• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğuma babasının adını koymak istiyor

Aman ne gerekse artık, çok meraklılar Nurlu Canlı zorlama isimlere. Birçok tanıdığım zorla koydu, Fevzican çocuğun adı ya. Anne dede ölünce Can demeye başladı. Ölmeden evvel de dede ortada yokken Can diyordu :KK70:
Ha şimdi senin ismin mi konulmuş oluyor. Çocuk da Can'ı daha çok benimsemiş oluyor hali ile. Bazen bazı şeyleri kabul etmek lazım. Zorlamayacaksın arkadaş

Dedem hasta idi dayımın oğlu oldu

Komşu çocuğuna Halilcan koymuş biz de koyalım dediler dedemin adı Halil

Dedem koymayın Halil'i Can koyun ne güzel dedi Can koydular kırkı çıkamadan bebeğin vefat etti dedem

Diğer dayımın eşi de hamile idi onun adı belli idi ama dedem vefat ettikten 15 gün sonra doğdu diye onu iki isimli yaptılar oysa Ada'm istememişti

Son düzenleme:
Dedem hasta idi dayımın oğlu oldu

Komşu çocuğuna Halilcan koymuş biz de koyalım dediler dedemin adı Halil

Desem koymayın Halil'i Can koyun ne güzel dedi Can koydular kırkı çıkamadan bebeğin vefat etti dedem

Diğer dayımın eşi de hamile idi onun adı belli idi ama dedem vefat ettikten 15 gün sonra doğdu diye onu iki isimli yaptılar oysa Ada'm istememişti
Valla ben aşırı gereksiz buluyorum. Herkes kendi hesabına yaşıyor ve ölüyor. Ben olsam istemezdim ismimi falan koymalarını. Ben öldükten sonra sanki kulağım duyacak ismimi andıklarını. :işsiz:

Canım TCK derki çocuğun ismini anne ve babası koyar ,Eşiniz sizi dinlemez de babasının adını koyarsa dava açarsınız rızam yoktu diye :deli:
Onun dışında benimde konyalı tanıdıklarım var ama öyle baba ismi koyma zorunluluğu diye birşey görmedim duymadım ,aksine çocuklarına modern isimler koydular;
Eşine diyeceksin ki bu çocuğu ben dünyaya getiriyorum benim rızamı ve helalliğimi almadan koyamazsın ,birde deki bir insan yaşarken ismi birine verilirse uğursuzluk getirirmiş filan de, bilmiyorum inanırmı ama böylede uydurabilirsin,madem ritüellere çok bağlı birde oralardan aklına gir ,başka bir fikir gelmiyor aklıma valla canım,inşallah gönlüne göre olur

Çocuk yaşını doldurdu kız halen stresli ömrüm olduğu sürece ilk fırsatta sildiricem o ismi diyo haklı da. Ailecek kv dahil kp.nin ismini kullanmıyoruz bile..
niye bekliyor ki gitsin sildirsin.

Benim kocamda tutturdu ben babamın adını koyacam diye bende gittim kayinpedere dedimki ben senin adını koymak istemiyorum ben çocuğa sinirlendim ve ağır bi söz söyledim yanınızda hoşunuza gidermi Hayır asla kabul etmem dedi benimde ağzım biraz bozuktur oğlu benden beter sonra eşime demişki sakin benim adımı koymayın benim babamın adınida koymayın :halay:

Birgün oğlumuz olursa rahmetli kayinpederim ve babamın isimlerini birlikte koymayi düşünüyoruz..
Gelenek olduğu için değil öyle istediğimiz için..
gönül rahatlığı ile 2 taraf da hemfikir ise..
Kalp kırılmadan mutlu mesut isim konmali çocuğa..
Sizin durum biraz abartılı.. her erkek torun niye dedenin adını alsın.. Tüm Kuzenler aynı isimli.. 4.murat 5.murat gibi bi garip..

Babamın adı dedesinin adı dedemin adı da kendi dedesinin adı onun adı da dedesinin adiymis :KK53:

Sulalede iki erkek isminden başka isim yok.

Şu modern isim adı altında saçma isimlere de karşıyım dede baba isimlerine de.

Benim kocamda tutturdu ben babamın adını koyacam diye bende gittim kayinpedere dedimki ben senin adını koymak istemiyorum ben çocuğa sinirlendim ve ağır bi söz söyledim yanınızda hoşunuza gidermi Hayır asla kabul etmem dedi benimde ağzım biraz bozuktur oğlu benden beter sonra eşime demişki sakin benim adımı koymayın benim babamın adınida koymayın :halay:
Afferin kiz sana. :KK19:

Benim oğlum iki taraftan da ilk torun.. Eşim hem kendi babasının hem benim babamın ismini koyalım diye teklif etti. Bende önce ikisini de istemedim. Sonra tamam senin babanın ismini koyalım ama yanına bir isimde ben koyarım dedim anlaştık. Hastanede bebeğin kulağına ezan okuyacakken kb sordu adı ne olsun diye bizde söyledik. Çok sevindi gözleri doldu. Oğluma genelde benim koyduğum isimle sesleniyoruz. Ama gerçekten çok kıymet verir hala kb oğluma. . Böyle şeylere takılmayın. ALLAH başka dert vermesin. .

Tek degil iki evladin yukunu cek turlu dertle. Bir tarafin yarilsin, koca da gelsin gen bagisladi diye isim koymaya hak bulsun. Ben olsam kocama bile formaliteden sorarim adi ne olsun diye. Arkadaslar guzel fikirler vermis sunlari bir dene istersen canim:
1.Iki bebege birer dedenin ismini verme blofu yapmak. Esin tamam derse bir seyler dusunursun sonra nasil olsa nufusa islenmeyecek hemen,
2.Kp'in isminin ilkokul veya eski sevgilinin adi oldugunu soylemek
3. Kocaya caktirmadan bir saatligine bebegi annene birakip nufus mudurlugunde ismi koymak

Mrb arkadaşlar. İkizlere hamileyim. 2oğlumuz olacak inş. Konyada yaşıyorum ve burda geleneklere göre bir babanın bütün oğğulları çocuğuna annesinin babasının adını veriyor. Ben evlenmeden önce kocam kendmz istediğimz ismi verirrz diye söz verdi. Şimdide öyle bişey demediğini iddia ediyor. Babasının adını vermk istyomş yanınada bi isim daha koyarz diyo. Bi kere ikimizde 2ismi sevmiyoz. Kızımızın tek ismi var. Ben hiç sevmiyom 2ismi. Uzun ismi zaten hiç sevmem. O da yeterki babamn adı konsunda 2isimli olsn derdnde. Hamileliğimn başında Babasının adını direterek sinir krizine soktu beni. Ağladm saatlerce umrunda değil. Ne yapaym? Bende okumş çalışan bi insanm neyim eksik bi erkekten? Niye böyle yaparlar? Kaynmn 2oğlu oldu o biraz modern babasının adını beğenip koymadı. Sonradan utandı adını değiştrdik diyo. Buraya her geldğnde babasnn ve diğer koydupu isimle hitap ediyor. Bana çok itici geliyo. Kaynanamı zaten hiç sevmem o da oğluna babann ismini koy diye baskı yaptı ve oğlu onun adını koydu diye mutlu kocasnn adıyla sesleniyor. Benm rahatsz olacağım manzaralar.. halbuki ben gidipte nüfus cüzdanını değiştrceğini düşünmüyom. Bizi kandryolar koyduk diye.. her neysede ben çok rahatszm hem uzun hem eski bir isim. Ben kerem düşünüyom bide eymen olabilir diğrri. Önüne bi isim istemiyom. Ne yapablrm?:-(
bir kızım var. hamile değilim tabiki ileride çocuk istiyoruz. eğer oğlan olursa adı hazır bile. eşim hep babasının ismini koymayı istiyor bende karşı koymadım olur dedim. 2.ismide kendisi koymak istiyor ilk hamileliğim olsa gerçekten üzülürdüm ama önemli olan yanlızca ve yanlızca sağlıklı olması. isim biraz tuhafınıza gelecektir ama eğer hamile olursam ve erkek oğlum olursa adı izzet şamil olacak:) inanın hergün izzet şamil adını sayıklıyor öyle ki ben bile bu duruma alıştım

Kp deki egoya bak. Çok itici. Ben olsam koydurmamak için elimden geleni yapardım

Tek degil iki evladin yukunu cek turlu dertle. Bir tarafin yarilsin, koca da gelsin gen bagisladi diye isim koymaya hak bulsun. Ben olsam kocama bile formaliteden sorarim adi ne olsun diye. Arkadaslar guzel fikirler vermis sunlari bir dene istersen canim:
1.Iki bebege birer dedenin ismini verme blofu yapmak. Esin tamam derse bir seyler dusunursun sonra nasil olsa nufusa islenmeyecek hemen,
2.Kp'in isminin ilkokul veya eski sevgilinin adi oldugunu soylemek
3. Kocaya caktirmadan bir saatligine bebegi annene birakip nufus mudurlugunde ismi koymak
Eski sevgilimin ya da lisedeki platonik aşkımın adıydı falan deseniz buz gibi soğur o isimden :KK9:

Canım bunlara laf anlatamazsın he he deyıp gececksın. Ikı isim koy kendını üzecegıne bıraz akıllıca düşün :))) sen eymen ve ya kerem diye seslen. Zaten o da bu güzel isimlerı terch edecektır büyüyünce...bu şahıslar kendını bilse onca sıkıntı yaşayan hamileliğşn onca zorluguna ceken bırak elini ayagının altı öpülesi hamıle bır kadını üzmezler hemde böyle eften püften bir sebeple...

Mrb arkadaşlar. İkizlere hamileyim. 2oğlumuz olacak inş. Konyada yaşıyorum ve burda geleneklere göre bir babanın bütün oğğulları çocuğuna annesinin babasının adını veriyor. Ben evlenmeden önce kocam kendmz istediğimz ismi verirrz diye söz verdi. Şimdide öyle bişey demediğini iddia ediyor. Babasının adını vermk istyomş yanınada bi isim daha koyarz diyo. Bi kere ikimizde 2ismi sevmiyoz. Kızımızın tek ismi var. Ben hiç sevmiyom 2ismi. Uzun ismi zaten hiç sevmem. O da yeterki babamn adı konsunda 2isimli olsn derdnde. Hamileliğimn başında Babasının adını direterek sinir krizine soktu beni. Ağladm saatlerce umrunda değil. Ne yapaym? Bende okumş çalışan bi insanm neyim eksik bi erkekten? Niye böyle yaparlar? Kaynmn 2oğlu oldu o biraz modern babasının adını beğenip koymadı. Sonradan utandı adını değiştrdik diyo. Buraya her geldğnde babasnn ve diğer koydupu isimle hitap ediyor. Bana çok itici geliyo. Kaynanamı zaten hiç sevmem o da oğluna babann ismini koy diye baskı yaptı ve oğlu onun adını koydu diye mutlu kocasnn adıyla sesleniyor. Benm rahatsz olacağım manzaralar.. halbuki ben gidipte nüfus cüzdanını değiştrceğini düşünmüyom. Bizi kandryolar koyduk diye.. her neysede ben çok rahatszm hem uzun hem eski bir isim. Ben kerem düşünüyom bide eymen olabilir diğrri. Önüne bi isim istemiyom. Ne yapablrm?:-(
Canım çoğu yerde öyle benim kp bütün çocuklarımın adını ben koyucam diyor 1 oğlum var ve adını kp koydu başta çok rahatsız olmuştum ama yapacak biseyi yoktu zaten önemli olan evlatlarımız ismi okadarda önemli değil ama tabi haklısın bende isterdim eşimle beraber koyayım ismini ama yapacak birşey yok kocamla kötü olursun sonra ikinci çocuğu sırf isim yüzünden yapmak istemiyorum hatta ben kp me kız olursa Esila koycam dedim oda kendi annemin ismi olsun diyor Adidas Naciye kızıma Naciye ismini koymak istemiyorum ve daha çocuk yokken bunun konusunu arada bir açıyorum ki almışsın diye ama bana sürekli iki isim olsun ozaman diyor Naciye Esila olsun diyor yani çok saçma olur bende napcagmi bilmiyorum

Back
X