• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çalışmama izin vermiyor..

Neden eşinizden izin alıyorsunuz ki? Ne demek çalışamazsın. Siz 27 yaşında bir bireysiniz. Eşler destek olmak için var,köstek olmak için değil. Tek bir dayatmasına evet demeniz ipleri onun eline verir. Kavga edin demiyorum ama lütfen hayatınıza müdahale edilmesine izin vermeyin.
 
Ne güzel işte çalışma sende. Evde birşeyler öğren evden çalışan o kadar kadın var ki.
Hobi işleri yapıp satabilirsin mesela.
Bende çok çalıştım hiç boş kalmadım ama bu sene ara verdim. Evde sıkılmamak için birşeyler yapıyorum. Meğer ne marifetlerim varmış 29 yaşımdayken keşfettim :))
Zamanla satıp kendi paramı da kazanırsam ohh tadından yenmez :))
 
Spor salonuna yazılın. Spor yaparak daha mutlu hissedersiniz kendinizi..
Madem izin vermiyor ben çalışıyorum diyor, tartışıp gerilmeye de gerek yok. Huzurunuz kaçmasın inat yüzünden.
Çalışıp size de çocuğuna da bakacağıni söylüyorsa..
 
Korkunç bir şey bence bu. İmkanı olan her kadın sürekli olmasa bile bir müddet çalışmalı bence. Kendi parasını kazanma, bir şeyleri tek başına da yapabilme, kendine yetebilme hazzını tatmalı. “Kadın çalışmaz” diyen erkeklerin sadece aşağılık kompleksleri ağır basıyor. Aman sakın kadının gözü açılmasın. Başarabileceğini anlamasın.

İkna olmak zorunda değilsiniz. Günlerinizi heba etmeyin. Açıköğretimden bi bölüme yazılın. Hem onu okuyun mezun olun hemde idareten bir işte çalışın. Bu sizin hakkınız yahu.
 
Cocuk gibi izin meselesi iyi degil olay calismak degil yani.. kocanin buna karar vermesi..

Kocan iyi kazaniosa guzel bisey bi yandan.. keske ben gibi zorunda olarak calisanlarada bi cozum bulunsa :)))
 
kızlar nerden başlıcam bilmiyorum ama
ben genç yaşta evlendim(27 yaşındayım) eşimide çok severek evlendim halada seviyorum. çocuğum var anaokuluna başladı ve sabahtan akşama tam gün gidiyor. tüm gün evdeyim arkadaşlarım var ama çok sık görüşemiyorum artık görüşsekde telefonda konuşuyoruz anca çoğu zaman. sıkıldım evin içinde. temizlikti yemekti falan yapıyorum ama geriye kalan zamanım sanki boşa gidiyormuş gibime geliyor.
bu arada lise mezunuyum kızlar ama herhangibir iş olsa çalışsam parttime bile olsa rahatlıcam kafayı dağıtıcam gibi.eşime anlattım iş bakmaya başlıcam kafam dağılır dedim olmaz evle çocukla kim ilgilenicek dedi. şaşırdım açıkcası çünkü eşim genelde anlayışlıdır destek verir.bozuldum bunu demesine.bende o kadar boş saatim var zaten dedim.hobi falan birşeyler edin geçer dedi..yani çalışmamı istememesi yinede kursa gitmeme izin vermesi ilgincime geldi.tamam dedim yinede.

neyse dedim araştırdım falan resim kursu buldum yaklaşık 2 ay kadarda gittim.denedim yani kızlar heleki öğrenciyken çok severdim resim yapmayı ama sonra beni sıkmaya başladı.istediğim şey değil çünkü.yarıda bıraktım. eşimle yine konuştum konusunu açtım parttime çalışırım evlede çocuklada ilgilenirim hem katkımda olur dedim..ben zaten çalışıyorumya ne gereği var dedi.niye istemiyorsun açık açık söyle dedim sinirlendim ben artık bunaldım çünkü. eşimi çalıştırmıcam ben dedi. öyle şeymi olur dedim.

(kızlar eşimi onca senedir tanıyorum hiç böyle konuşacağı aklıma gelmezdi.ciddiyim.birde çocuktan öncede kısa bir sürede olsa çalıştım ben o sıra hiçbir sorun etmedi.) daha önce çalıştım ama dediğimde o eskidendi beğenmiyorsan yapacak birşey yok dedi. kızlar diyecek hiçbirşey bulamadım tanıyamadım eşimi. tamam tartışmalarımız oluyordu her evlilikteki gibide bu söylediklerine hiç anlam veremedim.Kayınvalidemle biraz aram kötüleşince o da bana tavır koydu sanırım öyle düşünüyorum en azından.Sizce ben mi çok abartıyorum çok diretiyorum?istediğim çok şey değildiki.nasıl konuşmalıyım eşimle. eşimle hala aramız soğuk şuan hiçbir şekilde ne telafi etti ne normal haline geri döndü. suratı hep asık.benimde modumu düşürüyor bu halleri.gerçekten hiç bir anlam veremiyorum.Siz ne diyorsunuz?uzun olduysa kusuruma bakmayın kızlar gerçekten bbunaldım.
eşinizden izin almanız saçma çalışmak istiyorsanız girin bir işe çalışın, yarın öbür gün eşinize birşey olsa ölse kalsa size çocuğunuza kim bakacak, en basiti ssk nız işler ilerde emekli olabilirsiniz, hem daha sosyal olursunuz iş çevrenizde belki kafanızın uyuşacağı birkaç arkadaşınız olur.....
 
Back
X