• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim bir yıldır çalışmıyor

işte ondan diyorum ya objektif olamıyorum diye,
belki adam feci tembel,
belki depresyona girdi bütün gün kolu kalkmıyor,
belki de hiçbiri değil, dışardan bir gözle bunu değerlendirmek çok zor.
dediğim gibi benim o dönemimde dışardan bakan biri de, kadın bütün gün evde oturuyor, doğru düzgün yemek bile yapmıyor, bütün gün bilgisayar başını kıçını büyütüyor derdi. cidden 10 kilo almıştım, çoğu zaman evi bile toplamıyordum, sürekli aperatif şeylerle karnımı doyuruyordum, günde 10 firmaya mail atıp, linkedinden bağlantılar bulmaya çalışıp bir yandan da ek gelir olsun diye bikaç firmanın sosyal medya hesaplarını yönetiyordum. saçma sapan işler yani... o yüzden çok yargısız infaz yapılacak bir konu değil bu işsizlik, çok tuhaf bir psikoloji çünkü.

Ah arkadasim keske esimde evde idareten is yapsa, ornegin iyi derecede yabanci dil bilen insanlariz bir gun ceviri yapiyim diye gelmedi aklina. Daha baska imkanlarida vardi ama dedigim gibi tembel ve issiz kalmasina tahammul edemeyen ben yine az daha suclu cikicam. Ben yinede bir erkegin issizligiyle kadininkini bir tutamiyorum. Ben calismak zorundayim kontratim var devletle o olmasa isi birakip evde dinlenirdim cokda guzel, depresyonada girmez kendime bir yil ara verdim derdim. Ama erkek adamda helede aile sahibi adamda bu hakki goremiyorum.

vallaha hakkaten helal olsun
yani bir benmiyim su dünyada korkak anlamdım kızım 7 ysaında
düşün düşün yasım geldi35 e dahada cocuk gibi korkuyorum
nasıl cesaret ediyorsnz yapıyorsunz hella olsun valla ben
çok ince dümşünüyorm .yavrum istiyor kardeste yapacagz dahada korkagım

Aslinda bilemiyorum ne kadar dogru ama ben iki cocugumada kendim maddi manevi cok guzel bakarim gazinada gelmis olabilirim ama yinede cocuk plani yaparken islerin duzelmeye egilimi vardi bu seferde baska engellere takildik. Simdi yapmasan 35ten sonra hic yapamazdim, sabir hic kalmiyor insanda zmnla.

Roller deyismis sen evin erkegi oda evin hanimi olmus.sen bisure isi birak bnce belki mecbur kalir calisir
Isi birakma durumum olmuyor ne yazikki, mecburi gorevim var ama bebekten sonra Allah kismet ederse en son ucretsiz izinleri dahi kullanicam.

Kendi alanı olmasa da kadın erkek gerekiyorsa girip bir yere çalışmalı ülkenin hali ortada bende mevbur kalınca öyle yaptım işim var şimdi akşamları da kpss çalışmaya başladım başka birşey gelmiyor elimden hele erkekse bu kişi bence şart iyi kötü demeyecek çalışacak yeri gelince

Evet tam bir yıl oldu neredeyse.
eşimle aynı okuldan mezun olduk, ben önce başlamıştım önce bitirdim (arada birde çocuk doğurdum), bir buçuk yıl kudur çalıştım ve işi bıraktım, başka şehre taşındık, şimdi yine benim işim erken halloldu e ben çalışıyorum o bekliyor.
bütün bu beklemeler iş bulamamalar şanssızlık diyip kabul edicem ama adamın bir gayretide yok, beklerken milyon tane başka iş yapabilirdi yapmadı. eminim aklına bile gelmemiştir, ben söyleyincede hep bahane buldu, baskı asla yapmadım keşke yapsaydım.
benim güç bela biriktirdiğimi yiyoruz, eşya alıyoruz ev diziyoruz şimdi.
ve birgün olsun bir takdir cümlesi duymadım üstüne ilgisizlikle suçlandım,
sabrımız limiti çoktan aştı artık günleri sayıyorum.
şuanda hamileyim ve yine çalışan benim, çalışmayı seven bir insandım, işimi de çok severim ama artık çok darlandım. yeni işe başlamadan çocuk olur rahat ederim diyodum oda olmadı.
ha bugün ha yarın bekliyorum.
üstüne birde her işi yapan adam evde iş yapmaz oldu. kahvaltı sofrasını ortada buldum geçen gün, artık tartışaçak halim kalmamış hiç laf söyleyemedim.
adam her zıkkımı bana soruyo, ne tarz bir gelişememedir valla sinir küpü oldum.
geçen günki bomba sözlerinede edğinmeden geçemiycem, anası diyorki bu biraz gevşektir (bende zannediyorumki iş konusunu bağlayacak), sen bunu doktora götür. kaşıntısı varmış. he canım hiç başka işim kalmamıştı çünkü...
benim çarem ne hiç bilmiyorum??
kaşıntı::D:D:D:D afedersiniz baytara götürün fazla yatmaktan kabaları pirelenmiştir.
Allah aşkına hanımefendi adamın kocalık namına vasfı bile yok ne diye taşırsınız yanınızda bırakın tasmasını defolsun gitsin :D:D:D
üzgünüm ama son cümlenize hala gülüyorum istemsizce

keşke çocuk için acele etmeseydin bari. sorumsuz demek ki senin eşin biraz.al karsına ben ömür boyu çalışamam ya topla kendini erkek gibi çalış ya da bana açık açık çalışmayacağını söyle bende yoluma bakayım de.

Sizinkinin çalışır versiyonu ama aslaa aslaa parası olmayan borcu boyunuu aşmış bir adamdı eski eşim. Düzelmiyor asla.

eşimle aynı okuldan mezun olduk, ben önce başlamıştım önce bitirdim (arada birde çocuk doğurdum), bir buçuk yıl kudur çalıştım ve işi bıraktım, başka şehre taşındık, şimdi yine benim işim erken halloldu e ben çalışıyorum o bekliyor.
bütün bu beklemeler iş bulamamalar şanssızlık diyip kabul edicem ama adamın bir gayretide yok, beklerken milyon tane başka iş yapabilirdi yapmadı. eminim aklına bile gelmemiştir, ben söyleyincede hep bahane buldu, baskı asla yapmadım keşke yapsaydım.
şuanda hamileyim ve yine çalışan benim, çalışmayı seven bir insandım, işimi de çok severim ama artık çok darlandım. yeni işe başlamadan çocuk olur rahat ederim diyodum oda olmadı.
üstüne birde her işi yapan adam evde iş yapmaz oldu. kahvaltı sofrasını ortada buldum geçen gün, artık tartışaçak halim kalmamış hiç laf söyleyemedim.
geçen günki bomba sözlerinede edğinmeden geçemiycem, anası diyorki bu biraz gevşektir (bende zannediyorumki iş konusunu bağlayacak), sen bunu doktora götür. kaşıntısı varmış. he canım hiç başka işim kalmamıştı çünkü...

YOKK şunu anlamadım oğlum ne bekliyon karın hamile git çalış diyemiyor mu?
Anne ve oğlundaki rahatlık gerçekten takdire şayan....

dogur gelinin ustune at kurtul zihniyet bu cok dusunuyorsa kendi gotursun

Kusura bakma ama hem maddi hem manevi kendini kullandırtmışsın bide üstüne çocuk yapıyorsun. Hata sende.

Eşine tekmeyi koy 2 ay mühlet ver. Çalışmak isteyen asgari ücret bile çalışır.

Bikac kere bunun esigindende donduk sayilir ama yine tek basina tek suclu kendisi bulunamadi. Herkse gore (anlatsam yani) en buyuk tembel kendisi hemde sorumsuz.
ama dönüp düşününce birazda (çok az) şansızlığın sonucu bu durumda kapıya koyamadım.

keşke çocuk için acele etmeseydin bari. sorumsuz demek ki senin eşin biraz.al karsına ben ömür boyu çalışamam ya topla kendini erkek gibi çalış ya da bana açık açık çalışmayacağını söyle bende yoluma bakayım de.

bikaç ay önce yine bu şehirde çok güzel bir iş imkanı vardı ve olmadı, maaşı dolgun imkanları genişti, olmadı, suçu varmıydı, günahı boynuna ne desem yalan olur.
ondan sonra iyice daralmaya başladım.
şimdi başka bir iş için bekliyoruz, bu eninde sonunda olacak inş, sadece benim sabrımı sınıyor.
bu aralardaki eşimin her davranışı bana batıyo zaten, birde tembel tembel evde oturması.
bide rahatlığı delleniyorum, içi rahat değil belki ama bana herşeyi batıyo diyorumya,
sabah çıkıp akşam eve geleceği günleri iple çekiyorum.

dogur gelinin ustune at kurtul zihniyet bu cok dusunuyorsa kendi gotursun

ay anasını kafama taksam sinir hastası olurum, hiç umruma değil.
yazın gezdim hep aralarda tatilimi yaptım, bu kafayla ne kadar olursa tabi, anasıda beni gördükçe dertli pozlara yattı, çünkü çok umrumda. derdi oğluna üzülüyo tabi :)

Sizinkinin çalışır versiyonu ama aslaa aslaa parası olmayan borcu boyunuu aşmış bir adamdı eski eşim. Düzelmiyor asla.

ikimizde asistan parasıyla geçinirken iyiydi aslında, tutumluyuzdur, yani bir kadına göre oldukça tutumluyumdur. iyi birikim yapmıştık (bence ben yapmıştım, güzelce harcayadabilirdim yani).
şimdi bu yöne dönünce iş, ne yapsa batıyo zaten, yeterincede yapıyo kendisi.

Bikac kere bunun esigindende donduk sayilir ama yine tek basina tek suclu kendisi bulunamadi. Herkse gore (anlatsam yani) en buyuk tembel kendisi hemde sorumsuz.
ama dönüp düşününce birazda (çok az) şansızlığın sonucu bu durumda kapıya koyamadım.

bikaç ay önce yine bu şehirde çok güzel bir iş imkanı vardı ve olmadı, maaşı dolgun imkanları genişti, olmadı, suçu varmıydı, günahı boynuna ne desem yalan olur.
ondan sonra iyice daralmaya başladım.
şimdi başka bir iş için bekliyoruz, bu eninde sonunda olacak inş, sadece benim sabrımı sınıyor.
bu aralardaki eşimin her davranışı bana batıyo zaten, birde tembel tembel evde oturması.
bide rahatlığı delleniyorum, içi rahat değil belki ama bana herşeyi batıyo diyorumya,
sabah çıkıp akşam eve geleceği günleri iple çekiyorum.
erkeğin devamlı evde olması çok sıkıyor canım bılıyorum hiç olmazsa bi dolanıp gelse bari bende bi nefes alayım diyorsundur bir de hamilesin ve durumda böyle gercekten üzücü yani eğer olacaksa o iş ufakta olsa çalışsın boş durmasından iyidir.

erkeğin devamlı evde olması çok sıkıyor canım bılıyorum hiç olmazsa bi dolanıp gelse bari bende bi nefes alayım diyorsundur bir de hamilesin ve durumda böyle gercekten üzücü yani eğer olacaksa o iş ufakta olsa çalışsın boş durmasından iyidir.

ben çalışıyorum cnm :) evde değilim zaten ama onun evde olması beni darlıyor.
evde durması yeni bişey değil, eskiden iş yapardı çocuğu okula götürür getirirdi, bende işimi seviyodum idare ediyoduk, şimdi artık iş yapmaz oldu, bide benden ilgi bekliyor. çekilmez oldu iyice yani. hele iki aydır nefes alsa bana batacak nerdeyse.
topluca psikoloğa gitmemiz lazım galiba, ama kesin gitmes sen git sen sorun çıkarıyosun der.

ben çalışıyorum cnm :) evde değilim zaten ama onun evde olması beni darlıyor.
evde durması yeni bişey değil, eskiden iş yapardı çocuğu okula götürür getirirdi, bende işimi seviyodum idare ediyoduk, şimdi artık iş yapmaz oldu, bide benden ilgi bekliyor. çekilmez oldu iyice yani. hele iki aydır nefes alsa bana batacak nerdeyse.
topluca psikoloğa gitmemiz lazım galiba, ama kesin gitmes sen git sen sorun çıkarıyosun der.
kendi sorumsuzluğunun farkına varamıyor demek ki. nasıl bu kadar rahat olabılıyor baska yerden gelırı falan var mı kira vs gibi ? belki onun rahatlığı diyeceğim ama .

Al benden de o kadar ya iş bilmez güç bilmez bi yere gştse bi işi halledemez bi koca da benim başımda var umursamaz hiç bişryi umursamıyo sinir oluyorum.. halbuki ekmeğini taştan çıkaran bi eş isterdim olmadı :( yeteri kadar tanıyamamışım

kendi sorumsuzluğunun farkına varamıyor demek ki. nasıl bu kadar rahat olabılıyor baska yerden gelırı falan var mı kira vs gibi ? belki onun rahatlığı diyeceğim ama .

açıkça benden gelen rahatlık bence, birikmişimiz var (benim çabalarım yine, bencil oldum artık), ben çalışıyodum hep, yine çalışıyorum.
şuan sona geldik zaten bikaç haftaya hallolacak işler ama tam bir yıl olacak çalışmayalı, düşünüdkçe deli oluyo insan.

Back
X