Eşim benim aileme "anne, baba" demiyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben böyle bir şeye takılmazdım sanırım.o_O
Herkes birbirine istediği gibi hitap etsin, önemli olan yürekten duyulan sevgi saygı bence.

Sanki her anne, baba diyen yürekten seviyor mu?
Laf olsun, milletin çenesi kapansın diye diyoruz işte :D

Merhaba kızlar. :KK24: 9 aylık evliyim her şey yolunda gidiyor çok şükür.
Ancak sıkıntım şu ki; eşim benim aileme hala "anne-baba" diye hitap etmiyor. :110:
Kendi annesini 2 yıl önce kanserden ani bir şekilde kaybetti. Nurlar içinde yatsın melek gibi bir kadındı. Çok zor bir dönem geçirdik beraber. Büyük ölçüde bununla ilgili olabilir kendi anneciğinin yerine birini koyamıyordur ancak babama da hala "X amca" şeklinde hitap ediyor :KK56:
Benim ebeveynlerim bana bu konuda bir rahatsızlık dile getirmedi ama ben huzursuzum.o_O
Yakın çevremde tek bir evli arkadaşım var, onlarda da durum böyle ancak o rahatsızlık duymuyor çünkü onlarda durum karşılıklı..
Ben bir-iki kez tatlı dille sohbet arasında rahatsızlığımı dile getirdim. Birinde, daha evliliğimizin ilk zamanlarıydı annesi aklına geldi duygusallaştı konuyu kapadım. Birinde; "evet düzeltmeye çalışacağım" dedi ancak denemedi bile.
Ağzı alıştı sanki artık döndürülmeyecek gibi geliyor. Sizce bu konuya alışmalı mıyım? Tekrar konuşmalı mıyım?
Şimdiden cevaplar için teşekkürler, güzel günler diliyorum arkadaşlar..:KK15:
Sorun yapacak birsey yok.Benim de babam anneanneme anne demedi hiç annem de kayinvalidesine demedi.Öz annesini küçük Yaşta kaybetmiş babam hiç görmemiş üvey annesi vardı babamın. Hep sizi bizli konusurlardi.

Saygıda sevgide bir kusuru var mı? Eğer yoksa sadece hitaba takıp ilişkilerinize zarar verme, böyle baskı yapar gibi olursan ailenden de uzaklaştırırsın. Söylemişsin zaten, ama adam böyle mutlu...

Keşke bende diremeseydim vaktinde şimdilerde çok zorda kalmazsam demiyorum :63:

Bi oğlum bi kızım var yarın öbürgün gelinede damada da söylicem anne baba demek zorunda değilsiniz diye, benim kızım oğlumda demesin istemem anne baba bi tanedir öle kalmalıHoppaherkes yerini bilmeli.

Hiç kimse him kimseyi Ana-Baba yerine koyamaz zaten. Koymak istese de... Heleki sonradan hayatına girmiş olan kvde ve kpederi. Ama ne olursa olsun,onlar bizden yaşta büyükler. Ve Ana-baba onlar. Kesinlikle eşinin anne ve babası olduğu için anne baba dıy hitap edilmesi en doğrusu diye düşünüyorum. Ali amca-Ayşe teyze.. NE KADAR DA GARİPPP :/ Üstelik artık bir aile olmuşsunuz... Sadece siz evlenmiyorsunuz,ailelerde evleniyor tabiri caizse..

3.5 yıldır evliyiz bende diyemiyorum anne baba. 9 yıllık birliktelikten sonra evlendik amca teyze demeye alıştım anne baba diyemedim. Eşim bişey demedi hiç. Buarada o benim anne ve babama anne baba der. Demese de sorun etmezdim

Keşke bende diremeseydim vaktinde şimdilerde çok zorda kalmazsam demiyorum :63:

Bi oğlum bi kızım var yarın öbürgün gelinede damada da söylicem anne baba demek zorunda değilsiniz diye, benim kızım oğlumda demesin istemem anne baba bi tanedir öle kalmalıHoppaherkes yerini bilmeli.
Benim de babam diyor şimdiden evlenirsen anne baba demeni istemiyorum diye.:KK45:

Bence siz bişey demeyin kendisi hazır hissedince söyler ben 6 yıllık evliyim kv bu sene anne demeye başladım.

Eşim anne baba dediği için,bende söylüyorum.
Kayınbabama içimden gelerek babacım derim ama kaynanama anne dememeye özen gösteriyorum diyemiyorumda zaten içimden gelmiyor anacım:110:

Ben de karsiyim yani neden kayinvalideme anne demek zorundayim ki insan içinden geliyorsa demeli gelmiyorsa dememeli esim bana bu konuda baskı yapsin istemezdim sahsen

Bide annesini kaybetmis belki ondan da diyemiyor olabilir bide erkekler biz gibi eil saygimi yapiyorum diyip gecistiriyorlar benimde esim demiyor ve bende bi evin bi kiziyim desin isterim ama bunu sorun haline getirmiyorum boyle seyleri hic takma bence sen ailene anne baba diye seslene biliyorsun ya onlar icin en guzel olanda bu zaten

Saygisizlik terbiyesizlik yapmasinda ne diyorsa desin benim icin sknti olmaz ama benim annemle babam anne-baba denilmesini bekler gibi.

Ancak sıkıntım şu ki; eşim benim aileme hala "anne-baba" diye hitap etmiyor. :110:
Kendi annesini 2 yıl önce kanserden ani bir şekilde kaybetti. Nurlar içinde yatsın melek gibi bir kadındı. Çok zor bir dönem geçirdik beraber. Büyük ölçüde bununla ilgili olabilir kendi anneciğinin yerine birini koyamıyordur ancak babama da hala "X amca" şeklinde hitap ediyor :KK56:
Benim ebeveynlerim bana bu konuda bir rahatsızlık dile getirmedi ama ben huzursuzum.o_O
Yakın çevremde tek bir evli arkadaşım var, onlarda da durum böyle ancak o rahatsızlık duymuyor çünkü onlarda durum karşılıklı..
Ben bir-iki kez tatlı dille sohbet arasında rahatsızlığımı dile getirdim. Birinde, daha evliliğimizin ilk zamanlarıydı annesi aklına geldi duygusallaştı konuyu kapadım. Birinde; "evet düzeltmeye çalışacağım" dedi ancak denemedi bile.
Ağzı alıştı sanki artık döndürülmeyecek gibi geliyor. Sizce bu konuya alışmalı mıyım? Tekrar konuşmalı mıyım?

Başınız sağolsun, eşin kötü niyetli değil bence..
Üstüne varma ters tepebilir. Zaman gelip geçtikçe en azından x anne y baba gibi ifadelerle yumuşayabilir.

bence bunlara takılma, saygıda kusur etmıyorsa baba anne demesının bır onemı yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X