- 5 Aralık 2011
- 1.120
- 56
- 363
- Konu Sahibi Kartalice35
-
Tesekkur ederim aynen boyle dusunuyorum
artık...Erken nikah yapmakla cok buyuk hata ettim farkındayım,ama bilemezdim insan herkesi kendi gibi sanıyor. Su varki sevgisindende emin degilim...Bu ara gecis donemimi yasiyo olabilirmi? sefere cıkmak kolay degil insanı bunalıma surukluyo daha oncede seferde bunalimlar yasadı..Birden evlenince psikolojisi degismis olabilirmi...Sabırla beklicem seviyosa hala anlarsa degerimi döner ama affedebilirmiyim bilmiyorum o hakaretlerden sonra tüm guvenimi kaybettikten sonra...
Psikolojisi bozuk olabilir..evet..ama ailesini sart kosmasinin bununla alakali oldugunu dusunmuyorumm.ona tek bi msj yazmani tavsiye ederim..onu sevdiginin dogru oldugunu ama onun bu tarz beklentilerinden sonra saskinlik gecirdigini..herseyin ailelerlezamanla oturacagini asil onum bunasayfi duymasi gerektigini ve asil onun bu duruma saygi gostermesini..ve ailesiyle iletisimin bu sekilde dahada zorlastigini onun buna karismamasi gerektigini ve iyi bi es olmaya once layik olmaniz gerektigini.sonra ailerle zmanla saglikli bir iliski kurulacagini bu sevgiyle okadar mutlu olmalisibizki ufak tefek aile sorumlarini gormezden gelebilecegini..onuda ailesine saygi gosterecegini aynixseyi onumda yapmasi gerektigini.ve son olarak seni sevip secmedigini dysunup buna bi tek cevap bekledigini ve ona bu sorularin cevabini verene kadar yazmamasini ve yazmicani..ve ben olsam derim bosanmak sorun degil bosanalim eger sirf hic birsey olmamisken ailenle bikere bile kavga bisey yasamamisken sana boyle bi istekte bulunuyosa bosanmanin sorun olmayacagini ve ondan son kez aile olup olmayacaginizin cevabini ben sana yarin birgun bir cocul doguracagim ve biz kendi ailemizi kuracagiz anne baba olacagiz o zaman hala kendi ailesini herseyin uzerinde tutamayaxagini gercek ailesinin sen olacaginin..farkina varmasini..ve herkes bi ailede dogar buyur ve o kendi ailesini kurar doganin kuralinin bu oldugunu bununda ailesini silmesi yada saygisizlik yapmasi anlamina gelmedigini yaz ona ve sana bunlari iyi dusundukten sonra gercek cevabini duyup son noktayi koyacagini soyle ama boyle cocuk gibi davranan bi es istemedigini de belirt..drgismeni istemiyorum iliskimizi onemsedigi bilmek istiyorum soyle..yoksada hayat devam ediyor yok yakinken daha fazla uzulmeden donelim yaz..tavsiye sen vilirsin..ama sakin yazma o msjdan sonra onumda gercek kararini iyi dusunup vermesini bi dahada drgismeyecegini belirt.[/QU
ailelerle iletişimin zamanla oturacagını senelerdir tanısakta birbirimize zamanla alıscagımızı (cunku ailesiyle gecirdiğim gün sayılıdır..) buna anlayıs beklediğimi saygının karsılıklı oldugunu ailesinin hareketlerine ragmen ailesiyle daha cok ilgilenceğimi v.s. söyledim en basında....bu sacmalıkları dinlemicem diye kestitip attı.... eşimin en baş hatası annesine olayları anlatıp olayın içine karıştırmak oldu...ben aileme bişey soylememiştim en basta eşim izmire geldiğinde annemlerin telefonlarını acmamıs bide kandilde aramayınca mecbur ögrendiler bazı seyleri... senin son yazdıklarını dusunuyorum ama yine anlamayıp sacmalama bitti artık hakaret dolu kucuk düşürücü falan bi cevap vermesinden korkuyorum...biraz zaman lazım sanırım....
Yok canım ne ailesiyle ne kendiyle gorusuyorum her ihtimali dusunup planlar yapiyorum suan bisey yapmamam gerek biraz beklicem...Canım merak ettim, bi gelişme var mı?
Turkiyeye eve ugramis yine akıllandınmı diye mesaj atmıs ben cevap vermedim babasına babamı arattırmıs babacağzımında haberi yok durumlardan esim 1ay once izmire geldiginde benim izmire gelmedigimden bahsetmis babam benim kiz geldi senin oglan beklemedi ben bile aradım bana bile acmadi demis adam bunlar 2aydır küs olmadi biz gelelim konusalim neler oluyo demis sanki haberi yokmus gibi.Babamda benim bilgim yok gerek yok oglan kendi gelsin istiyosa halletmeye ben karismam sizde karısmayin demıs 1gun sonra esim izmire geliyorum 1saat vaktim var diye mesaj attı bende eve gel dedim gelmem eve dedi bende babam gondermiyo disari gorusmek isteyen gelsin dedi dedim gercektende oyle.Babasi arayinca babama anlattim herseyi ben ne olduklarini anlamistim seni uyarmistim dinlemedin dedi...Ve esim gelmedi...
neden dışarıda baş başa görüşmediniz?
CAnım sakın insanların saana ne dediğini önemseme. benm başıma da bunun aynısı geldi. Kimse ne istediğimi ne hissettiğimi sormadı. Bir büyük de çıkıp kızım barışın demedi. Senin kayınvalidenin ve annenin yaptığı başıma geldi. Ve ben boşandım maalesef. Sonraası güzel oluyor sanıyorsan çok yanılıyorsun. Hayat sana yeni kapılar açıyor insanlar sana destek oluyor sanıyorsan yanılıyorsun. Sana şimdi boşan bu adamdan sana yarar gelmez bz arkandayız daha yaşın genç diyenler sen boşandıktan sonra yok oluveriyor. Bir yakın arkadaş bir büyük hep araya girsin diye bekliyorsun. Ama olmuyor. Sana tavsiyem bu senle kocan arasında. Ve kocandan uzak yaşaman kesinlikle en buyuk hatan. İnat yapman en buyuk hatan. İnsanlar beni daha çok ezer mi sürecine girmişsin. Çok haklısın ama tavsiyem mutlaka eşinle konuş. Aile danışmanına gidin. Ücretsizleri de var bunların. Maalesef eşler çevrelerinden inanlmaz etkileniyorlar. Benim eşim de dost ve ailesinin çok dolduruşuna geldi. Aynı gururdan bi evliliği bitirme. Unutma yuvayı dişi kuş yapar bn 24 yaşındayım ve 1 hafta önce boşandım. Sana tavsiyem empati yapmayı öğret eşine ve bu sureçte biraz yutmayı bil.
boşanın madem melankolisch
bu kadar büyüdü bu olay
artık iflah olmaz
ama üzüldüm size ve karşılıklı hatalarınız olduğunu düşünüyorum...
Başından beri konuyu ve tüm yorumları okudum.
Bazı arkadaşlar size hak vermişler bazıları ise yadırgamışlar.
Herkes kendince haklıdır tabiki. Keşke biraz bakış açını değiştirseydin olaylar bu hale gelmezdi.
Bu nasıl olacaktı diyeceksin ;
Ben olsam şöyle yapardım, kayınvalideyle arayı çok iyi tutardım çok kısa görüşmeler dahi olsa hemen hemen hergün arardım.
Sonuçta annesi o. Hiçbir erkek de eşinin annesinden uzak olmasını istemez. Ben annemden biliyorum. Kardeşim nişanlıydı Kız hergün arardı bir gün aramasın annem ne oldu diye sorardı hemen ve kızı çok severdi. Bişey oldu mu da hep aralarını düzeltmeye çalışırdı.
Çünkü kız kaleyi içten fethetmişti. Ve kardeşim de bu durumdan çok memnundu...
Gerçi şu an sizin durumunuz inanılmaz ölçüde ilerlemiş artık yapacak pek bişey kalmamış. sizde birçok şey bitmiş.
Ama eminim hala bir umut vardır.
Birşeyi yapmak çok zor ama yıkmak çok kolay...
Ailesinin aileme yaptığı saygısızlığa nasıl göz yumabilirdim? siz olsanız soğumazmısınız içinizden aramak gelirmi? Bide üstüne istemediğini belli etti sadece oğlunu doldurdu ve seyretti halada seyrediyo....bunlardan sonra arayamazdım yani...
Hiç umut yok....eşim olcak o pisliğin twitterda yediği haltlar ne olucak? İhanet başka bişey değil...
Ben elimden geleni fazlasıyla yaptım ne gurur kaldı ne bişey...
Yine babası babamı aradı 2 gün önce yine gelelim konusmaya demiş busefer babamın herseyden haberi var beni savunmuş lafları sokmuş ben zaten en basından karşıydım benim için bitmiştir demiş adam gıkını cıkaramamıs sadece cahillik etti bilmemne demiş topu ogluna atmıs sonra eşim babama mesajlar attı ben izmire geldiğimde kızınız korktugu içinmi gelmedi gorusmeye neden korkmuş siz niye bukadar geç ögrendiniz ana kız sizden bişeymi saklıyolar (bide annemede iftira atıyo köpek) whatsappta gece yarısı ne yapıyosn dedim beni tersledi sormak benim hakkım balayı mevzusundada bi vakit geç gideriz dedim kızınız sorun etti benim maddi sorunum yok ne isterse yapabilirim falan yazmış ben arayıp sıcıcaktım agzına senden korkan kim sen once twitterda yediğin haltları anlat diye babama benim hiç gocuncagım bişeyim yok o gece kardeşimle konustum dedim hatta gosterdim saatini tarihini babam ne gerek var muhatap olamaya dedi zaten sende bitirmek istiyosun boş mevzular bunlar gerek yok ben mesaj atıcam dedi ve soyle yazdı: ''Senle boş muhabbete girmicem ben kızıma güveniyorum en kısa zamanda bitir bu işi''
2 gündür ses yok......ondan nefret ediyorum ama hıncımı alamıyorum hesap soramıyorum ailem tutuyo beni avazım cıktıgı kadar bagırmak istiyoruuuummm
Bak Canım durumun gerçekten çok karışık.
Ama bunu çözmek de senin elinde unutma.
Ondan nefret ediyorum diyorsun. Bir otur düşün bakalım gerçekten nefret mi ediyorsun yoksa şu an kızgınlıktan mı böyle diyorsun ?
öncelikle bundan emin ol. Sana şu tavsiyede bulunabilirim ha bu arada seninin bu yaşadıklarını bende yaşadım o yüzden bilirim.
Bir müddet yani en az 1 hafta 10 gün kendini herşeyden geri çek ne kadar internet hesabın varsa hepsini kapat.
Hatta cep telefonunu bile kapalı tut.
(Ben bu dediğimi 2 ay yaptım. 2 ayın sonunda o gelmişti bütün pişmanlığıyla ama bu kez ben ondan çoktan vazgecmiştim..)
Ha telefona ihtiyacın varsa başka numara al ve bu adamı da sanal alemde takip etmekten vazgec.
Bu durumda dediğim gibi yaparsa kesinlikte çok sağlıklı bir karar alacaksın.
en zor dönemlerin bu geçiş dönemidir. Bunu atlattın atlattın yoksa böyle üzülür gidersin..
şunu da unutma en kötü karar kararsızlıktan iyidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?