Eşim bu sabah bana , sana ne yaparsam yapayım bosanamazsin dedi...

Gece oğlunu hastaneye goturemiyor musun? Bir laf atar eder diye??? Bunu mu düşünüyorsunuz gerçekten? Benim de baktığında çok güçlü bir ailem yok. Babamla görüşmüyordum zaten vefat etti. Bir annem ananem ve teyzem var. Kardeşlerim de var tabi ama saymıyorum şu an onları. Sizin gibi bir eşim olduğunu düşünüyorum, giderim sığınma evine hiç bir vasfim yoksa bile çocuğumu belime bağlar merdiven silerim. Ki çok uçuk gibi gelebilir size ama gerçek hayatta öyle bir tanıdığım var. Kadın bir çocuğu okula bir çocuğu yanında merdiven temizleyerek, dağdan deve pancarı toplayıp satarak yaşadı. Ev aldı kendine ev:) o kadar yokluk içindeydi ki kışın iki eteği üst üste giyerdi üşümemek için, o şekilde çalışırdı. Kocasını cekmemek, çocuklarına bakmak için. Bahane bulmak kolay

Gece oğlunu hastaneye goturemiyor musun? Bir laf atar eder diye??? Bunu mu düşünüyorsunuz gerçekten? Benim de baktığında çok güçlü bir ailem yok. Babamla görüşmüyordum zaten vefat etti. Bir annem ananem ve teyzem var. Kardeşlerim de var tabi ama saymıyorum şu an onları. Sizin gibi bir eşim olduğunu düşünüyorum, giderim sığınma evine hiç bir vasfim yoksa bile çocuğumu belime bağlar merdiven silerim. Ki çok uçuk gibi gelebilir size ama gerçek hayatta öyle bir tanıdığım var. Kadın bir çocuğu okula bir çocuğu yanında merdiven temizleyerek, dağdan deve pancarı toplayıp satarak yaşadı. Ev aldı kendine ev:) o kadar yokluk içindeydi ki kışın iki eteği üst üste giyerdi üşümemek için, o şekilde çalışırdı. Kocasını cekmemek, çocuklarına bakmak için. Bahane bulmak kolay
Helal olsun, umarım konu sahibi de okumuştur yazdıklarınızı

Evet aynen öyle , adım atamıyorsun deyince de kızıyor . Bir sürü seçenek sunuldu , kendisi bu hayata alışmış , hayat becerisi de yok. O yüzden bizim yapabileceğimiz birsey yok bu üye için.
Sadece kendisine acınmasını istiyor sanırım. Yarın bir gün çocuğa da şiddet uygular o adam.

Annesine de kızamıyorum herkes anneye yükleniyor belliki okulunu falan bırakmış kocaya kaçmış kızına güvenmiyor neden güvensin kadın :KK66: ayrıca evde dayak yerken sorun yok annesinin bağırmasına surat asmasına sorun var siz akıllanmazsınız çaresiz falanda değilsiniz sadece yapmak istemiyorsunuz
Ailem oğlumu istemiyor neden anlamıyor sunuz. Elin oğlu istemiyoruz diyorlar. Benim de bosanmami istemiyorlar ama bisansan şayet bı ihtimal onu yanına almiycan diyorlar

Bana vuracak ,bana boşan diyecek bende 1 dk duracağım o adamla evli öyle mi ? boşanın hatta tazminatı kat kat alın Allah aşkına ne çekiyorsunuz su hanzoların derdini.
Ha aileniz bebeğinizi istemiyormus ,beni de ayrilmami istemiyormuş o aileyi de silerim ! Girip bir işe çalışır aç susuz kalır bebeği bir bakiciya veririm hiç olmazsa ,dışarıdan konuşması kolay değil ama bir diplomaniz olmasa bile iş gerçekten kadınlara var girip calisirsiniz
Bizim burada kiralar 5000 lira bakıcı en az 1500 2 arası. Yanlış anlamayın sadece düşünüyorum. Ne kadar maaş alması gerekiyor onu düşünüyorum.

Öncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyorum...
Siz ölseniz bu kadar üzülüp de felç geçirmez o anneniz ya sabır!
Ne yapacaksınız peki dayak yemeye devam mı edeceksiniz? Çözüm sığınma evi başka çözüm yok ki.
Niye dövüp hakaret ediyor peki? Bari sebep neyse onu yapmayında çocuğunuz kendini kurtarana kadar dayak yediğinizi görmesin. Ne diyelim başka :/

Hicbisey yapamıyorum demişsiniz ama yine de yazacağım kadın sığınma evine gidin. Orada bir müddet kalabiliyorsunuz sonrasında is bulup cocugunuzu kreşe verip hayatiniza devam edebilirsiniz. Maddi olarak yeterli gelmeyebilir ancak sizin durumunuzda olsam aile saglik bakanlığına ulaşmaya çalışır yardım isterdim. Bisey yapamıyorum deyip durmaktansa bir an önce adım atardim
E devletten felan çok yazdım çeşitli yerlere, 183 u de çok aradım ama arayınca da tek seçenek olarak kadın sığınma evi diyorlar. Keşke o kadar cesaretim olsa kendim için zerre kadar degil bebeğim küçük onun için korkuyorum adım atmaktan böyle de olmuyor biliyorum...

Sadece kendisine acınmasını istiyor sanırım. Yarın bir gün çocuğa da şiddet uygular o adam.
Zaten iyi bir baba olsa , evladının annesine böyle davranmaz . Bibibella Bibibella nın da dediği gibi tavsiye değil sadece kendisine acıyıp dua etmemizi bekliyor sanırım :)

Ailem oğlumu istemiyor neden anlamıyor sunuz. Elin oğlu istemiyoruz diyorlar. Benim de bosanmami istemiyorlar ama bisansan şayet bı ihtimal onu yanına almiycan diyorlar
Eee kızım,evladım madem aileni karşına alıp kaçtın gittin bu adama,bir hata yaptın diyelim.Niye hamile kaldın?Neden bu kadar cahilsiniz?

Peki adım atmayı istemiyor muyum sizce. Kim böyle bir hayatı ister sever ki, baİ günler okuyor oğluma bakıp bakıp ağlıyorum buraya yazmıyorum o zamanlar ama onun ilerde buyuyunca okuması icindefter tutuyorum oraya tam herşeyi olmasa bile onun için durduğunu yaziyorum belki de daha güzel bı hayatimiz olur diye yazıyorum. Yani tek başıma yalnız bu hayata mahkum olmak bana çok zor geliyor. Care olmasa dahi anlatınca en azından benim gibi boype hayata karşı olan kadınları görmek bana iyi geliyor. Burda konu acmadigim zamanlar bazen konu okuyorum sizlerin fikirlerini ogrnemek için . Bazen de oğluma yazıyorum oğlumla yaşadığımız güzel şeyleri de anlatınca iyi hissediyorum. Ben buraya da yalnız hissetmemek ve sizlerin yorumlarını okuyup daha bilinclenmek için burda uyeyeim. Ama bır daha bu konu hakkında post acacagimi sanmıyorum. Çünkü herkesin defldigi tek şey var sen hiçbir şey yapmıyorsun saadece anlatıyorsun istiyorsun insanlar sana acısın. Anlatmak icjndahi yazmış olsam hata mi
Evet hata o bebeğe yazık babası baba değil annesi sadece acıtasyon yapan biri nasıl ilerde güçlü başarılı bir birey olmasını bekliyorsunuz.

Ay sen bi boşan da önce ondan sonra düşün çocuk hasta olcak daaa hastaneye giderken korkcan daaa o durumda anne hiç bi şeyden korkmaz yani senin bi şey yapasın yok onu demeyin bunu demeyin, o zaman niye zırt zırt konu açıyosun otur kocanı çek, anneni çek biz napalım yani. Boşan deriz diye ne kadar bahanen varsa sıralamışsın en baştan hala hikaye anlatıyorsun.

Hayatınız daima bahanelerle geçiyor. Anne babanızı bahane ediyorsunuz ama kaçarken düşünmemişsiniz onlar da üzülür ya da beni eşime vermedilerse bir sebebi var mıdır diye? Size kızamıyorum muhtemelen psikolojik olarak eziyet görmeye alışmışsınız. Sığınma evinde hangi kadının çocuğu alınır ilk kez sizden duydum. Evet asgari ücretle ev tutup yaşanmaz zor evet ama dayak yiyerek hiç yaşanmaz. Kiralar yüksek diye bir kadının öldürülme ihtimalini yok sayan üyelere şaşırdım açıkcası. Siz zaten adım atmak istemediğinizi söylemişsiniz dertlenip rahatlıyorsunuz ama ne kendinizi ne çocuğunuzu bu duruma mahkum bırakmayın

Bizim burada kiralar 5000 lira bakıcı en az 1500 2 arası. Yanlış anlamayın sadece düşünüyorum. Ne kadar maaş alması gerekiyor onu düşünüyorum.
Zaten kendisi bu hayatı seçmiş biraz da mecbur kalmış yaşı genç armut piş yok. ucuz bir şehirde uzak semtlerden ucuza ev bulacak. Çok aile var yatılı bakıcı arıyor bulamıyor. Biz arıyoruz mesela dedeme 8 bin veriyoruz iş ilanına yok anca yabancı birini bulabildik. Kadın sığınma evleri mesleki eğitim verip iş buluyor hem. Ama istemiyor. Evde oturmak ağlamak istiyor

Siz ölseniz bu kadar üzülüp de felç geçirmez o anneniz ya sabır!
Ne yapacaksınız peki dayak yemeye devam mı edeceksiniz? Çözüm sığınma evi başka çözüm yok ki.
Niye dövüp hakaret ediyor peki? Bari sebep neyse onu yapmayında çocuğunuz kendini kurtarana kadar dayak yediğinizi görmesin. Ne diyelim başka :/
Dün zaten aramız bozuk olduğu halde yatagimi balkona ser dedi, bende dedim ki yatakları zaten serdim keyfine uymuyorsa yatağını al git balkona. kırgın olmasam zaten götürürüm ama bana hzimetci gibi şunu bunu yap demesi üstelik kırdığı halde zoruma gitti. Ondan sonra normal yatağa geçti bende oğlunu emzirmek için uzandım onun arkası dönüktü oğlumun kolu onu. Yastığına değdi. Ani bı sekilde bağırıp üstüme yirudu ceneme vurdu. Haddini bil vs diye bende sus çocuk korkuyor dedim. Yani sürekli konuşmuyoruz felan ama şiddet bagirmalari olunc çok aniden oluyor . Bubyizden korkuyorum bazen ya yine bagirsa felan diye aniden

Öncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyorum...
Sebep olmaz ama bu adam size neden bağırıyor yada vuruyor? Ne oluyor yani?

Hayatınız daima bahanelerle geçiyor. Anne babanızı bahane ediyorsunuz ama kaçarken düşünmemişsiniz onlar da üzülür ya da beni eşime vermedilerse bir sebebi var mıdır diye? Size kızamıyorum muhtemelen psikolojik olarak eziyet görmeye alışmışsınız. Sığınma evinde hangi kadının çocuğu alınır ilk kez sizden duydum. Evet asgari ücretle ev tutup yaşanmaz zor evet ama dayak yiyerek hiç yaşanmaz. Kiralar yüksek diye bir kadının öldürülme ihtimalini yok sayan üyelere şaşırdım açıkcası. Siz zaten adım atmak istemediğinizi söylemişsiniz dertlenip rahatlıyorsunuz ama ne kendinizi ne çocuğunuzu bu duruma mahkum bırakmayın
Ben bekar iken abim sürekli teleofnumu kurclaardi abim defalarca vurdu. Annem de arkadaslarimla gorusmeme izin vermezdi evliliği kurtuluş gordum

Ben bekar iken abim sürekli teleofnumu kurclaardi abim defalarca vurdu. Annem de arkadaslarimla gorusmeme izin vermezdi evliliği kurtuluş gordum
Benim babamda hiç bişeye izin vermezdi ama 27 yaşında evlendim. Onların istemediği kişiyle evlenmedim. İyiki ailemi dinledim. Keşke daha çok dinleseydim daha da mutlu olurdum.

Back
X