Esim calistirmiyor, nasil vakit geciririm?

Keşke kendi kararınızı verebilme imkanınız olsaydı bu konuda. Çocuğunuz doğduktan sonra kendiniz karar verirdiniz. Çalışmak mı istiyorum yoksa çocuğum kreşe başlayana kadar bütün zamanımı ona mı ayırmak istiyorum diye düşünürdünüz ve ona göre hareket ederdiniz. O zaman çok daha mutlu olurdunuz. Konuyla ilgisiz biliyorum ama söylemek istedim sadece.

Evde vakit geçirmelik en güzel aktivite kitap okumak bence. Yabancı ya da Türk dizilerine bakıp hoşunuza gidenleri izleyebilirsiniz. İsterseniz evde spor da yapabilirsiniz birkaç malzeme alıp. Eğer evde vakit geçirmeyi seven bir insansanız zaten vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Ama eğer dışarıda olmayı seven sosyal bir insansanız psikolojiniz bozulabilir. Arada arkadaşlarınızla buluşmalı ya da yalnız olsanız da dışarıya çıkıp gezmelisiniz.

Bana konunuz ilginç geldi

Yani önce bir Türkiye'ye gelin de sonra düşünün bunları

Şu an yurt dışında ve çalışıyor iken Türkiye de evde Nasıl Zaman geçiririm sorusu garip

Çocuk yapmak isteyebilirsiniz de bakalım hemen olacak mı

İşinizi ayarlayıp gelin çocuk olunca devam edip etmemeyi düşünürsünüz

Tek tavsiye eşinizin ailesinin olduğu şehre gelmeyin de ülkenin neresine giderseniz gidin

Bir ‘celladına aşığın’ ‘ezilmeye meraklı kadının’ cevabı daha..

Enişte baştan söylemiş ama yumuşayacağını düşünmek çok yanlış. Bir de şuan çalıştırdığına göre çok abartılacak bir yapısı yok. Ama doğmamış çocuğa don biçmeyede gerek yok. İşe girersin hamile kalırsan çıkarsın. Gerçekten bebeğine en az 2 yıl senin bakmanın ( imkan varsa tabi ) sonuna kadar arkasındayım.

Bir ‘celladına aşığın’ ‘ezilmeye meraklı kadının’ cevabı daha..
Evli değilim, zaten bunun bir önemide yok.
Burada sorulması gereken soru cellada isyan etmekten ziyade cellat ile hiç birlikte olmamaktır.
Yani evlenmeyin arkadaşım, evlenmeyin madem bu insanları cellat olarak görüyorsunuz evlenmeyin.
Cellat suçluda gidip onunla evlenenin hiç mi aklı yok?
Ayrıca adamın istekleri çok doğal, yani sırf erkek diye haksız görmeye başlamadan önce adam ne istiyormuş bir bakın.

Tamam söylediğiniz herşeyde haklısınız, ama konu sahibinin diğer bir yorumunda eşinin nasıl iyi cömert her işine koşan ilgili bir insan olduğunu anlatıyor, yani bunların hiç mi önemi yok?
Tamam önemi yok diyelim, yine konu sahibi bir diğer yorumunda diyorki, eşim evlenmeden öncede böyleydi bunları bana söyledi ama ben hep diğer iyi yönlerine odaklandım ve onu değiştiririm sandım minvalinde bazı şeyler yazmış. Yani tüm bunları baştan biliyordu aslında, adam dürüst davranmış, o da kabul etmiş, ama şimdi bizzat kendi kabul ettiği şeyler için adamı suçluyor. Artı burada eşim beni değiştirmeye çalışıyor içerikli bin tane konu açılır ve hep aynı ortak cevap şu olur, o seni bilerek evlendi, şimdi seni şekillendirmeye çalışması hakarettir. Ee şimdi bunu yapan bir kadın olunca neden aynı yorum yok?
Bence adamın istekleri doğal, elbette anlayışsız hödük bencil bir tip olsa bende konu sahibine hak verirdim, ama konu sahibinin eşi hakkındaki diğer oldukça olumlu yorumlarına bakınca olsa olsa bunlar adamın küçük kusurları diyebiliyorum.

kadınların en büyük hatası bu zaten.
evlenince değişir/değiştiririm.

değişen, taviz veren hep kadın olur. bile bile kabul ettiği halde şikayet eder.

Bir sosyal sorumluluk projesi icine girin. Gonullu olarak yapabileceginiz, dil gelistirebileceginiz bir suru kurulus..

Önceden konuşup anlaşmışsınız, nasılsa fikrini değiştiririm diyip değiştiremiyorsanız ve hala kararlıysanız yapacak tek şey var.
Bu Arada o kadar eğitim, o kadar emek, yazık cidden de.
Ben okumasaydım, Belediyenin kurslarına katılıp pasta börek yapmayı öğrenirdim.
Bu kadar okuduysanız da sivil toplum kuruluşlarımızda çalışın

Bence çalışın, çalışmak isteyip çalışamayan kadının içinde kalıyor sonra. Benim annem kendimi bildim bileli haftanın 5 günü full doludur. Her zaman 7-8 farklı arkadaş grubunun içinde bulunur, babam emekli olalı yıllar oldu hala annem onun iş arkadaşlarıyla düzenli toplanır, 3 ev değiştirmeden önce yaşadığımız sitedeki komşularla, benim ilkokulumdan tanıdığı annelerle hala gün yapar üstüne durmadan yeni insanlar ekler ordan hesaplayın durumu.

Maddi anlamda da çok sıkıntı da değil altında kendi arabası var, hobilerine, gezmesine tozmasına istediği gibi para ayırabiliyor ama hala sıkıldıkça babama sarar 'ilk evlendiğimizde ben çalışmak istemiştim sen evde kal çocuklarla ilgilen dedin bana' diye ki bu yıl 41. yıllarını kutlayacaklar evliliklerinin ama içindeki kariyer aşkı taptaze duruyor hala.

Seçme şansınız varken çocuğunuzu Türkiye'de dünyaya getirip, büyütmek mi istiyorsunuz?

Büyüyünce çocuğunuz da eşine baskı yapıp değiştirmeye çalışsın diye mi kocanıza itaat edip çocuk doğuracaksınız. Sonra gidebilirsin de demiş zaten. Adam benim çocuğum olsun istediğim gibi bir anne tarafından büyütülsün istiyor. Bu yüzden gittikçe daha da kısıtlanmışsınız. Çünkü çocuk yaklaşıyor. Bundan rahatsız oluyorsanız baştan vazgeçin yakmayın hayatınızı.

Hayir esimi sevdigim icin evlendim ve bu yuzdende cocuk dusunuyoruz. Imkanimiz
Varken cocuk 3-4 yasina gelene kadar onunla ilgilenmeyi ve calismamayi dusunuyodum bende, ama esim bunu baski yaparcasina soyledi ve hatta bu hayat sartlari sana uymuyosa ayrilabilirsine geldi konu. Bide kisitlama yapiyo bana zaten kiyafetime icki sigara icmeme denize girmeme karisti ve bende bunlardan vazgectim artik daha fazla kural kisitlama beni boguyo ve acaba bu sekilde bi hayat gecirebilirmiyimi dusunmeye basladim. O yuzdende dusunuyorum calismadanda olurmu acaba evde nasi vakit geciririm vs.. birde o gun gelsin dusunceler degisir belki cocuklar okula baslayinca oda diyecek calisabilirsin diye ama suanda gozum korktu benim

Şu anda çalışıyorsunuz. Bu sizi boğuyor mu ay evimde iki hafta dursam işe gitmesem diyor musunuz hiç?

Hala adam değişir belki ilerde diye bekliyorsunuz yapmayın kendinize bu kötülüğü. Kimse değiştirilemez. Nasılsa öyle. Kaç yıldır hiç değişti mi? Değiştirebildiniz mi? Evlenmeden önce nasıl düşünüyorsa şimdi de öyle düşünüyor. Çocuk olduktan sonra da aynı olacak. Anca kendiniz değişirsiniz, kısıtlanırsınız, üzülürsünüz.

İlişkiler, evlilikler de dahil iki tarafa da mutluluk vermeli. Bu kadar kısıtlamanın altında ezilmiyor musunuz? İstediklerinizi yapamamak sizi yormuyor mu? Birini kısıtlamak yasaklar koymak çok ezici geliyor bana. Sen çocuksun senin beynin benimki kadar gelişmiş değil, sen kendin için düşünemezsin o yüzden ben senin için düşünüp yasaklar koyacağım demek değil mi bu?

Bence de önemli olan çalışıp çalışmama kararını kadının kendi vermesi, asıl konu bu

Çocuğunuz olacağına nasıl bu kadar eminmis ki? Biz 1.5 senedir uğraşıyoruz olmuyor. Hadi sizin de olmasa, ne yapacakmissin Türkiye'de evde bütün gün? Gerçi böyle adamlara da Allah ard arda birkaç tane verir merak etme çocuklardan başını kasimaya fırsat bulamazsin

Sadece cocuk konusunda yorum yapmak istiyorum.. Eger durumunuz musaitse evladiniza sizin bakmanizi oneririm ki gerci ortada daha cocuk bilr yok her neyse insallah olur. Ben cocuklarin anneleriyle buyume taraftariyim isterse annesi profosor olsun farketmez

Adam sevdiği kadını sevmiş. Olmazsa olmalarını acıklandı. Kadın da elbette uyarım demiş. Kadın sözünde durmayın a suçlusu adam mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…