• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çalışmıyor boşanmalı mıyım?

emel82

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2008
240
36
643
43
Herkese merhaba. 13 yıllık evliyim. 2 çocuğum var.5 ve10 yaşında. Üniversite mezunuyum memurum. Eşim evlendiğimizden beri doğru düzgün çalışmıyor. Kendi işi vardı bi ara o da battı. Bana ve çocuklara karşı genelde ilgisiz. Evde işlerde söylersem yardımcı oluyor. Bayağadır cinsellik adına bi şey yok,isteğimiz de yok karşılıklı. Ancak neredeyse hiç kavga gürültümüz yok. Kısacası onu görmezden gelip neden bunları yaptığını sorgulamaz isem dışarıdan güzel giden bir evliliğimizvar gibi. Farkındayım bu bir evlilik değil artık, ancak madem bu çocukları yaptım onlara haksızlık yapıp boşanamam diye düşünüyorum. İlgisiz de olsa dağışmış bir yuvada büyümelerini istemiyorum. Çok kararsızım. Bir yol gösterin

Nereden tutsan elinde kalıcak bir ilişki gibi boşansan çoçuklar var boşanmasan alışa gelmiş bir eş böylede gider sizin ona bakmakta yükümlü oldugunuzu çoçuklar içinde bunu yapmak zorumda oldugunuzu düşündüğünden hiç bir zaman çalışmak istemeyedebilir konuşmayı deneyin diyicemde eminim ki çoook konuşmuşsunuzdur ne yapsanız elinizde kalıcak

Şuan çalışmıyor boşboş evde yatıyor mu ? En sevmediğim erkek tipi. Erkek hangi iş olursa olsun para kazanmalı isterse hamal olsun ama ailesini geçindirmek için alın teri döksün. Hem çalışmayıp hem evde yardım etmiyorsa aranızda iletişimde kalmadıysa onu neden besleyesiniz. Seviyorsanız çalışması için baskı kurun gerekirse ben çocuklarımın başında durcam işi bırakıyorum bundan sonra sorumluluk sende deyin evliliğinizi kurtarmaya çalışın. Sevgi kalmadıysa size hayat arkadaşlığı yapmıyorsa evliliğin anlamı kalmamıştır ayrılın

Bunu sorduğunuza göre siz zaten boşanmayi kafay koymuş bizden onay bekliyorsunuz. Boşanmak öcü değildir. Cocuklar babalarindan boşanacak değil ya. Siz iki yetiskin olarak boşanıp cocuklarinizinda bu süreci atlatmasini saglarsanız sorun olmaz. Cocuklarım icin bahanesinin arkasina sığınmayın

Herkese merhaba. 13 yıllık evliyim. 2 çocuğum var.5 ve10 yaşında. Üniversite mezunuyum memurum. Eşim evlendiğimizden beri doğru düzgün çalışmıyor. Kendi işi vardı bi ara o da battı. Bana ve çocuklara karşı genelde ilgisiz. Evde işlerde söylersem yardımcı oluyor. Bayağadır cinsellik adına bi şey yok,isteğimiz de yok karşılıklı. Ancak neredeyse hiç kavga gürültümüz yok. Kısacası onu görmezden gelip neden bunları yaptığını sorgulamaz isem dışarıdan güzel giden bir evliliğimizvar gibi. Farkındayım bu bir evlilik değil artık, ancak madem bu çocukları yaptım onlara haksızlık yapıp boşanamam diye düşünüyorum. İlgisiz de olsa dağışmış bir yuvada büyümelerini istemiyorum. Çok kararsızım. Bir yol gösterin
Evli olduğunuz adamı bir erkek, bir eş olarak görüyor musunuz?

Sırtını size yaslamis rahat rahat yaşıyor oh ne âlâ. Yaşadığınız şey ev arkadaşlığı. Siz sorumluluk alıyorsunuz o niye almasın? Şu dağılmış yuva edebiyatı bana saçma geliyor özür dilerim ama. Olmuyorsa olmuyordur her dağılan aile çocukları kötü yola düşmüyor ki. Anne baba olmak için aynı evin içinde olmaya gerek yok

Şu adamın sana ve cocuklara ne faydası var ki cocuklar için bosanmanın yanlıs oldugunu düsünüyosun

Eve erkek bakmalı maddi açıdan siz de arzu ederseniz çalışır destek olursunuz. Ev geçimini sağlamayip evde yatiyor sa benim gözüme batar atardım evden .
Gözüme batmaz olur mu? Batıyor tabi. Annem çok baskı yapıyor boşan diye. Hepiniz haklısınız. Ben kafamda zaten bitirdim ama çocuklarla bu süreci çok kırıp dökmeden atlatabilir miyim bilemiyorum. Bana düşman olmalarından korkuyorum.

Evlilik terapistine gitseniz bile evlilikte ilerleme sağlanır mi bilemem. Önce onu deneyin. Sonra düşünün taşının. Bosanmamak için çocukları bahane etmeyin, çünkü onlar zaten negatifligin farkındalar. Bu şartlarda çocuk yetiştirmek çok yanlış.

Yani eğer gerçekten ilgili bi baba olsa , ev işlerinde dört dörtlük yardımcı olsa size bi nebze cekilebilirdi belki.
Ama adam hiç sizin hayatınızı kolaylastirmiyor ki aksine bir yuk bir asalak gibi.
Birde bu çalışmayı sevmeyen erkekler genelde hiç değişmiyor 13 senenizi harcamışsınız zaten geriye kalan bir omrunuzu de harcamak istiyor musunuz?
Çocuklar neden düşman olsun ki size onu anlamadım sonuçta çok geçerli bi sebebiniz var boşanmak için buyuduklerinde size mutlaka hak verirler.

Cevap yazanlara çok teşekkür ederim. Merak ediyorum sizler boşanmış kadınlar mısınız?
Bu durumu konuşmuşsunuzdur mutlaka. Ne diyor? Neden düzenli bir iş bulmuyormuş?
Yani bulacağım çalışacağım v.b. söylüyordu önceleri. Ben buldum bazı işler aynı gün istifa edip geldiği oldu. Çok fazla girdi çıktı. Esnaflık yaptı orayada öğlen gidiyordu,babası açıyordu sabahları. Fabrikaya gir diyorum ne yapayım orada diyor,kısacası her şeye bir bahane buluyor. İşin garibi evlendiğimizden beri doğru düzgün çalışmadın dediğimde kabul etmiyor bunu..Kendi hayal dünyasını yaratmış,orada yaşıyor gibi yani.

Ayrılıklarda her zaman çocuklar neden hep annenin sorumluluğunda kalmak zorunda anlamış değilim evet anne yüreği tamam da erkekler de buna güvenip fazla rahat çekip gitmiyor mu sizce
Haklısınız da ben çalıştığım için ve eşimin maddi olarak onlara bakamayacağını anlayan hakim velayeti bana verecektir

Yani eğer gerçekten ilgili bi baba olsa , ev işlerinde dört dörtlük yardımcı olsa size bi nebze cekilebilirdi belki.
Ama adam hiç sizin hayatınızı kolaylastirmiyor ki aksine bir yuk bir asalak gibi.
Birde bu çalışmayı sevmeyen erkekler genelde hiç değişmiyor 13 senenizi harcamışsınız zaten geriye kalan bir omrunuzu de harcamak istiyor musunuz?
Çocuklar neden düşman olsun ki size onu anlamadım sonuçta çok geçerli bi sebebiniz var boşanmak için buyuduklerinde size mutlaka hak verirler.
Benim de iş konusunda değişeceğiyle ilgili hiç umudum yok. Önceleri mevzu sadece iş olduğu için üstünü örtüyordum ,ama şimdi bakıyorum oğluma da kötü örnek. Elinde bir cep telefonu sürekli gözü orada..çocuklara ilgi 0

Back
X