• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim beni uzdu

annemin böyle bir ameliyatı olsa ve eşim aramazsa buna gerçekten kalpten üzülürüm ama ona asla arama demem, bir insan birisini arayacaksa içinden geliyorsa aramalı, benim zorumla aramasın. aranan kişiye haksızlık. Bu zaten iki yüzlülük.

Eşiniz annenizin sevgisini hak etmiyor, anneniz iyileştikten sonra ona "lütfen anne, herkese hak ettiği kadar değer ver, eşimle kafamı meşgul etme, ben iyiyim, başka önemli birşey yok" deyin. Eşinizi ne övün ne yerin ama bundan sonraki hayatınızda annenizin eşinize olan sevgisini azaltmanın yollarını arayın

isteyen zaten bir sekilde arar ,sorar sizin soylemenize gerek duymaz
icten gelen bir durum bu..bir kimseye kosul yada sartla bir sey yaptirmak sadece iki yuzlulukten ,samimiyetsizlikten baska bir sey degil..
siz de ayni sekilde kv yi aramamanizda, kv nin durumunu hafif gormenizde iyi olmamis gerek bile duymamissiniz iki dk konusmaya..onemsememek ilgilenmemek ,olayi ciddiye almamak hos olmamis..empati yapmaliyiz mutlaka..
bir gecmis olsun demeniz esinizin annesi ile ilgilendiginizi,arada hos olmayan bir durum bile olsa da saglik da hastalikta aile bilincinde oldugumuzu, arada cok buyuk nedenler olmadikca en azindan hal hatir sormamiz gerektigini dusunuyorum..
senin annen ne kadar kiymetliyse ,esinin anneside o kadar kiymetlidir..(aralari bozuk dahi olsaa)
simdiden annenize acil sifalar diliyorum..Rabbim yar ve yardimciniz olsun..

Annemi ara, niye aramadın, arasan ne olur...
Kusura bakmayın ama iki tarafın da bunu demesine uyuzum ben.
Herkes kendi anasını arasın!
Herkes de kendi evladından beklesin.

Evliliklerdeki en büyük kavga sebebini bitirecek yaklaşım bu işte. Aramasın sizin annenizi ne gerek var. Siz evlatlığınızı yapın misler gibi yeter annenize. Eşiniz için de -eğer anneniz sorarsa- fırsat bulamadı, işleri yoğundu, aramış bir kaç defa ulaşamamış vs der geçiştirirsiniz.

Evliligimde en irite olduğum konulardan biri :kızgın: eşimle çok tartışmamız oldu bu konu yüzünden. Bana sürekli annemi nie aramiyorsun ablalarimi nie aramiyosun diye baskı yapardı. Hiç aramiyor degildim bikac haftada bi arardım. Ama eşim söyledikçe o aramaları bile kestim . Zaten öyle içli dışlı samimi bi ilişkim yok ailesiyle. Bn aramasam aylarca aramazlar. Ya diyorum beni bosver insan torununun yeğeninin sesini duymak için arar. Vel hasıl tartışa tartışa geçti evliliğin ilk yılları. Şimdi alıştık ikimizde. Baskı kurmuyor bnde ayda bi iki defa ararim ama sadece kayinvalideyi. O sıcaklığı hissetsem daha sık ararım ama yok bn napiyim:KK12: ve bn hiçbir zaman bu konuda baskı kurmadım eşime ailemi ara diye. Kendisi zamanla samimiyet kurdu ailemle. Şuan kendi ailesinden daha çok iyi bnm ailemle arası. Eşinin annenle konuşmasını istiyorsan ara diye baskı kurma daha da uzaklaştırır. Eşinin yanında anneni ara konuş snra kısık bi sesle eşine snde konuş istersen anneme moral olur de. Geri çevireceğini düşünmüyorum. Snra telefonu verirsin oda konuşur annenle.:super:

Ameliyattan önce aramasına gerek yok ki ameliyat sonrası geçmiş olsun demek yeterli bence. Bayramlarını kutlasın yeter yahu daha fazlasını birbirinizden beklemeyin

Erkekleeın olaylara bu tarz tepkıler vermelerı benı cok soğutur. Bu cumle benım etrafımda annemın soyleyecegı bı cumle mesela. Sen suraya gittin mı kı o gelsin..sen aradın mı ben arayayım falan.erkekler boyle seylere mdahıl olup yorum yapınca ,bilemıyorum altan..

Ben evli biri olarak sizin yerinizde olsaydım; Kayın validem sinir krizi geçirseydi ve aramız yeni yeni düzelmeye başlamış olsaydı kesinlikle geçmiş olsun demek için arardım. Çünkü illa hastalanıp yataklara düşünce veya ameliyat olup hastanede yatınca geçmiş olsun denmez. En basitinden bir başı ağrısa akşama kadar kafasını kaldıramasa bile bir ''Anne geçmiş olsun iyi misin nasılsın'' demek bile eşinizi için bir şeydir.

Sizin küçük çapta bir sinir krizi ve panik atak geçirmişti bu hastalık değil ki demeniz eşinizin annesini aramamak için kendi kendinize bahane ürettiğiniz anlamına geliyor ama tabii ki de bu eşinizin size kısasa kısas yapabilir anlamına gelmez orada da o ayıp etmiş. İkinizde biraz suçlusunuz.

aramasın

ya da neden arasın ki

ameliyata girecek insan gergindir zaten, o bu neden arasın

yani son konuşmamız olur belki der gibi aranmasın

annenize geçmiş olsun da belki siz ara diye tutturmasaydınız ameliyat sonrası

eşim benim ailemi ben eşimin ailesini aramıyoruz

ne gereği var

herkes kendi ailesi ile konuşup diğerinin selamını söylüyor oldu bitti

Aile olmak farklı bir şey, sonuçta geleneklerimizde eş ailesine söylediğimiz hitaplar bile kendi ailemizle aynı.
Normal zamanda eş ailesiyle muhabbetini istediğin gibi yaparsın ama herkes kendi ailesini arasını hastalık ve özel günlerde doğru bulmuyorum ben. Hayat arkadaşımın önemsediği, endişelendiği bir durumu hiçe sayamam, en azından onun hatırını sayarım.
Sonuçta bir komşu, tanıdık bile böyle zamanlarda hal hatır sorar, geçmiş olsun dileğini iletir.
Evliliklerde sen/ben olayını hele hiç sevmem. Eşim bu konularda düşüncesizse o onu bağlar, benim tavırlarım beni. Ama kırıldığımı da belli ederim. İnsanları soy isimlerine göre değil, kişiliklerine göre değerlendiririm.

Size ufak bir sorun gibi gelmiş olabilir ama belli ki eşiniz önemsemiş annesinin durumunu, arayıp bir geçmiş olsun demek koymaya çalıştığınız mesafeyi etkilemezdi.

Benim annem ciddi bir ameliyat olduğunda, eşim benden önce gider planlar düşünür yanında oluruz, keza bende .. Sonuçta mesele saglik... Ve benim/eşimin kendini iyi hissetmesi.. Çok büyük ayıplar olur bir araya gelinmeyecek o zaman başka...

Ya hastalıkta bari kıyaslama yapılmasın.

Ayıp etmiş eşiniz.

Çok geçmiş olsun annenize.

Ben tarafların birbirine ebeveynlerini arama/ziyaret etme konusunda baskı kurmasını doğru bulmuyorum.

Ben eşime -kendisinin içinden gelmediyse- aramasını sormasını asla söylemem mesela. Ondan da aynısını beklerim.

Ama ailelerle ilişkilerde sonuca bakılır düşüncesine de katılmıyorum. Kim nasıl davranırsa karşılığında öyle muamele görür.

Ailemin iyi yaklaşımının görülmeyip, yüzeysel bir kıyas yapılması beni de üzerdi.

Annemi ara, niye aramadın, arasan ne olur...
Kusura bakmayın ama iki tarafın da bunu demesine uyuzum ben.
Herkes kendi anasını arasın!
Herkes de kendi evladından beklesin.
Aslında dürüst olursak olay bu..... Hepimiz içten içe bunu biliriz.... Genede kayınvalidem annem gelinim değil kızım ikiyüzlüğünü oynamayı pek severiz 😂😂😂eee erkek dede böyle.... İstisnalar olabilir... Saygı korunsun bu önemli.... İşin özü ister zorla ister isteyerek en ufak anlaşmazlıkta onun anası onun anası senin anan senin anandır.... Bunu kabul edersek hiç üzülmeyiz....Annenize boş şifa

Back
X