Esim bosanma davasi acmio!!!

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3.712
2.367
333
Merhaba herkese!!!
Beni aydinlatirsaniz cok sevinirim ben esimden ayri yasiyorum 1.5 sene oldu fakat kendisi bosanma icin dava acmio ne zaman arasam bu konuyla ilgili sen ac beni ilgilendirmez hakaret edio surekli agza alinmayacak sekilde.
ne yapmam lazim ve bir erkek neden bosanma davasi acmaz merak ettim acikcasi
Aydinlatirsaniz cok sevinirim

benım bıldıgım yanlısta olabılır kadın dava acarsa nafaka alamaz dıe duymustum ama yınede emın deıglım..

Ya Allah aşkına, kadın dava açarsa nafaka alamaz diye bir şey olur mu? Bu şekilde hurafeler yayılıyor kulaktan kulağa, sonra nice kadın korkusundan açamıyor dava falan.

Ayrıca sen ne diye bekliyorsun onun açmasını? Önemli olan evlilik birliğinin yıkılmasında kimin daha fazla payı olduğudur. Hakim en haklıyı aramaz, herkes hatalı olabilir sonuçta. Kimin daha çok hatalı olduğuna bakar. Eşinin davranışları evliliğinizin bitmesine nedense hakim bağlar nafakayı, kim açarsa açsın. Hataların büyüklüğü önemlidir burada. ( şiddet, aldatma,hakaret, evi geçindirememe, ayrı ev açmama vs. )

İspat etmen önemlidir haklılığını. Eğer nafaka istemiyorsan, ortak bir malınız yoksa, yani maddi bir talebin olmayacaksa 1.5 yıldır da ayrı yaşıyorsunuz zaten, tahminim 1 yılda boşanırsınız. Ama tabi avukatlar daha iyi bilgi verir bu konuda. Anlaşmalı olsa 1 ayda bitiyor sanırım ama eşin ne der bilemeyeceğim.

Son düzenleme:
1,5 yıl ayrı yaşadığınıza göre bu iş bitmiş sen niye açmıyorsun davayı. neden eşinden bekliyorsun?? bence git bi avukata danış eğer mesele nafaka veya tazmınatsa, gerekli bilgiyi vereceklerdir sana

1,5 sene o adamın soyadını taşıyacağıma

boşanma davası aç diye yalvaracağıma gider ben açardım

neden bekliyorsunuz ki

Merhaba herkese!!!
Beni aydinlatirsaniz cok sevinirim ben esimden ayri yasiyorum 1.5 sene oldu fakat kendisi bosanma icin dava acmio ne zaman arasam bu konuyla ilgili sen ac beni ilgilendirmez hakaret edio surekli agza alinmayacak sekilde.
ne yapmam lazim ve bir erkek neden bosanma davasi acmaz merak ettim acikcasi
Aydinlatirsaniz cok sevinirim

1.5 gün değil 1.5 ay değil yıl yahu yıl... Siz neyi bekliyorsunuz pardon?

mal mülk varsa erkek onun için açmaz bosanmayı bişi vermeyim diye... sizde durum nedir bilemiyorum.kadın acsa bile nafaka baglanır sigortalı calısmıyorsanız eger....altınları isteyebilirsiniz elinizde cd veya resimler varsa daha iyi olur,şahitlerde lazım...

Bence kararlıysan ve dönmeyeceksen acabılırsın artık bır farkı olmuyormus..Sadece karsı tarafın
masrafları davayı acan tarafından ödenıyor dıye bılıyorum ,bir de dedıklerı gıbı malları varsa vermemk
ıcın acmıyor olabılır..Cocuk yoksa sen de calısıyorsan zaten nafaka verılmıyor dıye bılıyorum ..Anlasın
tek celsede bıtırın

Esinizin derdi nedir, siz neyi bekliyorsunuz bilemiyorum ama, Allah askina su yazinizda kullandiginiz " acmio, gelmio, yapmio" kelimelerini düzeltin.
Bu nasil bir Türkce dir yahu.

Back
X