Konularına baktım; eşin hem ilgisiz, hem fiziksel şiddet uyguluyor, hem sana kurallar koyup bunlara uymadığında kavga, hakaret, küslük vb ile seni cezalandırıyor ve sen bu adamı sevdiğini söylüyorsun. Bencilliği üzerinden bir imparatorluk kurmuş kocan. İyi niyetli biri olduğunu düşünmüyorum. Seni de sevmediği konularından görülüyor.
Beni sevdigini soyluyor seviyodurda, ama onun sevgisi boyle iste bence. Kurallarina uymaz cok bireysel davranirsam kafama buyruk biseyler yaparsam sevsede ayrilir bence. Dar goruslu ve kesinlikle dusuncelerinden esnemiyo oysa ne kadar anlattim paylastim. Bide ortada kufur hakaret var, 1-2 kere siddet olayi yasandi (ittirme koluma vurma gibi) bunlarla ilgili cok anlattim ama hic tepkimi net koyamadim oda anlamadi sallamadi bu yuzden belki. Nasilsa konusur susar diyodur belki yada dirdir yapiyorum olarak goruyo. Aslinda cok ciddi meseleler. Bana oldugum gibi saygisi yok sanki
Sizi siz olduğunuz için seven yanınızda olan birisini bulun. Herkes hayata bir defa geliyor. Neden bunu en mutlu olacağınız şekilde yaşamayasınız ki. Siz ne kadar tamam deseniz değişseniz de içinizi yaralayacak, minicik bir konu olsa bile. Eşiniz kafasında bir imaj yaratmış. E siz de onu sevmişsiniz. Tamam demiş sizi bu imaja uydurup sevmeye çalışıyor. Başka bir konu daha vardı adam evlenmiş sonra eski hayatından arkadaşlarından koparmaya çalışıyor, yasaklar koyuyor. E sen bu şekilde görmüşsün, beğenmişsin, sevmişsin. Değiştirince sevdiğin kadın artık kalmayacak ki. Yıllarca yıpratıp sonunda sevmiyorum diye aldatan, terkeden insanlar oluyor sonları da. Şu an bu kısıtlamalarla gerçekten mutlu olduğunuzu sanmıyorum. Sevgiyle kendinizi avutmaya çalışıyorsunuz ama bu ilerde yeterli olmayabilir. Emin olun sizi siz olduğunuz için sevecek her konuda destekleyecek çok insan var. Onları bulup çok daha mutlu olabilirsiniz.
Benim karım, sen değil, benim malım karım. Siz onun karısı olarak var olmayı seçmişsiniz. karısı olmak sizi betimleyen şeylerden biri değil, sizin tanımınız olmuş.
Köle olamam demişsiniz çoktan olmuşsunuz, konu başlığınızdan belli. Eşim beni eve kapatacak, evde napabilirim diyorsunuz resmen köleliği kabullenmişsiniz ama öyle değil ama şöyle değil diye kendinizi kandırmaya çalışıyorsunuz.
Adım atmayacak çünkü karakteri bana göre kötü olsa da güçlü. Sizin de karakteriniz yeterince güçlü değil. Yoksa ben Hristiyan içki içen adamla başörtülü kadın evliliğini de gördüm. Çünkü onlar birbirlerini öylece kabul edip sevmişlerdi. Siz öyle sevmemişsiniz, ikinizin de kafasında başka insanlar var ve birbirinizi o hayalinizdeki insanlar yapmaya çalışıyorsunuz.
Size saygisi yok gibi degil, size saygisi hic yok.
Sizin kendinize sayginiz var mi ki, yani siddet uygulayan, saygisiz bir insanin pesine takilmissiniz seviyorum diye bir de calistirmiyor yazmissiniz. Boyle saygisiz, terbiyesiz bir insan icin neden calisma hakkinizdan vazgeciyorsunuz? Gidin calisin, izin aramayin. En fazla yine siddet gorursunuz, ona da bir tepkiniz yok zaten.
Ben bi yere kadar cok fedakarlik yaptim giyim tarzimdan icki sigaraya biseyleri degistirdim ama yeter daha fazlasini yapamiyoum cunku ben ben olmaktan cikicam artik bunun sonu varmi? Calisma araba surme kursa gitme denize girme.. e peki hayattan ne keyif alayim? Bunlarada karsi ciktikca kavga ediyoruz yipraniyoruz. Ben herseyi kabul edersem mutsuz olurum..
beni sevdigini soyluyor ama bana oldugum gibi saygi duyup kabul etmiyoki.. onun karisi sigara icemezmis, onun cocuklarinin annesi cocuklarini evde birakip calisamazmis, e hani ben? Cocuklar okula gidince belki calisirim diyorum yok yetisemezsin oyle bi is yok diyo. Tam zamanli anne olayim istiyo tamam iyi guzel bende cok sey istiyorum ama hepsi olmuyo yani. Karsimizdakinede saygi duymaliyiz ben evin temizlikcisi degilimki onun hayat arkadasiyim. Ama degilim iste
Eşin şu an da çalışmana izin vermiyor olsa ne hödüklüğünü bırakırım ne ök.zlüğünü ama şu an çalışmana birşey demiyormuş. Onun endişesi çocuk bakımıyla ilgili anladığım kadarıyla. Sonuçta bu ikinizi de ilgilendiren bir durum ve senin de söz hakkın olmalı. Bu sadece onun alabileceği bir karar değil. Ama bazen ben de diyorum ki keşke durumumuz müsait olsa da çocuklarıma ben bakabilsem. En azından belli bir yaşa kadar.
Valla ben çalışmayan üniversite mezunu anneyle büyüdüm, keşke çalışsaymış diyorum tam tersi. Annem emekli oluyor şu an prim ödeyerek ama çalışsaydı daha güçlü bir kadın olurdu.
Bebeklikte bakıcı vs. zor ama büyüyünce çocuk zaten okula gidiyor, siz de çocuk okuldayken temizlik yapıyorsunuz bunun çocuğa ne faydası olabilir ki? Onun yerine çalışıp haftada bir iki kez temizlikçi çağırın maaşınızın yarısını ona verin daha iyi. Çalışan kadın kalp ben :)
Bu sadece çocuk veya çalışmakla ilgili değil. Eşinizin size bakış açısında problem var. Sizi küçük görüyor aşağılıyor koyduğu yasaklarla, sizin yerinize karar vermekle. Eğer gerçekten şu an olduğunun tam tersi bir insna dönüşeceğini düşünüyorsanız beklemekte haklısınız. Fakat hayat kısa. Mantıksız biri değilsiniz kesinlikle yazdıklarınızdan onu anladım. Umarım çok mutlu olursunuz.Benim fikrimde cocuk oldugu zaman 2-3 sene onunla gecirmekti sonra biseyler yapmaya baslardim saatleri esnek bi yerde calisirdim veya kendimde bi is yapabilirdim maddi imkan var. esim bunada “ senin batirdigin isleri temizleyemeyiz” “ birde senin islerinlemi ugrasicam ben” gibi seyler soyledi sanki cok beceriksizmisim gibi.
Cocuk olana kadarda calismak istiyodum aslinda cunku ne zaman olur Allah bilir. Bilmiyorum konu calismaktanda cikti suan hic biseye iznim yok
Ama her şeye rağmen seviyorsun? Ben bunun onda biri için adam boşadım. Tiksiniyordum. Bu adamın nesini seviyorsun? Stockholm sendromu mu seninki?Ben bi yere kadar cok fedakarlik yaptim giyim tarzimdan icki sigaraya biseyleri degistirdim ama yeter daha fazlasini yapamiyoum cunku ben ben olmaktan cikicam artik bunun sonu varmi? Calisma araba surme kursa gitme denize girme.. e peki hayattan ne keyif alayim? Bunlarada karsi ciktikca kavga ediyoruz yipraniyoruz. Ben herseyi kabul edersem mutsuz olurum..
beni sevdigini soyluyor ama bana oldugum gibi saygi duyup kabul etmiyoki.. onun karisi sigara icemezmis, onun cocuklarinin annesi cocuklarini evde birakip calisamazmis, e hani ben? Cocuklar okula gidince belki calisirim diyorum yok yetisemezsin oyle bi is yok diyo. Tam zamanli anne olayim istiyo tamam iyi guzel bende cok sey istiyorum ama hepsi olmuyo yani. Karsimizdakinede saygi duymaliyiz ben evin temizlikcisi degilimki onun hayat arkadasiyim. Ama degilim iste
Benimde istegim bebegime bakmak ve is hayatina donmekti he o gun gelir istemem donmem ama buna ben karar verebilmeliyim sonucta evi cocuklarimi ihmal etmemki ben , ben ondan daha cok dusunurum bence. Konu sanki “onun karisi” “onun cocuklarinin annesi” durumuna geldi yani ben diye bisey yok. Bu saygisizligindan dolayi kalbim kirik ve mutsuzum. Napicagimi bilmiyorum.
Merhabalar
Benim sorunum esimin calismami istememesi, hayatima zaten karistigi yetmiyormus gibi(kiyafetime, icki icmiyorum istemedi) bir de ustune bunun eklenmesi beni cok bunaltti.
Yurtdisinda yasiyoruz ve turkiyeye donme durumumuz var esim burada bir sirketle gorusuyor, ikimizde calisiyoruz suanda , esim turkiyeye donme durumumuzda calismami asla istemedigini soyluyor, cocuk yapicaz zaten ne calismasi diyor. Annesiz buyuyen cocuklari goruyoruz nasil diyo, ben cocuklarimin annesinin calismasini onlari yalniz birakmasini istemiyorum diyor. Cok geri kafali ailesindende boyle gormus ve asla ikna olmuyo ne dediysem, hatta sinirle dediki eger cocuktan sonra calismaksa niyetin simdiden bunu bil ben asla calistirmam cocuktan sonra eger istiyosan ayril benden.
Evde vakit gecer mi sizce ne yapabilirim?
Spor salonunada gitmemi istemiyor ancak sadece kadinlarin olduguna gidebilirim, yada disarida yuruyus yapabilirim.
Maddi yonden sorunumuz yok ama ben 29 yasindayim enerjim cok egitimliyim ve bir ise yaramak , sosyal cevremin olmasini , gunlerimin dolu gecmesini istiyorum. Evde nasil vakit gecer veya zamanimi nasil doldurabilirim sizce?
Bu sadece çocuk veya çalışmakla ilgili değil. Eşinizin size bakış açısında problem var. Sizi küçük görüyor aşağılıyor koyduğu yasaklarla, sizin yerinize karar vermekle. Eğer gerçekten şu an olduğunun tam tersi bir insna dönüşeceğini düşünüyorsanız beklemekte haklısınız. Fakat hayat kısa. Mantıksız biri değilsiniz kesinlikle yazdıklarınızdan onu anladım. Umarım çok mutlu olursunuz.
Ama her şeye rağmen seviyorsun? Ben bunun onda biri için adam boşadım. Tiksiniyordum. Bu adamın nesini seviyorsun? Stockholm sendromu mu seninki?
Bu arada arabistan bile kadınlara araba sürme hakkı verdi. Düşün senin adamın kafa hangi çağda dolanıyor.
Eşin sana baskı yapmasa bence zaten hamileyken kendi kendine çalışmak istemeyecektin !! Ben bile evde duramayan gezenti insan :) 1 yıl ücretsiz alayım çocuğuma kendim bakayım düşüncesi içindeyim . Bir de Bakıyorum çocuk büyüyünce kadınlar boşluğa düşüyor yapacak pek faZla şeyleri kalmıyor galiba ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?