Eşim bu sabah bana , sana ne yaparsam yapayım bosanamazsin dedi...

Öncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyorum...
Böyle dahamı iyi!!! çocuğunuz mutsuz,kavgalı bi ortamda büyüyor.Kötüyü düşünmeyin lütfen evet, biraz zorlanıcaksınız ama herşey daha güzel olucak.Kendi ayaklarınız üzerinde durunca çocuğunuzda sizde daha mutlu olucaksınız inanın.Allah yardımcınız olsun.

Tek korkum bebeğim bir basimiza kalimca ona kim bakacak ya birşey olursa ona hasta olursa ilgelenemesem felan
Hiç bir şey olmaz.
Bebegine tabiki kendin bakacaksın.
Hasta olunca da kızını alıp bu kadın hasta deyip alıkoymayacaklar.
Lütfen hep olumsuzları düşünüyorsun, yapma.

Darp raporu almalısın aden.
Boşanırken güçlü bir delilin olacak.
Evde sana eziyet ettiğini anlatabilirsin karakola da.
Darp raporu yok diye devlet bu kadın şiddet görmüyor diyecek değil.
Teşekkür ederim alamazsam söylerim o zamna sadece

Öncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyorum...
Boşanma, gitme imkanınız yoksa eşinize gık demeyin, sinirlendirmeyin, dayaktan kurtulun bari. Zaten merak etmeyin o profildeki adam yakında aldatır da, belki adam kendi gider

Kadın sığınma evine başvuracak kişiden şiddet gördüğüne dair herhangi bir kanıt, tanık veya polis raporu talep edilmemektedir. Şiddet gördüğünüzü dile getirerek kalmak için başvuru yapabilirsiniz. Şayet İstanbul’da ikamet ediyorsanız Mor Çatı’ya yada belediyeye başvuruda bulunabilirsiniz. Bunun dışında Sosyal Hizmet Kurumlarına da başvura yapabilmektesiniz. Sosyal Hizmet Kurumu da kendisi sığınak işletmekte olup insanlara kapılarını sonuna kadar açmaktadırlar. Kadınlar ömürleri boyunca kadın sığınma evlerinde kalamazlar. Bu süre en fazla 3 ila 6 ay arasında bir süredir. Bu sürede içerisinde kadın sığınma evlerine başvurmuş vatandaşlar kendi ayakları üzerinde durabilmek için çaba sarf etmek zorundadırlar. Bazı sığınma evleri bunun için kendi kurslarını sunmakta bazıları ise bilgisayar sertifikası veren şirketlerle anlaşarak bu imkanları burada kalan bireylerimize sunmaktadırlar. Bu sayede kişiler daha kolay iş bularak hayata yeniden daha kolay adapte olabilmektedirler.

Annene önce anlat.
Hatta intihar ederim, ardımdan not bırakırım elalem de bir kızına bakamadılar diye daha çok konuşur daha tez ölürsün de.
Azıcık dişini göster ailene lütfen.
Ailenin yanında olursan, işe girer çalışırsın.
Para da getirirsen eve belki daha da yumuşarlar zamanla sana karşı.

Bebeğimi alırlarsa ya birde ona birşey olursa ben çalışmaya odaklanırken felan diye korkuyorum. Çünkü oğlumla bir başıma kalicaz sığınma evinde sürekli kalinmiyormus, hayatını kurman gerekiyornus
E zaten sığınmaya kendi hayatınızı baştan kurmak için gidiyorsunuz,sonsuza kadar orada kalacak haliniz yok. Çocuğunuzu yurda veriyorlar size de iş buluyorlar,4-6 ay içerisinde şartlarınızı olgunlaştırıp çocuğunuzla çıkıp gidiyorsunuz. Aynı imkanı size bir başkası sağlamıyorsa en iyi seçenek bu. Sığınmada mağdur olan kimseye rastlamadım ben,tam tersine insanlar yeni bir hayatın ümidiyle ayrılıyor oradan

Sığınma evine gidersen ölecek olan annen,sen dayak yerken yaşayacak öylemi..

Yani bu saatten sonra yapacağınız şey o kocayı boşayıp bir şekilde çocuğunuzla ayakta kalmak olucak. Hiçbir şey kolay değil. Ailen yani annen arkanda durmuyorsa istediği kadar ahlasın vahlasın. Kızı şiddet görürken problem yoksa sığınma evine gidip tekrar bir hayat kurmaya başlamasında hiç problem yoktur.

Boşanma, gitme imkanınız yoksa eşinize gık demeyin, sinirlendirmeyin, dayaktan kurtulun bari. Zaten merak etmeyin o profildeki adam yakında aldatır da, belki adam kendi gider
Aldattigindan şüphe ettiğim zaman oldu. Ama artık umrumda değil benim tek istediğim huzurlu bı hayatti. aiAilem idare et dedikçe etmeye çalıştım huyuna gitmeye çalıştım ama olmadı. Yaşadığım toplim o kadar cahil ki anlatamam. Kadınlar ve erkekler eşit deyince bile tepki veriyorlar

O ailenin de Allah cezasını versin çok üzülüyorum şöyle çeken ezilen kadınları görünce
Ne ailesi Allah aşkına,aile falan yok ortada.Benim bir damla göz yaşıma ortalığı ayağa kaldırır annem ve babam.Allah cezasını versin bunların.

Ailem şöyle der, böyle yaparsam şöyle olur dersen. Evet yaparlar.
Zor biliyorum ama bu hayatta belini doğrulmazsan eğilince kafana vuran çok olur.
Vuracaklarsa bile bırak tokadın kimden geldiğini gör.
Ama ben önerileri dikkate alacağını sanmıyorum maalesef...
Dedikelrinizi yapmayı o kadar çok istiyorum ki ama neyden korkuyorum biliyor r musunuz? Ailem kaçtığım için bana hep diyo ki bir kere bizi dinlemedin bak gör başına neler geldi okulunu bıraktın o adam için, kaçtın, bari bundan sonra bizi dinle sığınma evine gitmek gibi bir delilik yapma. Hata yaptım bugüne kadar bir sürü tekrar hata yapmaktan çok ama çok korkuyorum

Çocuğunu al annenin evine git ana sonuçta sizi sokağa atacak kadar vicdansız olamaz
Eşin sen sahipsizsin diye bu kadar eziyet ediyor ailene yerleştiğini boşanacağını işin ciddiyetini görünce nasıl dönüş yapacak gör bak

Ya ne kadar boş konuşuyorsunuz kadının işi yok mesleği yok tek başına asgari ücretle iş buldu diyelim kirayı mi ödeyecek, kiralardan haberiniz yok galiba , bakıcıya mı verecek fatura mi ödeyecek karnını mi doyuracak ? Kocası kesin milyonerdir birde kat kat tazminat nafaka verecek. Sizin gazinizla evi terk etse aileside istemiyor ne yapacak kız ?
Yavaş yavaş para biriktirip meslek edinmen lazım konu sahibi ya da aileni ikna etmen.
İşte bende sizin bu dedikleriniz hep düşünüyorum, adım atmama bunlar engel oluyor..

Dedikelrinizi yapmayı o kadar çok istiyorum ki ama neyden korkuyorum biliyor r musunuz? Ailem kaçtığım için bana hep diyo ki bir kere bizi dinlemedin bak gör başına neler geldi okulunu bıraktın o adam için, kaçtın, bari bundan sonra bizi dinle sığınma evine gitmek gibi bir delilik yapma. Hata yaptım bugüne kadar bir sürü tekrar hata yapmaktan çok ama çok korkuyorum

Ya giderim ya oğlumla beni kabul edin deyin bakalım ne diyecekler? Eşyaları toplayıp kapıda durduğunda almıyoruz git kadın sığınma evine diyeceklerini zannetmiyorum.

Ne yapmayı düşünüyorsun peki ?
Çekecek misin bu hayatı ?
Her günüm pişmanlık her günüm çare aramakla geçiyor ve dönüp dolaşıp aynı yere geliyorum. Elim kolum bağlı hayatımda ilk kez bu kadar caresizim. Oğlum olmasa 1 saniye durmazdim ama korkuyorum tekrar hata yapmaktan korkuyorum

Her günüm pişmanlık her günüm çare aramakla geçiyor ve dönüp dolaşıp aynı yere geliyorum. Elim kolum bağlı hayatımda ilk kez bu kadar caresizim. Oğlum olmasa 1 saniye durmazdim ama korkuyorum tekrar hata yapmaktan korkuyorum

Kalmanız hata değil yani öyle mi? İki yabancı gibiyiz deseniz anlarım ama şiddet var.

Back
X