Eşim böbrek hastası, doğuştan tek böbrek kalan böbrek %25 çalışıyor =(

Çok geçmiş olsun canım Rabbim derdinize derman versin inşallah. Aklıma nedense çağrı merkezi tarzı bir iş geldi öyle yerleri araştırdınız mı hiç? Bir nevi masa başı sayılır hem bedensel yorulmaz eşin. Hem üniversite mezunu olmakta şart değil bir çok yerde

Sanirim hamilesiniz,ben de 3 aylik hamileyken eşim işsiz kalmisti ki zor bir hamilelik gecirdim masrafim çoktu ne kadar aglamis simdi ne olacak demistim ve o ay aneme 50 bin miras geldi olen dedemin evi 5 yildir satistaydi satilinca anneme payini verdiler ve esim is bulana kadar annemin verdigi parayla gecindik.Kisacasi icini ferah tut bir yerden kapi acilacak merak etme arastirmaya devam et insallah en kisa surede esinde sende cok rahat edeceksiniz canim

http://www.yenisafak.com/ekonomi/malulen-emeklilik-nedir-kimler-malulen-emekli-olabilir-2797630
öncelıkle askerlıkten muaf olması gerekırdı ama kendısı askerlık hızmetını yapmış ben olsam bukonuda hukukı yollara basvururdum..
ıkıncısı vergı ındırımınden yararlanabılır.. engellı arac vs alabılır onun ıcın rapor alması gerekıyor.
eger kı engellı oranı %60 çıkarsa ve ustu bellı bır yıl prım odemek kaydıyla malulen emeklı olabılır. sanırım 10 yıl çalışma şartı var.. yalnız alacagı maas normal bır emeklı maaşından daha dusuk olacaktır.
bence sızde bır ıse gırın ve bobrek kontrollerını asla ıhmal etmesın esınız tek bobrekte ıslevını yıtırırse dıyalıze gırer ama o da kesın cozum degıl zamanla organ naklı bıle gerekebılır.. dıkkat edın.
Evet bunları biliyoruz zaten malulen emekli olmak için uğraşıyor, benim işe girme imkanım yok zaten evden çalışıyorum. Primi malulen emekli olmak için yeterli ama sgk bu konuda hala uğraştırıyor bizi, vergi indirimi var zaten ama ev araba olmayınca bir işe yaramıyor o da.

Sanirim hamilesiniz,ben de 3 aylik hamileyken eşim işsiz kalmisti ki zor bir hamilelik gecirdim masrafim çoktu ne kadar aglamis simdi ne olacak demistim ve o ay aneme 50 bin miras geldi olen dedemin evi 5 yildir satistaydi satilinca anneme payini verdiler ve esim is bulana kadar annemin verdigi parayla gecindik.Kisacasi icini ferah tut bir yerden kapi acilacak merak etme arastirmaya devam et insallah en kisa surede esinde sende cok rahat edeceksiniz canim
Çok şükür maddi anlamda çok sıkılmıyorum aslına burda bahsetmek istedim sadece, benim asıl derdim eşimi o halde görünce üzülüyorum bide üzerine maddi kaygılar ekleniyor ister istemez buna engel olmak mümkün değil, çok teşekkür ederim Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin çocuklarımızı

Çok geçmiş olsun canım Rabbim derdinize derman versin inşallah. Aklıma nedense çağrı merkezi tarzı bir iş geldi öyle yerleri araştırdınız mı hiç? Bir nevi masa başı sayılır hem bedensel yorulmaz eşin. Hem üniversite mezunu olmakta şart değil bir çok yerde
Evet bazı yerleri araştırsa da sonuçsuz kalıyor, daha çok uğraşmak gerek belki de, teşekkürler öneriniz için

Allah şifa versin yardımcı olsun. Engelli Aylığı alamaz mı SGK ya bir sorsanız Detaylı bir şekilde. Bir de siz de iş bakın aynı zamanda eşiniz evden çalışabileceği bir iş yapamaz mı ? Bulunduğunuz ilçenin belediyesine ya da İş-Kur'a falan gitseniz belki bir yol gösterebilirler. Üzmeyin kendinizi Allah büyüktür.
Onun için uğraşıyoruz zaten 5 aydır, sgk diyaliz seviyesinde olması gerektiğini söylüyor ama eşim tekrar kurula başvurdu, belediye de tanıdığımız olmasına rağmen ne iş ne de başka konuda cevap alamadık malesef

maluliyet oranı ne

doğuştan tek böbreği yoksa askerlikte nasıl anlaşılmamış

bizim arkadaşlar vardı iki böbreği de var ama sıkıntılı onlar bile askere gitmedi

neyse bu aşamada en pratik çözüm daha basit işler aramak araç kullanabiliyor mu mesela öyle bir iş de olur ne bileyim ofiste gelene gideni karşılamak gibi işler de olabilir

siz de gördüğüm kadarı ile hamilesiniz ama kısa süreli de olsa iş arayabilirsiniz

doğumdan sonra da gerekirse eşiniz bebek bakar siz çalışırsınız
Askerlik zamanında muayene edilmiş ama anlaşılmamış bunu benim de aklım almıyor inanın evt araç kullanabiliyor ama iş bulamadı malesef, evden çalışıyorum ben zaten

Hepinize teşekkür ederim, iş bulup çalışma imkanım yok dışarda çalışsam da evde çalıştığım kadar kazanacağım, evimin rahatlığında çalışmak benim daha çok işime geliyor, zaten çocuklarım küçük istesem de çalışamam =)

Diyalize girmemesi icin cok cok iyi bir doktor bulmalisiniz. Ben iyi bir dr biliyorum ama hangi sehirdesiniz.
Ayni sekilde babam var tek bobrekmis. Doktora gitmemek icin inatlastigindan artik idrarini 2 gunboyunca yapamayinca bize soyluyor ve acil olarak hastaneye yatisi yapiliyor doktorlarin dedigine gore son anda gelmisiz ve suan diyaliz hastasi.
Senin esin iyi bir dr bulursa tedavisini olursa diyalize girmeden yasayabilme imkani yuksek.

Diyalize girmemesi icin cok cok iyi bir doktor bulmalisiniz. Ben iyi bir dr biliyorum ama hangi sehirdesiniz.
Ayni sekilde babam var tek bobrekmis. Doktora gitmemek icin inatlastigindan artik idrarini 2 gunboyunca yapamayinca bize soyluyor ve acil olarak hastaneye yatisi yapiliyor doktorlarin dedigine gore son anda gelmisiz ve suan diyaliz hastasi.
Senin esin iyi bir dr bulursa tedavisini olursa diyalize girmeden yasayabilme imkani yuksek.
Doktor arayışımız devam ediyor, hiç biri istediğimiz alakayı göstermedi özele de gittik ilaç verip gönderiyorlar. Ankaradayız biz imkan olarak iyi bi yerdeyiz ama hala istediğimiz gibi bir doktor bulamadık.

Onun için uğraşıyoruz zaten 5 aydır, sgk diyaliz seviyesinde olması gerektiğini söylüyor ama eşim tekrar kurula başvurdu, belediye de tanıdığımız olmasına rağmen ne iş ne de başka konuda cevap alamadık malesef
Of gelince de hepsi üst üste gelir zaten :( Rızkı veren Allah . Bilen yerlere tekrar sorun bir de engelli iş ilanlar var onlara başvursun her işyeri belli düzeyde engelli çalıştırmak zorunda

Doktor arayışımız devam ediyor, hiç biri istediğimiz alakayı göstermedi özele de gittik ilaç verip gönderiyorlar. Ankaradayız biz imkan olarak iyi bi yerdeyiz ama hala istediğimiz gibi bir doktor bulamadık.
Balikesir univ de bir dr var ve diyalize gircek haldeki hastalari iyilestiriyor. Yurkiyenin her yerinden ona gelen var. Tv lerede cok cikti bi arastirin imkaniniz varsa gelin derim. Cok cok iyi bir dr. Kendisi de soyluyor bana diyalize girmeden gelinki iyilestireyim sizi diyor.

Esiniz malulen emekli olursa nasil geciniceksiniz?
Enfazla %60 iranda baglaniyo bu da demekki esiniz asgari ucrete calisiyomus 842 tl maas .

Ali tezelle gorusun derim sigorta baslangici tam gununu ve durumunuzu iletin eniyi o yol gosterir

Ankara'da üniversitelerin eğitim araştırma hastanelerine gittiniz mi hiç? Muhakkak gidin.

Bir de madem dikis yapabiliyorsunuz, bir terzi yanında işe başlayabilirsiniz boş zamanlarınızda da evden dikiş yaparsınız ek gelir olur.

Diyaliz ne yazıkki iyi ve kalıcı bir çözüm değil. Muhakkak iyi bir doktor bulun, eşinizin diyalize giden sürecini uzatırsınız inşallah

Balikesir univ de bir dr var ve diyalize gircek haldeki hastalari iyilestiriyor. Yurkiyenin her yerinden ona gelen var. Tv lerede cok cikti bi arastirin imkaniniz varsa gelin derim. Cok cok iyi bir dr. Kendisi de soyluyor bana diyalize girmeden gelinki iyilestireyim sizi diyor.
Eşimin rahatsızlığı tam olarak kronik böbrek yetmezliği değil aslında mesleki rahatsızlık olduğuna dair teşhis kondu o yüzden doktorlar bu konuda bana daha tecrübesiz geldi ama bilemiyorum, inşallah gitme imkanımız olursa aklımda teşekkür ederim

Esiniz malulen emekli olursa nasil geciniceksiniz?
Enfazla %60 iranda baglaniyo bu da demekki esiniz asgari ucrete calisiyomus 842 tl maas .

Ali tezelle gorusun derim sigorta baslangici tam gununu ve durumunuzu iletin eniyi o yol gosterir
En azından temel kira fatura vs için, Ali Tezel hakkında biraz bilgi verebilir misiniz,

Ankara'da üniversitelerin eğitim araştırma hastanelerine gittiniz mi hiç? Muhakkak gidin.

Bir de madem dikis yapabiliyorsunuz, bir terzi yanında işe başlayabilirsiniz boş zamanlarınızda da evden dikiş yaparsınız ek gelir olur.

Diyaliz ne yazıkki iyi ve kalıcı bir çözüm değil. Muhakkak iyi bir doktor bulun, eşinizin diyalize giden sürecini uzatırsınız inşallah
Evde boş zamanım ne yazık ki yok, evden yeterince yoğun çalışıyorum zaten, diyalize girmesini istemiyorum zaten olduki ilk seçeneğimiz nakil olması diyaliz ikinci bir seçenek, zaten diyalize girme meselesi ayrı sgk emeklilik için diyaliz şartı koyuyor yoksa biz diyaliz taraftarı değiliz yanlış anlaşılmasın tedavi yöntemlerini araştırıyoruz

Back
X