• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğumun kimliğine istediğim ismi yazdırmadı

Sınavlarda kodlama yaparken tüm uyarıları kaçırır duyamaz. Normal sınavları da kodlamalı yapıyorlar ara sıra. Geç kaldığı anda bitti zaten kodlama 10 dk alıyor. Birde küçükken pimpirkli oluyor insan, taşırmayım etmeyim derken 15 dk gittiği oluyor. Zaten sınavlar artık hız sınavı.

İki isim koymak bu kodlama çağında bencillik geliyor bana.

Benzer bir durum kuzenimin dogumunda yaşanmıştı, çocuğa anne tarafı hep annenin seçtiği isimle seslendi, çocuk da kendini o şekilde tanitiyordu, ogretmenleri sanırım nufusta yazan ismi kullaniyordu sadece. Siz kendi koyduğunuz ismi kullanin ve cevrenize de o ismi kullandirtin. Kendinizi toplayana kadar böyle gitsin yani gerekirse mahkemeyle de uğraşırsınız sonra. Eşe nasil bir tarife uygularsiniz bilemedim.

Bebek doğmadan önce kararlaştırmıştık iki isim olacaktı hatta kulağına da o iki ismi okuttuk eşim iki isim kullanmayı sevmiyor ama ben direttip koymak istediğimi söyledim ama nüfusa gittiğinde ilk ortak beğendiğimiz ismi yazdırmış yanına benim istediğim ikinci ismi yazdırmamış neymiş iki isim kullanılmıyormuş zor oluyormuş ilerde kimse kullanmazmış okul hayatında zorlanırmış birde ilk çocuğumuz tek isimli bu da tek olsunmuş falan filan ona karşı çok öfkeliyim. Hep bir çocuğum daha olursa bu ismi koyacağım diye dua ederdim kulağına da okuttum ama kimliğine yazdıramadım bu yüzden de içim rahat etmiyor dua edipte koyamadım diye. Sizce abartıyor muyum? İsim değiştirmek zor mu? Bunu nasıl yapabilirim yada yapmalı mıyım?

Bu arada nüfusa kendin niye gitmedin diyecekler için ben doğumdan sonra bir rahatsızlık geçirdim bir hafta hastanede kaldık bebeğimle. Bu yüzden o gitmişti aklıma da gelmedi açıkçası güvenmiştim. Bu yüzden ekstra kırgın ve üzgünüm. Bunca eziyeti sıkıntıyı ben çektim söz hakkı benim olmalıydı. İlk bebeğime de ismini ben koydum bunda da onun karar verme hakkı varmış kendini öyle savunuyor birde
Şuradaki konuları okuyan bekar biri erkeklerden de evlenmekten de nefret eder. O bebeği 9 ay karnında sen taşı, emzir, her türlü derdini sen çek ama bi isim koymaya gelince baba mı karar vercek. Üstelik birde kararlaştırmışsınız. Öyle inat ederim ki bazı konularda, bu konu da öyle bi konu, o bebeğin ismini değiştiririm kendi istediğimi koyarım. Bu ne saygısızlık canım. Sonradan isim eklenebilir diye biliyorum bence sağlığınız elverdiğinde gidin uğraşın o ismi ekletin en büyük hakkınız.

İki isim var, iki isim var. Bazıları kalıplaşmış gibi ve ikisi de kullanılıyor; Mehmet Ali, Ömer Faruk gibi.

Bazı ortamlarda da eğer aynı isimden iki kişi varsa ayırt etmek için farklı olan isim ile vurgulama yapılıyor. İş yerimde birinin çift ismi var. İkisi ile de ayrı ayrı sesleniliyor.

Ama hiç birbiriyle alakası olmayan isimlerde genelde biri kullanılıyor hatta isim sahibi bazen birinden utanıyor da. İsim sahibi daha çok modern isimle anılmak istiyor. Sallıyorum; Hüseyin Bartu olsun. Aile hangi kesimdense o isimlerden birini kullanacaktır. Hüseyin ismi kimi için demode (!) kimi için ise önemli. Bartu ise kimi için batı özentiliği (!) kimi içinse modern bir isim.

Sizinki hangisine giriyor bilmiyorum ama neredeyse hiç kullanılmayacak isim ise pek de gerekli olmayabilir.

Nüfusa babanın gitmesi kadar normal bir şey normal yok.
Madem iki isme bu karşıydı başından bu meseleyi halledecekti, sizi kandırmayacaktı. Yaptığı çok saygısızca.
İsim değişikliği kısmını bilemiyorum ama çocuğa kimlikteki ismiyle seslenin, ikisi farklı olunca zorluk yaşanıyor, okula başladığı zaman.

Burada başka bir kadın vardı, dedesinin ismini çocuğa vermek istemiyormuş. Eşi doğum belgelerini alıp kafasına göre isim vermiş. Kadın çocuğu 1 yaşına gelemesine rağmen çocuktan soğuduğuna dedesinin nefret ettiğini söylüyordu. Bence ne yapıp edip değiştirin.

Nüfusa tabii babası gidecek demek bu ülkede mantıklı değil. Doğum belgesini alıp iyileşince kendin gitmen daha mantıklı.

Eşiniz mantıklı düşünmüş bile olsa önemli olan sizin istekleriniz sonuçta ortak bir karar alınmış ve uygulanmamış bu yüzden siz haklısınız. Bence istediğiniz ismi eklettirin sonradan. Lohusa bir anne olarak böyle bir şeye maruz bırakıldığınız için de üzüldüm.
İsim ekletmek Yırmı bin mı ne sanki öyle biliyorum

nüfusa gitmeden e devlet üzerinden Yenidoğan bildirimi yapılabiliyor. Tekrar gitmeye gerek kalmıyor yani kimlik direk eve geliyor da biz eşimle hastane çıkışı birlikte gitmiştik 2 gün sonra. O zaman Bilseydim hiç gitmeye uğraşmazdım. Eşimin inat ettiği isme 2. Bi isim olmazsa koymam dedim tamam dedi. Yine de o ismi onun onayı olmadan evet koydum demedim. Kalıplaşmış değil ama herkesin bir kullanabileceği bi isim. Birlikte kullanılıyor. Şimdi ikinci oğlumuza da benzer tarz bi isim seçtik. Eğer isimler uyumluysa, mesela Hüseyin Alparslan gibi iki uzun isim koymuyosanız çokta kodlama falan takılacak şeyler değil bunlar. Önemli olan ileri döneme uyum sağlayabilir olması. Eşinizin yaptığı da büyük saygısızlık. Hiç özür mözğr dinlemedi mi sizden kırdı sizi diye? Hala iyi yaptım mı diyor bi de? Ayıp. 2 isim okunmuş kulağına zaten siz öyle kullanın o zaman

Bebek doğmadan önce kararlaştırmıştık iki isim olacaktı hatta kulağına da o iki ismi okuttuk eşim iki isim kullanmayı sevmiyor ama ben direttip koymak istediğimi söyledim ama nüfusa gittiğinde ilk ortak beğendiğimiz ismi yazdırmış yanına benim istediğim ikinci ismi yazdırmamış neymiş iki isim kullanılmıyormuş zor oluyormuş ilerde kimse kullanmazmış okul hayatında zorlanırmış birde ilk çocuğumuz tek isimli bu da tek olsunmuş falan filan ona karşı çok öfkeliyim. Hep bir çocuğum daha olursa bu ismi koyacağım diye dua ederdim kulağına da okuttum ama kimliğine yazdıramadım bu yüzden de içim rahat etmiyor dua edipte koyamadım diye. Sizce abartıyor muyum? İsim değiştirmek zor mu? Bunu nasıl yapabilirim yada yapmalı mıyım?

Bu arada nüfusa kendin niye gitmedin diyecekler için ben doğumdan sonra bir rahatsızlık geçirdim bir hafta hastanede kaldık bebeğimle. Bu yüzden o gitmişti aklıma da gelmedi açıkçası güvenmiştim. Bu yüzden ekstra kırgın ve üzgünüm. Bunca eziyeti sıkıntıyı ben çektim söz hakkı benim olmalıydı. İlk bebeğime de ismini ben koydum bunda da onun karar verme hakkı varmış kendini öyle savunuyor birde
Gerçekten boşanma sebebi yani o derece yaptığı büyük terbiyesizlik olmuş yerinizde olsam tekrar im ekletme konusunda başını yerdim. Bu durum artık benim için isim koymayı da geçip saygısızlığa dönerdi. Evet dini olarak isim koyma Hakkı babadan maalesef bu dini bir şey erkeklerde bazen bunu kullanmaya çalışıyor ama gerçekten çok ilginçtir ki her cefayı biz çekiyoruz onların isim koyma hakkının onlarda olması neyse daha fazla sorgularsam günaha girmeyeyim 😀

İster iki isim ister beş isim koyun Ortak karar verilmiş,eşiniz son saniye canının istediğini yapmış.Ben öyle istedim öyle oldu demiş.

Nüfus müdürlüğüne niye gidiliyor hala. Ben 2022de doğum yaptım. Hastanede halledildi bu işler. Kimlikte evimize geldi. Kolaylık sağlanmış artık. Nasıl oluyor detaylı bilmiyorum eşim ilgilendiği için

Sınavlarda kodlama yaparken tüm uyarıları kaçırır duyamaz. Normal sınavları da kodlamalı yapıyorlar ara sıra. Geç kaldığı anda bitti zaten kodlama 10 dk alıyor. Birde küçükken pimpirkli oluyor insan, taşırmayım etmeyim derken 15 dk gittiği oluyor. Zaten sınavlar artık hız sınavı.

İki isim koymak bu kodlama çağında bencillik geliyor bana.
En büyük stres sebebimdi, merkezi sınavların bazıları da kodlamalıydı bizim zamanımızda.
Her seferinde ne gerek vardı diye sinirlenirdim.
Hâla sinirlenmesem de keşke koymasalardı diyorum, adımı 40 kez yazmama gerekiyor bazen, kısaltayım mı uzun mu yazayım ilk isim mi kısaltılır ikinci mi derken geliyorlar bana.

İki ismim var, kardeşlerimin yeğenlerimin de hep iki ismi oldu. Hiçbir zorluk yaşamadık bu konuda. Neyi zor olacak anlamıyorum. Oğluma da iki isim koydum. Eşimle anlaştık ancak isim koymak tamamen kadının hakkı bence, 10 çocuğum da olsa eşim bana öbürünün adını sen koydun bunu ben koyayım diyemez. Hiçbir erkeğin öyle bir hakkı olamaz ya. Bir ay belki bir hafta karnında taşısa hamilelik yaşasaydı belki derdim😁

Ben senin yerinde olsam cidden kıyameti koparırdım, eşimin burnundan getirirdim, lohusalık kafasıyla döverdim de adamı. Sonra da yapacak çok bir şey yok, çocuğa kendi istediğiniz eşinizin koymadıgı ikinci isimle sesleneceksiniz, kendi aileniz de bunu yapacak. İlerde de mahkemeyle düzelttireceksiniz.

Benim oglumun ismi de 2 tane ve cidden zormus. Ben ilk ismi kisaltma kullanir diye kendi istedigim ismi 2.yazdirdim. Heryerde ilk ismi okuyorlar sinir oluyorum. Simdiki aklim olsa tek isim koyardim. Isim degisikligi e devletten yapilmiyormus malesef dilekceyle basvurmak lazimmis, mahkeme sureci falan oyle okumustum. Keske direkt kendi istediginiz ismi koydursaydiniz. Ayrica esinizin yaptigi saygisizlik 2 isim istemiyorsa basinda kabul etmeseymis, size tamam deyip sonradan kendi istegiyle vazgecmek bencillik

Eşiniz edepsiz birisi. Kusura bakmayın. Sınırlar ve sözler konusunda terbiyesi yok.

İki isimliyim. Evet zor. Bence tek isim güzel.

Bu arada lütfen dede nine ismi yanına modern isim koymasın kimse komik oluyor. Arkadaşlarımdan yapan oldu. Korkunç bir fikir. Hamile hanımlara duyurmak isterim.
Hanife Nil
Refia Ece
Rıfkı Atlas
Bakın iğrenç tek kelime ile su isimler. Ve evet bu çocuklar okula başlayınca alay konusu olacaklar.

Belki eşiniz isim koyma sırasının kendisinin olmasında haklı ama nüfusa gidip sizden habersiz böyle yapması sizi yok sayması hoş değil.Önce beraber karar verip sonra nüfusa öyle yazdırması gerekirdi.

Back
X