Eşim boşanmak istiyor....

Teraziiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2019
424
253
53
31
Merhaba arkadaşlar nerden başlasam bilmiyorum önceki konulardan bilen varsa bilir eşimin alkol zaafı var geçen pazar akşamı gene fazla kaçırdı boşanmak istiyorum sevmiyorum artık seni dedi iki dk geçti aslında seni çok seviyorum boşansam pişman olurum ama böyle de yapamıyorum ev kira faturalar ay sonu hesabı düşünmek istemiyorum diyo arkadaşlar eşim evliliğe alışamadı alışamıyot alışmak için çabalamıyor ev ve ben yük geliyoruz ona özgürlüğüne pranga oluyoruz ben ona dedim 30 yaşındaydın evlendik ben 24 yaşımdaydım brn 24 yaşımda bilincindeydim sorumluluk olduğunun sen değil miydin diye senlik hiç bir sorun yok diyo hatta çok iyi bi eşsin diyor böyle boşanma sebebi olur mu? Bu kafadan çılar mı bilmem ama ben öğrenmek istiyorum haklarım neler tazminat alabilir miyim alkol problemi olan bi adam neler alabilirim bilgisi olan var mı arkadaşlar. Ailemin yanına döneöem çünkü şu an çalışmadığım için de dımdızlak ortada kalırım.

Tek tabacasin tatlım öyle de bir çalışır ayak üstünde durursun ki sen bile inanamazsın kendine. Seni istemeyen adamın değişmesini bekleme gurursuzluk olur bu. Bence git durma. Beyefendi evlenmeden önce bu sorumlulukları bilmiyor muymuş. Sanırım çocuk yok daha. Yok olduğu halde böyle sıkıştı. Onun bezi masrafı seni daha da yıpratır. Çünkü eşin sorumsuz .

Evet ama insan işte tazminat falan almak istiyor ki kira fatura ağır geliyordu ben yük geliyordum diye ödesin dursun. Masrafım gene olsa gam yemicem zaten senin öasrafın bile demiuor kira fatura ağır geliyor diyor ben evlendiğimizfr hemen çalışmaya başladım o zamanlar sorumluluk bendeydi şimdi ağır geldi

Adam sorumluluktan bıkmış gibi ee niye evlenmos o zaman
Bekarken de evlenemiyorum diyw annesine dert yanan bi adammış ki borcumuz yok çok şükür kira ve fatura sadece ama alıştı evlendiğimiz ilk zaman 10 ay kadar çalıştım her şey bendeydi zor gelmeye başladı istiyorki bekarlıktaki gibi olsun annesine belli bi para versin kalanıyla yesin içsin gezsin bekarken içki için kredi çeken biriymiş zaten

Ne kadar süre evli kaldınız? 30 yaşında adam gidip annesiyle mi yaşayacak yine? Böyle bir asalakdan tez zamanda kurtulursunuz umarım ama bir süre idare edin. İş bulayım, hemen boşanırız diyin.

Anlaşmalı davada tazminat varmı bilmiyorum, benim avukatım 'anlaşmalıda tazminat zor, nafaka isteyebiliriz' demişti.
Düğün videosu, fotoğrafın falan varsa da altınları talep edebiliyorsun.
Protokolü hazırlanıyor.
Çekişmeli zor ve sıkıcı. Ben istedim herşeyi ama dava uzayacak baya. Bir de şu virüs olaylarından iyice yavaşladı süreç.

Anlaşmalıya ikna et. Eşyalarını da dava açmadan önce al, bir çöpünü bırakma.

Eşinin popişine zor gelmiş sorumluluk, erkekleri anlamakta zorlanıyorum zaten. Annesi altını bağlayan bağlaya büyütmüş diye aynı şeyi eşten beklemek nedir? Evliliği deneme tahtasına döndürdüler iyice.
O almak istemediği sorumluluğu hakim kendisine, nafaka olarak yüklesin de ağlaya ağlaya ödesin. Acıma bunlara.

İyi bir avukat bul.

Eşinizin fikri değişse de siz geri adım atmayın,bu adamdan ne köy olur ne kasaba. Beraber geçirdiğiniz zamana yazık. İş bulmaya bakın biran evvel.
Tazminat alacağınız bir durum yok ortada sanırım, düğün takıları alabilirsiniz, nafaka için şartların ne olması gerekiyor işin ehilleri bilir onu da. Sorumluluktan kaçan adamdan da kolay kolay birşey alamazsınız gibi duruyor.

fazla alkol bariz ruh duygu durumunu dengesizleştiriyor baya. bence bu söylediği dengesiz laflara değil de alkol bağımlılığına bi çare bulmanız gerek. kişiliğini fazlasıyla etkiliyor belli ki.

Siz neden zor geldiği için çalışmayı bıraktıysanız ona da zor gelmiş olabilir mi tek başına ev geçindirmek?
Keşke evlenince kendisinin, çocuğun, bütün ailenin sorumluluğunu sadece adama yıkmaya çalışmasa artık kadınlarımız... Çalışıp bütün yükü sırtlanmak zorunda değildiniz ama maaşınızdan elbette kendinize ayırarak eve de katkı sağlayabilirdiniz pek ala.
Ama artık iş işten geçmiş, adam sevmiyor, çabalamıyor, istemiyor. Yoksa alkol zaaflı diye tabir ettiğiniz alkolik kocanızın sarhoşken aklına boşanmak geliyorsa, sizi sevseydi aksine ilanı aşk etmek de gelebilirdi, şarkılar şiirler de dizebilirdi alkol kafasıyla. Ama o boşanmaktan bahsetmeyi tercih etmiş ki ayıkken de söylediklerini tasdik etmiş. Kısacası sizinle yaşamaya evli kalmaya devam etmek istemiyor. Ne diyebilirsiniz? Nolur boşanmayalım diyemeceğinize göre boşanın gerçekten.
Yalnız adam maddiyattan bu denli yakınırken size verecek tazminat ve nafaka parası bulabilir mi onu biz değil siz daha iyi bilirsiniz.

Son düzenleme:
Konu sahibine veya benzer durumdaki kadınlara oh olsun demiyorum ama böyle adam evlenmeden önce de belli ediyor ki kendini. Sorumluluk duygusu olmuyor, kendi başına iş becerebilme kapasitesi sıfır, acıksa bir çorba kaynatamaz. Bunlar evlenmeden önce çok net görülebilen özellikler yani.

Konuyu okuyunca üzüldüm açıkçası, yaşlı başlı değilim 32ye basmak üzereyim ama eskiden böyle erkekler yoktu sanki? Gerçi bu bey de 30 yaşındaymış, hayat müşterek tabi ki beraber çalışıp kazanabilirsiniz peki aynı şekilde ev işlerine de ortak mi mesela kendisi? Kendine baktirmaya insan arıyor koca adam sinirlenmedim üzüldüm gerçekten, benim de bir oğlum var böyle yetistirmememiz lazım siz de tazminat işini bi avukata sorsanız keşke.

Bilemem. Konu sahibi bu konuda bir şey dememiş.
Ben de böyle kendini çok açıkgöz zannederek, büyük büyük konuşan sonra da dediklerini yutan kadınlara oh olsun diyorum. Ben diyorum yani.
Her insan belli etmez, hayatta tek tip insanlar olsaydı daha kolay işlerdi işler. Çok iyi gizlenen akrepler de var. Siz rastladınız mı hiç?

Seven erkek taştan ekmek çıkarır gerekirse ölür de bosanma lafını agzına almaya cesaret edemez. O kadar çivisi çıkmış ki dünyanın. Artık agzım dilim tutuluyor. Nerden geliyor bu özgüven anlamıyorum.. Salgın hastalıklardan daha yaygın ve tehlikeli su erkek milletinin cekilmez karakterleri. Hepimize güç sabır diliyorum. Kendinizi özellikle manevi yönden güçlendirin sonra da ona bes dakika pabuç bırakmayın.

Eşin seni sevmediğini söylemiş. Hadi bunu sinirle söyledi desen sonraki kurduğu cümleler ortada. Hemen iş bak kendine. Avukata danış. Beyefendi alkolik olup hayatını kaydirmaya kararliysa sen kendini kurtar

O akrebin birine yıllarımı verdim. Öyle güzel gizleniyorlar ki, karsısındaki de azcık insansa ohh sömür yavrum sömür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…