Eşim benim ailem yüzünden icralık olacak

Hasibeerem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2011
36
0
36
İstanbul
Arkadaşlar 2 hafta öncesine kadar problemlerimiz vardı hallettik şükür bir sorun yok.
Eşim ailemin uçak biletlerini aldı, Babamgilde lafını bile etmiyor 650 lira felan kredi kartına borç oldu.
Durumumuz belli, asgrasini felanda ödeyemedik, Baba burada daha iyi tedavi için geldi, Onlar geldiğinde açıldık biraz.
Bana birşey demiyor ama bugün mesaj gelmişti bankadan, Kaldırdı telefonu fırlattı, Abilerinin durumu iyi halbuki ama gurur yapıyor istemiyor

Ne yapacagımı bilemiyorum. Acaba söylesem mi Ailesine ? Bu sefer demez ler mi ? Senin ailenin borçunu bizmi ödeyeceğiz ?

bence ailesine bişey söylemeyin
eşinizle konuşup halletmeye çalışın
Allah yardımcınızolsun bu mübarek gecede gerçekten içten diliyorum bunu...

Oda emekli çok iyi değil ama normaller birazda bizimkilerde suç var, Bizim dururmumuzun iyi olmadıgını biliyorlar.

Son düzenleme:
kesinlikle eşinin ailesine söylemeyin. sonradan kafanıza vurma fırsatı vermeyin. yanlız anlayamadıgım 650 tl içinmi icralık olucaksınız?

Son düzenleme:
Aaa İkiniz Arasında Kalsın..
Ailesine Söylemekte Neymiş..
Karı - Koca, Bu İşin Üstesinden Gelirsiniz..

Öyle 650 Liraya İcra mı Geliyor?

Benim Bildiğim;
90 Gün Yasal Sınır, 90 Günün Ardından Banka Dosyayı Avukata Verir..
Avukat Sizi Arar, Uzlaşmak İçin..
Daha Sonra Sizden Paranızın Ödeneceği Bir Tarih İster.
O Tarihte Ödenmediği Taktirde, İcraya Verir..
Daha Sonra Haciz Gelir..
Fakat İcrada İken; Bankaya Gidip Taksitlendirebilirsiniz..

Bu İşlemlerin Hepsi Başınızdan Geçti mi?

yok ya gitme ailesine başka bi yerden başka bi şekilde halletsen daha iyi senn kardeşlerin yokmu isteyebilecek yada kaynananla aranız iyiyse bu harcamalar babamın deme bizim harcamalarımız de borç iste halletsen olurmu?

kaç kişinin uçak bileti?650 çok tutmuş ya eşin neden aldı biletleri bunu analmış değilim madem durumunuz kötüyse?off sinir olurum böyle şeylere orada kızını huzursuz ediyorsun işte..annem de çok çekti malesef anneannemden.şunu alsın damat bize bunu alsın damat bize...ufak birşeyde ölsün gebersin demiş babam için anneme..valla çok sevdiğim halde anneannemi annem bunu anlatınca direk deyiverdin "sen öl geber" diye.kimin annesine diyorsamm o lafı da:1::35:
biletleri baban mı aldırdı?"oğlum sen alıver "diye..öyleyse çıtlat annene babana bizim durum kötü anne benim başım eğik hani kendi kazancım olsa neyse ..de..

aa yeni farkettim sakın eşinin ailesinden isteme hele de kendi ailenin borcu için ..1 kere verirler parayı bin kere başına kakarlar sonra...hem vermeye de mecbur değilller işin açığı herkes kendi bilet parasını kendi ödesin demeleri çok normal.

Son düzenleme:
cnm maddi durumunuz kötü ise sen neden çalışmıyorsun gerçekten zor durumdayken eve misafir gelmesini nedemek olduğunu çok iyi bilirim bende yeni evliyken eşim birgün çatkapı memleketten abimler geldi akşamı geçirdik sabah kahvaltı hazırladm evdemi yicez şimdi çıkalım dışarıya dediler ve ne bende ne eşimde 5 kuruş nakit yoktu 1 hafta sonra maaş alacaktı 1 haftayı geçirirz demiştk ve evden çıktığımzda o kadr kötüydükkü su isteseler para yok eşimde gitti bankadan kredi karttan nakit çekti mecburen yani çok zor durumlar
kesinlikle onun ailesine söyleme ne mecburiyeti var ki onların maddi durumu iyi ise çalışarak kendileri kazanmış
senin ailene bakmak zorunda değiller ama kendi ailene anlatabilrsin durumu ya da derhal bir işe gir markette kasiyerlk bile olsa gir bence

BORÇLA BORÇ KAPANMAZ

çocuk var dersende maddi durumu kötü olan aileler hemen neden çocuk yaparlar anlamıorum sen bi işini düzenini evini kur sonra çocuk yap ki o da çevresindeki diğer çocuklara özenerek büyümesin

Son düzenleme:
Babanın hastalığı çok mu kötü? uçakla gelecek kadar geçerli bir hastalığı var mı?

Eğer yoksa neden uçakla geldiler? Durmunuz da kötüyken..

Yoksa şu anlayış mı var ailende,

Damat ödesin kızımızı aldı bu kadarınıda yapacak mı diyor..

durumunuz iyi değil birde ailenizin sizi soktuğu zor durumdan kurtulmak için abisinin durumu iyi ondan alsın diyorsunuz çok bencilsiniz.

Babanın hastalığı çok mu kötü? uçakla gelecek kadar geçerli bir hastalığı var mı?

Eğer yoksa neden uçakla geldiler? Durmunuz da kötüyken..

Yoksa şu anlayış mı var ailende,

Damat ödesin kızımızı aldı bu kadarınıda yapacak mı diyor..

durumunuz iyi değil birde ailenizin sizi soktuğu zor durumdan kurtulmak için abisinin durumu iyi ondan alsın diyorsunuz çok bencilsiniz.

çok katılıyorum abisinin durumu iyise senin hakkını yierekmi zengin oldular hayır çalışmışlar olmuşlar işte asıl bencillk bu kimse senin borcunu ödemek zorunda değll çalışmış kazanmış parasını senin için kazanmadı herhalde
bence sen ailene söyle baba durumumuz kötü borca girdik icralık olcaz de iste para ya da işe gir çalış

Arkadaş ileri yönelik düşünüyoruz, biz bu parayı ister 90 ister 100 günde ödeyemeyiz aldığımız maaş belli harcamalar belli, kredi cektik onuda ödüyoruz.
Biliyorum ki gelecek yani.
Bugün bankayı aradık, Kartı kapattırdık ve Taksitlere böldürdük parayı biraz faizi ile ödeyeçeğiz ama ne yapalım olsun.
Forumdan bir kişi böyle önerdi banka yapar taksit felan dedi, Bizde aradık böyle birşey varmış ve uyguladılar.

Ayrıca bir arkadaş sordu kaç kişinin bileti 650 tutmuş felan diye, Arkadaşlar sadece uçak bileti değilk, Misafir geldi harcamalar felan işte o yüzden.

ailesine söylememen gerekiyor.ömür billah çekersin bence..

tamam kendi ailenden istemek de çok zor ama huzurun için bunu yapmak zorundasın ve ailen anlayışla karşılamak durumunda

babanın çevresi vardır ve en azından bu meblayı kaldırabilir diye düşünüyorum

Back
X