- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
sevgili dansmarue
benimde depreyon eğilimlerim var demişsin. baban bipolar olduğu için seninde bu hastalığı taşıma ihtimalin var. umarım ilerde atak geçirip bipolar hastası olduğunu öğrenmezsin. çünkü eşinde senin gibi düşünüyorsa bipolar hastası bir insanla evli olmak istemez tahminimce. senden ayrılacaktır. ( allah korusun tabiki )
peki ya sen nie bu hastalığın sende olma ihtimalini bildiğin yada çocugunda çıkma ihtimalini bildiğin halde evlendin. eşine yazık değil mi ozaman. ya ilerde çocugunda allah vermesin bu hastalık çıkarsa ve derse sana anne bu hastalığın genetik olduğunu bildiğin halde niye beni dünyaya getirdin niye babamla evlendin. ne hissedersin çok merak ediyorum....
Evlenirken esimden hicbir sey gizlemedim. 5 yilin sonunda evlendik 7bucuk yildir beraberiz. Beni de babami da yeterince tanidi. Sosyal fobim var. Esim asmama cok yardimci. Sizofren bi kuzenim var esim ilk gunden bunu da biliyo. Genlerimiz cok bozuk. Cocuk dusunmuyorum ben. Esim sacmalama diyor. Ama bn hasta olmasindan cok korkuyorum. Neyse dha erken bikac yil daha oyalayabilirim esimi. Sonra belki o da istemez. Belki de olmaz bile. Evlatlik almayi cok isterim.
Bn genlerimde bu hastalik oldugu icin kimseye kizgin degilim. Ben babama maruz kaldigim icin anneme kizginim. Doktorasini yapan bir muhendis olarak ozguvenim tavan olmasi gerekirken yabancilarla konusamiyorum. Carpinti tansiyon terleme konusamama bir suru sorun yasiyorum. Hayatim boyunca babamin manik ataklari sirasinda kendimi sucladim. O yuzden boyleyim. Kendimi degersiz hissediyorum. Kimseden de bna deger vermesini beklemiyorum bu durumda. Beni annem babam onemsememis esim terk edip gitse gozumden yas gelmez.
Ne mutlu esin caba sarfediyor atak yasamiyor. Bu hastalara hasta oldugunu kabullendirmek zor. Ben duzenli lityum aliyorum cok buyuk sorunum olmamasina ragmen.ama babam ozellikle sinirli oldugu zamanlar almayi reddediyor. Siz delisiniz siz icin bunlari diyor. Paranoyak. Onu oldurmeye calistgmzi dusunuyor.
Ben bunlara maruz kalmasaydim cok farkli bir hayatim olurdu. Bu kadar seye ragmn buralara getirdim kndimi cok sukur. Ama hicbir cocuk boyle bir babayi hak etmiyor.
Neden alinganlik yaptigini bilmiyorum. Esinle bir sorun yasamiyorsun ki sen. Bipolarla yasamak zordur ama senin esin pek yenilmiyor hastaliga gordugum kadariyla. Ayrilma noktasina gelecek bir sey yasamamissin.