Esim calistirmiyor, nasil vakit geciririm?

Beni sevdigini soyluyor seviyodurda, ama onun sevgisi boyle iste bence. Kurallarina uymaz cok bireysel davranirsam kafama buyruk biseyler yaparsam sevsede ayrilir bence. Dar goruslu ve kesinlikle dusuncelerinden esnemiyo oysa ne kadar anlattim paylastim. Bide ortada kufur hakaret var, 1-2 kere siddet olayi yasandi (ittirme koluma vurma gibi) bunlarla ilgili cok anlattim ama hic tepkimi net koyamadim oda anlamadi sallamadi bu yuzden belki. Nasilsa konusur susar diyodur belki yada dirdir yapiyorum olarak goruyo. Aslinda cok ciddi meseleler. Bana oldugum gibi saygisi yok sanki

Size saygisi yok gibi degil, size saygisi hic yok.

Sizin kendinize sayginiz var mi ki, yani siddet uygulayan, saygisiz bir insanin pesine takilmissiniz seviyorum diye bir de calistirmiyor yazmissiniz. Boyle saygisiz, terbiyesiz bir insan icin neden calisma hakkinizdan vazgeciyorsunuz? Gidin calisin, izin aramayin. En fazla yine siddet gorursunuz, ona da bir tepkiniz yok zaten.

Tesekkur ederim desteginiz icin. Esimi seviyorum ona guvendim inandimda evlendim onun icin hic bilmedigim bir ulkeye tasindim hayat tarzimdan fedakarliklar yaptim bunlari sadece sevgim ve iliskimize olan inancim icin yaptim yani dedigin gibi geriye sadece sevgi kaldi cunku inancimi ve umidimi kaybediyorum artik. Beni oldugum gibi kabul etmiyor evlenmeden bunlari konusmustuk diyo yumusamadigi gibi dozunuda arttiriyor. Yani ben kursa gidemicem araba kullanamicam calisamicamda ne yapicam peki? Bide bunlari sanki icimden geliyomus gibi guler yuzle yapmami falan bekliyo ben bu isteklerimden bahsedince sanki sorun cikarmisim gibi sinirleniyo anlatiyo bi kac bahane sunuyo ben devam edetsem bastirmak icin bagirmaya basliyo tartisiyoruz.
Tek bildigim ben bu iliskide mutlu ve rahat hissetmeden cocuk yapmayacagim..
caresizde hissediyorum evlenmisim seviyorum hala olumlu yonlerini gormeye falan calisiyorum ama cok buyuk sorunlar var ortada ;(

Ben bi yere kadar cok fedakarlik yaptim giyim tarzimdan icki sigaraya biseyleri degistirdim ama yeter daha fazlasini yapamiyoum cunku ben ben olmaktan cikicam artik bunun sonu varmi? Calisma araba surme kursa gitme denize girme.. e peki hayattan ne keyif alayim? Bunlarada karsi ciktikca kavga ediyoruz yipraniyoruz. Ben herseyi kabul edersem mutsuz olurum..
beni sevdigini soyluyor ama bana oldugum gibi saygi duyup kabul etmiyoki.. onun karisi sigara icemezmis, onun cocuklarinin annesi cocuklarini evde birakip calisamazmis, e hani ben? Cocuklar okula gidince belki calisirim diyorum yok yetisemezsin oyle bi is yok diyo. Tam zamanli anne olayim istiyo tamam iyi guzel bende cok sey istiyorum ama hepsi olmuyo yani. Karsimizdakinede saygi duymaliyiz ben evin temizlikcisi degilimki onun hayat arkadasiyim. Ama degilim iste

Benim fikrimde cocuk oldugu zaman 2-3 sene onunla gecirmekti sonra biseyler yapmaya baslardim saatleri esnek bi yerde calisirdim veya kendimde bi is yapabilirdim maddi imkan var. esim bunada “ senin batirdigin isleri temizleyemeyiz” “ birde senin islerinlemi ugrasicam ben” gibi seyler soyledi sanki cok beceriksizmisim gibi.
Cocuk olana kadarda calismak istiyodum aslinda cunku ne zaman olur Allah bilir. Bilmiyorum konu calismaktanda cikti suan hic biseye iznim yok

Eşin şu an da çalışmana izin vermiyor olsa ne hödüklüğünü bırakırım ne ök.zlüğünü ama şu an çalışmana birşey demiyormuş. Onun endişesi çocuk bakımıyla ilgili anladığım kadarıyla. Sonuçta bu ikinizi de ilgilendiren bir durum ve senin de söz hakkın olmalı. Bu sadece onun alabileceği bir karar değil. Ama bazen ben de diyorum ki keşke durumumuz müsait olsa da çocuklarıma ben bakabilsem. En azından belli bir yaşa kadar. (Şu an çocuğum yok geleceğe yönelik bir düşünce benim ki)

Kendi kendinize söylüyorsunuz zaten... Her şeyin farkındasınız kandırmayın artık kendinizi. Onay beklemeyin.
Dediğim gibi iki çok farklı insan birlikte olabilir ama birbirlerine saygı duyarlarsa olur o ancak. Sizin yaptıklarınız fedakarlık değil; karakterinizden, yaşam tarzınızdan vazgeçmek maalesef.

Valla ben çalışmayan üniversite mezunu anneyle büyüdüm, keşke çalışsaymış diyorum tam tersi. Annem emekli oluyor şu an prim ödeyerek ama çalışsaydı daha güçlü bir kadın olurdu.
Bebeklikte bakıcı vs. zor ama büyüyünce çocuk zaten okula gidiyor, siz de çocuk okuldayken temizlik yapıyorsunuz bunun çocuğa ne faydası olabilir ki? Onun yerine çalışıp haftada bir iki kez temizlikçi çağırın maaşınızın yarısını ona verin daha iyi. Çalışan kadın kalp ben :)

BELLİ BİR YAŞA KADAR diye belirttim zaten. Burda kastettiğim yaş en azından kreşe başlayabileceği bir yaş. Sonrası için gerek yok zaten. Ömrümün geri kalanını evde geçirmekten bahsetmedim

Bu sadece çocuk veya çalışmakla ilgili değil. Eşinizin size bakış açısında problem var. Sizi küçük görüyor aşağılıyor koyduğu yasaklarla, sizin yerinize karar vermekle. Eğer gerçekten şu an olduğunun tam tersi bir insna dönüşeceğini düşünüyorsanız beklemekte haklısınız. Fakat hayat kısa. Mantıksız biri değilsiniz kesinlikle yazdıklarınızdan onu anladım. Umarım çok mutlu olursunuz.

Ama her şeye rağmen seviyorsun? Ben bunun onda biri için adam boşadım. Tiksiniyordum. Bu adamın nesini seviyorsun? Stockholm sendromu mu seninki?

Bu arada arabistan bile kadınlara araba sürme hakkı verdi. Düşün senin adamın kafa hangi çağda dolanıyor.

İşte buna bir kere izin verirseniz "onun..." la başlayan daha çok konu olur. Sizin alanlarınıza kesinlikle bu kadar müdahale edememeli. Çalışmayacaksın diye ambargo koymak nedir, kadının gözlerindeki rolü nasıldır bu çerçeveye iyi bakın. Aynada kendinizi görün ve şakın izin vermeyin. Hazır çocuk yokken orta yol yoksa hayatınızın sonuna kadar bu adamın kurallarıyla yaşamak istiyor musunuz iyi karar verin. Gerçekten gerekiriyorsa her yoldan geri dönmek gerekir...

Eşin sana baskı yapmasa bence zaten hamileyken kendi kendine çalışmak istemeyecektin !! Ben bile evde duramayan gezenti insan :) 1 yıl ücretsiz alayım çocuğuma kendim bakayım düşüncesi içindeyim . Bir de Bakıyorum çocuk büyüyünce kadınlar boşluğa düşüyor yapacak pek faZla şeyleri kalmıyor galiba ..

Kocanızla bugün tanışmış gibi köyülemeyin adamı. Bunları ve huyunu bilerek evlenmişsiniz. Şimdi edebilirseniz ikna edin. Edemezseniz ya boşanın ya kabullenin.

Çalışan kadınların çocukları annesiz mi büyüyormuş? Kafa yapısına bak adamın leş. Evleniyo musunuz, adamlara kendinizi oyuncak mı ediyorsunuz belli değil arkadaş. Yok mu sizin bir hayatınız bir düşünceniz, kendi dünyanız? Denize girmiyorum içki içmiyorum bilmem ne. Dışardan ne kadar kötü göründüğünün farkında mısınız? Kendinize gelin rica ederim ya.

Cok tesekkur ederim. Esimin dusunceleri kaliplasmis ve esnek degil malesef, belki zamanla basimiza geldikce degisir bazi seyler. ama degismeyecek seyler var ornegin denize girmemi istemez bence, veya cocuk okula gitmeden calismami ve cocugu bakiciya birakmayida. bende bunu istemiyorum gerci ama okula baslayincada cok ara vermis olurum is hayatina ve tekrar esimle bu konuyu konusmam gerekir.. bakalim hayat ne gostericek bize. turkiyeye donus yaparsak daha iyi anlayabilirim biseyleri diye dusunuyorum yapip yapamayacagimi..

turkiyeye donersek neyi yapip yapamayacagimi daha iyi anlicam bence, bazi dusuncelerimiz hic uyusmuyor. bugun araba mevzusunu konustuk tekrar, ogreticem dedi ama istanbulda trafik cok kotu ve bebekle yalniz kullanmani istemem allah korusun birsey olur panik yaparsin , nereye istersen gotureyim , cocuk buyuyene kadar ogren oyle alalim sana arabayi dedi.

aynen bunlari evlenmeden once konusmustuk esim o zamanda soylemisti ve evet bende cocuk buyuyene kadar calismayi istemiyorum zaten, ama boyle uzerimde baski kurar gibi olunca bi korkuyorum ve rahatsiz ediyo beni.. yoksa mantikli cocuk okula gidene dek onunla olmak ona bakmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…