Esim calistirmiyor, nasil vakit geciririm?

O Doğrusu durumunuz iyiyse cocuk artı sosyal hayatı sevebilirsiniz. Sporu gezmesi ohh miss. Ayrıca dili geliştirip evden çalışın. Ceviri editörlük danışmanlık diş ticaret gibi yurtdışı baglantınızı kullanabileceğiniz işler. Ya da orada cevreniz varsa buradan oraya ticaret olabilir. Lkemiz el sanatları tekstil gibi konularda cok iyi bunları düşün bence. Yine dil için ders verebilirsin. Benim bi arkadasım sizin gibi ve kcüklere ders veriyor.
Ayrıca da esin madem çalıştırmıyor sigortanı ve maasını ödesin. Ben olsam bunu sart koyardım

Sen evinde oturmak icin mi okudun .Kocan cok iyi sacmalamis bu kisinin tercidir .Kocan senin calisip calismamana karar verme luksune neden sahip ? Ekonomik ozgurluk gibisi var mi ?Hele ki once calisan biri icin calismamak ciddi psikolojik sorunlara neden olabilir. Bence kabul etmeyin

Ben çalışan bir annenin çocuğu olarak eşinizi bir yere kadar destekliyorum. Çocuk doğduğunda ilk iki üç yaş bence annenin yanında olmalı. Eşinizle konuşun şu yaş dönemine kadar ben yetiştiririm yanında olurum sonra zaten sosyalleşme yaşı geliyor kreş vs gibi alternatiflere yönlendiririz deyin. Keşke bir çok annenin böyle bir seçeneği olsa ilk bebeklik döneminde bebeklerinin yanında olabilseler. Maalesef toplamda 18 hafta devletin verdiği sonra bakıcı arama derdi çıkıyor.

Adam köle bulmuş kendisine. Nasıl evlendiniz cidden. Bi de çocuk yapmak istiyorsunuz? Emin misiniz?

kocan ne derse o.

yat derse yatacaksın, kalk derse kalkacaksın.

yurtdışında yaşıyor olmanız "kocaya koşulsuz itaat şartı"nı yok etmez.

elinin hamuruyla, evinin direğinin kararlarını sorgulama.

sonra dul kalırsın mazallah.

zamanla tek yumuşayan, değişen, taviz veren sensin.
neden?

ismek ve ya halk eğitim gibi yerlerde bir suru kurs ve eğitim var. hepsine gidin. kadınlar arasında diye zaten bi sey demez. o el isleri çalışmanızdan daha cok vakit alacak. bunu görünce "bari çalış zaten calismasan da yine yogunsun" diyebilir.

E
Çalışan annelerin çocukları görmüyormuyuz derken
Cahil herif bir kaşık suda boğcan böylesini
Ya neden cahil diyorsunuz. Açık yüreklilikle adam bastan konuşmuş. Olmazsa ayrılalım demiş daha ne desin. Ayrıca ben de kadın olmama ve calışıyor olmama ragmen gectim derdi yoksa kadının tempolu (5 6 tam gün) Calışmasına acıyorum. Kadın annedir annelik zaten başlı adına bir iş. Kadın eğer maddi sıkıntı yoksa keyfi için çalışsın ama full çalışması bana göre ters. Cahil miyim değilim.

Adam köle bulmuş kendisine. Nasıl evlendiniz cidden. Bi de çocuk yapmak istiyorsunuz? Emin misiniz?
Hayir degilim. Esimi seviyorum ama beni cok korkutuyo suanki durum. Ailesi zaten herseye karisan bir aile , kotulemek icin demiyorum ama kadinin onemsenmedigi erkegin yuceltildigi bir ailede buyumus kayinvalidem bile kadin olarak kadinlari asagiliyosa esim annesinden bunu gorup buyumusse ne yapilirki. Ailesi bi yandan o bi yandan, esimi sevipte goz yumdum biseylere ama ailesinden uzaktik senede 1-2 geldik gorduk, simdi onlarda burada.

Cahil dememin sebebi ; Cahil yazımın heeemenn üstünde duruyor . Ama tekrar yazım .

Çalışan annelerin çocuklarını görmüyormuyuz demesı ordan gerisi okumadım , okumam .
Bende şuan çalışıyorum . Çocuğum olunca butun vaktimi ona ayırıcam o konuda sıkıntı yok . Sadeece çalışan anneleri yermesıne CAHİL dedim ..

çocugu Türkiye demı yapacaksınız ,
madem öyle çocugu orada yap orada kal ve çalışma

sende bu şartı sun kendısıne ,

Bencede oyle bende calisan bir annenin cocugu olarak ayni dusunuyorum sizinle. Fakat zaten ayni dusunuyorken esimin bana sonrasi icinde baski yapiyo olmasi bu kadar beni yonetmesi kafamda baska sorunlar yaratiyo. Yani olay calismaktanda cikti herseyime o karar veriyo ben zaten calisicamdemedim ben cocuk okula baslayinca calisabilirim uygun bir iste dedim gencim enerjim cok dedim bi ise yarayayim dedim ama o beni degil cocuklari dusunuyo sadece soylediklerimide bencillik olarak gordu bence

C
Adam belki Calışan anne cocugu olup da cok sıkıntılı bireyler gördü. Ve belki dedi ki asla cocugu mu annesinden ayırmam. Bu cahillik değil. Herkesin sehit oldugu maruz kaldığı ve veya etkilendiği seyler farklıdır. Benim de esim bakıcı fikrine karsı cıkıyor Du. Yabancıya evladımı bırakamam diyordu. Toplumumuzda en kötü babaanne bile bakıcıdan iyidir derler. Kanı canıymış.. Ne diyeceksin kötü bakıcı örneği görmüş duymuş hep.
Cahil cok aşağılayıcı bi kelime. Konu sahibinin kafası hepten karışacak.

Kendisi calismasin cocuklara baksin o zaman. Sanki cocuk bir tek kadinin sorumlulugu. Siz de bile bile lades demissiniz. Bi de yol gostermis bosanirsin diye. Ben baska sorunlarinizin da oldugunu dusunuyorum...

Esin seni kiskaniyor olabilirmi? O yüzdenmi calismani veya sosyal olmani istemiyor?
Hatirliyorum, benim abimde yengeme ayni seyleri söylemisti, cok kiskandigi icin hic biryere göndermezdi.. Zamanla degisti. Cocuklar olduktan sonra. Simdi yengem hem calisiyor, hem evinin isini görüyor, hem cocuklarla ilgileniyor hemde gezmelerde. Bu arada cocuklar en iyi okullarda okuyorlar, yengem herzaman onlarla ve dersleriylede cok yakindan ilgilendi.
tabi her erkek ayni degil. Bu sadece bir ihtimal. Belki senin kocanda böyle olur. Umarim zamanla yaptiginin yanlis oldugunu görür.
Eger degismese yapabilececin illaki birseyler bulabilirsin. Kendi capinda birseyler yapabilirsin. Benim bir arkadasim fotograf cekimleri yapiyor. Kendi evinde. Sadece bebek veya cocuk cekimleri. Kendi kendini egitti. Güzelde bir yangelir oluyor onun icin. Hemde severek yapiyor tabiki. Bunlar sadece birer örnek. Bunun gibi seyler sende düsünebilirsin.

tek sorun vakit geçirmekse emin olun kolaylıkla geçicektir.. Ama bence burda sorun vakit geçirme sorunu değil.. Bir ömrü yemekle temizlikle çocukla geçirip, eşinize maddi anlamda bağımlı bi kişi olabilecek misiniz? ya da soruyu şöyle sorayım olmalı mısınız? Hayat bu yarın öbür gün eşinizle aranızın hala iyi olup olmayacağını bilemezsiniz.. Bence her kadın çalışmalı ve ekonomik özgürlüğü olmalı.. eşinizin amacı sizi kendine tam bağımlı hale getirmek bence..

bana göre eğitimli bir bayan değilsiniz... eğitim sadece okul okumak değildir.... Eğitimli bir insan bunu zaten kabul etmez. Siz calışmak istemiyorsaniz cocuktan dolayi olsa sorun değil. Ama bir insanin eşiniz dahi olsa bukadar hayatınıza müdahale edememeli. Şunu giyme bumu yeme eee yapmadıgınız zaman rahatca bolan diyenilen insandan mi meddet umuyorsunuz?
Yurt dışında calışmak sorun değilde yurt icinde calışmak sorun.. ilginc spor yapmak dahi yasak:) komik geldi bana ... Eğitimli değilsiniz bayaga ezik hayattı bu

Kesinlikle değilsin. Katılıyorum

bayga geri kafali.Soor yasak şu yasak hayatına müdahele edıyor hemse fazlasıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…