demek dava açık duracak o eve lütfedip gelecek seni deneyecek. Tuhaf değil mi ya? Bana saçma geldi açıkçası
Elbette hatalarım oldu. Mesela en büyük hatam evlenmeden önceki borçlarını ödüyorduk, senin borcunu ödüyoruz tarzı laflar etmiştim ama kötü niyetle değil, harcamalarına dikkat etmesi için. Bundan bu kadar rahatsız olacağını tahmin etmemiştim. Olayı büyütünce kendimi açıkladım ve bu şekilde düşünmediğimi bunu bilerek evlendiğimi vs anlattım ama anlamadı

Elbette hatalarım oldu. Mesela en büyük hatam evlenmeden önceki borçlarını ödüyorduk, senin borcunu ödüyoruz tarzı laflar etmiştim ama kötü niyetle değil, harcamalarına dikkat etmesi için. Bundan bu kadar rahatsız olacağını tahmin etmemiştim. Olayı büyütünce kendimi açıkladım ve bu şekilde düşünmediğimi bunu bilerek evlendiğimi vs anlattım ama anlamadı
Acaba o senin borcunu öder miydi,hele de böyle anayla! Yok o da boşanmalık bir konu değil. Boşan ya da boşanma bilemem ama bu adamı artık pohpohlama bence. Terapiye devam edin ve çocuk yapmayın

Back
X