Esim calistirmiyor, nasil vakit geciririm?

Bakın çocuğunuzu kendinizin büyütebilmesi süper bir şey bir çok insan üç kuruş kazanmak zorunda. Eğer maddi durumunuz iyi ise bebeğiniz de olursa eşinizi daha iyi anlayacaksınız. Dünyanın en güzel mesleği annelik ve o kadar önemli bir görev ki . ... Arkadaşlarınız komşunuz akrabalarınız vakit geçirilir para olduktan sonra. Kitap okursunuz film izlersiniz ama Bebek bir olsun onunla kaliteli vakit geçirirsiniz en büyük arkadaş olur size

Malesef oyle oldu cok seviyodum gozum gormedi sonrada ikna ederim falan diye ustunu kapadim kaybetmek istemedim.. evet tum hayatimi ona adamis oldum. Suandada cocuk yapmak iyi fikirmi bilmiyorum cocuk yaparsam bosanmam bosansamda hep hayatimda olucak yani yeni bi duzende kuramam. Esimi seviyorum hala , nelerden ne kadar nereye kadar vazgecebilirim bunu sorguluyorum suanda, bir omur bu sekilde yasayarak mutlu olurmuyum. Yada sevgimden , esimden ve ailemizden vazgecip kendimi secicem

benimde istediğim bi durum da maddi durumumuz iyi olursa bende çalışmayı düşünmüyorum çocuk olana kadar en azından ilk okula gidene kadar bi 6 -7 sene eşimde sigorta mı yatırır emekli olurum. siz de haklısınız çalışmaya alışkın olunca insanın canı sıkılıyor evde ama çocuk olunca sıkılmaya vakit bulamıyorsun al bebek araba cocuğu gez arkadaşlarınla çocuk olan kadar kurslara gidebilrsin oda bi sosyal çevre sonuçta hem vakit geçer . bilemedim ki çalışmak da güzel birşey . Allah kolaylık ve eşine bolca anlayış versin ne diyim anlayışsız adamla zor

benim annem çalışan bir kadınken ben doğunca babaannem bakamam demiş anneannem de bakarım demesine rağmen uzakta oturduğu için babam her gün götürüp getiremem demiş ve el birliği ile annemi işten çıkartmışlar. 8 sene evde oturup bana baktı üniversite mezunu ve meslek sahibi olmasına rağmen. bütün sinir krizlerini, bütün sıkıntılarını sinir hastalıklarını ilaç süreçlerini (uyuşturucu içerikli olanlar dahil) bilirim ben. kafese kapattığınız aslan nasılsa öyle oluyor. ki babam çalıştırmam dememiş bana bakacak kimse olmaması sebebi ile çalışamamış annem babamın tembelliği ve çözüm bulamama kapasitesizliği yüzünden. sonra yine çalışmaya başladı annem kendi çabaları ile. ama o sinir hastalığından geriye boyun ağrıları ve dönem dönem sıkıntılar kaldı. babamı da 10 sene önce boşadı.

demem o ki hiç kimseye zorla bir hayat yaşatılamaz. sen adına aşk dediğin ama bariz bir cahillikle tamam çocuk olunca otururum diye söylemişsin bu çakal erkek milletinden olan kocan da bunu fırsata çevirecek orası belli. ama insanlar da fikirler de değişir. evde oturunca yapılacak tonla şey var kurslar da var kendini geliştirebileceğin bir çok alan da. ama kocanın evden çıkıp bunları yapmana da izin vereceğini sanmıyorum zira çocuğu yine birine emanet etmen gerekecek.

sana bazı şeyleri anlatabildim mi bilmiyorum ama ne konuşmuşsan konuş sen bir bireysen kimsenin sana ne yapman gerektiğini söylemesine izin verme.

Tesekkur ederim.. sadece calismakta degil sorun herseye onun karar veriyor olmasi ve bana bir ozgurluk alani kalmiyo olmasi. Yoksa bende cocuklarima bakmak isterim tabiki, maddi durumumuzda var calismazdim bi kac sene sonrada duruma gore rahat bir ise girebilirdim belki ama suanda o hakkim elimden alinmis gibi .
Kiyafetime karisiyo denize girmeme buda ustune cok fazla geliyo artik. Sorun ondada degil bende cunku hic biri supriz degil evlenmeden konustuk hepsini.

Evde vakit geçirme olayı size bağlı, kimisi evim evim güzel evim modunda çok mesut olur, kimisi de iş hayatının koşturmacasında kendini bulur.

Ben çocuk nedeniyle şuanda çalışmıyorum, ki eşim hiç bir şeyime karışmaz, denemek istediğim sosyal aktivitelere özellikle yüreklendirir, ama yine de bana afakanlar basıyor, artık iş hayatına dönmek istiyorum.

İşin maddi boyutu da ayrı, kendi hesabındaki parayı yemenin tadı başka bence.

Tesekkurler mesajin icin. Benim annemde calisti hep bende bakici ile buyudum. Bununda sorunlari oluyo tabiki anne ve cocuk bi arada olunca cocuk daha saglikli buyuyo o sevgiyi aliyo bence ama seninki farkli bir ornek olmus burda iste birini zorlarsan olacagi bu. Benimki calismama derdi degil anlamissin zaten benimki hayatima baskasinin karar veriyo olmasi derdi ki bu kadar ileri goruslu aileden gelip hayata artiyla baslayip bu kadar kendimi zora sokmamda yine beni uzuyo. Cocuk yapmaktan korkuyorum cunku eskisi gibi olmaz hic bisey elim kolum baglanicak bi gun ayrilmak istesemde sifirdan hayat kuramicam esim hep dahil olcak. Ayni zamanda seviyorumda hala. Bilmiyorum iste.. cocugu ertelemek bi dusunmek lazim bence neyi ne kadar kabullenebilirim.. olmazsada sevgimden vazgecicem.. biliyorum evde biseyler yapabilirim vakit geciririm.. ama mantelite kotu iste, esim kursa bisey demiyo suanda ama ileride cocugu kime birakican diyip sorun yaraticak potansiyeli var bencede ..

Evde vakit geçer ,çok da güzel geçer.İlk kızında 21 ay evdeydim,simdi bebeğim 3 aylık ücretsiz izne cikicam.Arkadaslarin olur,evin yemeği temizliği vs. Zaten akşam oluyor.Ama bu benim secimimdi ve kendi secimimi yaşadım ve çok mutluyum.Dogumunun.3. ayında sıkıldım diye de eşim arabayı değiştirdi kredi var diye de ise dönen çok.Bence herkes kendi seçimini yaşamalı.Sen vakit nasıl geçer diye düşünmüyorsun bence....yol ayrimindasin eşimle Türkiye'ye döneyim mi? Ayrılalım mi?

Zaten şu zamana kadar alışmış olmanız lazımdı.Eşinizle konuşun oda sizi seviyorsa bazı şeyleri değiştirmeli.Eşinizin kızacağı birşey yaptığınızı düşünmüyorum zaten de bence eşinizin bu davranışları zamanla kendinize olan güveninizi kaybetmenize sebep olur.Örnek veriyorum içkiyi desteklediğimden değil asla da hani olduda canınız istedi evde kendinize bir bardak şarap koyamicak mısınız koysanız ne yapar boşar mı yani? Siz ona müsamaha gösteriyorsunuz , aynı müsamahayı sizde görmek zorundasınız.Eşinizi seviyorsunuz inşallah mutlu olursunuz ne diyeyim..

spor salonuna gidemezsin ama yürüyüş yapabilirsin. ya yürüyüş yaparken bütün erkekler sana bakarsa, seni kaçırırlarsa. nasıl izin veriri dışşarda yürüyüşe. adam her halta karışıyo, nasıl izin veriyosun bunlara. seviyorum deyip, alttan mı alıyosun.çocukta olursa eve hapseder seni

Spor salonunda herkes birbirine yaziyomus disarida yuruyusle ayni degil heralde ona gore.. ne bileyim ..

evet icki icemem sanirim cok buyuk olay yasariz. Cocuklarin icki icmesini istemiorum anneleri icerse onlarda icer konusu olmustu onceden bende icmedim 2.5 senedir.
Turkiyeye bi gelelim yasamaya baslayalim sonra mutlu muyum cocuk yapalimmi oyle karar vericem sanirim

Eşinizin gerikafalı olduğunu düşünmüyorum kesinlikle. Neden böyle diyorsunuz ki. Sizi eve kapatıp çıkamazsın dışarı çalışamazsın yapamazsın edemezsin dememiş. Şu an çalıştırıyor sizi eşiniz. Sadece çocuklarını annesinin bakmasını istemiş. Bu çok doğru haklı ve yerinde bir davranış. Anne babadan kopuk en güzel görülecek zamanları bakıcılar elinde ya da kendi büyüttüğü çocukları yetmezmiş gibi torunlarını büyüten babaanne anneannelerin elinde geçiyor. Sonra zaten okula başlıyor ve aile ortamından uzak yetişiyor çocuklar. Çocuğunuz olana kadar çalışırsınız. Sonra bırakırsınız çocuğunuz okula başlayınca tekrar çalışırsınız. Anne ilgisi terbiyesi alan çocuklar yok şimdi saçma sapan bi nesil yetişiyor. Her bakıcı aynı terbiyeyi vermiyor çünkü. Ama durumunuz el vermez çalışmanız gerekir amenna. Böyle bi durumumuzda yokmuş.

Evlenme amacı sadece çocuksa neden bu kadar zahmete girmiş ? Taşıyıcı anne dolu ortalık , hele yurt dişinda ..

Çocugu ver git , demiş bide , cinayet sebebi ..

Sen bu adamın dediğini yapacak ve evde oturacaksın bide .. egitimliymissin ya , diploma ,sertifika ,her ne varsa at çöpe ..

Eşini bu kadar kısıtlayan adamlarda ya sapıklık potansiyeli vardı ya da o potansiyeli çoktan dışarı çıkarmıştır baktığı her yerde girdiği her ortamda istisnasız her yerde bel altı biseyler gören insanlardan korkarım uzak dururum sen bir de bu insandan cocuk yakacaksın? Anlatım tarzından çıka sonuç şu: hayatından memnun değilsin ama o hayata bir canlı daha getireceksiniz böylece adama daha da bağımlı ol

Benim annem de bi ara çocuğa baktı. Altı aylıkken bakmaya başladı. Bir buçuk iki yaşında falan bıraktı. Çocuk anneme anne diyordu. Sabah 8 dem önce bize geliyordu. Akşam 6 da bazen daha geç alıyordu annesi. Akşam da bi yemek bi duş hemen yatırıyordu çocuğu. Sabah yine bizde. Çocuğu evin gibi olmuştu evimiz. Allah var tüm aile halkı çokta seviyorduk. Çocukta bize öyle düşmüştü. Annem çok güzel ilgileniyordu. Annem olduğu için demiyorum bunu. Uykusu yemeği çok düzenliydi. Evet onur bu doğru bi davranış. Hayır onur bu yanlış bi davranış diye işaret belirlemişti onlar. Ama çocuk hep ikilemdeydi. Annem mesela oturarak yemek gerektiğini öğretiyordu. Doğrusunun bu olduğunu benimsetiyordu çocuğa. Annesi elimem veriyordu evin her yerinde yiyordu çocuk. Bize geliyordu baştan başla. Bu çocukla evde anne terbiyesi gören bir olmaz

Adam evlenmeden önce konuşmuş,siz de "yumuşar" diye kabul etmişsiniz.
O bunu bilmiyorki,yumuşama ihtimaline karşı kabul ettiğinizi..

Çalışan annelerin çocukları görmüyormuyuz derken
Cahil herif bir kaşık suda boğcan böylesini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…