• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim boşanmaya karar verdi,evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum 2

Ah be canım,konunu baştan sona okudum...Alllah senin ve o melek yavrun için hakkınızda hayırlısını nasip etsin...

Hayırlı ise dönsün,hayırsızsa hiç dönmesin...

ve..Kocanı senden iyi kimse tanıyamaz,ona nasıl cevap verilceğini,ne hissettiiğni,ne söyleyip ama aslında ne söylemek istediğini en iyi sen anlarsın canım...

Ama sana şunu söyleyeyim,boşansan da hiç bi zaman daha iyisi gelicek diye bişey yok...Gelen gideni hep aratır maalesef...

Evlilikte aşk cinselliktir. Madem esin uzak kaldı sen hiç uğrasmadin mi? Sanki evliligin anlamı kalmamis esin için evliligi ayakta tutan karı koca arasında ki cinselliktir siz arkadaş değilsiniz neden bu kadar uzak durdunuz birbirinizden?

evet katılıyorum aranızda uzun zamandır cinsel bağ da yok bu da ikinizi de birbirinize karşı soğutur tahammülsüzleştirir ve yabancılaşmanıza sebep olur. bilmiyorum nasıl olur ama cinselliği yaşamanızın da sorunların çözümünde katkı sağlayacağına eminim.

Eğer kızım olmasaydı davayı gıttıgı gun acardım ama ben bu konuda vıcdanı rahatsızlık duyacagımı bılerek neden
dava acayım kı..?Eşim bu konuda konusmuyor zaten neden konusup yıne soracagım kızlar..Burdakı yorumların
bazılarından anladıgım kadarıyla = ben anlatamıyorum sanırım ....Hep yanlıs anlasıldıgımı anlıyorum okurken ..
''Masum bir istek ''dedim çünki birlikte kalmamalıyız falan dedı yanı annemlerın babamların bunu bılmesı
herkesın barıstıgımızı dusunmesı anlamına gelecektı ..o sekılde soyledı anladım o yuzden oyle dedım ..altında
bırsey aramaz erkekler zaten..ama ılla bırsey demem ıstenınce ben de bunu söyledım benım evımde degıl
senın evınde aılece bır gece gecırmek anlamında..

''Masum bir istek ''dedim çünkü birlikte kalmamalıyız falan dedı yanı annemlerın babamların bunu bılmesı
herkesın barıstıgımızı dusunmesı anlamına gelecektı .. Bu lafa karşılık bunu söylemenle ona ne anlatmaya çalıştın?
Eğer insanların bilmesi doğru olmaz dediğinde sadece bunu kimseyle paylaşmayacağım ben bir yolunu bulacağım deseydin bunu anlardımda..Sonraki söylenen masum istek ne demek..K.ç.n..ı kaldırmak başka birşey değil.
Sana şöyle diyim inanki delikanlı gibi şöyle deseydin ben seni seviyorum, bizi seviyorum mücadele etmeye çalıştım, buna daha fazla devam etme beni sevmediğine inanmıyorum sen kötü biri değilsin hep sağduyuluydun hep saygılıydın birbirimizi anlamaya çalışıp herşeyi düzeltebiliriz.Ben sonuçta gebelik ve lohusalık gibi bir süreç atlattım belki gerçekten dengemi şaşırdım sadece senin desteğine ihtiyacım vardı, ikimizinde yanlışları olabilir ama ikimizde kötü insanlar değiliz bunu deneyebiliriz..Ben sensiz sende bensiz yaşabiliriz ama ne için?Öfkelerimiz kırgınlıklarımız hatalarımız oldu bu yüzden herkes sorunlar yaşayabiliyor ama evlilik sorumluluk değil mi hayatda çok sıkıntılar olabilir senin başına birşey gelebilir, hasta olabilirsin,parasız kalabiliriz ben o zaman sıkıntı çekemem deyip çocuğu senin üstüne atıp gitmem doğru olur mu ben sana bu evliliğe söz verdim herzaman senin yanında olmaya yemin ettim hiçbirşey bu kadar basit olamaz, gerçekten düzeltmek istesen herşeyi bunu sen yapabilirsin.Şunu desen inanki hem daha çok şey söylemiş olursun hemde ona muhtaçmış gibi masum istekti yanlış anlama gibi yanlış bir cümle kurmamış olurdun...Şu şekilde daha olgun bir profil çizerdin bunları söylemene rağmen...Ben en baştan senin mesaj atmanı zaten çok yanlış bulmuştum, elinde silah olduğunda öfkelenip ateş edebilirsin sadece tetiğe basarsın sonunu düşünmezsin kolaydır çünkü, mesaj atıp aman attım gitti deyip kolaya kaçıyorsun...Bundan sonra nasıl davranman konusunda hiçbir fikrim yok yani şuan benim hissettiğim 17 yaşında bir kız böyle sevgilisine çok aşıktır adamda çok soğumuştur kız halen görüşelim neden bitti modunda mesajlar atar, o da kız ona bel bağlamasın diye yüz vermemek için hıhı ok. boşver istemiyorum işte gibi sanane istediğimde ben istediğimi yaparım deyip sallamaz mesajlar atar ya aynen öyle olmuş..

yA AKLIMA geldı gülüyorum kızlar ,bir bebeğin yılbası deyınce aklınıza ne gelıyor:))
12de uyuyor olması geldı aklıma ve dedım kı ''siyahbeyaz bunca aramama,görusmeme
olayını bır aramayla ,hem de bu mantıksız bahaneyle çöpe attın ..''
Ya bebek yılbası mı yaşar,adam sırf benle basbasa olmamak ıcın reddetti:((

dün gece aynı şey benimde aklıma geldi aslında sen aramamış olsaydın eşine yılbaşında programım var çocuğa bakarmısın de sonrada birkaç akrabanla geçir yılbaşını sölemeden diyecektim daha iyi bir bahane olabilirdi kızın yeniyılda büyük ihtimalle uyumuş olacak :)

canımm konuyu okudum baştan sona... Allah yardımcın olsun...
Şunu söylemek isterimki bi birleşmeyi çocuk için istemenin doğru olmadıgını düşünüyorum. eşindede sende de iletişim bitmiş artık ve bir çocugun huzursuz bi evde büyümesi kadar kötü bişey yok. bi kere geri geldiğinde senin aklında sürekli soru işaretleri ve bi korku oluşacak. buda evde huzursuzluk yaratcktır. Egerki iyi bir babaysa bir olsanızda olmasanızda o babalığını yapacaktır yine. sen elinden geleni yapmışsın. Dahada kafanı bulandırmanın bi anlamı yok al karşına konuş ve bi sonuca bağla yoksa sadece üzülen yıpranan sen olursun çocuguna sağlıklı yaklaşamazsın. sen ne kadar geç karar verirsen okadar hayatınızda geç başlayacaktır... benim fikrim bunlar canım inş hakkında hayırlısı ne ise o olur...

Burda da cevremde de yuzlerce kez duyup bildiğim birşey cocuktan sonra cinsellıgın eskısı
gıbı olmayısı,neden sasırdınız ki?Çocugumuz gazlı bir bebektı zaten 12-1de uyurdu,eşim yorgun ,
ben yorgun olurdum ..Cocuk olmasından korkuyordu cunkı bız ılk ve tek denemeyle yaptık
bebegımızı ,o yuzden kosarak kondom alırdı baslamadan..Yanı bu tarz sebeplerle bırlıkte
olamıyorduk..Bir de aılem var tabı, patkapı geldıklerı ıcın rahat edemıyorduk evde..

Konuşulacak bırsey oldugunu dusunmuyorum,bu eşimin k.ç.nı kaldırmaktan öteye gidemez.
Burda kac kısı bana Banu gibi örnekler yazdı ,gitse bıle vazgecse bıle yuvasının degerını
anlayıp gerı gelen kac kısı de var ..Ben bu tarz taktık istiyorum..Konusarak degıl,fark ettırme-
den ve ıstemıyor gıbı davranarak ..

Çocuk için zor olacak,ama ben kendım için,zor sevdiğim için..Başkasını seveceğime dokunacağıma
inanmadıgım için..vs .vs istiyorum..

Burda da cevremde de yuzlerce kez duyup bildiğim birşey cocuktan sonra cinsellıgın eskısı
gıbı olmayısı,neden sasırdınız ki?Çocugumuz gazlı bir bebektı zaten 12-1de uyurdu,eşim yorgun ,
ben yorgun olurdum ..Cocuk olmasından korkuyordu cunkı bız ılk ve tek denemeyle yaptık
bebegımızı ,o yuzden kosarak kondom alırdı baslamadan..Yanı bu tarz sebeplerle bırlıkte
olamıyorduk..Bir de aılem var tabı, patkapı geldıklerı ıcın rahat edemıyorduk evde..

Konuşulacak bırsey oldugunu dusunmuyorum,bu eşimin k.ç.nı kaldırmaktan öteye gidemez.
Burda kac kısı bana Banu gibi örnekler yazdı ,gitse bıle vazgecse bıle yuvasının degerını
anlayıp gerı gelen kac kısı de var ..Ben bu tarz taktık istiyorum..Konusarak degıl,fark ettırme-
den ve ıstemıyor gıbı davranarak ..

Çocuk için zor olacak,ama ben kendım için,zor sevdiğim için..Başkasını seveceğime dokunacağıma
inanmadıgım için..vs .vs istiyorum..

bir süre bekle sonrada artık bu işi bir açıklığa kavuturalım hala senle evliyken hayatıma yön veremiorum parmağımdaki prangadan kurtar beni dersin :) eğer seviosa zaten çaba gösterip geri döner tamam diyip bitiriosada zaten üzülme bitmiş gitmiş :(

Bir de öncekı ılıskılerımden yola cıkarak da söyluyorum,(arkadaslarımınkı de dahil=giden her zaman
geri gelir pişman olur)sırf bu yüzden ben çoğu zaman terk etmek yerine ,kendimi terk ettirmeyi
seçerdim.İsteğimle bittiğinde bile yine de üzülürdüm ,ama en çok sevdiğim biri vardı gerçek terk
oydu ve onu 4-5 yıl unutamadım ..Tam ben başkasıyla oldum,o zaman o bile dönmüştü ki o asla
dönemezdi çünki ailesi yüzünden ayrıydık..Yani eşim de pişman olup gelecek,ama bunu yıllar
sonra yapacak ..Ben o yıllar sonrasında onu alamam,şimdi gelmesini istiyorum..Bebeğimi tek
büyüttükten,alıştıktan sonra zaten alamam geri..Ama,şu anda gelse kafamda sorular sorgular
olmayacak ..ama yaşamak istediklerini yaşayıp gelse asla bir daha alamam olmaz.!O zaman
herkes bana bebeğinin babası diyecek ama ASLA almayacağım!

Bir de öncekı ılıskılerımden yola cıkarak da söyluyorum,(arkadaslarımınkı de dahil=giden her zaman
geri gelir pişman olur)sırf bu yüzden ben çoğu zaman terk etmek yerine ,kendimi terk ettirmeyi
seçerdim.İsteğimle bittiğinde bile yine de üzülürdüm ,ama en çok sevdiğim biri vardı gerçek terk
oydu ve onu 4-5 yıl unutamadım ..Tam ben başkasıyla oldum,o zaman o bile dönmüştü ki o asla
dönemezdi çünki ailesi yüzünden ayrıydık..Yani eşim de pişman olup gelecek,ama bunu yıllar
sonra yapacak ..Ben o yıllar sonrasında onu alamam,şimdi gelmesini istiyorum..Bebeğimi tek
büyüttükten,alıştıktan sonra zaten alamam geri..Ama,şu anda gelse kafamda sorular sorgular
olmayacak ..ama yaşamak istediklerini yaşayıp gelse asla bir daha alamam olmaz.!O zaman
herkes bana bebeğinin babası diyecek ama ASLA almayacağım!

bence eski ilişkilerinle kıyaslama kesinlikle onlar flört bu evlilik çok farklı olduğu düşünüyorum flörtün ucu bucağı olmadığını düşünüyorum bitti dersin çekr gider sonra canın ister geri gelirsin ama evlilik öyle değil..

siyahbeyaz çok zor bi durumdasın arkadaşım ama eşin buna karar verdiyse elindende bişey gelmez. bir an önce kendi yolunu çizmeye bak derim. adam zaten kafasına koymuş çocuk bile bunu önüne geçemiyorsa aklından çıkarmıştır o bazı şeylerikendine yeni bi hayat kurmayı aklına koymuştur zaten. allah yardımcın olsun senin ve çocuğunun sakın ümitsizliği kapılma herşey olacağına varir.

eski konunu da okuyodum burdanda devam ediyorum ara ara, duyguların çok değişiyo, bigün diyorum ki eşini çok seviyo ve geri istiyo bigün diyorum ki çok kızgın öldürmek istiyo, bu gel gitler eminim senide çok yoruyodur ama artık yıllar sonra dönücek ama şimdi dönsün falan deme, evlendiğinde bakir olan gözü açılmamış olan adamın gözü açılmış bi kere dışarıyı keşfetmiş, dönsede için almıcak, baskın bi kişiliğin var o zaman hırçınlığa dönecek bu

eski konunu da okuyodum burdanda devam ediyorum ara ara, duyguların çok değişiyo, bigün diyorum ki eşini çok seviyo ve geri istiyo bigün diyorum ki çok kızgın öldürmek istiyo, bu gel gitler eminim senide çok yoruyodur ama artık yıllar sonra dönücek ama şimdi dönsün falan deme, evlendiğinde bakir olan gözü açılmamış olan adamın gözü açılmış bi kere dışarıyı keşfetmiş, dönsede için almıcak, baskın bi kişiliğin var o zaman hırçınlığa dönecek bu

aslına bakaa bende bunu bahsemeye çalıştım siyaha fakat o öyle çözümler istemediiğini söylüyor. Bence bazı şeyleri görmekte zorlandıgını düşünüyorum.

aslına bakaa bende bunu bahsemeye çalıştım siyaha fakat o öyle çözümler istemediiğini söylüyor. Bence bazı şeyleri görmekte zorlandıgını düşünüyorum.

konuyu takip ediyorum ama yorum yapmıyorum, dinginleşmesini bekliyorum biraz ama epey zaman geçti hala dalgalanmalar var, adam gitti arayışlara girmiş diye siyahbeyaz söyledi, dönse ne olur şimdi bu adamdan, çocuğum için klişesi bi yere kadar götürür insanı, erkekler önce kendini düşünür bu böyle

İşte bu arayıstan bırsey olmadan araya baskası gırmeden döndurmek dıyorum ya ıste..bakın
dalgalanma bıttı ,ben kararımı verdım ..Onu caktırmadan gerı getırmek ıstıyorum ve bunu soruyorum
sadece bu konuda yorumlar yaparsanız sevınırım ..Vazgectıgımde de nefret ettıgımde de bana
bırsey kazandırmadı..ama bu tarz bır oyun yaptıgımda cok sey kazanabılırız ..Kızım ıcın degıl
kendım ıcın ve evlılıgımızın dıger evlılıklerden cok daha ıyı oldugunu göruyor oldugum ıcın istiyorum..
nıye bos bos bıtsın kı bu evlılık dıyorum ..Kac yıl gecırmısım bu ınsanla,neden baskasını sevmek
tanısmak flört etmek zorunda kalayım ki..Sadece onu ıstıyorum ben ..

İşte bu arayıstan bırsey olmadan araya baskası gırmeden döndurmek dıyorum ya ıste..bakın
dalgalanma bıttı ,ben kararımı verdım ..Onu caktırmadan gerı getırmek ıstıyorum ve bunu soruyorum
sadece bu konuda yorumlar yaparsanız sevınırım ..Vazgectıgımde de nefret ettıgımde de bana
bırsey kazandırmadı..ama bu tarz bır oyun yaptıgımda cok sey kazanabılırız ..Kızım ıcın degıl
kendım ıcın ve evlılıgımızın dıger evlılıklerden cok daha ıyı oldugunu göruyor oldugum ıcın istiyorum..
nıye bos bos bıtsın kı bu evlılık dıyorum ..Kac yıl gecırmısım bu ınsanla,neden baskasını sevmek

güzelcim, güçlü arkadaşım benim, bu adam seni bi kere aldatmıştı değilmi, yani çokta hoş bi mazisi yok sende, uzun zamandırda evde değil başka biri olduğundan şüpheleniyodun dedektif tutucam demiştin,senin konun dizi gibi oldu bi çoğumuz merakla takip ediyoruz senin için en iyisini diliyoruz emin ol, ama başkasıyla tanışmak flört etmek bi angarya değilki o başka bi hayata başlarsa sende başlayacaksın tabiki, sana dönmesi için ne yapılabilir bilemiyorum, üstüne düştükçe ona verdiğin mesaj şu: ne zaman dönsen kabulümsün, bunu hissettiği için dışarda iyice hevesini almadan dönmeyecektir zaten

ya canım iyi hoş tamam kimse istemez tabiki herşeyi sil baştan olsun. Ama seninde bişeyleri görmeni istiyoruz. yoksa tabiki en iyisini sen bilrsin. senin dediğin şey 1-2 haftada olacak bi iş değil bence çok sabırlı olman gerekiyo ama sende çok zaman geçerse bende kabul etmem diyosun

siyahbeyaz,

hah tam daha sakin, daha olgun diyorum...

yine acele düşünüyorsun.

başkalarının yorumlarında açık bir platformda müdahale edemezsin..

görmüyor musun? deseler ki 3 sene önce eşin böyle davranacak,

inanır mıydın? bak etrafında pervaneymiş ama ona müdahale edebiliyor musun?

hayır...

ben cidden üzülüyorum. Bir sonraki aşamaya geçmeni çok isterim.

oyunla olacak iş değil bence...

kimseyi değiştiremeyiz..davranışlarına yön veremeyiz.

tek kendi davranışlarına hükmedebilirsin...

ne diyelim sana şimdi.

ç
  • ocuk hastaymış gibi yap,
  • musluk patladı de,
  • kendin hastaymış gibi yap,
  • çocuğun psikolojisi kötü ,donuk bakıyor, "doktor babasını görmediği için dedi" de
  • intihar numarası yap( tövbe)

bunu kendine yapma...

kendine kötülük yapma...

bırak...

vazgeç...

düşüncenden vazgeçmen yıllarını alabilir.

ama davranış olarak vazgeç...

sana bazen kızıyorum bazen de kızamıyorum.
fevri mi diyorum, çocuk kadar saf mı diyorum.
yaralı çok ondan diyorum...

ama kendine yapma bunu artık

çocuklarla biz yetişkinler arasındaki en büyük ayırım bu.

çocuk birşeyi ister. İmkan olmasa bile o an. Bana ne bana ne ben onu istiyorum der.
yetişkin birşeyi ister. İmkan yoksa o an. düşüncesine hükmemese bile davranış olarak vazgeçer...

Son düzenleme:
siyahbeyaz,

hah tam daha sakin, daha olgun diyorum...

yine acele düşünüyorsun.

başkalarının yorumlarında açık bir platformda müdahale edemezsin..

görmüyor musun? deseler ki 3 sene önce eşin böyle davranacak,

inanır mıydın? bak etrafında pervaneymiş ama ona müdahale edebiliyor musun?

hayır...

ben cidden üzülüyorum. Bir sonraki aşamaya geçmeni çok isterim.

oyunla olacak iş değil bence...

kimseyi değiştiremeyiz..davranışlarına yön veremeyiz.

tek kendi davranışlarına hükmedebilirsin...

ne diyelim sana şimdi.

ç
  • ocuk hastaymış gibi yap,
  • musluk patladı de,
  • kendin hastaymış gibi yap,
  • çocuğun psikolojisi kötü ,donuk bakıyor, "doktor babasını görmediği için dedi" de
  • intihar numarası yap( tövbe)

bunu kendine yapma...

kendine kötülük yapma...

bırak...

vazgeç...

düşüncenden vazgeçmen yıllarını alabilir.

ama davranış olarak vazgeç...

sana bazen kızıyorum bazen de kızamıyorum.
fevri mi diyorum, çocuk kadar saf mı diyorum.
yaralı çok ondan diyorum...

ama kendine yapma bunu artık

çocuklarla biz yetişkinler arasındaki en büyük ayırım bu.

çocuk birşeyi ister. İmkan olmasa bile o an. Bana ne bana ne ben onu istiyorum der.
yetişkin birşeyi ister. İmkan yoksa o an. düşüncesine hükmemese bile davranış olarak vazgeçer...

"neden baskasını sevmek tanısmak flört etmek zorunda kalayım ki..Sadece onu ıstıyorum ben .." ben şahsen bu sözleri çok tehlikeli buldum :(
başkasıyla olmak kötü bişey değil ki

Siyahbeyaz, ben seni iyi görmüyorum son zamanlarda ne yalan söyleyeyim. CAnım bir insan seni istemiyorum diyorsa onun zorla seni arzulamasını sağlayamazsın. Sen daha önce eşine seni seviyorum, yine şans verelim tarzında bir konuşma yapmış mıydın?

Eğer böyle bir konuşma yapmamışsan yap (kendi vicdanını rahatlatmak için) ama daha önce yapmışsan bu konuşmayı bir daha yapma. Yapmana gerek yok bu onu daha da uzaklaştıracak. Ben kendimden biliyorum. Eşime yalvarmalar, özürler (suçlu olmadığım şeylerde bile sırf gitmesin diye)...Ne yaptı, gitmek isteyen gitti.

Ama ben buradaki çoğu arkadaş gibi yuvana sahip çık, kocanı al karşına konuş diyemiyorum. Bunların işe yarayacağını düşünmüyorum. Adam evi terk etmiş, istemiyorum diyor, uzun zamandır kafasında kurmuş etmiş. Sen bunu bir iki haftada düzeltemezsin. Yani bence öyle.

O yüzden hep sakin bir şekilde sessiz kal diyorum. Şu an onu geri istiyorum diyorsun. Peki. Bunun için bile sessiz kalman lazım bir süre. Senin için saatler bile onsuz zor geçiyor olabilir. Bir hafta geçer sen acaba onda bir değişme olmuş mudur diye düşünebilirsin ama senin bir haftanla onunki aynı değil. Adam çok önceden beri bunu düşünmüş siyahbeyaz. Hemen değişmesini bekleme.

Back
X