Eşim bipolar boşanıyoruz

sevgili dansmarue

benimde depreyon eğilimlerim var demişsin. baban bipolar olduğu için seninde bu hastalığı taşıma ihtimalin var. umarım ilerde atak geçirip bipolar hastası olduğunu öğrenmezsin. çünkü eşinde senin gibi düşünüyorsa bipolar hastası bir insanla evli olmak istemez tahminimce. senden ayrılacaktır. ( allah korusun tabiki )

peki ya sen nie bu hastalığın sende olma ihtimalini bildiğin yada çocugunda çıkma ihtimalini bildiğin halde evlendin. eşine yazık değil mi ozaman. ya ilerde çocugunda allah vermesin bu hastalık çıkarsa ve derse sana anne bu hastalığın genetik olduğunu bildiğin halde niye beni dünyaya getirdin niye babamla evlendin. ne hissedersin çok merak ediyorum....

Evlenirken esimden hicbir sey gizlemedim. 5 yilin sonunda evlendik 7bucuk yildir beraberiz. Beni de babami da yeterince tanidi. Sosyal fobim var. Esim asmama cok yardimci. Sizofren bi kuzenim var esim ilk gunden bunu da biliyo. Genlerimiz cok bozuk. Cocuk dusunmuyorum ben. Esim sacmalama diyor. Ama bn hasta olmasindan cok korkuyorum. Neyse dha erken bikac yil daha oyalayabilirim esimi. Sonra belki o da istemez. Belki de olmaz bile. Evlatlik almayi cok isterim.

Bn genlerimde bu hastalik oldugu icin kimseye kizgin degilim. Ben babama maruz kaldigim icin anneme kizginim. Doktorasini yapan bir muhendis olarak ozguvenim tavan olmasi gerekirken yabancilarla konusamiyorum. Carpinti tansiyon terleme konusamama bir suru sorun yasiyorum. Hayatim boyunca babamin manik ataklari sirasinda kendimi sucladim. O yuzden boyleyim. Kendimi degersiz hissediyorum. Kimseden de bna deger vermesini beklemiyorum bu durumda. Beni annem babam onemsememis esim terk edip gitse gozumden yas gelmez.

Ne mutlu esin caba sarfediyor atak yasamiyor. Bu hastalara hasta oldugunu kabullendirmek zor. Ben duzenli lityum aliyorum cok buyuk sorunum olmamasina ragmen.ama babam ozellikle sinirli oldugu zamanlar almayi reddediyor. Siz delisiniz siz icin bunlari diyor. Paranoyak. Onu oldurmeye calistgmzi dusunuyor.

Ben bunlara maruz kalmasaydim cok farkli bir hayatim olurdu. Bu kadar seye ragmn buralara getirdim kndimi cok sukur. Ama hicbir cocuk boyle bir babayi hak etmiyor.

Neden alinganlik yaptigini bilmiyorum. Esinle bir sorun yasamiyorsun ki sen. Bipolarla yasamak zordur ama senin esin pek yenilmiyor hastaliga gordugum kadariyla. Ayrilma noktasina gelecek bir sey yasamamissin.

Evlenirken esimden hicbir sey gizlemedim. 5 yilin sonunda evlendik 7bucuk yildir beraberiz. Beni de babami da yeterince tanidi. Sosyal fobim var. Esim asmama cok yardimci. Sizofren bi kuzenim var esim ilk gunden bunu da biliyo. Genlerimiz cok bozuk. Cocuk dusunmuyorum ben. Esim sacmalama diyor. Ama bn hasta olmasindan cok korkuyorum. Neyse dha erken bikac yil daha oyalayabilirim esimi. Sonra belki o da istemez. Belki de olmaz bile. Evlatlik almayi cok isterim.

Bn genlerimde bu hastalik oldugu icin kimseye kizgin degilim. Ben babama maruz kaldigim icin anneme kizginim. Doktorasini yapan bir muhendis olarak ozguvenim tavan olmasi gerekirken yabancilarla konusamiyorum. Carpinti tansiyon terleme konusamama bir suru sorun yasiyorum. Hayatim boyunca babamin manik ataklari sirasinda kendimi sucladim. O yuzden boyleyim. Kendimi degersiz hissediyorum. Kimseden de bna deger vermesini beklemiyorum bu durumda. Beni annem babam onemsememis esim terk edip gitse gozumden yas gelmez.

Ne mutlu esin caba sarfediyor atak yasamiyor. Bu hastalara hasta oldugunu kabullendirmek zor. Ben duzenli lityum aliyorum cok buyuk sorunum olmamasina ragmen.ama babam ozellikle sinirli oldugu zamanlar almayi reddediyor. Siz delisiniz siz icin bunlari diyor. Paranoyak. Onu oldurmeye calistgmzi dusunuyor.

Ben bunlara maruz kalmasaydim cok farkli bir hayatim olurdu. Bu kadar seye ragmn buralara getirdim kndimi cok sukur. Ama hicbir cocuk boyle bir babayi hak etmiyor.

Neden alinganlik yaptigini bilmiyorum. Esinle bir sorun yasamiyorsun ki sen. Bipolarla yasamak zordur ama senin esin pek yenilmiyor hastaliga gordugum kadariyla. Ayrilma noktasina gelecek bir sey yasamamissin.

Beğenemedim sanırım bu aralar çok beğenmişim seni :) Çok yerinde ve güzel bir cevap olmuş. Bu konuda belki de en çok yorumunu duymamaız gereken taraftan yorum gelmiş. Bir bipoların çocuğundan. Kadınlar sözde hep çocuklarım çocuklarım der ya hani. İşte en güzel yorum bir çocuktan gelmiş. Eğer hastalığını kabullenip ilaçlarını almayı reddetmiyorsa sıkıntı yok. Ama olur da ilaçlarını içmiyorsa nerde bizim o çok meşhur annelik hislerimiz? Nerde her şey evladım için diyen evladı için yaşayan anneler?

Bold yaptım ki ilacını içenler üzerine alınmasın bir zahmet.

Son düzenleme:
Just bosver sen ya deminden beri okuyorum surda sana yazilanlari cok komik. Konu sahibi cok akilli ve olgun bi kadin ne demek istedigini o anlar gerisi fasa fiso.

Benim babam bipolar. Ben annemi asla affetmicem beni o adamla ayni evde buyuttugu icin. O yuzden o kurdugun cimlenin ben de arkasindayim. Su an benim de bipolar egilimlerim var ayrica sosyal fobim var. Devamli depresyonla bogusuyorum. Hepsi babamin yuzunden.

Ama konu sahibi kendini de kizini da pek ezdirmiyor. Esi onlari gercekten cok seviyor. Benim annem evi terk etseydi babam gider baskasiyla evlenirdi arkamizdan aglamazdi :)

Canım ben kızımı hiç ezdirmem kendimden veririm ama kızıma dokundurtmam ...eşim çok iyi babam evlenirdi demişssinya eşim kesinlikle yapmaz biliyorum senden sonra ölene kadar yalnız yaşarım bu kalp sadece sana ait dedi bundan şüphemde yok ...

atak zamanlarında elimden geldiğince uzak tutuyorum kızımı .. eşimde şuanda düzenli kullanıyor ilaçları 8 aydır :nazar:hasta olmamış inşaallahta olmaz ...

haklısın bipoları yaşamayan bilemez davulun sesi uzaktan kulağa hoş gelirmiş ..benim eşiminki en ağırı herkes aynı olmaz bak sende diyorsun biplar var bende diye ama seninle eşimin arasında çok fark var ....inşaalah kimse eşiminki kadar ağır yaşamaz gerçekten çok zor ama dermansız dert değil ..ilaçları kullanınca daha iyi oluyor şuandaki gibi ..tamamen geçmiyor ama hafifletiyor ...

genetikliğe geliince allahım beni bi kere imtihan etti bu hastalıkla çocuğumla etmesin ...

Ha bakin burda dogru bi noktaya degindiniz o da uzmanlik etkisi insanlar uzmanlarin goruslerini daha cok dikkate alma egilimindedir ama bu konuda soylememistim sanirsam hatirlamiyorum konu eski oldugundan yigidi oldururum yine de hakkini yemem :)

Ben burada objektif degilim. Benim tepki gosterdigim sey "psikolog" adi altinda degerlendirilmek yahu siradan bir kadin gibi yorum yapmak istiyorum cunku gunluk hayatta da ustumde hep bu var. Bir insana bu kadar yuk olan bir meslek daha yoktur herhalde :) ha bir de bu sitede cakma psikolog cok birakin onlar yapsin burada psikologlugu pek seviyorlar psikologculuk oynamayi :D onlar oynayadursunlar ben elimde diplomam ve bilgimle gercek hayatta devam edeyim psikologluguma burada beni de siradan bir kadin gibi kabul edin ben de sacma duygularimdan bahsedeyim uzuleyim dedikodu yapayim psikologlugumu degil kadinligimi hissedeyim anlatabildim sanirim (uf ne doluymusum :1:)

Sizin esiniz mi bipolar? Size kizmak dogru olmaz cunku siz de her insan gibi yasadigi hayati anlamli kilma cabasindasiniz o yuzden kizmiyorum. Konu sahibinin esi sorumsuzluk ediyor. Bipolarlik ilacla nispeten kontrol altinda tutulabilen bir hastalik ama kisinin sorumlu davranip tahlillerini zamaninda yaptirmasini gerektirecek kadar agir ilaclari var. Ilaclarini kullandiginda iyi oldugunu konu sahibi de soyluyor burada bosanmaya goturen selisyayi bipolarlik degil bence "sorumsuzluk" ve bir insanin bir seyi basarabilecekken eli kolu bagli oturmasi sizin icin cabalamamasi ne kadar acidir bilirim...

justa katılıyorum benim asıl derim bipolar değil eşimin sorumsuzluğu ...hastalığın dermanı varken neden ben mücadele ederken o etmiyo benim kızgınlığım bu ...ileride bizim ne olacağımız belli değil belki ben eşimdende daha köü hssta olucam orasını allah bilir ...neden eşim ilaçları hiç kbul etmiyor şimdi herkes içiyor bu ilaçlardan annemde bu hastalık moda oldu her dizide gösteriyorlar dedi dışarıda kolum kime çarpsa ialç kullanıyor..yani bu hastalıktan utanmak değil eşimede neden hasta oldun diye kızmıyorum ilaçları içmediği için kızıyorum ben ...ama şimdi aklı başına gelmiş öyle diyor ilaçlar beni hayata bağladı yaşamdan zevk almaya başladım diyor ...inşaallah oda mücadele verirde kötü günler eskide kalır

Konuyu açalım çok olmuş ama ben de bıktım usandım bipolar eşten. Benimle aynı dertte olan var mı diye şöyle bir bakayım dedim. Ben de sekiz yıllık evliyim. Tanışma aşamasında eşim biraz söyledi ama basit bir depresyon sandım. Nerden bileyim böyle zor bir şey olduğunu. Kızlar sakın evlenmeyin böyle biriyle. Ben artık hastalık olduğunu da kabul etmiyorum. Dayaklık bu insanlar. Şöyle evire çevire bir döven olsa hiç bir şeyleri kalmaz gibime geliyor

Konuyu açalım çok olmuş ama ben de bıktım usandım bipolar eşten. Benimle aynı dertte olan var mı diye şöyle bir bakayım dedim. Ben de sekiz yıllık evliyim. Tanışma aşamasında eşim biraz söyledi ama basit bir depresyon sandım. Nerden bileyim böyle zor bir şey olduğunu. Kızlar sakın evlenmeyin böyle biriyle. Ben artık hastalık olduğunu da kabul etmiyorum. Dayaklık bu insanlar. Şöyle evire çevire bir döven olsa hiç bir şeyleri kalmaz gibime geliyor
Sen allahtan garanti mi aldin hasta olmayacağına dair. Ayip beş,
Gören de AIDS li sancak, kari kiz sapigi tecavüzcü sancak.
Hasta bu insanlar, sen huzur verirsen adama emin ol onun da ataklari seyreklesecektir

Uykusuz kalmamaya bak bu hastalık ki genetiğinde varsa uykusuzlukla birden ortaya çıkıyor

Neden alinganlik yaptigini bilmiyorum. Esinle bir sorun yasamiyorsun ki sen. Bipolarla yasamak zordur ama senin esin pek yenilmiyor hastaliga gordugum kadariyla. Ayrilma noktasina gelecek bir sey yasamamissin.[/Neden alinganlik yaptigini bilmiyorum. Esinle bir sorun yasamiyorsun ki sen. Bipolarla yasamak zordur ama senin esin pek yenilmiyor hastaliga gordugum kadariyla. Ayrilma noktasina gelecek bir sey yasamamissin.[/Neden al

Hanımefendi siz şanslıymışsınız ki eşiniz biraz da olsa söylemiş keşke biraz araştırsaydınız şu an zor durumda olmazdınız fakat üslubunuzdan ötürü sizi kınıyorum bakış açınız çok yanlış sizin veya çocuklarınızın ileride bu hastalığa sahip olup olmayacağını kimse bilemez şayet böyle birşey olursa gerçekten onların allah yardımcısı olsun

İster kabul edin ister etmeyin o sizin sorununuz bu bir hastalık fakat derdine çare arayan insanlara bu şekilde yaklaşımınız hiç hoş değil 20 yıllık bipolar hastasıyım ve gayet düzgün bir yaşantım var bu hastalık ilaçlar düzenli kullanıldığı ve kontroller ihmal edilmediği taktir de aynen şeker tansiyon hastalığı gibi lütfen insanları umutsuzluğa sevketmeyin:KK12::KK12:eşinize şifalar dilerim

Konuşmadan önce, sözlerini üç kapıdan geçir.
Birinci kapıda kendine sor, ‘Bu doğru mu?’
İkinci kapıda sor, ‘Bu gerekli mi?’
Üçüncü kapıda sor ‘Bu nazik mi?’

~Mevlana~

İnsanlara karşı nazik ve sevecen ol, ne olursa olsun asla bir başka insanı kırmak için konuşma, bilinçli olarak üzmeye çalışma ve kendi acını hafifletmek için bir başkasını yaralama.

Violin & Piano – Concierto De Aranjuez

arkadaşım benim eşim de bipolarmış bende senin gibi basit bir depresyon sanmıştım doğru düzgünde anlatmadılar çok çektim çok 12 yıldır evliyim

Kolay değildir bipolar insanla yasamak. Bu hastalıgi aidsle vs kıyaslamak cok yanlış olur.

Bizim gen haritası da bozuk, babamla yaşadığım ergenliği anlatsam burdan koye yol olur

Hanımefendi siz şanslıymışsınız ki eşiniz biraz da olsa söylemiş keşke biraz araştırsaydınız şu an zor durumda olmazdınız fakat üslubunuzdan ötürü sizi kınıyorum bakış açınız çok yanlış sizin veya çocuklarınızın ileride bu hastalığa sahip olup olmayacağını kimse bilemez şayet böyle birşey olursa gerçekten onların allah yardımcısı olsun

İster kabul edin ister etmeyin o sizin sorununuz bu bir hastalık fakat derdine çare arayan insanlara bu şekilde yaklaşımınız hiç hoş değil 20 yıllık bipolar hastasıyım ve gayet düzgün bir yaşantım var bu hastalık ilaçlar düzenli kullanıldığı ve kontroller ihmal edilmediği taktir de aynen şeker tansiyon hastalığı gibi lütfen insanları umutsuzluğa sevketmeyin:KK12::KK12:eşinize şifalar dilerim

Konuşmadan önce, sözlerini üç kapıdan geçir.
Birinci kapıda kendine sor, ‘Bu doğru mu?’
İkinci kapıda sor, ‘Bu gerekli mi?’
Üçüncü kapıda sor ‘Bu nazik mi?’

~Mevlana~

İnsanlara karşı nazik ve sevecen ol, ne olursa olsun asla bir başka insanı kırmak için konuşma, bilinçli olarak üzmeye çalışma ve kendi acını hafifletmek için bir başkasını yaralama.

Violin & Piano – Concierto De Aranjuez

Bence konu sahibesine haksiz yuklenmissiniz. Kadin cok cekmis, ben yandim baska genc kizlar da yanmasin demis, ben hata yaptim siz yapmayin demis, ben bunda bir kotuluk goremedim.

durumunuza çok üzüldüm :KK43:
eşiniz bu şekilde devam ettiği sürece ben ayrılmayı düşünmeyi geçtim ayrılmak zorundasınız.
bipolar çok ciddi tehlikelere varan ruhsal bir hastalık çünkü.hastalarında büyük çogunluğu hasta oldugunu kabul etmiyor ve tedavi olmak istemiyor zaten.çok fazla uzun bir süreç alan bir durum tedaviyi kabul etmesi.
ailesine çok kızdım ben ayrıca.nasıl böyle ciddi bir durumu senden saklarlar ki?ortaya cıkmayacak mı yani?

Senı cok ıyı anlıyorum yakın arkadasımda iki uclu bıpolar bozukluk var cok zordur anlasmak ben bı sabır edıyorm annesı bıle sasırıyor kızım nasıl dayanıyotrsn buna dıye.. Annesıde rahatsız su an kızın yuzunden ama kabul etmıyor. Ben bıle cok fazla gorustugumde olumsuz etkılenıyordum cok zor ılacı omur boyunca ıcmelı arkadasım ıcıyor ama ıctıgı halde cok zor. Ilac bı yere kadar fayda saglıyor. Çocuğunun uzak büyümesi daha iyi olur bence...

İstediğiniz fazla bir şey yok ki. İlacını içsin mutlu mutlu yaşayalım diyorsunuz. Eşinizin bu konuda üzerine düşeni yapması lazım.

Kendisi elinden geleni yapsa buna rağmen bazı problemler yaşasa ve siz eşinize destek olmayı reddetseniz bencil olduğunuzu düşünürdüm ama siz zaten elinizden geleni yapıyorsunuz. Hakkınızda hayırlısı...

Allah sabir versin canim benim teyzemde bu hastaliktan cok zor bir sey doktor ilacini kesiyor icme gerek yok diyor hop yine başa donuyoruz intihara kalkisiyor hep bir durgunluk hep bir uzuntu ilaca yeniden baslatiyor doktor normale donuyor. benim teyzemde oyle temizlik yapamaz icinden gelmez bir durgunluk geliyor ustlerine iste :(

Benim dayım da bipolar hastası. Hasta olduğunu kabul etmiyor. Gün boyu eve yatıyor. Dışarı çıkmıyor. Üstelik çok da cimri. Bir ara kendi kendine konuşmaya başladığı için doktor haftalık iğneye başladı. Davranışları artık daha düzgün fakat tembelliği ve cimriliği hala devam ediyor. Allah kimseye yaşatmasın. Sizin işiniz de zor. Allah kocanıza şifa versin.

Akli meleke dediğimiz bir kavram vardır arkadaşlar... Senin de hasta olmayacağın ne malum helelö helelö yapıp durmayın... Akli melekesi yerine olmayan insanlar evlenmemelidir. Bu kadar basit. Herkes evlenecek diye bir kaide olmadığı gibi aklı başında olmayan bi insan hiç evlenmemeli. O ilaçlar adam evlensin diye değil insanlara zararı dokunmasın kendi işlerini görsün kimseye muhtaç olmasın diye var... Kimse kimsenin hakkına giremez.
Adam sonradan hasta bile olsa kadının onu boşamaya hakkı vardır , adamında. Siz oturup yargılayamazsınız, ister boşar , ister seviyorum der bakar destek olur.

Bence konu sahibesine haksiz yuklenmissiniz. Kadin cok cekmis, ben yandim baska genc kizlar da yanmasin demis, ben hata yaptim siz yapmayin demis, ben bunda bir kotuluk goremedim.

Sanırım yanlış okudunuz konu sahibesi davasında sonuna dek haklı kendisine daha önce de yazmıştım kimden alıntı yaptığıma dikkatli bakarsanız eminim hanımefendinin bakış açısını siz de onaylamayacaksınız :KK12:

Bu hastalığa sahip olan kişi herşeyden önce hastalığını kabul etmeli ilacını ve tedavisini aksatmamalıdır Tabiki bunun için sorumluluk gerek kendimden örnek verirsem ben iyi olmalıyım ki bana muhtaç olan anneme bakabileyim sevgilerimle:KK68:

Ayrilmakta haklisiniz.. hem sizi kandirmis hemde bu durumu kabullendiginiz halde ilaclarini almiyo.. siz ayrilmaktan baska bi sey yapamazsinizki

74, member: 413183"]Konuyu açalım çok olmuş ama ben de bıktım usandım bipolar eşten. Benimle aynı dertte olan var mı diye şöyle bir bakayım dedim. Ben de sekiz yıllık evliyim. Tanışma aşamasında eşim biraz söyledi ama basit bir depresyon sandım. Nerden bileyim böyle zor bir şey olduğunu. Kızlar sakın evlenmeyin böyle biriyle. Ben artık hastalık olduğunu da kabul etmiyorum. Dayaklık bu insanlar. Şöyle evire çevire bir döven olsa hiç bir şeyleri kalmaz gibime geliyor[/QUOTE]
Merhaba arkadasim seni cok

Back
X