- 18 Kasım 2008
- 1.224
- 204
- 123
- 39
- Konu Sahibi OltadakiZil
-
Ben işten ayrılmazdım açıkcası.Eşin sıkıntı çeksin diye ayrıldın ama sende çekeceksin.Bir süre sonra birbirinizi yiyeceksiniz ve aranız iyice bozulacak.İşten ayrılmasaydında eşine iş bulana kadar seni bu evde istemiyorum deseydin mesela.Yada kayınvalidenle işten ayrılmadan konuşsaydın.Çalışırken çareler arasaydın
tamam guzel soyluyorsunda yettı ama 1 senedır..ne ki bu tek basıma calsıyorum ne oluyor..aldıgım gıbı gıdıyor..bıktım artık..hıc bırsey alamaıyorum..temellı kendımden gectım cocuk bıle yapmadım bu yuzden..
ben yenı cıktım ben yenı çıktım işten..artık bende calısmayacagım. internetım var evt..ek gelırım yok malesef..su zamana kadar benım aldıgım para goturuyordu.
Nişanlım kışın kendi mesleğinin dışında matematik, ingilizce dersleri veriyor ve onunla gurur duyuyorum.Çalışmayan erkeğe adam demem ben.Oh ne güzel sen çalış kocan yesin.Erkeğim diyede ortalarda gezsin.
Eşinin ailesi uzak değilse zaten bu durumu anlardı ama anladığım kadarıyla uzak.. Hiç kimse çalışmıyosa o evde nasıl geçiniyorsunuz.. Ayrıca durum bu kadar kötüyse bazı şeylerden kısmak lazım bence kusura bakma ama internet gibi yada calısacaksın sende ama evınde o zaman ınternet olmasın o zamanda esını hıc kaldırmazsın
evet ona ınat olsun dıye bıraktım..o çalışmıyor bende enayı degılım..
önccekı işinden ayrılma sebebi işten atıldı. henuz eşim 30 yasında askerlıgını yapmadı.okuyor anlıyacagınız. oyuzden kımsenın iş vermedıgını soyleuyor.konustugumuzda bu konuları duzelecek dıyor.
biz evleneli 8 ay oldu. eşim mak. mühendisi sabahtan akşama kadar çalışıyor geliyor bi yemeğini yiyip yine pc başına oturup proje çiziyor ekstra para kazanmak için. ve geneldede günlük 3 ,4 saat uykuyla işe gidiyor. düşünün yani bu adam 28 yaşında tabiki oda yatmak ister gezelim tozalım ister. ama hayat şartları bu dönemde bunları getirdi bize düğünümüzü kendimiz yaptık borç ödemek durumundayız .hiçte sesi çıkmıyor valla şikayet ettiğini duymadım
Benim halamın kızıda ilkokul mezunu, bir fabrikada işçi olarak çalışıyordu, saatlerce üstelik vardiyalı çok ağır bir işti. Kocası ziraat mühendisiydi buna rağmen iş bulamıyordu. Halamın kızıda birgün tepesi attı ayrıldı işinden, bakalım şimdi ne yapacak dedi ve bir iki ay sürmedi eşi iş buldu şimdi evde oturuyorİnşallah yönteminiz işe yarar.
benim ünv'tede bir erkek arkadaşım vardı, iki buçuk yıl görüştük çok iyi anlaşıyorduk. kendisi okulunu uzatmıştı çok fazla dersi yoktu, ailesinden de para gelmiyordu ama biyere giripte çalışmadı.. iki buçuk yıl diilimde tüy bitti önceleri güzellikle sonraları kavgalarla bağıra çağıra anlattım ağladım ama hiç bi zaman çalışmadı.. sırf çalışmanın ayıp olmadığını göstermek için hiç ihtiyacım olmamasına rağmen o kadar dersim varken ben iş buldum haftasonları markette çalıştım bir ay.. ama bu pişkin pişkin beni markette ziyarete gelip dönüş içinde otobüs parası isteyip gitti.. benim ailemden gelen paradan onada harçlık veriyordum bazen, okul kayıt parasını yatıramadı son güne kadar bekledim para bulamayınca ev kiramı ona verdim, ben kiramı zorla ödedim.. ondan bundan borç istiyordu, seviyordum, diğer bütün huyları çok iyiydi, romantikti, çok seviyordu, bana deli gibi aşıktı ama bu huyu yüzünden neffffrettt ettim ondan.. bir gün kafama tak etti ve ayrıldım pat diye...aylarca aradı peşimi bırakmadı ama dönmedim geri, iyikide ayrılmışım.. tabi biz daha yolun çok başındaydık ama o zamandan nasıl bir yapıda olduğu belliydi.. sonradan çok pişman oldu, hemen güzel bir işe girdi okulunu bitirdi, beni aradı sen benim hayatımı değiştirdin dedi, sana çok şey borçluyum sayende bitirdim okulumu bu işi sayende buldum dedi ama giden gittiiii, başkasını sevdim hemde çok sevdim, iyikide ondan ayrılmışım.. şimdi nişanlıyım..
bu yazdıklarımın size bir yardımı olmayacak ama konuyu görünce içimi dökmek istedim.. bende onla evlensem eminim önceleri göstermelik çalışıp sonradan çalışmayacaktı.. Allah yardımcınız olsun...
Böyle akıllı kızlara bayılıyorum yemin ederim afferin canım sana..
Sevgiydi aşktı derken yok yere gözün kör olmamış..
Konu sahibi arkadaşım bence de aç dur ama çalışma..
Böyle erkekler kadın çalıştıkça kendini yayar ve çalışmaz..
Poposunu kaldırması gereken biri varsa o da eşin..
canım benim ya bide beni dinleyin benim eşim elektrik elektronik müh. önceden kendi işini yapıyordu ortakla ayrılma kriz şu bu derken bitti.. aralık 2009 dan beri para kazanmıyoruz elimizdeki az birikmişlerle birsüre idare ettik sonra altınlarımı sattım daha sonra yurt dışından gelen 10 binide bitirdik şimdi ailesi bakıyor bize 21 aydır durum böyle.. yani neredeyse 2 yıldır eşim evde.. ve bende en çok eşim gibi bir karakterde insanın nasıl bu kadar rahat olabildiğine inanamıyorum.. çok önceden ben işimi kaybetsem gider pazarda limon satarım diyen adamdan eser yok..kendini geliştirmek için 3.5 ay yazılım kursunada gitti ama ondan öncesinde eşime hayatım bak iş bakalım dediğimde durumları düzelteceğini söyledi iş bakmadı çok sonra aklı başına geldi bir kaç iş görüşmesi oldu ama hep olumsuz oldu kısmet olmadı ben biliyorum insan kendi işinin patronuyken güzel para kazanıyorken başkalarının emri altında az paraya çalışmak ona ağır geldi ama yapacak birşey yok uzun bir süre bu psikolojiyle yaşadı onun dışında vergi borçlaarı yüzünden 1 evimizi sattık değerinin biraz altına şimdi ot urduğumuz evide kalan vergi borcunu silip kalan biraz paraylada küçük bir ev alıp geri kalanını mortgage ile ödeyelim diyorum ama o iş yaparız diyor ne yapacaksın neler yapabiliriz diyorum hiç ses yok doğru düzgün bir araştırma yapmıyor bende istiyorum ki dışarıda çalışsın biraz piyasaları öğrensin kendine güvenide gelir elimizde para görür daha sonra yine küçük bişeyler iş yaparsın diyorum ama sanırım pek aynı fikirlerde değiliz..ve inanırmısınız kızlar pazar günleriben çıkıp gazete alıyordum insan kaynakları için netten iş ilanlarına bn bakıyordum ona söylüyordum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?