- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.051
- 498
Doğrusu durumunuz iyiyse cocuk artı sosyal hayatı sevebilirsiniz. Sporu gezmesi ohh miss. Ayrıca dili geliştirip evden çalışın. Ceviri editörlük danışmanlık diş ticaret gibi yurtdışı baglantınızı kullanabileceğiniz işler. Ya da orada cevreniz varsa buradan oraya ticaret olabilir. Lkemiz el sanatları tekstil gibi konularda cok iyi bunları düşün bence. Yine dil için ders verebilirsin. Benim bi arkadasım sizin gibi ve kcüklere ders veriyor.Merhabalar
Benim sorunum esimin calismami istememesi, hayatima zaten karistigi yetmiyormus gibi(kiyafetime, icki icmiyorum istemedi) bir de ustune bunun eklenmesi beni cok bunaltti.
Yurtdisinda yasiyoruz ve turkiyeye donme durumumuz var esim burada bir sirketle gorusuyor, ikimizde calisiyoruz suanda , esim turkiyeye donme durumumuzda calismami asla istemedigini soyluyor, cocuk yapicaz zaten ne calismasi diyor. Annesiz buyuyen cocuklari goruyoruz nasil diyo, ben cocuklarimin annesinin calismasini onlari yalniz birakmasini istemiyorum diyor. Cok geri kafali ailesindende boyle gormus ve asla ikna olmuyo ne dediysem, hatta sinirle dediki eger cocuktan sonra calismaksa niyetin simdiden bunu bil ben asla calistirmam cocuktan sonra eger istiyosan ayril benden.
Evde vakit gecer mi sizce ne yapabilirim?
Spor salonunada gitmemi istemiyor ancak sadece kadinlarin olduguna gidebilirim, yada disarida yuruyus yapabilirim.
Maddi yonden sorunumuz yok ama ben 29 yasindayim enerjim cok egitimliyim ve bir ise yaramak , sosyal cevremin olmasini , gunlerimin dolu gecmesini istiyorum. Evde nasil vakit gecer veya zamanimi nasil doldurabilirim sizce?
kocan ne derse o.Merhabalar
Benim sorunum esimin calismami istememesi, hayatima zaten karistigi yetmiyormus gibi(kiyafetime, icki icmiyorum istemedi) bir de ustune bunun eklenmesi beni cok bunaltti.
Yurtdisinda yasiyoruz ve turkiyeye donme durumumuz var esim burada bir sirketle gorusuyor, ikimizde calisiyoruz suanda , esim turkiyeye donme durumumuzda calismami asla istemedigini soyluyor, cocuk yapicaz zaten ne calismasi diyor. Annesiz buyuyen cocuklari goruyoruz nasil diyo, ben cocuklarimin annesinin calismasini onlari yalniz birakmasini istemiyorum diyor. Cok geri kafali ailesindende boyle gormus ve asla ikna olmuyo ne dediysem, hatta sinirle dediki eger cocuktan sonra calismaksa niyetin simdiden bunu bil ben asla calistirmam cocuktan sonra eger istiyosan ayril benden.
Spor salonunada gitmemi istemiyor ancak sadece kadinlarin olduguna gidebilirim, yada disarida yuruyus yapabilirim.
Maddi yonden sorunumuz yok ama ben 29 yasindayim enerjim cok egitimliyim ve bir ise yaramak , sosyal cevremin olmasini , gunlerimin dolu gecmesini istiyorum. Evde nasil vakit gecer veya zamanimi nasil doldurabilirim sizce?
zamanla tek yumuşayan, değişen, taviz veren sensin.Evlenmeden once konustu bunlari benimle bende karsi cikmistim ama o kararliydi ben zamanla yumusar diye dusundum nasilsa 3 senedir evliyiz ve bu suredede hep calistim diye cok dusunmedim ama turkiyeye donme konusu var simdi ve cocuk yapmayi dusunuyoruz cocuk isin icine girdigi icin calisamazsin diyo. Bende oyle dedim 3-4 yasindayken baslarim diye bu sefer bahane buluyo yok okuldan 1-2 gibi donuyolar artik (gercekten oyle mi?) yok calisirsan enerjin kalmayacak bize onlarla gezsen odevlerini yaptirsan onlar okuldayken sen arkadasinla bulussan dolassan falan daha duzenli hayatimiz olsa falan diyo..
zamanla tek yumuşayan, değişen, taviz veren sensin.
neden?
ETesekkur ederim.. sadece calismakta degil sorun herseye onun karar veriyor olmasi ve bana bir ozgurluk alani kalmiyo olmasi. Yoksa bende cocuklarima bakmak isterim tabiki, maddi durumumuzda var calismazdim bi kac sene sonrada duruma gore rahat bir ise girebilirdim belki ama suanda o hakkim elimden alinmis gibi .
Kiyafetime karisiyo denize girmeme buda ustune cok fazla geliyo artik. Sorun ondada degil bende cunku hic biri supriz degil evlenmeden konustuk hepsini.
Ya neden cahil diyorsunuz. Açık yüreklilikle adam bastan konuşmuş. Olmazsa ayrılalım demiş daha ne desin. Ayrıca ben de kadın olmama ve calışıyor olmama ragmen gectim derdi yoksa kadının tempolu (5 6 tam gün) Calışmasına acıyorum. Kadın annedir annelik zaten başlı adına bir iş. Kadın eğer maddi sıkıntı yoksa keyfi için çalışsın ama full çalışması bana göre ters. Cahil miyim değilim.Çalışan annelerin çocukları görmüyormuyuz derken
Cahil herif bir kaşık suda boğcan böylesini
Hayir degilim. Esimi seviyorum ama beni cok korkutuyo suanki durum. Ailesi zaten herseye karisan bir aile , kotulemek icin demiyorum ama kadinin onemsenmedigi erkegin yuceltildigi bir ailede buyumus kayinvalidem bile kadin olarak kadinlari asagiliyosa esim annesinden bunu gorup buyumusse ne yapilirki. Ailesi bi yandan o bi yandan, esimi sevipte goz yumdum biseylere ama ailesinden uzaktik senede 1-2 geldik gorduk, simdi onlarda burada.Adam köle bulmuş kendisine. Nasıl evlendiniz cidden. Bi de çocuk yapmak istiyorsunuz? Emin misiniz?
Cahil dememin sebebi ; Cahil yazımın heeemenn üstünde duruyor . Ama tekrar yazım .E
Ya neden cahil diyorsunuz. Açık yüreklilikle adam bastan konuşmuş. Olmazsa ayrılalım demiş daha ne desin. Ayrıca ben de kadın olmama ve calışıyor olmama ragmen gectim derdi yoksa kadının tempolu (5 6 tam gün) Calışmasına acıyorum. Kadın annedir annelik zaten başlı adına bir iş. Kadın eğer maddi sıkıntı yoksa keyfi için çalışsın ama full çalışması bana göre ters. Cahil miyim değilim.
Evlenmeden once konustu bunlari benimle bende karsi cikmistim ama o kararliydi ben zamanla yumusar diye dusundum nasilsa 3 senedir evliyiz ve bu suredede hep calistim diye cok dusunmedim ama turkiyeye donme konusu var simdi ve cocuk yapmayi dusunuyoruz cocuk isin icine girdigi icin calisamazsin diyo. Bende oyle dedim 3-4 yasindayken baslarim diye bu sefer bahane buluyo yok okuldan 1-2 gibi donuyolar artik (gercekten oyle mi?) yok calisirsan enerjin kalmayacak bize onlarla gezsen odevlerini yaptirsan onlar okuldayken sen arkadasinla bulussan dolassan falan daha duzenli hayatimiz olsa falan diyo..
Ben çalışan bir annenin çocuğu olarak eşinizi bir yere kadar destekliyorum. Çocuk doğduğunda ilk iki üç yaş bence annenin yanında olmalı. Eşinizle konuşun şu yaş dönemine kadar ben yetiştiririm yanında olurum sonra zaten sosyalleşme yaşı geliyor kreş vs gibi alternatiflere yönlendiririz deyin. Keşke bir çok annenin böyle bir seçeneği olsa ilk bebeklik döneminde bebeklerinin yanında olabilseler. Maalesef toplamda 18 hafta devletin verdiği sonra bakıcı arama derdi çıkıyor.
Adam belki Calışan anne cocugu olup da cok sıkıntılı bireyler gördü. Ve belki dedi ki asla cocugu mu annesinden ayırmam. Bu cahillik değil. Herkesin sehit oldugu maruz kaldığı ve veya etkilendiği seyler farklıdır. Benim de esim bakıcı fikrine karsı cıkıyor Du. Yabancıya evladımı bırakamam diyordu. Toplumumuzda en kötü babaanne bile bakıcıdan iyidir derler. Kanı canıymış.. Ne diyeceksin kötü bakıcı örneği görmüş duymuş hep.Cahil dememin sebebi ; Cahil yazımın heeemenn üstünde duruyor . Ama tekrar yazım .
Çalışan annelerin çocuklarını görmüyormuyuz demesı ordan gerisi okumadım , okumam .
Bende şuan çalışıyorum . Çocuğum olunca butun vaktimi ona ayırıcam o konuda sıkıntı yok . Sadeece çalışan anneleri yermesıne CAHİL dedim ..
tek sorun vakit geçirmekse emin olun kolaylıkla geçicektir.. Ama bence burda sorun vakit geçirme sorunu değil.. Bir ömrü yemekle temizlikle çocukla geçirip, eşinize maddi anlamda bağımlı bi kişi olabilecek misiniz? ya da soruyu şöyle sorayım olmalı mısınız? Hayat bu yarın öbür gün eşinizle aranızın hala iyi olup olmayacağını bilemezsiniz.. Bence her kadın çalışmalı ve ekonomik özgürlüğü olmalı.. eşinizin amacı sizi kendine tam bağımlı hale getirmek bence..Evlendigimizden beri yurtdisinda yasiyoruz ve calisiyorum hayir kadin erkek karisik baya sosyal bir ortamda calisiyorum. Turkiyeye donecegiz sanirim 3-4 ay icinde ve donunce esim calismami istemiyor buradaki ortamlar kotu diyor ve ayrica cocuk yapacagiz hamile kalacaksin artik konustugumuz gibi calismak yok diyo iste. Bende bu kadar kisitlanmak istemiyorum en azindan kendim karar verebilseydim keske yani bende cocugumu 2 yasinda birakip gitmezdim ise sanirim ama o krese basladiginda veya okula basladiginda calisirdim ben. Esimde istemiyo bunu iste oyle bi is yok diyo cocuklar erken geliyo onlara enerjinde kalmaz aksam 7de eve geldiginde diyo ben maddi imkani sagliyorum sende duzenimizi kur gez dolas cocuklara bak diyo..
Hep calistigim icin calismadan nasil geciririm hayatimi bilmiyorum o konuda soruyorum ve ayrica sizce esimi ikna etmenin bi yolu var midir ki sanmiyorum..
bana göre eğitimli bir bayan değilsiniz... eğitim sadece okul okumak değildir.... Eğitimli bir insan bunu zaten kabul etmez. Siz calışmak istemiyorsaniz cocuktan dolayi olsa sorun değil. Ama bir insanin eşiniz dahi olsa bukadar hayatınıza müdahale edememeli. Şunu giyme bumu yeme eee yapmadıgınız zaman rahatca bolan diyenilen insandan mi meddet umuyorsunuz?Merhabalar
Kesinlikle değilsin. KatılıyorumE
Ya neden cahil diyorsunuz. Açık yüreklilikle adam bastan konuşmuş. Olmazsa ayrılalım demiş daha ne desin. Ayrıca ben de kadın olmama ve calışıyor olmama ragmen gectim derdi yoksa kadının tempolu (5 6 tam gün) Calışmasına acıyorum. Kadın annedir annelik zaten başlı adına bir iş. Kadın eğer maddi sıkıntı yoksa keyfi için çalışsın ama full çalışması bana göre ters. Cahil miyim değilim.
bayga geri kafali.Soor yasak şu yasak hayatına müdahele edıyor hemse fazlasıyla.Eşinizin gerikafalı olduğunu düşünmüyorum kesinlikle. Neden böyle diyorsunuz ki. Sizi eve kapatıp çıkamazsın dışarı çalışamazsın yapamazsın edemezsin dememiş. Şu an çalıştırıyor sizi eşiniz. Sadece çocuklarını annesinin bakmasını istemiş. Bu çok doğru haklı ve yerinde bir davranış. Anne babadan kopuk en güzel görülecek zamanları bakıcılar elinde ya da kendi büyüttüğü çocukları yetmezmiş gibi torunlarını büyüten babaanne anneannelerin elinde geçiyor. Sonra zaten okula başlıyor ve aile ortamından uzak yetişiyor çocuklar. Çocuğunuz olana kadar çalışırsınız. Sonra bırakırsınız çocuğunuz okula başlayınca tekrar çalışırsınız. Anne ilgisi terbiyesi alan çocuklar yok şimdi saçma sapan bi nesil yetişiyor. Her bakıcı aynı terbiyeyi vermiyor çünkü. Ama durumunuz el vermez çalışmanız gerekir amenna. Böyle bi durumumuzda yokmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?