fikir vermesi neden sizi rahatsız ediyor ki şunu şöyle yapsan daha güzel olur demenin nesi kötü olabilir ? sizde ona tavsiyeler verebilirsiniz şunu şöyle yapsana daha güzel olur diye yani insan eşine de bunu diyemeyecekse bilemiyorum ,o öyle konuşunca siz kendinizde eksiklik falan mı hissediyorsunuz da zorunuza gidiyor anlamaya çalışıyorum
ayrıca eşim beni annesine çekiştirse çok zoruma giderdi ne münasebet ,eşiniz annesyle hakkınızda konuşsa ne derdiniz ,yaptığınız çok yanlış .
halının ölçüsünü sormuş ,size soru sormuş siz yapmam deyip kestirip atmışsınız belki birşeye lazım neden öyle bir tepki verdiniz ki? halının altında bile yazar ölçüsü yoksa da elinize alın mezura ölçün ne olurdu ki ölçseydiniz
bunların dışında eşinize gelelim ondada büyük hatalar var
ev işlerinde yardım etmek zorunda yesin çekilsin kenara yok öyle dahil edeceksiniz kendisini tembelliğe sakın alıştırmayın
sofra kurdunuz yedi kendisi kaldırsın
çay koysun kahve yapsın isteyin
temizlik işlerinde bana göre cam silme perde asma balkon yıkama işi erkeğindir

niye ben döne döne yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar minvalinde camlara çıkayım ki selvi boylu adamları almışız boşa mı gitsin bir zahmet yapıverecekler
her duştan sonra banyoyu temiz falanda bırakmalı çamaşırları siz makinaya koydunuz o çıkarsın sersin mesela
bulaşık makinasını siz yerleştirdiyseniz birlikte boşaltın bunun gibi....
öyle oturanboğa gibi geçip oturamaz siz onun katyası değilsiniz bu konuyu konuşun arkasından konuştuğunuz içinde özür dileyin derim