Bir şımarığın konusu daha...
İçki içme ve çocuklarına kendin bak dedigi icinmi bu adam geri kafali oldu simdi?
Baska yorumunuzda esinizin aslinda iyi comert gittiginiz yerlere karismayan birisi oldugunu yazmissiniz.
Esiniz hakli.
Kaldiki icki icmek hic iyi bisey olmadigi gibi en muthis dadi da olsa cocuguna annesi kadar iyi bakamaz.
Simariklik iste baska bisey degil.
Olmuyorsa ayrilin gitsin. Sizi tutan ne?
Evli değilim, zaten bunun bir önemide yok.Bir ‘celladına aşığın’ ‘ezilmeye meraklı kadının’ cevabı daha..
Tamam söylediğiniz herşeyde haklısınız, ama konu sahibinin diğer bir yorumunda eşinin nasıl iyi cömert her işine koşan ilgili bir insan olduğunu anlatıyor, yani bunların hiç mi önemi yok?sadece içki, sigara değil ki kıyafetine, işine, sporuna karışıyor ve üstelik tehdit ediyor eşini ama N nilayblt görmezden geliyor büyük tehlikeyi.
alıntı yaptığım yer çok mühim bence;
"sinirle dediki eger cocuktan sonra calismaksa niyetin simdiden bunu bil ben asla calistirmam cocuktan sonra eger istiyosan ayril benden.
Spor salonunada gitmemi istemiyor ancak sadece kadinlarin olduguna gidebilirim, yada disarida yuruyus yapabilirim."
yani Türkiye'de sap gibi ortada bırakacak kocası, eğer N nilayblt sorun çıkarırsa. ve muhtemelen çocuklarla tehdit edecek.
kadınların en büyük hatası bu zaten.Tamam söylediğiniz herşeyde haklısınız, ama konu sahibinin diğer bir yorumunda eşinin nasıl iyi cömert her işine koşan ilgili bir insan olduğunu anlatıyor, yani bunların hiç mi önemi yok?
Tamam önemi yok diyelim, yine konu sahibi bir diğer yorumunda diyorki, eşim evlenmeden öncede böyleydi bunları bana söyledi ama ben hep diğer iyi yönlerine odaklandım ve onu değiştiririm sandım minvalinde bazı şeyler yazmış. Yani tüm bunları baştan biliyordu aslında, adam dürüst davranmış, o da kabul etmiş, ama şimdi bizzat kendi kabul ettiği şeyler için adamı suçluyor. Artı burada eşim beni değiştirmeye çalışıyor içerikli bin tane konu açılır ve hep aynı ortak cevap şu olur, o seni bilerek evlendi, şimdi seni şekillendirmeye çalışması hakarettir. Ee şimdi bunu yapan bir kadın olunca neden aynı yorum yok?
Bence adamın istekleri doğal, elbette anlayışsız hödük bencil bir tip olsa bende konu sahibine hak verirdim, ama konu sahibinin eşi hakkındaki diğer oldukça olumlu yorumlarına bakınca olsa olsa bunlar adamın küçük kusurları diyebiliyorum.
Seçme şansınız varken çocuğunuzu Türkiye'de dünyaya getirip, büyütmek mi istiyorsunuz?Evlendigimizden beri yurtdisinda yasiyoruz ve calisiyorum hayir kadin erkek karisik baya sosyal bir ortamda calisiyorum. Turkiyeye donecegiz sanirim 3-4 ay icinde ve donunce esim calismami istemiyor buradaki ortamlar kotu diyor ve ayrica cocuk yapacagiz hamile kalacaksin artik konustugumuz gibi calismak yok diyo iste. Bende bu kadar kisitlanmak istemiyorum en azindan kendim karar verebilseydim keske yani bende cocugumu 2 yasinda birakip gitmezdim ise sanirim ama o krese basladiginda veya okula basladiginda calisirdim ben. Esimde istemiyo bunu iste oyle bi is yok diyo cocuklar erken geliyo onlara enerjinde kalmaz aksam 7de eve geldiginde diyo ben maddi imkani sagliyorum sende duzenimizi kur gez dolas cocuklara bak diyo..
Hep calistigim icin calismadan nasil geciririm hayatimi bilmiyorum o konuda soruyorum ve ayrica sizce esimi ikna etmenin bi yolu var midir ki sanmiyorum..
Büyüyünce çocuğunuz da eşine baskı yapıp değiştirmeye çalışsın diye mi kocanıza itaat edip çocuk doğuracaksınız. Sonra gidebilirsin de demiş zaten. Adam benim çocuğum olsun istediğim gibi bir anne tarafından büyütülsün istiyor. Bu yüzden gittikçe daha da kısıtlanmışsınız. Çünkü çocuk yaklaşıyor. Bundan rahatsız oluyorsanız baştan vazgeçin yakmayın hayatınızı.Bende calisan bir annenin cocuguyum, kayinvalidem calismamis hayatini cocuklarina adamis. Illaki anneyle buyuyen cocuklar anne sevgisini daha guzel aliyor daha mutlu buyuyor bence bu kanitlanmis birsey ama cocuk okula baslayinca gayette calisabilir anneler veya cocugun vaktini ayarlayip ona uygun is yapabilirler. Esim bununda onunu kesmek istiyo yoksa bende 2-3 sene calismayi dusunmuyodum cocuktan sonra en azindan o sureyi onunla dolu dolu gecireyim diye, sorun esimin beni yonetmesi kisitlamasi..
Büyüyünce çocuğunuz da eşine baskı yapıp değiştirmeye çalışsın diye mi kocanıza itaat edip çocuk doğuracaksınız. Sonra gidebilirsin de demiş zaten. Adam benim çocuğum olsun istediğim gibi bir anne tarafından büyütülsün istiyor. Bu yüzden gittikçe daha da kısıtlanmışsınız. Çünkü çocuk yaklaşıyor. Bundan rahatsız oluyorsanız baştan vazgeçin yakmayın hayatınızı.
Şu anda çalışıyorsunuz. Bu sizi boğuyor mu ay evimde iki hafta dursam işe gitmesem diyor musunuz hiç?Hayir esimi sevdigim icin evlendim ve bu yuzdende cocuk dusunuyoruz. Imkanimiz
Varken cocuk 3-4 yasina gelene kadar onunla ilgilenmeyi ve calismamayi dusunuyodum bende, ama esim bunu baski yaparcasina soyledi ve hatta bu hayat sartlari sana uymuyosa ayrilabilirsine geldi konu. Bide kisitlama yapiyo bana zaten kiyafetime icki sigara icmeme denize girmeme karisti ve bende bunlardan vazgectim artik daha fazla kural kisitlama beni boguyo ve acaba bu sekilde bi hayat gecirebilirmiyimi dusunmeye basladim. O yuzdende dusunuyorum calismadanda olurmu acaba evde nasi vakit geciririm vs.. birde o gun gelsin dusunceler degisir belki cocuklar okula baslayinca oda diyecek calisabilirsin diye ama suanda gozum korktu benim
Bence de önemli olan çalışıp çalışmama kararını kadının kendi vermesi, asıl konu bubana göre eğitimli bir bayan değilsiniz... eğitim sadece okul okumak değildir.... Eğitimli bir insan bunu zaten kabul etmez. Siz calışmak istemiyorsaniz cocuktan dolayi olsa sorun değil. Ama bir insanin eşiniz dahi olsa bukadar hayatınıza müdahale edememeli. Şunu giyme bumu yeme eee yapmadıgınız zaman rahatca bolan diyenilen insandan mi meddet umuyorsunuz?
Yurt dışında calışmak sorun değilde yurt icinde calışmak sorun.. ilginc spor yapmak dahi yasak:) komik geldi bana ... Eğitimli değilsiniz bayaga ezik hayattı bu
Çocuğunuz olacağına nasıl bu kadar eminmis ki? Biz 1.5 senedir uğraşıyoruz olmuyor. Hadi sizin de olmasa, ne yapacakmissin Türkiye'de evde bütün gün? Gerçi böyle adamlara da Allah ard arda birkaç tane verir merak etme çocuklardan başını kasimaya fırsat bulamazsinMerhabalar
Benim sorunum esimin calismami istememesi, hayatima zaten karistigi yetmiyormus gibi(kiyafetime, icki icmiyorum istemedi) bir de ustune bunun eklenmesi beni cok bunaltti.
Yurtdisinda yasiyoruz ve turkiyeye donme durumumuz var esim burada bir sirketle gorusuyor, ikimizde calisiyoruz suanda , esim turkiyeye donme durumumuzda calismami asla istemedigini soyluyor, cocuk yapicaz zaten ne calismasi diyor. Annesiz buyuyen cocuklari goruyoruz nasil diyo, ben cocuklarimin annesinin calismasini onlari yalniz birakmasini istemiyorum diyor. Cok geri kafali ailesindende boyle gormus ve asla ikna olmuyo ne dediysem, hatta sinirle dediki eger cocuktan sonra calismaksa niyetin simdiden bunu bil ben asla calistirmam cocuktan sonra eger istiyosan ayril benden.
Evde vakit gecer mi sizce ne yapabilirim?
Spor salonunada gitmemi istemiyor ancak sadece kadinlarin olduguna gidebilirim, yada disarida yuruyus yapabilirim.
Maddi yonden sorunumuz yok ama ben 29 yasindayim enerjim cok egitimliyim ve bir ise yaramak , sosyal cevremin olmasini , gunlerimin dolu gecmesini istiyorum. Evde nasil vakit gecer veya zamanimi nasil doldurabilirim sizce?
Adam sevdiği kadını sevmiş. Olmazsa olmalarını acıklandı. Kadın da elbette uyarım demiş. Kadın sözünde durmayın a suçlusu adam mıo zaman baştan ev hanımıyla evlenecekti.
içki, sigara kullanan, mini giyen kadını sever ama evlenince bırakma şartı koyar.
neden içki kullanmayan, kapalı giyinen biriyle evlenmiyor da bir kadını baskıyla değişmeye zorluyor?
asıl bencillik bu bence.
buna razı gelen kadın da suçlu tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?